Butlletí n.51 Acció de Govern

403 views

Published on

De les accions del Govern del president Montilla detallem:
* Garantia de contractació de 13.200 persones
* Modernitzem la justícia
* Camí de que tots els municipis de Catalunya tinguin planejament i estiguin endreçats en el futur
* Suport a l’esport

També accions específiques territorials:
* Alt Empordà
* Tarragonès

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
403
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Butlletí n.51 Acció de Govern

  1. 1. L’acció de Govern més destacada Número 51- 05/05/2010 Garantia de contractació de 13.200 persones El Govern ha rebut un total de 1.665 sol·licituds de projectes presentades per les entitats locals als Plans Locals d’Ocupació El Govern preveu que es contractaran 13.200 persones que ara estan a l’atur. 13.200 persones tindran accés a una feina i es formen per millorar les seves aptituds 13.200 persones accediran a una feina en sectors que generen ocupació És una aposta del Govern per millorar les opcions de trobar feina per les persones en atur, combinant adquisició d’experiència (treball) amb coneixement (formació) És una prioritat pel President Montilla no deixar ningú enrere per culpa de la crisi, per això: Hem ajudat a formar a gairebé un milió i mig de persones en 3 anys Modernitzem la justícia Es posa en servei una base de dades unificada de l'Administració de justícia Catalunya és la 1ª comunitat autònoma amb una base de dades unificada de l'Administració de justícia Amb aquesta base de dades, tots els jutjats tindran l’historial judicial de les persones que han tingut una relació amb la Justícia Amb aquesta base de dades s’agilitza l’activitat judicial.
  2. 2. Amb aquesta base de dades s’economitzen costos de transmissió d’informació Perquè és una prioritat del Govern modernitzar la justícia a Catalunya, per això: El 88,5% dels catalans disposaran quan acabin les obres en curs d’uns edificis judicials nous o reformats Hem renovat 555.248 m2, dels quals 232.368 m2 són de la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat Hem construït 16 nous Palaus de Justícia durant el període 2007-2009 i l’any 2010 finalitzarà amb 6 nous edificis judicials al servei de la ciutadania. La nova Ciutat de la Justícia de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat: la major obra civil de caire social que s’ha construït en els darrers anys a Catalunya. El recinte acull més de 3.000 treballadors i 5.000 visites cada dia Camí de que tots els municipis de Catalunya tinguin planejament i estiguin endreçats en el futur Entren en vigor les Normes de planejament de 104 municipis sense ordenació urbanística redactades pel Govern. El Govern dóna llum verda als consorcis per impulsar 16 àrees residencials estratègiques 104 municipis ja tenen normes urbanístiques, és a dir, seguretat jurídica en les actuacions urbanístiques Només queden 39 municipis dels 947 municipis de Catalunya perquè tots tinguin planejament El Govern del President Montilla aposta pel planejament perquè és una garantia de seguretat jurídica per les persones i és una forma d’endreçar el creixement del territori, per això: En 23 anys, CiU va aprovar el planejament territorial del 10% de Catalunya i en 7 anys els governs d’esquerres hauran aprovat el planejament del 100% del territori. Perquè pensem en el creixement futur dels municipis, el Govern ha aprovat els consorcis per impulsar 16 àrees residencials estratègiques:
  3. 3. 16 futures ARES que acolliran més de 19.300 habitatges, dels quals més de la meitat (10.707) seran protegits Amb aquestes 16 AREs ja en tenim 59 aprovades a tot Catalunya, una garantia per disposar de més de 28.000 habitatges protegits en el futur Suport a l’esport El Govern aprova el nou Decret d'Entitats Esportives Amb el nou decret, s’estimula la presència de dones en la direcció dels centres esportius: les entitats hauran d’afavorir la presència de dones en els seus òrgans directius per poder accedir a subvencions públiques, crèdit o aval públic Amb el nou decret es garanteix la renovació de les federacions esportives: la durada dels mandats de les federacions esportives passa de 4 a 6 anys, deixant-ne en les seves mans la limitació MÉS ACCIÓ DE GOVERN A l’Alt Empordà... Nou impuls al centre logístic de l’Empordà El Govern licita els projectes dels accessos ferroviaris a la futura terminal intermodal de l'Empordà Un primer pas per fer arribar el tren al centre logístic del Far d’Empordà, el darrer punt d’intercanvi de mercaderies abans d’Europa Una obra amb 595 M€ d’inversió per continuar fent de Catalunya la porta logística del Sud d’Europa Al Tarragonès... Millor aigua al Morell El Govern inaugura la potabilitzadora del Morell
  4. 4. 2,7 M€ per una potabilitzadora que elimina la presència de nitrats i garanteix el subministrament del Morell Aquesta actuació s’inclou dins de la política del Govern del President Montilla de resoldre de forma definitiva el subministrament d’aigua a Catalunya Gràcies a la Dessalinitzadora del Prat, l’ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera i la futura dessalinitzadora del Foix, ja no cal que patim pel subministrament d’aigua ATENCIÓ: Aquest e-mail s'ha enviat des del Gabinet de Comunicació del PSC. Pot contenir informació estrictament confidencial i és d'ús només per al destinatari. Si ha rebut aquest e-mail per error, preguem ho notifiqui al remitent i l'esborri del seu sistema. Gràcies per la seva col·laboració.

×