Venus verrucosa

1,217 views

Published on

Published in: Technology, Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,217
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
45
Actions
Shares
0
Downloads
19
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Venus verrucosa

  1. 1. VENUS VERRUCOSA PAZ ARANEGA BOU 4ºC BIOLOGIA I GEOLOGIA
  2. 2. DIFERENTS NOMS PER A UNA MATEIXA ESPÉCIE CASTELLÀ VALENCIÀ -Escupiña -Escopinya. grabada. -Pie de burro. -Almejón. -Bolo. -Carneirolo. -Carneiro. -Almeja vieja.
  3. 3. POSICIÓ SISTEMÀTICA DE L’ESPÉCIE La venus verrucosa pertany a la clase dels “vivalvos”, ordre dels “veneroideos” i a la familia dels “venéridos”.
  4. 4. DESCRIPCIÓ La venus verrucosa Consta de dues valves quasi iguals. La closca es sólida i de forma arredonida. En la seua superfície s’observen estries circulars de creixement, molt pronunciades. Aquesta es la seua característica més destacable. El seu color varia entre blanc amarillent i marró clar. El seu interior es blanc i brillant. Pot arribar a mesurar de 4 a 6 centímetres de diámetre.
  5. 5. LOCALITZACIÓ Es localitza soterrada en profunditats arenoses, fangoses o detrítiques. També es troba en praderes de posidónia, com la que observem en la imatge. Pot estar en aigües superficials i en profunditats fins als 100 m. Es distribueix pel Mediterrani i l’Atlàntic oriental. També està present en l’oceà Índic.
  6. 6. REPRODUCCIÓ I ALIMENTACIÓ Com que viu soterrat treu a l’exterior els sifons amb els quals respira i atrapa les partícules nutritives que transporta l’aigua del mar (filoplacton) filtrant-les. Aquest animal presenta els dos sexes per separat. La reproducció te lloc al començament de l’estiu (maig-juny). Les larves viuen lliures a l’aigua fins que arriben a la fase adulta i es soterren.
  7. 7. MAQUETA
  8. 8. DISFRESSA
  9. 9. FIN PAZ ARANEGA BOU

×