Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Sparus aurata

1,000 views

Published on

Published in: Technology
  • Login to see the comments

  • Be the first to like this

Sparus aurata

  1. 1. Nom Científic: Sparus Aurata Valencià: Daurada Castellà: Dorada Italià: Orata Francés: Dorade royale o daurade Inglés: Gilthead seabream Alemá: Goldbrasse o Dorade Portugués: Dourada
  2. 2. ¤ Clase: Osteictios ¤ Orden: Perciformes ¤ Familia: Espàridos
  3. 3. Forma: Es un peix de cos ovalat, alt, comprimit, amb un gran cap, llavis amples i ulls menuts.Te una llarga dorsal i una forta i resistent dentadura. Talla: Mínim 20 cm i màxim 70 cm. Color: Pell gris blava fosca en el revers, amb reflectes grisos i platetjats en els laterals i en el ventre. Poseeix grans escames. Es distingueix d’altres peixos per la seua característica banda daurada vertical que te entre els seus ulls, que li dona el nom i la fa inconfundible. També presenta a l’altura de l’obertura branquial una taca fosca. La seua carn es blanca i firma. Longitut i pes: La daurada es sol vendre per peces senceres. El pes de les daurades salvatjes va entre els 800 grams, en els més menuts i els 3-4 kilos en els més grans. La daurada de piscifactoría sol pesar entre 180-300 grams (de ració) i 1 kilo. Algunes daurades salvatjes arriben als 70 cm, i les de piscifactoría solen tindre uns 40-50 cm de longitut.
  4. 4. • Solen habitar en aigues costeres amb fons arenos, freqüentment es troba també en aigues salobres. Es poden localitzar fàcilment en les seues zones d’hàbitat per la presencia d’un gran nombre d’excrements que queden en la vegetació de la zona al baixar la marea. • En zones rocoses amb algues. Poden apareixer en lagunes costeres i desembocadures de rius. Se les veu junt a les escolleres, i en praderes de posidonies. Naden en solitari i junt a altres espàrids. No soporten el fred. Moren si la temperatura baixa bruscament. Es cultiva en la majoría dels paisos mediterranis i en algunes costes de l’atlàntic. • La daurada es un peix marí propi d’aigues poc profundes, tant fondes arenoses com de roca, de l’Atlàntic oriental, des de les Illes Britàniques fins les costes de Sudàfrica i de la mar Mediterrànea. Sol nadar a una profundidat de 5 a 30 metres encara que no es extrany trobarla a 150 metres. • A vegades sel’s troba formant menuts grups. Son temeroses i moldesconfiats. • Es troben en l’Atlàntic, litoral europeu i africà, costa sur de Gran Bretanya. Comú en la part occidental del Mediterrani, poco freqüent en el mar Negre.
  5. 5. Alimentació: Es carnivor. S’alimente de moluscles i crustacis que atrape amb les seues potents dents. Es reprodueix entre septembre i decembre. Reproducció: Presente un fenómen d’inversió sexual en els primers anys de la seua vida, ja que tots son mascles i amb l’edat es converteixen en femelles. Es hemafrodita. Maquetes Disfressa
  6. 6. Fí !! Noelia Juan Ibañez 4º C

×