SlideShare a Scribd company logo
1 of 28
Download to read offline
Psikologji
Seksualiteti dhe
Gjinia
Xhemile Shehu
Jusuf Tofaj
- Eksperti i seksualitetit Bernie
Zilbergeld, thotë që kultura
përendimore ka përjetuar një
ndryshim dramatik në fushën e
seksualitetit në dekadat e fundit:
pritjet për rolin e femrave,
ndryshimet e shpejta në
përceptimet e njerëzve për
mashkullorinë, frika nga
sëmundjet ngjitëse,etj…kanë
bërë, që seksualiteti të shikohet
ndryshe tashmë edhe nga
shoqëria.
- Edhe shoqëria kosovare ka
pësuar ndryshime në këtë
drejtim.
- Megjithëse njohuritë shkencore
mbi seksualitetin janë rritur
dukshëm , njerëzit duket se marrin
pak informacione shkencore dhe
sistematike për të.
- Shpesh ajo që dimë ne për
seksualitetin është dezinformacion.
- Qëndrimet tona për seksualitetin
formësohen nga arsimi/edukimi,
përvoja, media dhe mitologjia.
Me çka ka të bëjë biologjia e klonimit të gjeneve ?
Kush është eksperti I seksualitetit dhe ç`thotë ai ?
Me çka ka të bëjë biologjia e klonimit të gjeneve ?
Cili është mendimi I shpeshtë I njerëzve për
marredheniet seksuale ?
Me çka ka të bëjë biologjia e klonimit të gjeneve ?
A besojnë të rinjtë sot në mitet seksuale ?
Me çka ka të bëjë biologjia e klonimit të gjeneve ?
A marrim ne edukimin e duhur seksual nga prinderit
tonë?
Me çka ka të bëjë biologjia e klonimit të gjeneve ?
Si është mendimi I liberalëve dhe I atyre pak më
konservatorë rreth edukimit seksual?
Me çka ka të bëjë biologjia e klonimit të gjeneve ?
Kur përdoren më shumë nga të rinjtë kontraceptivët?
Me çka ka të bëjë biologjia e klonimit të gjeneve ?
Kush e theu “akullin” rreth trajtimit te seksualitetit ?
Me çka ka të bëjë biologjia e klonimit të gjeneve ?
Ku e bazuan terapinë e tyre Masters dhe Xhonson?
Me çka ka të bëjë biologjia e klonimit të gjeneve ?
Ç`është transseksualizmi?
Me çka ka të bëjë biologjia e klonimit të gjeneve ?
Ç`është Incesti?
Seksualiteti dhe Gjinia

More Related Content

Similar to Seksualiteti dhe Gjinia

Similar to Seksualiteti dhe Gjinia (6)

Social
SocialSocial
Social
 
Barazia gjinore dhe diskriminimi
Barazia gjinore dhe diskriminimiBarazia gjinore dhe diskriminimi
Barazia gjinore dhe diskriminimi
 
Alo 116 raport tematik dhuna tek femijet vajza ne shqiperi nentor 2013
Alo 116 raport tematik dhuna tek femijet vajza ne shqiperi nentor 2013Alo 116 raport tematik dhuna tek femijet vajza ne shqiperi nentor 2013
Alo 116 raport tematik dhuna tek femijet vajza ne shqiperi nentor 2013
 
Alo116 raport tematik dhuna tek femijet vajza ne shqiperi nentor 2013 1312110...
Alo116 raport tematik dhuna tek femijet vajza ne shqiperi nentor 2013 1312110...Alo116 raport tematik dhuna tek femijet vajza ne shqiperi nentor 2013 1312110...
Alo116 raport tematik dhuna tek femijet vajza ne shqiperi nentor 2013 1312110...
 
Vrasje - Vetëvrasja
Vrasje - Vetëvrasja Vrasje - Vetëvrasja
Vrasje - Vetëvrasja
 
problemet e respektimit te te dr
problemet e respektimit te te drproblemet e respektimit te te dr
problemet e respektimit te te dr
 

Seksualiteti dhe Gjinia

 • 2.
 • 3. - Eksperti i seksualitetit Bernie Zilbergeld, thotë që kultura përendimore ka përjetuar një ndryshim dramatik në fushën e seksualitetit në dekadat e fundit: pritjet për rolin e femrave, ndryshimet e shpejta në përceptimet e njerëzve për mashkullorinë, frika nga sëmundjet ngjitëse,etj…kanë bërë, që seksualiteti të shikohet ndryshe tashmë edhe nga shoqëria. - Edhe shoqëria kosovare ka pësuar ndryshime në këtë drejtim.
 • 4. - Megjithëse njohuritë shkencore mbi seksualitetin janë rritur dukshëm , njerëzit duket se marrin pak informacione shkencore dhe sistematike për të. - Shpesh ajo që dimë ne për seksualitetin është dezinformacion. - Qëndrimet tona për seksualitetin formësohen nga arsimi/edukimi, përvoja, media dhe mitologjia.
 • 5.
 • 6.
 • 7.
 • 8.
 • 9.
 • 10.
 • 11.
 • 12.
 • 13.
 • 14.
 • 15.
 • 16.
 • 17.
 • 18. Me çka ka të bëjë biologjia e klonimit të gjeneve ? Kush është eksperti I seksualitetit dhe ç`thotë ai ?
 • 19. Me çka ka të bëjë biologjia e klonimit të gjeneve ? Cili është mendimi I shpeshtë I njerëzve për marredheniet seksuale ?
 • 20. Me çka ka të bëjë biologjia e klonimit të gjeneve ? A besojnë të rinjtë sot në mitet seksuale ?
 • 21. Me çka ka të bëjë biologjia e klonimit të gjeneve ? A marrim ne edukimin e duhur seksual nga prinderit tonë?
 • 22. Me çka ka të bëjë biologjia e klonimit të gjeneve ? Si është mendimi I liberalëve dhe I atyre pak më konservatorë rreth edukimit seksual?
 • 23. Me çka ka të bëjë biologjia e klonimit të gjeneve ? Kur përdoren më shumë nga të rinjtë kontraceptivët?
 • 24. Me çka ka të bëjë biologjia e klonimit të gjeneve ? Kush e theu “akullin” rreth trajtimit te seksualitetit ?
 • 25. Me çka ka të bëjë biologjia e klonimit të gjeneve ? Ku e bazuan terapinë e tyre Masters dhe Xhonson?
 • 26. Me çka ka të bëjë biologjia e klonimit të gjeneve ? Ç`është transseksualizmi?
 • 27. Me çka ka të bëjë biologjia e klonimit të gjeneve ? Ç`është Incesti?