Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Butlletí n.40 Acció de Govern

468 views

Published on

De les accions del Govern del president Montilla detallem:
* Barcelona, capital del Mediterrani
* 6.600 persones rebran formació amb el suport del Govern per trobar feina
* Que cap dona renunciï a la seva carrera professional pel fet de ser dona
* Amb pas ferm cap a la simplificació administrativa

També accions específiques territorials:
* Camp de Tarragona
* Regió Metropolitana de Barcelona
* Vallès Occidental
* Vallès Oriental

Published in: News & Politics
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Butlletí n.40 Acció de Govern

  1. 1. L’acció de Govern més destacada Número 40- 05/03/2010 Barcelona, capital del Mediterrani Es posa en marxa el Secretariat de la Unió per la Mediterrània El dia 4 de març del 2010 es va fer la presentació oficial i posada en funcionament de la Secretaria de la Unió per la Mediterrània Una Unió per fer que la regió euromediterrània esdevingui un espai estratègic en el món, estable, segur i pròsper Una Unió que treballarà per enriquir l’economia, el comerç i el coneixement, mantenir el patrimoni ambiental, en especial la mar mediterrània, i garantir la màxima seguretat a la zona La designació de Barcelona com a seu de la Unió per la Mediterrània és un reconeixement a una ciutat i un país preparats per ser la capital de la Mediterrània: Perquè tenim un aeroport intercontinental, amb 186 freqüències setmanals intercontinentals Perquè tenim un port líder en creuers i un dels 4 primers de mercaderies al mediterrani Perquè ja tenim el tren d’alta velocitat a Barcelona i d’aquí a 2 anys, aquesta ens connectarà amb Europa Perquè tenim un dels millors transports públics d’Europa Perquè som un país de recerca i talent, competint a nivell mundial en la recerca biomèdica, l’agroalimentària i l’energètica. La designació de Barcelona com a seu de la Unió per la Mediterrània és una oportunitat per projectar-nos encara més a nivell
  2. 2. internacional. 6.600 persones rebran formació amb el suport del Govern per trobar feina El Govern presenta el programa “Qualifica’t” 6.600 aturats, persones en risc de desocupació i treballadors en actiu sense titulació rebran formació i un certificat acreditatiu gràcies al programa "Qualifica't" Amb prop de 400 docents, el programa “Qualifica’t” s’està desenvolupant aquest curs 2009-2010 a 90 centres, 72 instituts i 18 centres concertats El programa “Qualifica’t” preveu formar persones mitjançant: l’accés a una part dels plans d’estudi de formació professional validant la formació continuada impartida per les empreses convalidant l’experiència laboral per unitats formatives d’FP. El Govern del President Montilla treballa perquè ningú quedi enrere per culpa de la crisi: Per això en 3 anys, hem ajudat a formar a gairebé un milió i mig de persones Que cap dona renunciï a la seva carrera professional pel fet de ser dona El Govern realitzar una jornada sobre la conciliació entre la vida laboral i personal 461 empreses han rebut el suport del Govern de la Generalitat de Catalunya per impulsar mesures d’igualtat. Més de 210.000 persones treballadores es beneficien, entre d’altres, de noves formes d’organització empresarial que faciliten la conciliació de la vida laboral, familiar i personal Impulsem els serveis de conciliació de la vida laboral, familiar i personal, com:
  3. 3. − Crear 25 places d’escoles bressol cada dia − Triplicar els recursos destinats als serveis d’acollida matinal (obrir les escoles abans de les 9 per qui no pugui deixar els fills a aquesta hora a l’escola), respecte el 2003. Hem donat suport a les dones emprenedores: − més de 2.500 dones s’han beneficiat dels programes Jo, directiva, Àgora per a directives o Ariadna, xarxa de mentoria, impulsats pel Govern Els resultats ja són visibles: la taxa d’activitat s’ha incrementat en 7,25 punts més, fins als 54,83% el 2009 la taxa d’ocupació ha crescut en més de 17,75 punts les dones amb contracte indefinit han crescut en 9,87 punts, fins al 82,38% Amb pas ferm cap a la simplificació administrativa El President es reuneix amb el grup d’experts i alts càrrecs que participaran en l'elaboració del pla de simplificació de l'administració pública 14 experts i alts càrrecs elaboraran el Pla de simplificació de l’administració pública El Pla de Simplificació de l’Administració contindrà també mesures per millorar-ne l’eficiència i l’agilitat en el servei als ciutadans El grup d’experts s’ha compromès a tenir un document en un termini de 3 mesos i aquest incorporar tant mesures d’aplicació immediata així com objectius a mig termini. El Govern fa temps que treballa per simplificar els tràmits administratius, un peça dins de l’entramat de l’administració pública: Per això, hem creat una bateria de lleis:
  4. 4. - El decret de simplificació de tràmits, - la Llei de Prevenció i Control Ambiental de les Activitats, - el Decret llei d’equipaments comercials, - l’acord de Govern de simplificació de tràmits. Totes aquestes normes tenen uns resultats positius per les empreses: - 1,13 milions de documents menys - 2,75 milions de dies menys de tramitació - 930 M€ d’estalvi en costos administratius Les mesures adoptades fins al moment, suposen una reducció del 10% el cost administratiu per les empreses catalanes. MÉS ACCIÓ DE GOVERN Al Camp de Tarragona... Millores en el Transport Públic El Govern millora les línies de transport públic entre Tarragona, Reus i l’Aeroport Es crea una línia directa amb 10 expedicions diàries, 5 d’anada i 5 de tornada, que unirà Reus amb Tarragona, sense passar per l’aeroport de Reus, de manera que es millora la comunicació entre les dues ciutats, sense que els horaris depenguin dels diferents vols. Es crea un nou servei per apropar el centre de Tarragona amb l’aeroport, amb freqüències ajustades als horaris laborals del personal de l’aeroport, així com per garantir la connexió amb les sortides i arribades dels diferents vols. A la Regió Metropolitana de Barcelona... Primer pas pel futur Eix de la Conreria El Govern presenta l’estudi del futur Eix de la Conreria Una inversió prevista de 400 M€ per construir 11 km i 4 carrils de circulació que enllaçaran el Barcelonès amb el Vallès Oriental
  5. 5. Una connexió directe entre Badalona i Santa Perpètua de la Moguda Incrementarà la fluïdesa del trànsit i reduirà els temps de trajecte en les comunicacions entre el Vallès, el Barcelonès i el Maresme i descongestionarà els accessos a Barcelona Donarà servei a una mitjana de 25.400 vehicles diaris Al Vallès Occidental... Millores a l’Hospital de Sabadell El Govern inaugura la Unitat de Suport a Urgències i els nous espais ambulatoris del Servei de Digestiu de l'Hospital de Sabadell S’han incrementat de 13 a 20 els boxs d’atenció de la unitat d’urgències S’han creat uns nous espais de consultes externes i hospital de dia PL servei de Digestiu Al Vallès Oriental... Noves urgències a l’Hospital de Granollers El Govern inaugura un nou servei d’urgències a l’Hospital de Granollers 1,5 M€ per ampliar les urgències de l’Hospital de Granollers S’han construït un total de 22 boxes que amplien la capacitat del servei d’urgències de Granollers fins als 60 boxes Pel Govern la salut és una prioritat, per això abans que finalitzi l’any haurem construït: 2 nous hospitals cada any 2 nous equipament d’atenció primària cada 3 setmanes. 2 nous centres sociosanitaris cada any.

×