SlideShare a Scribd company logo
14 Mars 2015
Thënie të arta për Matematikën
 Matematika është shkencë mbi natyrën.
 Matematika është abc-ja e shkencave të natyrës.
Më lehtë është të mësohet matematika se sa të punohet
pa të.
 Matematika është mbretresha e shkencave, kurse
aritmetika është mbretresha e matematikës. ( Gausi )
Matematikan i mirë është ai, i cili është pakëz edhe
poet.
 Nuk ka të vërtetë shkencore në të cilën matematika
nuk aplikohet.
Përgatiti : Faton Hyseni
14 Mars 2015
-vazhdim
 Qëllimi më i lartë i matematikës është pikërisht të
gjejë rregullën në kaosin që na rrethon.
 Matematika është gjuha në të cilën flasin të gjitha
shkencat ekzakte.
 Makina mund t‘i zgjidh të gjithë problemet që ia
parashtrojmë ne, por asnjë nga ato nuk mund ta
formulojë dhe ta mendojë.Këtë e bënë
matematika...
 Cilëndo shkencë që dëshironi ta studioni, cilëndo
shkollë që ta regjistroni, cilëndo punë që ta kryeni,
nëse doni të leni atje ndonjë gjurmë është e
domosdoshme që ta njihni matematikën.
Përgatiti : Faton Hyseni
14 Mars 2015
-vazhdim
 Lënda e matematikës është aq serioze, sa do
bënim mirë ta shfrytëzonim çdo rast për ta bërë
pak zbavitëse. ( Paskali )
 Natyra flet me gjuhën e matematikës, germat e
kësaj gjuhe janë rrathët, trekëndëshat dhe figurat
e tjera matematike. ( G. Galileo )
 Unë jamë i bindur se ndërtimi i thjeshtë i
matematikës lejon që të zbulohen ato nocione dhe
lidhjet e ligjshme midis tyre , që japin kyçin për të
kuptuar dukuritë e natyrës.
 "Matematikën nuk mundet ta studioj ai i cili
është frikacak “ ( Faton Hyseni)
Përgatiti : Faton Hyseni
-vazhdim
 "Ata njerëz që nuk e duan matematikën në
një farë forme janë dinak, sepse ju
pengon saktësia dhe sinqeriteti që ajo
kërkon "  ( Shafi Ameti )
 "Mosu shqetëso për vështirësitë e tua në
matematikë ,të siguroj që të  mijat janë më të
mëdha “ ( A. Ajnshtanjn )
 "Matematika ka rrugë të shumta për zgjidhjen e
problemeve të ndryshme , prandaj edhe quhet
mbretëreshë e shkencave “ ( Faton Hyseni )
 "Nëse e studioni matematikën, atëherë gjërat i
mendoni më ndryshe “ ( Faton Hyseni )
14 Mars 2015 Përgatiti : Faton Hyseni

More Related Content

What's hot

Projekti me instrumente muzike
Projekti me instrumente muzikeProjekti me instrumente muzike
Projekti me instrumente muzike
S Gashi
 
matematika projekt
matematika projektmatematika projekt
matematika projekt
Facebook
 
Zbatimi i matematikes ne gatim
Zbatimi i matematikes ne gatimZbatimi i matematikes ne gatim
Zbatimi i matematikes ne gatim
ira_123
 
Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Xhesiana Muka
 
iliada analize , Analize e Iliades
iliada analize , Analize e Iliadesiliada analize , Analize e Iliades
iliada analize , Analize e Iliades
ssuseree34b8
 
Mjedisi
MjedisiMjedisi
Mjedisi
Klarisa Klara
 
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
ronela hasanaj
 
Roli i elementeve kimikë në jetën e njeriut
Roli i elementeve kimikë në jetën e njeriut Roli i elementeve kimikë në jetën e njeriut
Roli i elementeve kimikë në jetën e njeriut
irena kotobelli
 
Historiku matematika
Historiku matematikaHistoriku matematika
Historiku matematika
Arjan Shahinlli
 
Kontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve gjate luftes se 2 boterore
Kontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve  gjate luftes se 2 boteroreKontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve  gjate luftes se 2 boterore
Kontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve gjate luftes se 2 boterore
Xheni Marku
 
Historia e numrit
Historia e numritHistoria e numrit
Historia e numrit
jola cenollari
 
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriutroli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
mikaela basha
 
Ngrohja globale
Ngrohja globaleNgrohja globale
Ngrohja globale
Kristjana Llolli
 
Qyteterimi ilir !!!!
Qyteterimi ilir !!!!Qyteterimi ilir !!!!
Qyteterimi ilir !!!!
#MesueseAurela Elezaj
 
Mjedisi yne-lokal
Mjedisi yne-lokalMjedisi yne-lokal
Mjedisi yne-lokal
olinuhi
 
Hebrenjtë në Shqipëri
Hebrenjtë në ShqipëriHebrenjtë në Shqipëri
Hebrenjtë në Shqipëri
DonikaLici
 
Energjia, llojet dhe perdorimi
Energjia, llojet dhe perdorimiEnergjia, llojet dhe perdorimi
Energjia, llojet dhe perdorimi
BlerinaMuobega
 
Kequshqyerja dhe semundjet
Kequshqyerja dhe semundjetKequshqyerja dhe semundjet
Kequshqyerja dhe semundjet
Sindi_haka
 
pse eshte e domosdoshme kursimi i energjise elektrike
pse eshte e domosdoshme kursimi i energjise elektrikepse eshte e domosdoshme kursimi i energjise elektrike
pse eshte e domosdoshme kursimi i energjise elektrike
koralda
 
Energjia dhe Burimet e Energjisë
Energjia dhe Burimet e EnergjisëEnergjia dhe Burimet e Energjisë
Energjia dhe Burimet e Energjisë
Klajdi Proko
 

What's hot (20)

Projekti me instrumente muzike
Projekti me instrumente muzikeProjekti me instrumente muzike
Projekti me instrumente muzike
 
matematika projekt
matematika projektmatematika projekt
matematika projekt
 
Zbatimi i matematikes ne gatim
Zbatimi i matematikes ne gatimZbatimi i matematikes ne gatim
Zbatimi i matematikes ne gatim
 
Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...
 
iliada analize , Analize e Iliades
iliada analize , Analize e Iliadesiliada analize , Analize e Iliades
iliada analize , Analize e Iliades
 
Mjedisi
MjedisiMjedisi
Mjedisi
 
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
 
Roli i elementeve kimikë në jetën e njeriut
Roli i elementeve kimikë në jetën e njeriut Roli i elementeve kimikë në jetën e njeriut
Roli i elementeve kimikë në jetën e njeriut
 
Historiku matematika
Historiku matematikaHistoriku matematika
Historiku matematika
 
Kontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve gjate luftes se 2 boterore
Kontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve  gjate luftes se 2 boteroreKontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve  gjate luftes se 2 boterore
Kontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve gjate luftes se 2 boterore
 
Historia e numrit
Historia e numritHistoria e numrit
Historia e numrit
 
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriutroli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
 
Ngrohja globale
Ngrohja globaleNgrohja globale
Ngrohja globale
 
Qyteterimi ilir !!!!
Qyteterimi ilir !!!!Qyteterimi ilir !!!!
Qyteterimi ilir !!!!
 
Mjedisi yne-lokal
Mjedisi yne-lokalMjedisi yne-lokal
Mjedisi yne-lokal
 
Hebrenjtë në Shqipëri
Hebrenjtë në ShqipëriHebrenjtë në Shqipëri
Hebrenjtë në Shqipëri
 
Energjia, llojet dhe perdorimi
Energjia, llojet dhe perdorimiEnergjia, llojet dhe perdorimi
Energjia, llojet dhe perdorimi
 
Kequshqyerja dhe semundjet
Kequshqyerja dhe semundjetKequshqyerja dhe semundjet
Kequshqyerja dhe semundjet
 
pse eshte e domosdoshme kursimi i energjise elektrike
pse eshte e domosdoshme kursimi i energjise elektrikepse eshte e domosdoshme kursimi i energjise elektrike
pse eshte e domosdoshme kursimi i energjise elektrike
 
Energjia dhe Burimet e Energjisë
Energjia dhe Burimet e EnergjisëEnergjia dhe Burimet e Energjisë
Energjia dhe Burimet e Energjisë
 

More from Faton Hyseni

Formula e binomit
Formula e binomitFormula e binomit
Formula e binomit
Faton Hyseni
 
Kombinatorika ( ushtrime )
Kombinatorika ( ushtrime )Kombinatorika ( ushtrime )
Kombinatorika ( ushtrime )
Faton Hyseni
 
Kombinacionet
KombinacionetKombinacionet
Kombinacionet
Faton Hyseni
 
Permutacionet
PermutacionetPermutacionet
Permutacionet
Faton Hyseni
 
Variacionet
VariacionetVariacionet
Variacionet
Faton Hyseni
 
Kombinatorika
KombinatorikaKombinatorika
Kombinatorika
Faton Hyseni
 
Eratosteni
EratosteniEratosteni
Eratosteni
Faton Hyseni
 
Përcaktoret
PërcaktoretPërcaktoret
Përcaktoret
Faton Hyseni
 
Matricat. Veprimet me matrica
Matricat. Veprimet me matricaMatricat. Veprimet me matrica
Matricat. Veprimet me matrica
Faton Hyseni
 
Testi i matures matematike( qershor 2015 )
Testi i matures matematike( qershor 2015 )Testi i matures matematike( qershor 2015 )
Testi i matures matematike( qershor 2015 )
Faton Hyseni
 
Kuiz nga matematika
Kuiz nga matematikaKuiz nga matematika
Kuiz nga matematika
Faton Hyseni
 

More from Faton Hyseni (11)

Formula e binomit
Formula e binomitFormula e binomit
Formula e binomit
 
Kombinatorika ( ushtrime )
Kombinatorika ( ushtrime )Kombinatorika ( ushtrime )
Kombinatorika ( ushtrime )
 
Kombinacionet
KombinacionetKombinacionet
Kombinacionet
 
Permutacionet
PermutacionetPermutacionet
Permutacionet
 
Variacionet
VariacionetVariacionet
Variacionet
 
Kombinatorika
KombinatorikaKombinatorika
Kombinatorika
 
Eratosteni
EratosteniEratosteni
Eratosteni
 
Përcaktoret
PërcaktoretPërcaktoret
Përcaktoret
 
Matricat. Veprimet me matrica
Matricat. Veprimet me matricaMatricat. Veprimet me matrica
Matricat. Veprimet me matrica
 
Testi i matures matematike( qershor 2015 )
Testi i matures matematike( qershor 2015 )Testi i matures matematike( qershor 2015 )
Testi i matures matematike( qershor 2015 )
 
Kuiz nga matematika
Kuiz nga matematikaKuiz nga matematika
Kuiz nga matematika
 

Thënie të arta për matematiken

  • 1. 14 Mars 2015 Thënie të arta për Matematikën  Matematika është shkencë mbi natyrën.  Matematika është abc-ja e shkencave të natyrës. Më lehtë është të mësohet matematika se sa të punohet pa të.  Matematika është mbretresha e shkencave, kurse aritmetika është mbretresha e matematikës. ( Gausi ) Matematikan i mirë është ai, i cili është pakëz edhe poet.  Nuk ka të vërtetë shkencore në të cilën matematika nuk aplikohet. Përgatiti : Faton Hyseni
  • 2. 14 Mars 2015 -vazhdim  Qëllimi më i lartë i matematikës është pikërisht të gjejë rregullën në kaosin që na rrethon.  Matematika është gjuha në të cilën flasin të gjitha shkencat ekzakte.  Makina mund t‘i zgjidh të gjithë problemet që ia parashtrojmë ne, por asnjë nga ato nuk mund ta formulojë dhe ta mendojë.Këtë e bënë matematika...  Cilëndo shkencë që dëshironi ta studioni, cilëndo shkollë që ta regjistroni, cilëndo punë që ta kryeni, nëse doni të leni atje ndonjë gjurmë është e domosdoshme që ta njihni matematikën. Përgatiti : Faton Hyseni
  • 3. 14 Mars 2015 -vazhdim  Lënda e matematikës është aq serioze, sa do bënim mirë ta shfrytëzonim çdo rast për ta bërë pak zbavitëse. ( Paskali )  Natyra flet me gjuhën e matematikës, germat e kësaj gjuhe janë rrathët, trekëndëshat dhe figurat e tjera matematike. ( G. Galileo )  Unë jamë i bindur se ndërtimi i thjeshtë i matematikës lejon që të zbulohen ato nocione dhe lidhjet e ligjshme midis tyre , që japin kyçin për të kuptuar dukuritë e natyrës.  "Matematikën nuk mundet ta studioj ai i cili është frikacak “ ( Faton Hyseni) Përgatiti : Faton Hyseni
  • 4. -vazhdim  "Ata njerëz që nuk e duan matematikën në një farë forme janë dinak, sepse ju pengon saktësia dhe sinqeriteti që ajo kërkon "  ( Shafi Ameti )  "Mosu shqetëso për vështirësitë e tua në matematikë ,të siguroj që të  mijat janë më të mëdha “ ( A. Ajnshtanjn )  "Matematika ka rrugë të shumta për zgjidhjen e problemeve të ndryshme , prandaj edhe quhet mbretëreshë e shkencave “ ( Faton Hyseni )  "Nëse e studioni matematikën, atëherë gjërat i mendoni më ndryshe “ ( Faton Hyseni ) 14 Mars 2015 Përgatiti : Faton Hyseni