Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Butlletí n.59 Acció de Govern

De les accions del Govern del president Montilla detallem:
* Tenim clar quina ha de ser la indústria pels propers 10 anys
* Els espais protegits, ara, espais dinàmics

També accions específiques territorials:
* Tarragonès
* Val d’Aran
* Vallès Occidental

  • Login to see the comments

  • Be the first to like this

Butlletí n.59 Acció de Govern

  1. 1. L’acció de Govern més destacada Número 59- 09/06/2010 Tenim clar quina ha de ser la indústria pels propers 10 anys El Govern aprova el Pla de Política Industrial de Catalunya 2010-2020 El Govern invertirà 3.500 M€ de mitjana anual per impulsar una indústria: Més innovadora, augmentant els recursos en R+D+i. L’aposta en recerca ja s’ha fet notar: tenim 45.000 investigadors, produïm ¼ part de tota la recerca de l’Estat, i som la Comunitat amb més empreses innovadores d’Espanya. Més internacional, amb més multinacionals catalanes i més inversió estrangera, superant els èxits ja obtinguts: La inversió estrangera a Catalunya ha augmentat un 62% entre el 2003 i el 2008, de 1.306 M€ a 2.124 M€ La inversió catalana a l’exterior ha augmentat un 29% entre el 2003 i el 2008, de 4.657 M€ a 5.898 M€ Catalunya és la indústria exportadora d’Espanya, amb sectors claus com l’automoció, la Química o l’Agroalimentari. Exportem pel valor de més de 40.000 M€, ¼ part del total espanyol. Amb empreses més fortes, gràcies al suport actiu de l’administració. Com el donat fins ara: En 6 anys, 13.800 operacions de crèdits concedits per l’Institut Català de Finances, per valor de 4.500 M€ Les mesures aplicades pel govern en matèria de simplificació
  2. 2. administrativa han permès reduir els costos administratius de les empreses en un 10%. Amb millors treballadors, gràcies a l’impuls de l’educació del Segle XXI que estem fent des de fa uns quants anys: Introduïm els ordinadors a l’aula. D’aquí a 4 cursos, tota la ESO es farà amb un PC per alumne El 57% dels titulats de FP treballen als sis mesos després de la graduació. L’any 2008, quan la crisi era menor, eren el 70% 3 de les Universitats catalanes (UB, UAB; UPF) estan entre les 500 més importants del món i 2 escoles de negoci catalanes estan entre les 20 millors del món: IESE, la 11ª i ESADE la 19ª. Més respectuosa amb el medi ambient, gràcies a la lluita que estem mantenint contra el canvi climàtic: Des del 2003 hem reduït en un 16% en el consum domèstic d’aigua La potència eòlica instal·lada s’ha multiplicat per 9 en 6 anys (de 87 MW a 775MW), i la fotovoltaica per 126 (de 1,3 MW a 164,3 MW) L’aposta del Govern per fer una transició cap a una economia de major valor afegit és clara i fa temps que l’estem treballant: Fa 5 anys varem aprovar l’Acord Estratègic per l’economia catalana, una aposta per un canvi de model amb el suport de les patronals i els sindicats Els espais protegits, ara, espais dinàmics El Govern presenta el Pla especial i de gestió de les ZEPA de les Terres de LLeida Destinarem 37,8 M€ en 6 anys per fomentar la protecció i l’activitat dins de les ZEPA Potenciarem la protecció de medi Fomentarem una major productivitat de les activitats agrícoles Incentivarem l’ús públic i les activitats turístiques dels espais protegits
  3. 3. En definitiva, fins a 262 accions per fer de les Zones d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) espais dinàmics per desplegar una economia sostenible del territori MÉS ACCIÓ DE GOVERN Al Tarragonès... Més transport públic entre Tarragona i Torredembarra El Govern posa en servei noves expedicions de transport públic entre Tarragona i Torredembarra 5 noves expedicions de dilluns a divendres feiners per connectar Tarragona i Torredembarra, passant per Altafulla. L’actuació permetrà reforçar les freqüències de pas en hores punta d’acord amb la demanda registrada en aquest corredor i donar resposta a les necessitats de mobilitat a la zona. A la Val d’Aran... El futur territorial de la Val d’Aran, definit El Govern aprova el Pla director urbanístic de la Val d’Aran Un pla que defineix l’estratègia de creixement de la Val d’Aran fins al 2026 Un creixement que equilibrar l’activitat econòmica amb la preservació dels espais naturals i la qualitat de vida dels ciutadans En 23 anys, CiU només va concretar el planejament territorial del 10% de Catalunya, en 7 anys, els Governs d’Esquerres hauran definit el planejament del 100% de Catalunya A Vallès Occidental... Nova estació de ferrocarrils a Sant Cugat del Vallès El Govern inaugura la nova estació de Volpelleres Una nova estació entre les de Sant Cugat i Sant Joan que donarà servei a 850.000 passatgers l’any.
  4. 4. 23,3 M€ que també han servit per construir un aparcament per a 123 vehicles i facilitar un transport més sostenible El Govern del President Montilla és el Govern del Transport públic, amb 1 nou tren cada mes i mig, 1 nova línia d’autobús cada 5 dies, 1 estació d’autobús millorada cada mes ATENCIÓ: Aquest e-mail s'ha enviat des del Gabinet de Comunicació del PSC. Pot contenir informació estrictament confidencial i és d'ús només per al destinatari. Si ha rebut aquest e-mail per error, preguem ho notifiqui al remitent i l'esborri del seu sistema. Gràcies per la seva col·laboració.

×