Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

0

Share

Download to read offline

Brigitte Bardot

Download to read offline

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
 • Be the first to like this

Brigitte Bardot

 1. 1. Florimage présente
 2. 2. Brigitte Bardot Şi D-zeu a creat femeia! Şi cinematograful a creato pe..... Et Dieu créa la femme Et le cinéma créa...
 3. 3. Iubită ori neiubită. Ea cu toate acestea a rămas figura dominantă femenină a anilor 1950 şi 1960, “Pygmalionul * ” marilor maeştri de artă a epocii, Gainsbourg, Vadim şi Godard, până la Distel şi Halliday. Emblema emancipării a femeilor, odată ca tânără fată model iar altădată femeie-diabolică provocătoare, aceasta este: Bigitte Bardot. *Pygmalion - Sculptor din insula Cyprus, care cu dalta lui măiastră a cioplit o statuie reprezentând o femeie atât de frumoasă, încât s-a îndrăgostit el însuşi de ea. La rugămintea sa, Aphrodita i-a dat viaţă pietrei. Ea a devenit o femeie în carne şi oase, cu care Pygmalion s-a căsătorit.
 4. 5. Au admirat-o pentru frumuseţea şi pasiunea sa, fiind detestată din cauza exprimărilor ei, pe şleau. Actualmente având o mulţime de admiratori pentru înrolarea sa într-o luptă nemărginită la protecţia animalelor cât şi pentru simpatia sa declarată, în favoarea extremei de dreapta. Legendara Brigitte Bardot a reuşit să se debaraseze de mediul jurnaliştilor, pentru a trăi, la peste 70 de ani, liberă şi independentă.
 5. 6. O puştoaică ingenioasă care la 15 ani... ... a pozat deja ca foto-model!
 6. 7. Această femeie menită de a fi pasiunea secretă a milioanelor de bărbaţi din întreaga lume, s-a născut în sectorul cincisprezece din Paris, la data de 28 septembrie 1934, într-o familie înstărită , burgheză. Brigitte şi sora sa Marie-Jeanne au primit o educaţie clasică şi tradiţională. Tatăl lor, inginer, este acela care a orientato pe Brigitte spre activităţi artistice de: dans, muzică şi canto.
 7. 8. La 18 an i e într-un amor impetuos cu regizorul Roger Vadim.
 8. 9. Ea s-a dezvoltat de timpuriu. Frumuseţea ei a făcut-o rapid remarcată ca domnişoară, o fată tânără, excepţională, ieşită din comun. Ea pozează ca foto-model pentru prima dată la 15 ani, celebrei reviste magazin Elle. Astăzi legea i-ar fi interzis aceasta. Ca apoi la 18 ani să-şi facă debutul în cinema, în filmul: “Le trou normand”, regizat de Jean Boyer, fiind alături de marele comic Bourvil.
 9. 11. În 1950, la vârsta de 18 ani, face cunoştiinţă cu regizorul Roger Vadim, cu care se şi căsătoreşte doar după câteva luni, la data de: 20 decembrie 1952, contra voinţei părinţilor ei, fiind încă minoră. În acea perioadă se primea majoratul abea la vârsta de 21 de ani. Totul va rula cu repeziciune pentru această femeie superbă, după care toate capetele se întorc, până şi-n Statele Unite, unde ea va turna în pelicula “Act of Love” (Actul Iubirii) cu Kirk Douglas, în 1953.
 10. 12. Şi Dumnezeu a creat femeia...
 11. 13. Mai mulţi regizori se dispută pentru a o obţine, pe această tânără actriţă, cu o privire de adolescentă inocentă, ca ieşită din mănăstire, cert pentru frumuseţea ei, dar mai ales pentru tinereţea ei provocătoare şi impudică. Deoarece Brigitte Bardot ştie că are un corp atrăgător sexapil, pe care nu se fereşte să şi-l descopere, ori de câte ori este solicitată în diferitele ocazii apărute...
 12. 14. Uraganul Bardot ţâşneşte în 1956 cu filmul: “Et Dieu créa la femme” (Şi D-zeu a creat femeia) regizat de soţul ei Roger Vadim. Acest film provocând cel mai mare scandal din istoria cinematografiei. El relatează istoria Juliettei, care fiind apreciată ca indecentă, e dorită cu voluptuozitate de trei bărbaţi foarte diferiţi. Brigitte apare nudă în faţa lui Jean-Louis Trintignant, într-o scenă care apoi va deveni mistică.
 13. 16. Filmul “Et Dieu cr é a la femme” declanşează o veritabilă furoare în jurul actriţei, dând naştere la &quot;bardôlatrie“ , (Bardot +idolatrie * ) fenomen nemaiîntâlnit, care înclină spre haos, cuplul Vadim. Pasiunea amoroasă cedează locul disputelor violente. Divorţul este inevitabil şi se pronunţă în decembrie 1957. Aventura cu Vadim a durat cinci ani. <ul><li>* IDOLATRÍE : </li></ul><ul><li>Adorare a idolilor, închinare la idoli. </li></ul><ul><li>( Fig. ) Adoraţie, iubire exagerată. </li></ul>
 14. 17. Devenită un veritabil star, femeia tânără de 23 de ani, care în fond rămăsese emotivă şi timidă, foarte sensibilă criticelor. Femeile tinere fac din ea idolul lor, îmbrăcându-se şi coafându-se, la fel ca ea. Bărbaţii se supun farmecului ei. Reporterii şi cineaşti se confruntă pentru ea. Nimic nu va mai putea opri mitul BB... Cele două iniţiale vor înconjura întreaga lume.
 15. 19. Aceştia sunt anii ei de glorie. Brigitte turnează în şir film după film cucerind faima şi bărbaţii. Printre ei se află: Sacha Distel şi Jacques Charrier. Ultimul, tânăr comedian, va deveni în 1959 cel de-al doilea soţ, căruia îi va naşte un fiu: Nicolas-Jacques Charrier, în data de 11 ianuarie 1960.
 16. 20. Pentru cerinţele unui film , Brigitte se va căţăra pe acoperişurile Paris iene , ea care suferă de vertigo (ameţeală)!
 17. 21. Ea se consacră în întregime cinematografiei şi această pasiune o costă căsnicia. Divorţează din nou în 1962, pierzând tutoarea asupra fiului ei. Se căsătoreşte cu un idustriaş german, Gunther Sachs. Această perioadă fiind plină de zbucium şi necazuri pentru tânăra femeie, cre-i surmenată şi cu nervii tociţi, o va duce la o tentativă de sinucidere.
 18. 23. Devenind metresa lui Serge Gainsbourg î n 1967, Brigitte se lan s e ază în canto . Gainsbourg îi va compune cântece care-i va aduce cele mai mari succese: Harley Davidson, Bonnie and Clyde, Contact, Comic Strip, Bubble Gum, Je t'aime moi non plus, Nue au soleil, etc. În total , Brigitte Bardot va interpr eta cam 80 de cântece, care-i clasifică definitiv statutul permanent de cântăreaţă.
 19. 25. În 1968, Brigitte este rugată de către guvernul francez de a folosi ca model de sculptură pentru bustul “ Marianne ”, care va fi stabilit în toate primăriile franceze! Aceasta fiind o consacrare oficială care va ajunge la apogeu în 1985 când i se acordă distincţia: “ Chevalier de la Légion d'Honneur ” (Cavaler al legiunii de Onoare) .
 20. 26. Marianne <ul><li>Figură alegorică a revoluţii franceze ce reprezintă “libertatea”. </li></ul><ul><li>Numele şi l-a primit Marianne abea pe la jumătatea secolului al XIX –lea, însă identitatea ei fiind între revoluţie şi figura femenină, care pentru prima oară î-şi pune o bască roşie pe cap, a început deja a doua zi după “Căderea Bastiliei” – 14 iulie 1789. </li></ul><ul><li>Folosirea figurilor alegorice ca simbol al dreptăţii, egalităţii ori a victoriei, era obişnuit în sec. XVIII, ca aparţinând moştenirii clasice al străbunilor eroi. </li></ul><ul><li>Astfel revoluţionarii au adaptat ideea şi dintre toate figurile au ales libertatea, care a apărut pe două versiuni: una ca tânără femeie, cu o mimică înflăcărată, aflându-se în mişcare, fiind îmbrăcată într-o rochie foarte decoltată, cu pieptul desfăcut, ca simbol popular, dinamică şi extremistă, iar a doua: o femeie matură, cu o mimică moderată, într-o rochie lungă ce-i acoperea exclusiv tot trupul, folosind ca simbol nobililor liberali şi clasei mijlocie. În ambele versiuni apare cu bască roşie pe cap. </li></ul><ul><li>După căderea monarhiei, s-a decis ca figura libertăţii să aparţină în mod integral oficialităţilor republicii, schimbând astfel, figura regească ca emblemă a autorităţilor. </li></ul>Libertate – Egalitate - Fraternitate
 21. 28. În 1973, în plină glorie, cariera Brigittei va primii o întorsătură. Epuizată de viaţa publică, ea decide de a întrerupe cinematografia şi cântul, după ultimul ei film turnat împreună cu Francis Huster numit: &quot;L'histoire très bonne et très joyeuse de Colinot trousse-chemise“ (Povestea foarte bună şi veselă, a lui Colinot trusă de cămăşi). Ulterior, ea se va consacra în întregime protecţiei animalelor, cauză care deja a mai folosito utilizând poziţia ei şi în 1962.
 22. 30. Cu aceasta, Brigitte Bardot devi ne o foarte angajată militant ă . În 1977, ea acuză cu vigoare masacrul puilor de focă din Canada. Acţiunea sa contra acestui masacru, suscite un bo i cot contra blănurilor şi provoacă guvernul Canadei să aplice decizii importante. Dar cu aceasta actriţa devine o duşmană a tuturor vânătorilor de focă, atât din Canada, cât şi din alte ţări.
 23. 32. Brigitte îşi extinde activitatea de protecţie a animalelor asupra tuturor speciilor: iepuri şi şoricei de laborator, câini şi maimuţe ce folosesc ca hrană nutritivă în anumite ţări din Asia, masacrul pisicilor din Bulgaria, contra metodelor de ucidere din abatoare, etc.
 24. 34. Ea ajunge până acolo de a scoate la licitaţie şi de a vinde celebra sa proprietate: “La Madrague” din St.-Tropez, de asemeni şi o grămadă de obiecte personale, pentru a putea finanţa Fondaţia sa. Obţine o importantă victorie în 1986 când Fondaţia sa este declarată de către guvernul francez ca: “Asociaţie Utilă Publică”.
 25. 36. Se remărită pentru a patra oară în 1992 cu Bernard D’Ormale şi trăieşte retrasă de lume, din ce în ce mai mult. Cu toate acestea ea contină să trezească atenţia cronicarilor şi a reporterilor din cauza expunerilor ei, libere şi deschise, cât şi prin alăturarea ei cu certitudine la ideile extremiste de dreapta, fapt care provoacă o ură contra ei, din partea unor curente politice cât şi a multor medii jurnaliste.
 26. 37. În pofida vârstei, a ridurilor şi a părului alb, Brigitte a rămas până şi acum simbolul feminităţii, un mit ce nu poate fi distrus. Cu peste 50 de filme şi 80 de cântece la activul carierei sale de doar 20 de ani, ea este una dintre actriţele franceze dintre cele mai productive şi cele mai magistrale.
 27. 39. Ea şi-a publicat “amintirile” prin anii 90 cu titlul: “Iniţialele BB”. De asemenea ea a scris pentru editura Grasset: “ Le carré de Pluton ” (Provincia Pluton) şi încă o carte foarte contradictorie în 2003: “Un cri dans le silence” (Strigătul din tăcere), la care a fost acuzată în iunie 2004 de calomnie rasistă.
 28. 41. De atunci, este în repausul luptătoarei. Septogenara Brigitte Bardot, nu mai are nimic de demonstrat. Ea continuă să dirijeze Fondaţia sa în favoarea protecţiei animalelor, devenind din ce în ce mai discretă. Ea şi-a bine meritat acest repaus, ea care fusese prezentă la toate evenimentele şi toate răzvrătirile.
 29. 42. Brigitte, a devenit o fem i e coaptă şi deşteaptă, părăsind totul, pentru a proteja şi apăra animalele.
 30. 43. Anii au trecut , însă privirea a rămas la fel de mândră preum a fost întotdeauna.
 31. 44. Câtă determinare în privirea acestei femei ! BRIGITTE BARDOT
 32. 45. I Love Paris - Orchestre Mantovani Création Florian Bernard Tous droits réservés – 2005 [email_address]
 33. 46. Iosi S. Avni [email_address] ( adres ă veche, anulat ă ) 04.11.2007 Florin Bernard [email_address] Cher Monsieur , Je tiens d'abord a vous feliciter pour votre travail qui m'a donn é grand plaisir, et que j'aimerais pouvoir partager avec quelques amis de plume en Israel et Roumanie. Auriez vous la gentilesse de me permettre de traduire votre texte en Hebreu et en Romain, a usage privé et sans aucun changement de texte. (Bardot BB; Les amis; Le lac des cygnes etc.) Il va de soi que votre nom d'auteur serait cité. Sincerrement votre, Iosi S. Avni Traducerea şi adaptarea în limba română de: Iosi S. Avni [email_address]
 34. 47. Ce diaporama privé, à usage non commercial, n'est pas destiné à un site internet. Il est envoyé gratuitement , par courrier électronique, à une liste de personnes qui en acceptent les conditions d'abonnement. Il est interdit de le modifier. Pour tous renseignements concernant les conditions d'abonnement, communiquez avec l'auteur à l'adresse ci-dessous. * * * SVP: Ne pas envoyer de pièces jointes à cette adresse car elles seront automatiquement refusées et retournées à l'expéditeur. Cette adresse n'accepte que des messages en texte seulement, sans fichier annexé. Florian Bernard [email_address] ® Florimage est une marque déposée

Views

Total views

1,035

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

7

Actions

Downloads

19

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×