UPCOMING
UPCOMING DE INHOUD
UPCOMING DE FORMATS
UPCOMING WAT WERKT
UPCOMING WAT WERKT
UPCOMING WAT WERKT
VAN REDDIT NAAR JE MOEDER
HOE SOCIAAL ZIJN WEBSITES IN
NL?
GROEIERS EN DALERS
UPCOMING VIRAL UPLIFT
UPCOMING SUCCES VERHALEN
UPCOMING SUCCES VERHALEN
UPCOMING HOE TE ADVERTEREN
UPCOMING SUCCES VERHAAL
UPCOMING DE VALKUIL
Native Advertising Meetup #1 - Introducing Upcoming.nl
Native Advertising Meetup #1 - Introducing Upcoming.nl
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Native Advertising Meetup #1 - Introducing Upcoming.nl

339 views

Published on

A short presentation at the first Native Advertising Meetup - introducing www.upcoming.nl.

Published in: Entertainment & Humor
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
339
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Ik ben Nine van Upcoming, en ikwiljullievandaaggraagwatvertellen over de wetenschap van het delen, of watwijeralthanswatdenkentewetensinds we live zijngegaan met Upcoming.
 • Wiezijnwij?Gestart in februari 2013Geënt op principe van lijstjesFocus op Nederlandse contentDoelzoveelmogelijke shares op SNSInmiddelsbereik van 500K pm
 • Lijstjesoabinnencategorieen Celebs, Zoo, WTFVisueelaantrekkelijk, tekstondergeschiktAlgoritmetrendingness
 • Quiz, raad het dialect woordMemories MaandagVrijdagFaaldagHeerlijkeHollandsDe internet favo’s van BN-er X
 • Content die onsgelukkigmaakt (Dieren en kinderen, de awww factor)Zoals in Blade Runner wanneer de replicantsgetestworden of zeeen machine of menszijnaan de hand van eenseriedierengerelateerdevragen. Het zit in de menselijkenatuuromwarmegevoelenstehebbenbij het zien van dieren.
 • Haaksdaaropstaat content die ons boos maakt of shockeert,verontwaardigingwil je doorgaansdelen met de mensenom je heen. If it bleeds it leads, en datwilzoveelzeggenalsdat de fascinatie met alleswatgeweldadig en goor is eenuniversele is.
 • Kijkendnaar de top 5 van populairsteartikelenvolgensons CMS gebaseerd op trendingnesszien we datook het weer en criminaliteit het bijzondergoeddoen. Mocht Piet Paulusmaietsoverkomen, teluit je winst.
 • Okay, je hebt de juiste content, die klaar is omgedeeldteworden, maar hoe verspreidtdeze content zichvervolgens?Je moedervertelt je alslaatste over “ datleukefilmpje op internet” dat is 1 ding datzeker is.
 • De Speldstaat op eenzamehoogtedoordatzeonderandererelatiefgezieneenlaagaantalartikelenpubliceren. Opvallend is datMetro de enigekrant is die de top 10 weettebehalen. Traditionelekranten en nieuwssitesverzamelenwelmeeste tweets en likes verzamelen maar hungemiddeldesociale score per artikel is zeerlaag.
 • Zodra je allesocialeinteracties op de grootsteNederlandse websites gaatoptellen, danzijn het wél de traditionelenieuwsorganisaties die met kop en schoudersbovenaanstaan. NU.nl genereert in totaal de meeste sociale interactie van alle nieuwssites.
 • Hetartikelwatikeerdernoemde, de quiz waarbij je de betekenis van het woord in een dialect moetraden, scoortkeer op keersupergoed. Met een viral uplift van meerdan 300% is diteenvoorbeeld van hoe we het altijdzoudenwillenzien.
 • Beatrix gafhaartoespraak over haaraangekondigdeaftredentijdens GTST en datschootveelmensen in het verkeerdekeelgat. Ditartikel had een viral uplift van meerdan 1000%
 • Iederjaarweereenraadsel, eengroeiendaantalleerlingen die geslaagdzijnvoorhun VMBO. Ditartikelwerdbijna 6,5 duizendkeergedeeld en is eenbewijs van het feitdatherkenbaarheidveelinvloedheeft op de mate van delen.
 • Maarten vroeg me ookietstevertellen over native advertisement, en in de afgelopenmaandenhebben we daarverschillendedingen over geleerd. Hoe subtieler het merk, hoe meer het gedeeldwordt. De content is belangrijkerdan de uiteindelijkeboodschap of call to action, Sky Radio had ditgoedbegrepen.
 • De Belastingdienstmaakteeenlijstje van oppaskinderen from hell en bleefhierbij heel dichtbij de redactioneleformule van Upcoming. Zeverwerktengeenverderebelastingdienstuitingen in de content en slotenaf op een heel natuurlijke en logischemanier.
 • De uitdagingligtvooralsnogbij de balansvindentussen content die geenafbreukdoetaan de redactioneleformule maar die wel de boodschap van de klantoverbrengt. Zodatmerkenuiteindelijknietalleenstempels in hunpaspoorthebbenna de grensovergang, maar ook visa die hen echtthuisdoenvoelen in het land van shareable content.
 • Dank voorjullieaandacht!
 • Native Advertising Meetup #1 - Introducing Upcoming.nl

  1. 1. UPCOMING
  2. 2. UPCOMING DE INHOUD
  3. 3. UPCOMING DE FORMATS
  4. 4. UPCOMING WAT WERKT
  5. 5. UPCOMING WAT WERKT
  6. 6. UPCOMING WAT WERKT
  7. 7. VAN REDDIT NAAR JE MOEDER
  8. 8. HOE SOCIAAL ZIJN WEBSITES IN NL?
  9. 9. GROEIERS EN DALERS
  10. 10. UPCOMING VIRAL UPLIFT
  11. 11. UPCOMING SUCCES VERHALEN
  12. 12. UPCOMING SUCCES VERHALEN
  13. 13. UPCOMING HOE TE ADVERTEREN
  14. 14. UPCOMING SUCCES VERHAAL
  15. 15. UPCOMING DE VALKUIL

  ×