Question 1:What is the name given to address
boxes that can do wonders like these?

Ans:Omnibox
Question 2: Connect.

Ans:Pranav Mistry
Question 3 : This service by one of the world’s
largest technology companies was created to
make the African individual mo...
Question 4 : This is the chord Fmaj7 whose sound
is used in an entity that we use every day.The
notes that the chord Fmaj7...
Question 5: After a Berlin family got killed when a seal of refrigerator broke and
leaked fumes into house, a scientist an...
Question 6: X is a popular means of transport.
The Dandy horse invented by the German Baron
Karl von Drais was the first o...
Question 7: X is a concept car.The original idea
of X came from the 1977 James Bond film ‘ The
spy who loved me’.It uses t...
Question 8: This is a screenshot from a particular site. Where?

Ans:Symbolics
Question 9 : X is one of the most notable inventions of Y.The very
first X was made out of an old hat box, a pair of sciss...
Question 10:At the stroke of midnight on December 10,20
years ago,a file was uploaded to an FTP site on the
University of ...
Question 11: It is the largest American
interbank network.It began in 1984 and was
acquired by First Data Corporation in 2...
Question 12 :This is a word having French
origins.It is defined as 'The rectangular, usually
steel frame, supported on spr...
Question 13 :Which e-commerce site looked like
this when it started?

Ans: Myntra
Question 14:It is an intelligence system. Apart
from its master it is used by two others, they
are Virginia Potts and Jame...
Question 15:Marvin Stone invented a certain
type while Joseph Friedman invented another.It
can be related to soft drinks o...
Question 16:Identify this.

Ans:Spaceport America, New Mexico
Question 17:In 1876 X offered to sell the patent
of a revolutionary invention to Western Union for
$100,000, but the teleg...
Question 18: In the world of Microsoft, who are
called Microsurfs?

Ans:New Employees
Question 19:This is the logo of which web based
service whose tagline is 'Build software better,
together'?

Ans:Octocat f...
Question 20: Name this free web hosting
service and a wiki farm for wikis founded in
late 2004 by Jimmy Wales and Angela B...
Rush 2.0 by Dork's Corner In association with Cuponation.
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Rush 2.0 by Dork's Corner In association with Cuponation.

1,247 views

Published on

RUSH 2.0 - Tech Reloaded is the second edition of our online Technology Quiz. We are glad to announce that we have retained CupoNation - India as our sponsor this time too.

Published in: Education, Technology

Rush 2.0 by Dork's Corner In association with Cuponation.

  1. 1. Question 1:What is the name given to address boxes that can do wonders like these? Ans:Omnibox
  2. 2. Question 2: Connect. Ans:Pranav Mistry
  3. 3. Question 3 : This service by one of the world’s largest technology companies was created to make the African individual more familiar to the internet world and stand out as a platform to bring more and more African content online. In swahili language it refers to a meeting place. Which service am I talking about? Ans:Baraza
  4. 4. Question 4 : This is the chord Fmaj7 whose sound is used in an entity that we use every day.The notes that the chord Fmaj7 is comprise of ,also make up half of the name of the entity.Where is this used? Ans:Facebook Ping Tune(Comes when message or notifications come up)
  5. 5. Question 5: After a Berlin family got killed when a seal of refrigerator broke and leaked fumes into house, a scientist and his student designed this model of absorption refrigerator.Their patents were bought by the Swedish company Electrolux.Who was the scientist? Ans: Albert Einstein
  6. 6. Question 6: X is a popular means of transport. The Dandy horse invented by the German Baron Karl von Drais was the first of X’s kind .While X in the 19th century was also known as velocipedes , it got its current name from the English print in the London The Daily News in 1868.What is X? Ans:Bi-Cycle
  7. 7. Question 7: X is a concept car.The original idea of X came from the 1977 James Bond film ‘ The spy who loved me’.It uses the same frame as that of Lotus Elise.Manufactured by a Swedish company, what is X? Ans:SQuba
  8. 8. Question 8: This is a screenshot from a particular site. Where? Ans:Symbolics
  9. 9. Question 9 : X is one of the most notable inventions of Y.The very first X was made out of an old hat box, a pair of scissors, some darning needles, a few bicycle light lenses, and a used tea chest, plus sealing wax and some glue to hold it all together. In 1924, Y demonstrated the device he had created to a radio show, and in 1925, he demonstrated his device live inside a London department store in a series of demonstrations over a three-week period.Y was facing competition from Bell labs which was also in the race of developing something similar to X.Identify X and Y. Ans:X-Television Y-John Baird
  10. 10. Question 10:At the stroke of midnight on December 10,20 years ago,a file was uploaded to an FTP site on the University of Washington's network.It sparked a revolution and changed the face of the video game industry,which now rakes in $66 billion each year.It became so popular that all first person shooting games that came up after that were, for a long period of time, were called its clone .Hence making it a genre in itself.Which file is in discussion here? Ans: Doom(the game)
  11. 11. Question 11: It is the largest American interbank network.It began in 1984 and was acquired by First Data Corporation in 2003. What is being talked about? Ans:STAR
  12. 12. Question 12 :This is a word having French origins.It is defined as 'The rectangular, usually steel frame, supported on springs and attached to the axles, that holds the body and motor of an automotive vehicle'.What is it? Ans:Chassis
  13. 13. Question 13 :Which e-commerce site looked like this when it started? Ans: Myntra
  14. 14. Question 14:It is an intelligence system. Apart from its master it is used by two others, they are Virginia Potts and James Rhodes.It is programmed to speak with a male British accent and often mocks its own master.The face behind its voice is that of Paul Bettany. What thing is being talked about here? Ans:J.A.R.V.I.S
  15. 15. Question 15:Marvin Stone invented a certain type while Joseph Friedman invented another.It can be related to soft drinks or beverages. What? Ans:Straw
  16. 16. Question 16:Identify this. Ans:Spaceport America, New Mexico
  17. 17. Question 17:In 1876 X offered to sell the patent of a revolutionary invention to Western Union for $100,000, but the telegraph company turned down the offer, saying it was nothing but a toy. X founded his own company in 1877.Less than ten years later, more than 150,000 people in the U. S. owned a this device.what is the device? Ans:Telephone
  18. 18. Question 18: In the world of Microsoft, who are called Microsurfs? Ans:New Employees
  19. 19. Question 19:This is the logo of which web based service whose tagline is 'Build software better, together'? Ans:Octocat from Github
  20. 20. Question 20: Name this free web hosting service and a wiki farm for wikis founded in late 2004 by Jimmy Wales and Angela Beesley. Ans:Wikia

×