SlideShare a Scribd company logo
1. Rafaela is a student at Balayan National High
School. She really likes her embroidery class
that’s why she wants to submit a beautiful
output to her teacher. She decided to create a
flower-like embroidery in her cloth. What
embroidery stitch is the best for her project?
a. Back Stitch b. Lazy Daisy Stitch
c. Fish Bone d. Seed Stitch
2. Yin is going to create a sunflower
embroidered article. What stitches is he going
to use for the flower and the seeds at the
center?
a. Cross and Split Stitch
b. Herringbone and Seed Stitch
c. Lazy Daisy and French Knot
d. Satin and Running Stitch
3. You are given an instruction by your
TLE teacher to create a design that
displays either in symmetrical or
asymmetrical form. What principle of
design are you going to apply?
a. Balance b. Harmony
c. Proportion d. Rhythm
4. At precisely five o'clock, Bruno awakens. The
first session of his class will begin at 6:30 a.m. He
neglected to finish his project on color schemes
the night before. He has to use the color "orange"
in his artwork, but he does not have any orange
pigment. What colors should he combine to
achieve his desired pigment?
a. Blue and Red b. Green and Yellow
c. Red and Yellow d. Yellow and Blue
5. Angela is going to make a project in recycling.
What working habits must she observed while doing
her activity?
a. Prepare and organize all needed tools and
materials.
b. To avoid accident, make sure to tie your hair before
working.
c. Use appropriate tools and materials in your project
d. All of the Above
6. Marites is an environment-advocate. She is
promoting the 3R’s to help preserve the environment
and to decrease and ease the garbage pollution. What
simple contribution can you do?
a. Burning of recyclable materials
b. Purchasing of eco-friendly bags and storing them
properly
c. Use of plastic bags and throwing them out anywhere
d. None of the above
7. Tik and Tok are identical twins. They
want to create a project out of used
papers. All of the below articles can be
made out of their chosen material
EXCEPT ONE
a. Album covers b. Basket
c. Gift wrap d. String Art
8. A recyclable paper was used in creating a
paper-woven basket. After some time, this paper
woven- basket was again used as a design in a
handicrafts project. What principle is being
applied on the piece of paper?
a. Biodegradable Waste
b. External Recycling
c. Internal Recycling
d. Non-biodegradable Waste
9. Roger noticed that the gift being wrapped by her
sister was too plain and simple. What can she suggest
to her sister to enhance the wrapper?
a. Ask her sister to add decorative articles to enhance
the gift.
b. Give some destructive criticisms to her sister’s work.
c. Ignore the work of her sister.
d. Let her sister give the gift without further
improvements.
10. Arrange the following steps in Tracing
Method:
I. Go over the lines of the design using a tracing
wheel
II. Insert the carbon paper between the design
and fabric
III. Place the design right side up on the fabric
and pin in the corners
a. I, II, III b. II, I, III c. III, I, II d. III, II, I
11. Anna was decluttering her stuff in her old
room. She found her old anime comics in
the shelf. She is thinking of creating a new
item to be brought on her condo. What will
you recommend to her to do with her old
comics?
a. Storage Box b. Album
c. Vase d. Decenter
12. The reunion of grade 8-Santan was
Filipiniana theme party. Connected to this, Helen
was thinking of wrapping her gift aligned with the
theme. Which of the following Philippine made
materials for gift wrapping can you recommend
to her?
a. Sinamay b. Abaca
c. Shells d. All of the above
13. Why we should properly and
carefully care of our embroidery
threads?
a. To avoid dents
b. To avoid lint buildup
c. To prevent discoloring and fading
d. All of the above
14. Danna is turning a piece of
old clothing into a fashionable
bag. Which of the 3Rs is she
practicing?
a. Reusing b. Reducing
c. Recycling d. All of the above
15. How will you prevent the spread of
pollution cause by garbage in our
environment?
a. By recycling the waste materials into
something useful
b. By segrating the waste materials
c. By applying the 3Rs
d. All of the above
16. Aling Tesa is preparing fried chicken for dinner. She is
afraid that the fried chicken might fall because it’s too hot
to get. Determine the tool she need to easily grab and
transfer the fried chicken?
a. Scraper b. Soup ladle
c. Wooden Spoon d. Serving tong
17. Pudding is a type of food that can be either a dessert
or a savory dish. Distinguish the tools used in cooking
Pudding?
a. Double Boiler b. Oven
c. Frying pan d. Cast iron
18. Your mother will celebrate her 60th birthday on July 8.
You want to bake a chocolate sour milk cake. You need 1
cup of sour milk but it is not available. What are the
ingredients you need to make sour milk?
a. 1 cup milk plus 2 tablespoon vinegar or lemon juice
b. 1 cup sugar plus 2 tablespoon vinegar or lemon
juice
c. 1 cup milk plus 2 tablespoon salt or lemon juice
d. 1 cup milk plus 2 tablespoon vinegar or apple juice
19. Janna will cook an adobo for the town fiesta, she
needs 4 quarts of soy sauce. How many gallons she
need?
a. 1 b. 2 c. 3
d. 4
20. Mr. X and Mr. Y mold desserts with identical recipe. All
their molded desserts could turn out differently. Why do
you think so?
a. Because Mr. Y have an expertise on making dessert.
b. because of different measuring and mixing
techniques.
c. Because Mr. X did not follow the recipe.
d. They both good in cooking.
21. Which best describe Aluminum?
a. Easy to clean and shine will not wear out
b. is the best for all around use
c. it is the most popular, lightweight, attractive and
less expensive
d. B & C
22. Identify which items belong to kitchen Equipment?
a. Funnels b. Aluminum c.
Refrigerators d. Scraper
23. Diane would like to bake a cake. She prepared all the
needed ingredients, tools, and utensils. To achieve a good
result, how will she measure the flour required for the
recipe?
a. Measure the flour by pouring into the measuring cup
then transfer immediately to the mixing bowl.
b. Fill the measuring cup until overflowing then level-off
with a spatula or straight side of the knife.
c. Fill the measuring cup until overflowing then shake it
off and transfer to the mixing bowl.
d. Measure the flour by scooping directly from the
container and use your palm to flatten the cup.
24. Mr. Acasio was a seller of peanut butter. He needs 3
lb. of nuts. How many cups of nuts he needs to make a
peanut butter?
a. 4 b. 8 ½
c. 12 d. 13 1/2
25. Aira works in the restaurant as a dishwasher. Her job
includes, washing and sanitizing of all tools and utensils
used in cooking. She regularly cleans the tools and
utensils to remove the food and other types of soil (dirts)
on the surface. Then after washing, she proceeded to
sanitizing. Why is sanitizing important to be performed
during the cleaning process?
a. Sanitizing is a required task that’s why it is done
regularly.
b. Sanitizing is an extra credit to the dishwasher for
cleaning the tools and utensils.
c. Sanitizing reduces the number of bacteria that have
not been removed after cleaning to a safe level.
d. Sanitizing has impact on the restaurant’s quality of
service.
26. The materials found in the kitchen are made from
stainless steel, aluminum, glass, cast iron, plastic and
hard rubber. Which of this is the most popular, lightweight,
attractive and less expensive.
a. Cast Iron b. Stainless Steel c.
Aluminum d. Glass
27. Aling Tina is cleaning her pan with so much grease.
Which among chemical cleaning tools you recommend for
her to easily remove the grease.
a. Solvent cleaners b. Bar Soap c.
Power Detergent d. Dishwashing Liquid
28. Manual handling include carrying, lifting, and pushing.
Which among the following is not the ways to minimize
manual handling hazards?
a. Keep your back straight and avoid twisting or
leaning c. Get a good grip of the load and adopt a stable
position
b. If a load is too strenuous don’t push yourself
d. Walk on an obstacles or wet patches
29. Joshua want to sell pulvoron in his class, he bought
the different ingredients like ½ cake flour worth 25 pesos,
¼ sugar worth 35 pesos, 1 small pack powdered milk
worth 45 pesos and wrapper worth 5 pesos. How much is
his total cost production?
a. 100 b. 120 c. 110
d. 115
30. Mommy Pinky wants to remove the limescale in her
washing machine, she tries to remove it with detergent but
cannot be removed. What cleaning agent mommy Pinky
need to remove limescale in her washing machine?
a. Solvent cleaners b. Power Detergent c.
Bar Soap d. Acid Cleansers
1. b 16. d
2. c 17. b
3. a 18. a
4. c 19. a
5. d 20. c
6. b 21. b
7. d 22. c
8. c 23. b
9. a 24. d
10. d 25. c
11. a 26. c
12. c 27. d
13. d 28. d
14. d 29. c
15. d 30. d

More Related Content

Similar to PRE-TEST in COOKERY & HANDICRAFT TLE 8~1.PPT

Prep 2 tg-check-your-english
Prep 2 tg-check-your-englishPrep 2 tg-check-your-english
Prep 2 tg-check-your-english
Rehab Al-Sadany
 
Pwp questionnary comenius
Pwp questionnary comeniusPwp questionnary comenius
Pwp questionnary comenius
ecoleleonmaistriau
 
Ecopals questionnary
Ecopals questionnary Ecopals questionnary
Ecopals questionnary
ecoleleonmaistriau
 
Pwp questionnary comenius
Pwp questionnary comeniusPwp questionnary comenius
Pwp questionnary comenius
ecoleleonmaistriau
 
Soal bhs inggris kelas 1 smp
Soal bhs inggris kelas 1 smpSoal bhs inggris kelas 1 smp
Soal bhs inggris kelas 1 smp
Slamet Kasbi
 
2ND QUARTER EXAM IN TLE 7.pptx
2ND QUARTER EXAM IN TLE 7.pptx2ND QUARTER EXAM IN TLE 7.pptx
2ND QUARTER EXAM IN TLE 7.pptx
ChristyParinasan1
 
B. INGGRIS_UM_2020_MTs ALFARISY_
B. INGGRIS_UM_2020_MTs ALFARISY_B. INGGRIS_UM_2020_MTs ALFARISY_
B. INGGRIS_UM_2020_MTs ALFARISY_
MTs DARUSSALAM
 
Soal mid semester ii 8b.inggris-2013
Soal mid semester ii 8b.inggris-2013Soal mid semester ii 8b.inggris-2013
Soal mid semester ii 8b.inggris-2013
GE CENTRE
 
Soal Bahasa Inggris SMK Kelas 12 Tahun 2015/2016
Soal Bahasa Inggris SMK Kelas 12 Tahun 2015/2016Soal Bahasa Inggris SMK Kelas 12 Tahun 2015/2016
Soal Bahasa Inggris SMK Kelas 12 Tahun 2015/2016
Putri ananda
 
Results questionaires
Results questionairesResults questionaires
Results questionaires
Rositsa Dimova
 
story activity.pptx
story activity.pptxstory activity.pptx
story activity.pptx
bunnyratorrawr
 
English
EnglishEnglish
English
dtschool
 
Grade 6-english-reading-major-events-ideas-in-a-selection
Grade 6-english-reading-major-events-ideas-in-a-selectionGrade 6-english-reading-major-events-ideas-in-a-selection
Grade 6-english-reading-major-events-ideas-in-a-selection
EDITHA HONRADEZ
 
Dave, lee and kathy
Dave, lee and kathyDave, lee and kathy
Dave, lee and kathy
angie1893
 
Dave, lee and kathy
Dave, lee and kathyDave, lee and kathy
Dave, lee and kathy
yerlinsolis
 
นายชวิศ
นายชวิศนายชวิศ
นายชวิศ
Kruthai Kidsdee
 
Odd mid test 2 nd class (suggestion-opinion-wish)
Odd mid test   2 nd class (suggestion-opinion-wish)Odd mid test   2 nd class (suggestion-opinion-wish)
Odd mid test 2 nd class (suggestion-opinion-wish)
mamlua
 
Let module-1-general-education-1 (1)
Let module-1-general-education-1 (1)Let module-1-general-education-1 (1)
Let module-1-general-education-1 (1)
Arneyo
 
Let module-1-general-education-1 (1)
Let module-1-general-education-1 (1)Let module-1-general-education-1 (1)
Let module-1-general-education-1 (1)
Arneyo
 
P1y4 test1 2011
P1y4 test1 2011P1y4 test1 2011
P1y4 test1 2011
Azlina Aziz
 

Similar to PRE-TEST in COOKERY & HANDICRAFT TLE 8~1.PPT (20)

Prep 2 tg-check-your-english
Prep 2 tg-check-your-englishPrep 2 tg-check-your-english
Prep 2 tg-check-your-english
 
Pwp questionnary comenius
Pwp questionnary comeniusPwp questionnary comenius
Pwp questionnary comenius
 
Ecopals questionnary
Ecopals questionnary Ecopals questionnary
Ecopals questionnary
 
Pwp questionnary comenius
Pwp questionnary comeniusPwp questionnary comenius
Pwp questionnary comenius
 
Soal bhs inggris kelas 1 smp
Soal bhs inggris kelas 1 smpSoal bhs inggris kelas 1 smp
Soal bhs inggris kelas 1 smp
 
2ND QUARTER EXAM IN TLE 7.pptx
2ND QUARTER EXAM IN TLE 7.pptx2ND QUARTER EXAM IN TLE 7.pptx
2ND QUARTER EXAM IN TLE 7.pptx
 
B. INGGRIS_UM_2020_MTs ALFARISY_
B. INGGRIS_UM_2020_MTs ALFARISY_B. INGGRIS_UM_2020_MTs ALFARISY_
B. INGGRIS_UM_2020_MTs ALFARISY_
 
Soal mid semester ii 8b.inggris-2013
Soal mid semester ii 8b.inggris-2013Soal mid semester ii 8b.inggris-2013
Soal mid semester ii 8b.inggris-2013
 
Soal Bahasa Inggris SMK Kelas 12 Tahun 2015/2016
Soal Bahasa Inggris SMK Kelas 12 Tahun 2015/2016Soal Bahasa Inggris SMK Kelas 12 Tahun 2015/2016
Soal Bahasa Inggris SMK Kelas 12 Tahun 2015/2016
 
Results questionaires
Results questionairesResults questionaires
Results questionaires
 
story activity.pptx
story activity.pptxstory activity.pptx
story activity.pptx
 
English
EnglishEnglish
English
 
Grade 6-english-reading-major-events-ideas-in-a-selection
Grade 6-english-reading-major-events-ideas-in-a-selectionGrade 6-english-reading-major-events-ideas-in-a-selection
Grade 6-english-reading-major-events-ideas-in-a-selection
 
Dave, lee and kathy
Dave, lee and kathyDave, lee and kathy
Dave, lee and kathy
 
Dave, lee and kathy
Dave, lee and kathyDave, lee and kathy
Dave, lee and kathy
 
นายชวิศ
นายชวิศนายชวิศ
นายชวิศ
 
Odd mid test 2 nd class (suggestion-opinion-wish)
Odd mid test   2 nd class (suggestion-opinion-wish)Odd mid test   2 nd class (suggestion-opinion-wish)
Odd mid test 2 nd class (suggestion-opinion-wish)
 
Let module-1-general-education-1 (1)
Let module-1-general-education-1 (1)Let module-1-general-education-1 (1)
Let module-1-general-education-1 (1)
 
Let module-1-general-education-1 (1)
Let module-1-general-education-1 (1)Let module-1-general-education-1 (1)
Let module-1-general-education-1 (1)
 
P1y4 test1 2011
P1y4 test1 2011P1y4 test1 2011
P1y4 test1 2011
 

Recently uploaded

A Independência da América Espanhola LAPBOOK.pdf
A Independência da América Espanhola LAPBOOK.pdfA Independência da América Espanhola LAPBOOK.pdf
A Independência da América Espanhola LAPBOOK.pdf
Jean Carlos Nunes Paixão
 
Traditional Musical Instruments of Arunachal Pradesh and Uttar Pradesh - RAYH...
Traditional Musical Instruments of Arunachal Pradesh and Uttar Pradesh - RAYH...Traditional Musical Instruments of Arunachal Pradesh and Uttar Pradesh - RAYH...
Traditional Musical Instruments of Arunachal Pradesh and Uttar Pradesh - RAYH...
imrankhan141184
 
The History of Stoke Newington Street Names
The History of Stoke Newington Street NamesThe History of Stoke Newington Street Names
The History of Stoke Newington Street Names
History of Stoke Newington
 
Main Java[All of the Base Concepts}.docx
Main Java[All of the Base Concepts}.docxMain Java[All of the Base Concepts}.docx
Main Java[All of the Base Concepts}.docx
adhitya5119
 
Présentationvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv2.pptx
Présentationvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv2.pptxPrésentationvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv2.pptx
Présentationvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv2.pptx
siemaillard
 
How to Make a Field Mandatory in Odoo 17
How to Make a Field Mandatory in Odoo 17How to Make a Field Mandatory in Odoo 17
How to Make a Field Mandatory in Odoo 17
Celine George
 
Leveraging Generative AI to Drive Nonprofit Innovation
Leveraging Generative AI to Drive Nonprofit InnovationLeveraging Generative AI to Drive Nonprofit Innovation
Leveraging Generative AI to Drive Nonprofit Innovation
TechSoup
 
Hindi varnamala | hindi alphabet PPT.pdf
Hindi varnamala | hindi alphabet PPT.pdfHindi varnamala | hindi alphabet PPT.pdf
Hindi varnamala | hindi alphabet PPT.pdf
Dr. Mulla Adam Ali
 
Film vocab for eal 3 students: Australia the movie
Film vocab for eal 3 students: Australia the movieFilm vocab for eal 3 students: Australia the movie
Film vocab for eal 3 students: Australia the movie
Nicholas Montgomery
 
BÀI TẬP DẠY THÊM TIẾNG ANH LỚP 7 CẢ NĂM FRIENDS PLUS SÁCH CHÂN TRỜI SÁNG TẠO ...
BÀI TẬP DẠY THÊM TIẾNG ANH LỚP 7 CẢ NĂM FRIENDS PLUS SÁCH CHÂN TRỜI SÁNG TẠO ...BÀI TẬP DẠY THÊM TIẾNG ANH LỚP 7 CẢ NĂM FRIENDS PLUS SÁCH CHÂN TRỜI SÁNG TẠO ...
BÀI TẬP DẠY THÊM TIẾNG ANH LỚP 7 CẢ NĂM FRIENDS PLUS SÁCH CHÂN TRỜI SÁNG TẠO ...
Nguyen Thanh Tu Collection
 
ZK on Polkadot zero knowledge proofs - sub0.pptx
ZK on Polkadot zero knowledge proofs - sub0.pptxZK on Polkadot zero knowledge proofs - sub0.pptx
ZK on Polkadot zero knowledge proofs - sub0.pptx
dot55audits
 
IGCSE Biology Chapter 14- Reproduction in Plants.pdf
IGCSE Biology Chapter 14- Reproduction in Plants.pdfIGCSE Biology Chapter 14- Reproduction in Plants.pdf
IGCSE Biology Chapter 14- Reproduction in Plants.pdf
Amin Marwan
 
math operations ued in python and all used
math operations ued in python and all usedmath operations ued in python and all used
math operations ued in python and all used
ssuser13ffe4
 
UGC NET Exam Paper 1- Unit 1:Teaching Aptitude
UGC NET Exam Paper 1- Unit 1:Teaching AptitudeUGC NET Exam Paper 1- Unit 1:Teaching Aptitude
UGC NET Exam Paper 1- Unit 1:Teaching Aptitude
S. Raj Kumar
 
C1 Rubenstein AP HuG xxxxxxxxxxxxxx.pptx
C1 Rubenstein AP HuG xxxxxxxxxxxxxx.pptxC1 Rubenstein AP HuG xxxxxxxxxxxxxx.pptx
C1 Rubenstein AP HuG xxxxxxxxxxxxxx.pptx
mulvey2
 
Beyond Degrees - Empowering the Workforce in the Context of Skills-First.pptx
Beyond Degrees - Empowering the Workforce in the Context of Skills-First.pptxBeyond Degrees - Empowering the Workforce in the Context of Skills-First.pptx
Beyond Degrees - Empowering the Workforce in the Context of Skills-First.pptx
EduSkills OECD
 
ISO/IEC 27001, ISO/IEC 42001, and GDPR: Best Practices for Implementation and...
ISO/IEC 27001, ISO/IEC 42001, and GDPR: Best Practices for Implementation and...ISO/IEC 27001, ISO/IEC 42001, and GDPR: Best Practices for Implementation and...
ISO/IEC 27001, ISO/IEC 42001, and GDPR: Best Practices for Implementation and...
PECB
 
Chapter wise All Notes of First year Basic Civil Engineering.pptx
Chapter wise All Notes of First year Basic Civil Engineering.pptxChapter wise All Notes of First year Basic Civil Engineering.pptx
Chapter wise All Notes of First year Basic Civil Engineering.pptx
Denish Jangid
 
Philippine Edukasyong Pantahanan at Pangkabuhayan (EPP) Curriculum
Philippine Edukasyong Pantahanan at Pangkabuhayan (EPP) CurriculumPhilippine Edukasyong Pantahanan at Pangkabuhayan (EPP) Curriculum
Philippine Edukasyong Pantahanan at Pangkabuhayan (EPP) Curriculum
MJDuyan
 
Walmart Business+ and Spark Good for Nonprofits.pdf
Walmart Business+ and Spark Good for Nonprofits.pdfWalmart Business+ and Spark Good for Nonprofits.pdf
Walmart Business+ and Spark Good for Nonprofits.pdf
TechSoup
 

Recently uploaded (20)

A Independência da América Espanhola LAPBOOK.pdf
A Independência da América Espanhola LAPBOOK.pdfA Independência da América Espanhola LAPBOOK.pdf
A Independência da América Espanhola LAPBOOK.pdf
 
Traditional Musical Instruments of Arunachal Pradesh and Uttar Pradesh - RAYH...
Traditional Musical Instruments of Arunachal Pradesh and Uttar Pradesh - RAYH...Traditional Musical Instruments of Arunachal Pradesh and Uttar Pradesh - RAYH...
Traditional Musical Instruments of Arunachal Pradesh and Uttar Pradesh - RAYH...
 
The History of Stoke Newington Street Names
The History of Stoke Newington Street NamesThe History of Stoke Newington Street Names
The History of Stoke Newington Street Names
 
Main Java[All of the Base Concepts}.docx
Main Java[All of the Base Concepts}.docxMain Java[All of the Base Concepts}.docx
Main Java[All of the Base Concepts}.docx
 
Présentationvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv2.pptx
Présentationvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv2.pptxPrésentationvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv2.pptx
Présentationvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv2.pptx
 
How to Make a Field Mandatory in Odoo 17
How to Make a Field Mandatory in Odoo 17How to Make a Field Mandatory in Odoo 17
How to Make a Field Mandatory in Odoo 17
 
Leveraging Generative AI to Drive Nonprofit Innovation
Leveraging Generative AI to Drive Nonprofit InnovationLeveraging Generative AI to Drive Nonprofit Innovation
Leveraging Generative AI to Drive Nonprofit Innovation
 
Hindi varnamala | hindi alphabet PPT.pdf
Hindi varnamala | hindi alphabet PPT.pdfHindi varnamala | hindi alphabet PPT.pdf
Hindi varnamala | hindi alphabet PPT.pdf
 
Film vocab for eal 3 students: Australia the movie
Film vocab for eal 3 students: Australia the movieFilm vocab for eal 3 students: Australia the movie
Film vocab for eal 3 students: Australia the movie
 
BÀI TẬP DẠY THÊM TIẾNG ANH LỚP 7 CẢ NĂM FRIENDS PLUS SÁCH CHÂN TRỜI SÁNG TẠO ...
BÀI TẬP DẠY THÊM TIẾNG ANH LỚP 7 CẢ NĂM FRIENDS PLUS SÁCH CHÂN TRỜI SÁNG TẠO ...BÀI TẬP DẠY THÊM TIẾNG ANH LỚP 7 CẢ NĂM FRIENDS PLUS SÁCH CHÂN TRỜI SÁNG TẠO ...
BÀI TẬP DẠY THÊM TIẾNG ANH LỚP 7 CẢ NĂM FRIENDS PLUS SÁCH CHÂN TRỜI SÁNG TẠO ...
 
ZK on Polkadot zero knowledge proofs - sub0.pptx
ZK on Polkadot zero knowledge proofs - sub0.pptxZK on Polkadot zero knowledge proofs - sub0.pptx
ZK on Polkadot zero knowledge proofs - sub0.pptx
 
IGCSE Biology Chapter 14- Reproduction in Plants.pdf
IGCSE Biology Chapter 14- Reproduction in Plants.pdfIGCSE Biology Chapter 14- Reproduction in Plants.pdf
IGCSE Biology Chapter 14- Reproduction in Plants.pdf
 
math operations ued in python and all used
math operations ued in python and all usedmath operations ued in python and all used
math operations ued in python and all used
 
UGC NET Exam Paper 1- Unit 1:Teaching Aptitude
UGC NET Exam Paper 1- Unit 1:Teaching AptitudeUGC NET Exam Paper 1- Unit 1:Teaching Aptitude
UGC NET Exam Paper 1- Unit 1:Teaching Aptitude
 
C1 Rubenstein AP HuG xxxxxxxxxxxxxx.pptx
C1 Rubenstein AP HuG xxxxxxxxxxxxxx.pptxC1 Rubenstein AP HuG xxxxxxxxxxxxxx.pptx
C1 Rubenstein AP HuG xxxxxxxxxxxxxx.pptx
 
Beyond Degrees - Empowering the Workforce in the Context of Skills-First.pptx
Beyond Degrees - Empowering the Workforce in the Context of Skills-First.pptxBeyond Degrees - Empowering the Workforce in the Context of Skills-First.pptx
Beyond Degrees - Empowering the Workforce in the Context of Skills-First.pptx
 
ISO/IEC 27001, ISO/IEC 42001, and GDPR: Best Practices for Implementation and...
ISO/IEC 27001, ISO/IEC 42001, and GDPR: Best Practices for Implementation and...ISO/IEC 27001, ISO/IEC 42001, and GDPR: Best Practices for Implementation and...
ISO/IEC 27001, ISO/IEC 42001, and GDPR: Best Practices for Implementation and...
 
Chapter wise All Notes of First year Basic Civil Engineering.pptx
Chapter wise All Notes of First year Basic Civil Engineering.pptxChapter wise All Notes of First year Basic Civil Engineering.pptx
Chapter wise All Notes of First year Basic Civil Engineering.pptx
 
Philippine Edukasyong Pantahanan at Pangkabuhayan (EPP) Curriculum
Philippine Edukasyong Pantahanan at Pangkabuhayan (EPP) CurriculumPhilippine Edukasyong Pantahanan at Pangkabuhayan (EPP) Curriculum
Philippine Edukasyong Pantahanan at Pangkabuhayan (EPP) Curriculum
 
Walmart Business+ and Spark Good for Nonprofits.pdf
Walmart Business+ and Spark Good for Nonprofits.pdfWalmart Business+ and Spark Good for Nonprofits.pdf
Walmart Business+ and Spark Good for Nonprofits.pdf
 

PRE-TEST in COOKERY & HANDICRAFT TLE 8~1.PPT

  • 1.
  • 2.
  • 3.
  • 4. 1. Rafaela is a student at Balayan National High School. She really likes her embroidery class that’s why she wants to submit a beautiful output to her teacher. She decided to create a flower-like embroidery in her cloth. What embroidery stitch is the best for her project? a. Back Stitch b. Lazy Daisy Stitch c. Fish Bone d. Seed Stitch
  • 5. 2. Yin is going to create a sunflower embroidered article. What stitches is he going to use for the flower and the seeds at the center? a. Cross and Split Stitch b. Herringbone and Seed Stitch c. Lazy Daisy and French Knot d. Satin and Running Stitch
  • 6. 3. You are given an instruction by your TLE teacher to create a design that displays either in symmetrical or asymmetrical form. What principle of design are you going to apply? a. Balance b. Harmony c. Proportion d. Rhythm
  • 7. 4. At precisely five o'clock, Bruno awakens. The first session of his class will begin at 6:30 a.m. He neglected to finish his project on color schemes the night before. He has to use the color "orange" in his artwork, but he does not have any orange pigment. What colors should he combine to achieve his desired pigment? a. Blue and Red b. Green and Yellow c. Red and Yellow d. Yellow and Blue
  • 8. 5. Angela is going to make a project in recycling. What working habits must she observed while doing her activity? a. Prepare and organize all needed tools and materials. b. To avoid accident, make sure to tie your hair before working. c. Use appropriate tools and materials in your project d. All of the Above
  • 9. 6. Marites is an environment-advocate. She is promoting the 3R’s to help preserve the environment and to decrease and ease the garbage pollution. What simple contribution can you do? a. Burning of recyclable materials b. Purchasing of eco-friendly bags and storing them properly c. Use of plastic bags and throwing them out anywhere d. None of the above
  • 10. 7. Tik and Tok are identical twins. They want to create a project out of used papers. All of the below articles can be made out of their chosen material EXCEPT ONE a. Album covers b. Basket c. Gift wrap d. String Art
  • 11. 8. A recyclable paper was used in creating a paper-woven basket. After some time, this paper woven- basket was again used as a design in a handicrafts project. What principle is being applied on the piece of paper? a. Biodegradable Waste b. External Recycling c. Internal Recycling d. Non-biodegradable Waste
  • 12. 9. Roger noticed that the gift being wrapped by her sister was too plain and simple. What can she suggest to her sister to enhance the wrapper? a. Ask her sister to add decorative articles to enhance the gift. b. Give some destructive criticisms to her sister’s work. c. Ignore the work of her sister. d. Let her sister give the gift without further improvements.
  • 13. 10. Arrange the following steps in Tracing Method: I. Go over the lines of the design using a tracing wheel II. Insert the carbon paper between the design and fabric III. Place the design right side up on the fabric and pin in the corners a. I, II, III b. II, I, III c. III, I, II d. III, II, I
  • 14. 11. Anna was decluttering her stuff in her old room. She found her old anime comics in the shelf. She is thinking of creating a new item to be brought on her condo. What will you recommend to her to do with her old comics? a. Storage Box b. Album c. Vase d. Decenter
  • 15. 12. The reunion of grade 8-Santan was Filipiniana theme party. Connected to this, Helen was thinking of wrapping her gift aligned with the theme. Which of the following Philippine made materials for gift wrapping can you recommend to her? a. Sinamay b. Abaca c. Shells d. All of the above
  • 16. 13. Why we should properly and carefully care of our embroidery threads? a. To avoid dents b. To avoid lint buildup c. To prevent discoloring and fading d. All of the above
  • 17. 14. Danna is turning a piece of old clothing into a fashionable bag. Which of the 3Rs is she practicing? a. Reusing b. Reducing c. Recycling d. All of the above
  • 18. 15. How will you prevent the spread of pollution cause by garbage in our environment? a. By recycling the waste materials into something useful b. By segrating the waste materials c. By applying the 3Rs d. All of the above
  • 19. 16. Aling Tesa is preparing fried chicken for dinner. She is afraid that the fried chicken might fall because it’s too hot to get. Determine the tool she need to easily grab and transfer the fried chicken? a. Scraper b. Soup ladle c. Wooden Spoon d. Serving tong
  • 20. 17. Pudding is a type of food that can be either a dessert or a savory dish. Distinguish the tools used in cooking Pudding? a. Double Boiler b. Oven c. Frying pan d. Cast iron
  • 21. 18. Your mother will celebrate her 60th birthday on July 8. You want to bake a chocolate sour milk cake. You need 1 cup of sour milk but it is not available. What are the ingredients you need to make sour milk? a. 1 cup milk plus 2 tablespoon vinegar or lemon juice b. 1 cup sugar plus 2 tablespoon vinegar or lemon juice c. 1 cup milk plus 2 tablespoon salt or lemon juice d. 1 cup milk plus 2 tablespoon vinegar or apple juice
  • 22. 19. Janna will cook an adobo for the town fiesta, she needs 4 quarts of soy sauce. How many gallons she need? a. 1 b. 2 c. 3 d. 4
  • 23. 20. Mr. X and Mr. Y mold desserts with identical recipe. All their molded desserts could turn out differently. Why do you think so? a. Because Mr. Y have an expertise on making dessert. b. because of different measuring and mixing techniques. c. Because Mr. X did not follow the recipe. d. They both good in cooking.
  • 24. 21. Which best describe Aluminum? a. Easy to clean and shine will not wear out b. is the best for all around use c. it is the most popular, lightweight, attractive and less expensive d. B & C
  • 25. 22. Identify which items belong to kitchen Equipment? a. Funnels b. Aluminum c. Refrigerators d. Scraper
  • 26. 23. Diane would like to bake a cake. She prepared all the needed ingredients, tools, and utensils. To achieve a good result, how will she measure the flour required for the recipe? a. Measure the flour by pouring into the measuring cup then transfer immediately to the mixing bowl. b. Fill the measuring cup until overflowing then level-off with a spatula or straight side of the knife. c. Fill the measuring cup until overflowing then shake it off and transfer to the mixing bowl. d. Measure the flour by scooping directly from the container and use your palm to flatten the cup.
  • 27. 24. Mr. Acasio was a seller of peanut butter. He needs 3 lb. of nuts. How many cups of nuts he needs to make a peanut butter? a. 4 b. 8 ½ c. 12 d. 13 1/2
  • 28. 25. Aira works in the restaurant as a dishwasher. Her job includes, washing and sanitizing of all tools and utensils used in cooking. She regularly cleans the tools and utensils to remove the food and other types of soil (dirts) on the surface. Then after washing, she proceeded to sanitizing. Why is sanitizing important to be performed during the cleaning process? a. Sanitizing is a required task that’s why it is done regularly. b. Sanitizing is an extra credit to the dishwasher for cleaning the tools and utensils. c. Sanitizing reduces the number of bacteria that have not been removed after cleaning to a safe level. d. Sanitizing has impact on the restaurant’s quality of service.
  • 29. 26. The materials found in the kitchen are made from stainless steel, aluminum, glass, cast iron, plastic and hard rubber. Which of this is the most popular, lightweight, attractive and less expensive. a. Cast Iron b. Stainless Steel c. Aluminum d. Glass
  • 30. 27. Aling Tina is cleaning her pan with so much grease. Which among chemical cleaning tools you recommend for her to easily remove the grease. a. Solvent cleaners b. Bar Soap c. Power Detergent d. Dishwashing Liquid
  • 31. 28. Manual handling include carrying, lifting, and pushing. Which among the following is not the ways to minimize manual handling hazards? a. Keep your back straight and avoid twisting or leaning c. Get a good grip of the load and adopt a stable position b. If a load is too strenuous don’t push yourself d. Walk on an obstacles or wet patches
  • 32. 29. Joshua want to sell pulvoron in his class, he bought the different ingredients like ½ cake flour worth 25 pesos, ¼ sugar worth 35 pesos, 1 small pack powdered milk worth 45 pesos and wrapper worth 5 pesos. How much is his total cost production? a. 100 b. 120 c. 110 d. 115
  • 33. 30. Mommy Pinky wants to remove the limescale in her washing machine, she tries to remove it with detergent but cannot be removed. What cleaning agent mommy Pinky need to remove limescale in her washing machine? a. Solvent cleaners b. Power Detergent c. Bar Soap d. Acid Cleansers
  • 34. 1. b 16. d 2. c 17. b 3. a 18. a 4. c 19. a 5. d 20. c 6. b 21. b 7. d 22. c 8. c 23. b 9. a 24. d 10. d 25. c 11. a 26. c 12. c 27. d 13. d 28. d 14. d 29. c 15. d 30. d