T1 ex1

248 views

Published on

Published in: Technology, Art & Photos
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
248
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

T1 ex1

 1. 1. Aprèn a utilitzar AdobePhotoshop en 15 minuts! Sònia Gardés Garnés Laboratori d’Aplicacions Gràfiques B5 08/03/2011
 2. 2. 1. Possibilitats de document a. Arxiu-Nou Quan obrim un nou document amb el photoshop, ens definir-ne diferents paràmetres: triar una mida predefinida de document, escollir les dimensions, la resolució, els canals i els bits per canal i el fons del document. b. Arxiu-Obre També podrem iniciar el programa amb una imatge, utilitzant arxiu-obrir. c. Arxiu-Desa Diferents formats. Tenir sempre en compte la pèrdua d’informació i si ens interessa conservar capes. A Arxiu-automatitzar, tindrem altres opcions de desar la imatge, com per exemple fer un full de contactes. d. Imatge-mode (bits) Opcions sobre el color de la imatge en el nostre document: escala de grisos, color RGB o CMYK, bits per canal... e. Vista-ajustaments de prova Treballar amb plaques dels diferents colors CMYK o RGB en funció del document que tinguem.
 3. 3. 2. Possibilitats diverses del programa a. Finestra Configurar quines són les que necessitem tenir visibles per treballar. b. Edición-Métodos abraviador de teclado Configurar altres nomenclatures d’abreviació. c. Edició- Gestor d’ajustaments preestablerts Canviar diferents ajustaments que vénen ordenats per defecte, i personalitzar-los segons les nostres necessitats (posar-nos més a mà opcions que necessitem més, etc)
 4. 4. 3. Possibilitats de rectificació i revisió de passos a. Deshacer Rectificar un pas que haguem fet. b. Pas enrere No s’esborra el que s’hagi fet, sinó que ens porta on érem abans de fer aquell pas. Aquesta opció permet rectificar molt errors enrere. c. Historia Veure tots els passos que hem fet, per tal d’esborrar des d’un punt. Possibilitat de fer una instantània, que ens permet desar la imatge que tenim en aquell moment per poder recuperar-la quan ens sigui necessari.
 5. 5. 4. Eines de selecció a. Màscares Quan premem l’opció de màscara, amb un llapis o pinzell podem fer una sel·lecció, que es pintarà en un vermell translúcid. Opció de fer una sel·lecció segons les possibilitats del pinzell. Un cop tenim pintada la zona amb el pinzell, ho podem convertir en sel·lecció i tornar-ho a convertir en màscara com volguem. b. Marc rectangular Permet fer una sel·lecció rectangular Sel·lecció quadrada si premem shift i ho mantenim.
 6. 6. c. Llaços El llaç és una eina de sel·lecció a mà alçada. El llaç poligonal ens permet la creació de polígons mitjançant el traç de línies rectes. El llaç magnètic llegeix un canvi de color per tal de poder seguir una línia aproximada per on passa el punter. Útil amb línies de contorn marcades.
 7. 7. a. Vareta Sel·lecciona tots els píxels del mateix color. Canviar tota una superfície uniforme i colors plans, però efectes molt poc precisos amb els degradats. Permet sel·leccionar el grau de tolerància que volem.
 8. 8. b. Retallar Sel·lecció semblant a la rectangular, podent-la acabar d’ajustar després, que ens retallarà la imatge a la sel·lecció feta, és a dir, que eliminarà tot el que no estigui sel·leccionat.
 9. 9. c. Sector Molt adequada per a les imatges utilitzades per a pàgines web. Diferents sel·leccions dins una mateix a imatge. Al fer la sel·lecció d’una porció de la imatge, tota la resta ja queda sel·leccionada en la resta de porció, i així podem anar multiplicant el procés. D’aquesta manera, la imatge pot ser utilitzada per fraccions, de manera que no s’hagi de descarregar tota al clicar-hi a internet. d. Filtre-extreure És una opció molt útil quan, per exemple, volem fer sel·leccions amb la vareta, però hi ha moltes línies que fan que constantment se’ns deviï. Eina semblant al pinzell que hem de passar deixant la línia que separa un color de l’altre pel mig. Tot el que quedi dins la pinzellada, ho dividirà en dos grups i mitjançant això farà la sel·lecció. No és recomanable en imatges on no hi hagi un canvi de color ben definit, com per exemple en cabells, ja que quedaran els píxels dividits de forma irregular.
 10. 10. 5. Retoc fotogràfic a. Filtres Ens donen diferents tipus d’efectes. Caldrà anar en compte a l’utilitzar-los, perquè és molt fàcil que facin malbé la imatge. b. Imatge-ajustaments Ens ofereix opcions com controlar els nivells, augmentar contrastos, lluminostitat, controlar la saturació del color... c. Pinzell corrector Fa una correcció del color prenent de referència un altre punt. Sol ser molt utilitzat en retocs de pell o per rectificar fotografies analògiques antigues.
 11. 11. d. Tampó de clonar Copia una secció i l’enganxa de forma difosa perquè s’integri. Útil per exemple en l’homgeneitzament d’un fons per retocar després, etc.
 12. 12. e. Pedaç Eliminar parts de la fotografa no desitjades. Fem una sel·lecció del que volem que despareixi i ens construeix una mena de capa temporal a sota que podem moure i es fa visible per la zona que hem sel·leccionat i s’acaba integrant.
 13. 13. f. Substitució de color Prenem un color de referència i el comencem a aplicar sobre un altre. El programa detecta el color sobre el que ho comencem a aplicar i en segueix la línia, de tal manera que el color no s’aplica com si fos un pinzell, sinó que consetrueix una mena de sel·lecció.
 14. 14. g. Subexposar i sobreesposar Enfosqueixen o aclareixen la imatge. Ideal epr al retoc de retrats, per donar efecte de profunditat o volum. h. Enfocar i desenfocar És el que l’eina en si diu. Desenfocar és molt útil en els retrats de prop, per esborrar els porus.
 15. 15. 6. Pintar a. Pinzells i llapis Podem escollir entre pinzell líquid, sprai o aerògraf, la duresa i el diàmetre, l’opacitat o el flux, aconseguint diferents tècniques pictòriques. Amb el llapis podrem fer una tria igual de variada, per moure’ns entre les diferents tècniques del dibuix i diferents textures. b. Eina de pintar i degradats Amb el cub de pintura pintem de forma plana Els degradats ens ofereixen diferents dissenys de degradat segons el punt de llum . c. Edició-farcir Podem fer una capa d’un color, i després escollir-ne l’opacitat. A la finestra de capes, podrem escollir entre diferents paràmetres (normal, llum lineal, color...). Una opció que ens permetrà és la de fer una capa de farciment d’un color que es repeteixi molt en la fotografia i aconseguir fer que s’intensifiqui.
 16. 16. 7. Moviment de la imatge a. Edició-transformació lliure Ens permet canviar el tamany (escalat prement shift) o sense escalar i fer rotacions. Per aquestes últimes podrem canviar el punt d’ancla. b. Edición- transformar Ens permetrà fer canvis però no a mà alçada com amb l’anterior. Podem voltejar, rotar segons graus... c. Imatge Mitjançant l’opció d’imatge podrem canviar la mida de la imatge, la seva resolució...
 17. 17. 8. El treball per capes a. Màscara de farciment La trobem en els icones de la finestra de màscara, i ens permet crear una capa de retoc de la imatge (satinar, textura, llum, contrastos...). No actua sobre una capa, sinó sobre el conjunt, de forma semblant a un filtre que es posa al davant de les capes. b. Organizar Permet canviar l’ordre de les capes del tot, sense haver d’anar una a una, en casos organitzats i sistemàtics, com per exemple invertir-ne l’ordre
 18. 18. c. Continguts de capa: Capes d’ajustament Ens permeten treballar propietats de les capes, de manera que podem arribar a obtenir molts efectes diversos, com per exemple en aquest cas, que hem aconsgeuit un efecte de bola de vidre mitjançant la fotografia d’una bola de metall.
 19. 19. 9. Retocs de color a. Pinzell d’història Treballem el pinzell d’història mitjançant les instantànies de la finestra d’història. És una opció molt útil quan en el retoc fotogràfic ens trobem amb una fotografia on una part surt cremada i l’altra molt fosca a contrallum i aquest tipus de contraposicions. Imaginem la imatge que havíem comentat d’un contrallum. Començem per retocar el fons, per exemple, que estaria massa exposat, i llavors en fem una instantània a la finestra d’història. A continuació retoquem la imatge segons l’altra part, que surt a contrallum, i quan ho tinguem, tornem a fer la instantània. Tindrem llavors tres fotografies: la original, la del fons correcte i la de la imatge a contrallum correcta. A continuació, agafem el pinzell d’història i ens col·loquem sobre la instantània del fons retocat, i pintem sobre el que hi apareix a contrallum, i començarà a aparèixer la instantània on el contrallum hi apareix retocat.
 20. 20. b. Canals (a la finestra de capes) Ens permet eliminar canals. Serà una eina molt útil per processos com eliminar el vermell dels ulls en les fotografies. Sel·leccionem la pupil·la, i n’eliminem el canal vermell, aconseguint un efecte molt natural de redducció del color.
 21. 21. Sònia GardésLaboratori d’Aplicacions Gràfiques, B5 Curs 2010-2011

×