Successfully reported this slideshow.

Fenomene

1,055 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Fenomene

 1. 1. RomaniaFenomene unice in lume
 2. 2. Pe langa Complexul schiturilor rupestre, comuna Bozioru din judetul Buzau esterecunoscuta pentru "cerul straniu".Comuna Bozioru, cu satul Fisici si catunul Nucu, aproape de Lacul Gotes, are deasupracupola unui cer de o claritate neverosimila, ale carui nuante intense contrariaza lumeastiintifica.Demersurile stiintifice au evaluat in masuratori sticlirile cerului de Bozioru la 23 000 degrade Kelvin, in timp ce pentru un cer senin acesta ajunde de regula la 6 000 de gradeKelvin. Asemenea unui vortex, unei spirale care te absoarbe catre o alta dimensiune, cerul dinBozioru iti amorteste simturile hipnotic si te transporta in strafundurile fiintei cuvehicule nestiute. Cercetatorii extrasenzoriali il considera fara dubiu, una dintre portileenergetice ale Universului, in care spatiul si timpul se acorda cu axa infinitului.Pe langa cerul aparte, organizatii oficiale sau mai putin oficiale au fost atrasede evenimentele devenite obisnuite, aici, care au depasit de mult eticheta coincidentei.Disparitii misterioase de persoane, care s-au facut nevazute sub ochii celor care leinsoteau si care, fie nu au mai aparut niciodata, fie s-au trezit in cu totul alt loc, fara sastie ce au patit; defectarea inexplicabila a aparaturii electronice; izvoarele radioactive,asa-zisele ape vii; anomaliile magnetice; aparitia unor Obiecte ZburatoareNeidentificate.; activarea brusca a fenomenelor telepatice si a altor manifestariextrasenzoriale, la oameni obisnuiti care traverseaza locul, sunt numai cateva dintreciudateniile Boziorului.
 3. 3. Picturile rupestre din pestera Coliboaia din BihorSpeologii romani au gasit in Pestera Coliboaia din Bihor desene care s-au dovedita fi cele mai vechi din Europa Centrala, datand de acum aproape 35.000 de ani.Desenele, reprezentand animale din acele vremuri, bizoni, rinoceri, capete de urs,au fost bine pastrate datorita conditiilor bune de umiditate din zona pesterii undeau fost gasite.Momentan, pestera este inchisa, specialistii urmand sa continue cercetarile.In plus, accesul in zona picturilor rupestre este extreme de dificil.
 4. 4. Pestera cu Oase din Valea MinisuluiEste locul unde a poposit cel mai „vechi” om din Europa.In sistemul carstic al Vaii Minisului, in apropiere de Anina, judetul Caras Severin, seafla o pestera al carei nume a facut inconjurul lumii in urma cu aproape un deceniu.Pestera cu Oase este locul unde au fost gasite cele mai vechi ramasite din Europa aleomului modern.Fosilele, provenind de la trei indivizi, au fost datate la o vechime de 35.000 de ani, sau40.500 folosind date calibrate.
 5. 5. Cel mai vechi papirus intreg din EuropaSingurul papirus din Romania, descoperit in urma cu peste 50 de ani,este scris ingreaca veche si este unic, fiind singurul papirus intreg din Europa care dateazadin secolul IV i.H..Acesta a fost descoperit la Mangalia in 1959 si a fost trimis, in acelasi an, in Rusia,pentru restaurare si conservare.Ulterior, insa, nu s-a mai stiut nimic despre el.In vara anului 2011acesta a fost predat reprezentantilorMuzeului de Arheologie „Callatis”.
 6. 6. Credeti ca masinile urca la deal cu motorul oprit sau apa curge in sus?Exista locuri in Romania , in care masinile urca la deal cu motorul oprit sau par caurca la deal.Zona Bucium - Iasi, este de acum notorie.Acesteia i se alatura o alta din Muntii Gutai, la trecerea dintre Baia Mare siSighetu Marmatiei, Pasul Tihuta si chiar o portiune in Babadag, Tulcea,Maramures, Obarsia Lotrului, Buzau sau Magura Baciului, Bacau.Ramane sa mergeti si sa verificati singuri, traind pe pielea voastra experienta siinclinand balanta catre una dintre explicatii.
 7. 7. Padurea Baciu, aflata la 5 kilometri de orasul Cluj ,a cunoscut celebritatea in 1968,cand Emil Barnea a publicat o fotografie a unui posibil OZN ajuns in zona.Aici exista o zona magnetica de 300 de metri, unde muschii de pe copaci nu aratanordul, asa cum ar fi normal, iar ciupercile, obisnuite pentru aceasta padure, nu crescniciodata.Aici ar fi fost vazute broaste rosii de dimensiuni foarte mari.Au fost semnalate si cazuri stranii, in care in acest loc a plouat torential, dar fix doarpe suprafata de 300 de metri.Si tot aici apar asa numitii ”ingeri pazitori”, entitati care pot fi surprinse doar cuajutorul aparatului de fotografiat si care nu sunt vizibile ochiului uman.Potrivit relatarilor din presa, in zona se petrec mai multe lucruri greu de explicat. Pelanga aparitia misterioasa a OZN-urilor, fenomene ciudate intamplate in noaptea deSanziene si disparitii de persoane, precum in Triunghiul Bermudelor.
 8. 8. Micul Canion al Romaniei: printre turnuri si piramide,in haurile de la Rapa RosieFratele mai mic al Marelui Canion Colorado se afla laaproximativ 3 kilometri de orasul romanesc Sebes,din judetul Alba.Se numeste Rapa Rosie si se intinde pe o suprafata decirca 25 de hectare.Chiar daca dimensiunile nu se compara cu cele alefaimosului canion de peste Ocean, rezervatia continuasa atraga sute de curiosi.Rapa Rosie este o rezervatie geologica ai carei peretiating inaltimi de pana la 100 de metri.Turistii sunt atrasi in primul rand de formeledeosebite sapate de ape in lutul colinei.
 9. 9. Safirul dintre dealuri - Laguna albastra de la AghiresExploatarea de caolin de la Aghires a strapuns stratulimpermeabil de argila si a intepat panza de apa freaticasau un izvor subteran.Apa a navalit si a inundat toata cariera.Lacul astfel format este supranumit Laguna Albastra,datorita culorii apei incarcate cu praf de argila.Ciudat este faptul ca apa lacului imprumuta culoareacerului.Este gri in zilele mohorate si albastra in cele senine, casufletul omului.
 10. 10. La Zaplaz, porti catre alta dimensiuneUrcand de la Refugiul Spirlea pe traseul La Lanturi, din PiatraCraiului, gasesti sparturile in stanca si nu te poti opri sa nu teintrebi "cum a fost posibil?"Aceste inaltimi, au fost candva fund de mare. Iar marturie staugramezile de cochilii pietrificate, pe care daca sunteti cautatori cuochi atent, le puteti zari la tot pasul.Ce mana a putut avea atata rabdare si forta?! Ei bine, manatimpului cu ucenici ca apa, vantul, vremurile...
 11. 11. Rezervatia Gradina ZmeilorGradina Zmeilor este o rezervatie geologica si morfologica impresionanta. (judetulSalaj,La 10 km de Jibou se gaseste satul Galgaul Almasului).Blocuri de stanca de toate formele si marimile stau aruncate intr-o mare dezordine,aidoma jucariilor unor copii.Turnuri, tancuri, pilieri, hornuri, fisuri, cuburi, ciuperci - toate formele de relief deeroziune din atlas sunt cuprinse aici in Rezervatia Gradina Zmeilor.
 12. 12. Focul Viu este localizat in judetul Buzau, pe Valea Slanicului, intr-un deal dinapropierea satului Terca, comuna Lopatari, si reprezinta de fapt un fenomen firescce are la baza emanatiile de gaze naturale din scoarta terestra, care, sub actiunearazelor solare, se transforma intr-un foc cu trimiteri infernale.Flacarile sale pot ajunge la jumatate de metru si chiar un metru inaltime.Considerat monument natural, este inscris in baza de date a ariilor protejate dinlume.
 13. 13. Groapa Ruginoasa, un fenomen unic in EuropaSituata la est de Pasul Vartop, in Muntii Batrana, Groapa Ruginoasa, o imensa ravenain forma de amfiteatru, lata de circa 600 de metri si adanca de 100.Fenomenul este unul aparte si ofera o priveliste de neuitat. In urma cu doar 80 de ani, locul nu era marcat decat printr-o mica vaiuga.Aflata la o altitudine de peste 1.300 de metri, Groapa Ruginoasa s-a format din cauzaeroziunii solului intr-un timp foarte scurt.Procesul de eroziune a scos la suprafata straturi de coartite.Culoarea rosie-violacee transforma zona intr-una deosebita, de la departare semanandcu o rana deschisa in trupul muntelui.Aspectul sau fantastic care sugereaza un colt din Canionul Colorado este astazi unadevarat laborator morfologic.
 14. 14. Balta Vrajitoarelor se afla undeva prin PadureaBoldu-Creteasca.Nu are casuta postala, insa poate fi vizitata cuusurinta, mai ales de bucuresteni, intrucat seafla la iesirea din Capitala, spre Stefanesti.Balta fermecata masoara doar cativa metri indiametru si mai putin de doi metri in adancime.Dimensiunile nu le impiedica, insa, pevrajitoare sa se adune acolo in momente cheieale anului.In preajma noptilor de Sfantul Gheorghe,Sanziene sau Sfantul Andrei, se spune ca sedeschid portile spre alte taramuri.Atunci se incarca vrajitoarele cu puteri magice,care sunt transmise din generatie in generatie.Dupa cutremurul devastator din ’77, sustin uniipresupusi martori, in Balta Vrajitoarelor ar fifost descarcate basculante cu moloz pentru a fiastupata.Nu numai ca nu s-a astupat, dar ramasitelearuncate acolo au si disparut dupa catevasaptamani.
 15. 15. Faimosul Sfinx din Bucegi are un frate mai mic in Cheile Tatarului, din Muntii Gutai.Denumit Sfinxul Maramuresului, seamana mai degraba cu un cap de dac, fiind compusdin roci de andezit dur, roca greu erodabila.Sfinxul Maramuresului va fi acoperit de apele barajului Runcu - Firiza, imediat ceacesta va fi pus in functiune.
 16. 16. In judetul Buzau , exista un alt monument al naturii, mai putin cunoscut, careseamana cu un chip uman.Este vorba despre Sfinxul din masivul Breazau, situat pe raza localitatii Bustea,comuna Manzalesti (50 km de orasul Buzau , pe Valea Slanicului).Unii istorici sustin ca Manzalesti este una dintre cele mai vechi asezari umane dintara noastra.

×