Butlletí n.52. Acció de Govern

432 views

Published on

De les accions del Govern del president Montilla detallem:
* Catalunya comença a sortir de la recessió
* Més suport als cuidadors no professionals
* Cap a una agricultura encara més verda

També accions específiques territorials:
* Barcelonès
* Ripollès
* Vallès Oriental

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Butlletí n.52. Acció de Govern

  1. 1. L’acció de Govern més destacada Número 52- 07/05/2010 Catalunya comença a sortir de la recessió L’economia catalana ha abandonat les taxes de creixement negatives El PIB ha crescut un 0% aquest darrer trimestre La indústria, les exportacions i els ajuts al consum, claus d’aquesta millora La indústria ha crescut un 8,6% al mes de març, Les exportacions van créixer un 13,8% al febrer, front a la caiguda del 30.2% de l’any anterior El consum també millora, amb un increment de les ventes del comerç al detall, que el març van créixer un 7,2% La fórmula catalana per sortir de la crisi està donant els seus fruits L’aposta de tots els agents pel canvi de model econòmic més un suport explícit a les víctimes de la crisi dóna resultats Tot i aquestes millores, encara queda molta feina per fer, i des del Govern persistirem perquè l’economia catalana i els catalans sortim enfortits de la crisi econòmica Més suport als cuidadors no professionals El Govern ofereix el servei respir a cuidadors no professionals Primer varem reconèixer la feina dels cuidadors no professionals
  2. 2. Ara els hi oferim estades al programa Respir que consisteix en oferir la possibilitat d’ingressar durant períodes limitats a la persona dependent en una residència amb l’objectiu d’evitar la sobrecàrrega que li suposi aquesta tasca a la persona cuidadora Unes 2.500 persones es beneficiaran d’aquest nou servei Aquest és un pas més en la millora social que hem impulsat des del Govern del President Montilla. Perquè hem fet que els serveis socials siguin un dret per a tothom, com l’educació, la salut i les pensions 100.000 persones han rebut un ajut o prestació gràcies a la Llei de la Dependència Més de 63.000 familiars ja han vist reconeguda la seva tasca com a cuidadors. És des d’un Govern d’esquerres que hem impulsat una política social per a tots. Cap a una agricultura encara més verda El Govern convoca els ajuts per a la millora de la gestió mediambiental d'explotacions porcines Fins a 200.000 € d’ajut per les explotacions porcines que desenvolupin sistemes innovadors de gestió de purins respectuosos i compatibles amb la protecció del medi ambient Una línia d’ajuts que també permet modernitzar les explotacions i estimular una indústria ambiental El Govern treballa perquè els agricultors i ramaders puguin treballar en les millors condicions, per això: En 5 anys hem multiplicat per 3 la superfície de regadius millorats. En 5 anys hem multiplicat per 24 la superfície anual de nous regadius en servei.
  3. 3. En 5 anys hem augmentat els recursos per cada explotació agrícola en més de 2.500€ (de 6.500€ el 2003 a 9.130€ el 2008) Els agricultors i ramaders són la peça clau del sector agroalimentari, el 1er sector econòmic del país, per això és una prioritat pel Govern del President Montilla MÉS ACCIÓ DE GOVERN Al Barcelonès... Nou parc de Bombers a Badalona El Govern inaugura el nou parc de Bombers de Badalona 3,4 M€ pel nou parc de bombers de Badalona Pel Govern la tasca dels Bombers és primordial, per això en els últims dos anys s'han invertit més de 53 M€ en la reforma i ampliació dels parcs de bombers de Catalunya Primera pedra dels equipaments sanitaris de Sant Andreu El Govern col·loca la primera pedra dels equipaments sanitaris a les casernes de Sant Andreu En aquest espai, s’hi construirà un CAP, un centre sociosanitari, un centre de salut mental per a adults i infantojuvenil, i un centre de dia de salut mental El projecte s’emmarca dins de la política del Govern d’apropar la sanitat a les persones, per això el 97% dels catalans tenen un centre de salut a 10 minuts de casa seva. Al Ripollès... Millores als carrers de Ripoll El Govern inaugura la plaça i la passera de la Lira de Ripoll La nova plaça de la Lira és un espai de gran capacitat que permetrà fer-hi actes públics La passera de 44 metres de llargada, connecta el nou espai públic de la plaça de la Lira de Ripoll amb el passeig del mestre Guich.
  4. 4. Unes millores que s’emmarquen en la política de màxim suport del Govern al món local. Amb el suport del Govern, els ajuntaments tenen garantida una mitjana de 11 actuacions per municipi. Al Vallès Oriental... Impuls per una nova residència de gent gran a Granollers El Govern i l’ajuntament de Granollers acorden construir una nova residència per a gent gran Una nova residència amb capacitat per a 100 places i amb un centre de dia per a 30 persones Un equipament que s’entronca amb la prioritat social del Govern: màxims serveis socials per ampliar l’estat del Benestar Ja hem posat al servei dels ciutadans 28.116 places de residència, 7.200 més que fa 6 anys. ATENCIÓ: Aquest e-mail s'ha enviat des del Gabinet de Comunicació del PSC. Pot contenir informació estrictament confidencial i és d'ús només per al destinatari. Si ha rebut aquest e-mail per error, preguem ho notifiqui al remitent i l'esborri del seu sistema. Gràcies per la seva col·laboració.

×