Ni un pas enrere

1,223 views

Published on

Ni un pas enrerre en polítiques socials
en totes les etapes de la vida. Comparativa de programes

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,223
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
251
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Ni un pas enrere

  1. 1. Ni un pas enrereen polítiques socials en totes les etapes de la vida Comparativa de programes
  2. 2. Ni un pas enrere pels nostres infants On som i d’on venim? Què proposem? Què diu Mas? Incrementar l’oferta de places a escoles bressol públiques per què tots els pares i mares que necessitin, puguin portar els seus fills i filles a les escoles bressol públiques. Pàgina 74 del programa electoral Xecs per qui no vulgui portar els seus fills a l’escola bressol pública. Declaracions als mitjans 2003 2010 Nombre de places d’escola bressol pública 63.52123.833 + 39.688 Resultat Un fals “dret d’elecció”. Només podran elegir els qui més tenen Un descompte per qui pugui pagar l’escola bressol privada. Les propostes de CiU incrementen l’escletxa social. Què amaga Mas?
  3. 3. Ni un pas enrere per l’educació On som i d’on venim? Què proposem? Beques per garantir que cap alumne que ho necessiti es quedi sense ajuts, sobretot en l’educació obligatòria i en les comarques menys poblades. Que garanteixin l’accés en condicions d’igualtat a l’educació. Pàgina 74 del programa electoral Mecanismes de suport continuat a tot l’alumnat que vulgui ampliar o aprofundir els seus aprenentatges. Pàgina 35 del programa electoral. 2003 2010Ajuts escolars (en M€) 7921 x 3,8 Resultat Què no ha entès CiU? Què proposa CiU? Que s’ha d’ajudar a qui ho necessita. CiU ajuda a qui no ho necessita Les propostes de CiU incrementen les diferències socials i entre territoris.
  4. 4. Ni un pas enrere pels plans de suport als Joves On som i d’on venim? Què proposem? Què proposa CiU? Contracte pel Futur: cap menor de 30 anys estigui a l’atur durant més de 6 mesos sense l’oportunitat de formar-se per accedir a un lloc de feina adequat a la seva formació i experiència Pàgina 10 del programa electoral Contracte d’aprenentatge no retribuït per a la formació professional dels estudiants dins les empreses. Pàgina 63 del programa electoral 2003 2010Polítiques de joventut 150 M€0 M€ + 150 M€ Resultat Les propostes de CiU aboquen una generació a la precarietat. Les propostes de CiU incrementen la precarietat laboral i social dels joves. Què amaga CiU?
  5. 5. Ni un pas enrere per la nostra Sanitat On som i d’on venim? Què proposem? Què diu Felip Puig? Incrementarem l’accés al sistema de salut públic, amb més capacitat de resolució de l'atenció primària de salut i generalitzant l’accés al sistema de salut des de l’ús de les telecomunicacions Pàgina 19 del programa electoral No farem nous hospitals i qüestionem alguns dels que s’han fet Declaracions als mitjans 2000-2003 2007-2010 Nombre d’hospitals construïts 81 + 7 Resultat Reus i Sant Joan Despí no tindrien nous hospitals. Els seus habitants es quedarien sense hospital públic de referència. Què amaga CiU?
  6. 6. Ni un pas enrere per les Dones On som i d’on venim? Què proposem? Què proposa CiU? Totes les empreses amb més de 100 persones treballadores tindran plans d’igualtat Pàgina 9 del programa electoral Accions de sensibilització per “impregnar el sentiment d’igualtat” entre homes, dones, joves i grans en el desenvolupament de qualsevol feina i en qualsevol sector. Pàgina 52 del programa electoral 2003 2010 Empreses que tenen mesures d’igualtat amb el suport del Govern 6740 + 264.000 Treballador/es beneficiats/des No es tracta “d’impregnar-nos d’un sentiment”, es tracta de fer efectiva la igualtat entre homes i dones en tots els àmbits. Què no ha entès CiU?
  7. 7. Ni un pas enrere per les Persones amb discapacitat On som i d’on venim? Què proposem? Què proposa CiU? Farem el transport públic 100% accessible Pàgina 83 del programa electoral Promoure una nova llei de l’accessibilitat i supressió de barreres Pàgina 15 del programa electoral 2003 2010 % d’estacions de metro i FGC adaptades 85%46% + 95estacions més adaptades No és necessari regular per actuar. Que no cal més burocràcia per trobar solucions als problemes de la gent. Què no ha entès CiU?
  8. 8. Ni un pas enrere per la Gent gran On som i d’on venim? Què proposem? Què proposa CiU? Que totes les persones grans puguin estar a casa seva, gràcies a habitatges amb serveis, ajuts a l’adaptació i rehabilitació d’habitatges, serveis d’atenció a domicili... Pàgines 4-7 del programa electoral Creació del Telèfon d’atenció a la gent gran que viu sola. Pàgina 16 del programa electoral 2003 2010 Hores d’atenció domiciliària (en milers) 5.9152.087 x 3 Resultat No coneix els serveis públics: existeix la teleassistència o telèfon “Sanitat respon”. Què amaga CiU?

×