SlideShare a Scribd company logo
Kubi
Kubi eshte nje trup
gjeometrik.
kubi ndryshon nga katrori
ngase
eshte tre dimensional.kubi
I ka
te gjitha brinjet e
barabarta si
dhe kendet I ka te gjitha te
drejta.
SYPRINA:
SB=a2
Sa=4a2
Sp=6a2 ose Sa+2Sb
Kuboidi
Kuboidi eshte nje trup
gjeometrik I cili ndryshon
nga kubi per shkak te
permasave te tij .
Pb=2(a+b)
Sb=a*b
Sa=Pb*h
Sp=Sa+2Sb ose
2(ab+bc+ac)
V=a*b*c ose Sb*h
Piramida
Llojet e piramidave
Piramidat ndahen sipas tipeve
dhe bazës.
Sipas tipeve:
Piramida e drejtë kur kulmi i saj
ndodhet në
drejtëzën e cila është normale
në bazen e piramidës dhe
kalon
nëpër qendrën e rrethit të
brendashkruar në
shumëkëndëshin e bazës.
Piramida e drejtë e cila ka
bazën sipërfaqe
të rregullt quajmë piramidë
tërregullt.
Piramida e cila nuk është e
drejtë e
quajmë piramidë të pjerrët.
Piramida e rregullt
Prizmi
Trup gjeometrik shumëfaqësh
me dy baza të barabarta e
paralele dhe me faqe anësore
katërkëndëshe. Prizëm i drejtë
prizëm që i ka brinjët anësore
pingule me bazat. Prizëm i
pjerrët prizëm që i ka brinjët
anësore pjerrtas mbi bazat.
Prizëm trekëndor (pesëkëndor)
prizëm që i ka bazat
trekëndëshe (pesëkëndëshe).
Prizmi
Presentation1
Presentation1
Presentation1
Presentation1
Presentation1

More Related Content

What's hot

Cfare ishte Holokausti?
Cfare ishte Holokausti?Cfare ishte Holokausti?
Cfare ishte Holokausti?Valeria Baçi
 
Syprina e trekëndëshit
Syprina e trekëndëshitSyprina e trekëndëshit
Syprina e trekëndëshit
Ramiz Ilazi
 
Trapezi dhe delltoidi
Trapezi dhe delltoidi Trapezi dhe delltoidi
Trapezi dhe delltoidi
Besjona Jusufi
 
Shnderrimet Gjeometrike
Shnderrimet GjeometrikeShnderrimet Gjeometrike
Shnderrimet Gjeometrike
Ergi Nushi
 
HEKURI: HISTORIA, INDUSTRIA DHE PERPUNIMI I TIJ
HEKURI: HISTORIA, INDUSTRIA DHE PERPUNIMI I TIJHEKURI: HISTORIA, INDUSTRIA DHE PERPUNIMI I TIJ
HEKURI: HISTORIA, INDUSTRIA DHE PERPUNIMI I TIJ
irlindi
 
NDERTIMI I ATOMIT. R.H F.P
NDERTIMI I ATOMIT. R.H   F.PNDERTIMI I ATOMIT. R.H   F.P
NDERTIMI I ATOMIT. R.H F.P
Rei El Hajdari
 
Syprina e trekëndëshit
Syprina e trekëndëshitSyprina e trekëndëshit
Syprina e trekëndëshit
Adelina Fejzulla
 
Projekt edukimi fizik
Projekt edukimi fizikProjekt edukimi fizik
Projekt edukimi fizik
Anesti çobani
 
Ndikimi i kultures osmane ne Shqiperi
Ndikimi i kultures osmane ne ShqiperiNdikimi i kultures osmane ne Shqiperi
Ndikimi i kultures osmane ne Shqiperi
FlavioHabilaj
 
Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Xhesiana Muka
 
Syprina
SyprinaSyprina
Letersia shqiptare e rilindjes Gjuhe Shqipe
Letersia shqiptare e rilindjes Gjuhe ShqipeLetersia shqiptare e rilindjes Gjuhe Shqipe
Letersia shqiptare e rilindjes Gjuhe Shqipe
Ajlinda Idrizi
 
Biologji - Frymemarrja
Biologji - FrymemarrjaBiologji - Frymemarrja
Biologji - Frymemarrja
Erdi Dibra
 
Syprina e paralelogramit
Syprina e paralelogramitSyprina e paralelogramit
Syprina e paralelogramit
Adelina Fejzulla
 
Rajoni perendimor i Shqiperise
Rajoni perendimor i ShqiperiseRajoni perendimor i Shqiperise
Rajoni perendimor i Shqiperiseinescela
 
Mënyra dëftore - kohët
Mënyra dëftore - kohët Mënyra dëftore - kohët
Mënyra dëftore - kohët
Alush Kryeziu
 
Lidhja e matematikes me lendet e tjera
Lidhja e matematikes me lendet e tjeraLidhja e matematikes me lendet e tjera
Lidhja e matematikes me lendet e tjera
olinuhi
 
Djemtë e rrugës Pal
Djemtë e rrugës PalDjemtë e rrugës Pal
Djemtë e rrugës Pal
#MesueseAurela Elezaj
 
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriutroli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
mikaela basha
 
Kongresi i manastirit
Kongresi i manastiritKongresi i manastirit
Kongresi i manastirit
ylvienesi
 

What's hot (20)

Cfare ishte Holokausti?
Cfare ishte Holokausti?Cfare ishte Holokausti?
Cfare ishte Holokausti?
 
Syprina e trekëndëshit
Syprina e trekëndëshitSyprina e trekëndëshit
Syprina e trekëndëshit
 
Trapezi dhe delltoidi
Trapezi dhe delltoidi Trapezi dhe delltoidi
Trapezi dhe delltoidi
 
Shnderrimet Gjeometrike
Shnderrimet GjeometrikeShnderrimet Gjeometrike
Shnderrimet Gjeometrike
 
HEKURI: HISTORIA, INDUSTRIA DHE PERPUNIMI I TIJ
HEKURI: HISTORIA, INDUSTRIA DHE PERPUNIMI I TIJHEKURI: HISTORIA, INDUSTRIA DHE PERPUNIMI I TIJ
HEKURI: HISTORIA, INDUSTRIA DHE PERPUNIMI I TIJ
 
NDERTIMI I ATOMIT. R.H F.P
NDERTIMI I ATOMIT. R.H   F.PNDERTIMI I ATOMIT. R.H   F.P
NDERTIMI I ATOMIT. R.H F.P
 
Syprina e trekëndëshit
Syprina e trekëndëshitSyprina e trekëndëshit
Syprina e trekëndëshit
 
Projekt edukimi fizik
Projekt edukimi fizikProjekt edukimi fizik
Projekt edukimi fizik
 
Ndikimi i kultures osmane ne Shqiperi
Ndikimi i kultures osmane ne ShqiperiNdikimi i kultures osmane ne Shqiperi
Ndikimi i kultures osmane ne Shqiperi
 
Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...
 
Syprina
SyprinaSyprina
Syprina
 
Letersia shqiptare e rilindjes Gjuhe Shqipe
Letersia shqiptare e rilindjes Gjuhe ShqipeLetersia shqiptare e rilindjes Gjuhe Shqipe
Letersia shqiptare e rilindjes Gjuhe Shqipe
 
Biologji - Frymemarrja
Biologji - FrymemarrjaBiologji - Frymemarrja
Biologji - Frymemarrja
 
Syprina e paralelogramit
Syprina e paralelogramitSyprina e paralelogramit
Syprina e paralelogramit
 
Rajoni perendimor i Shqiperise
Rajoni perendimor i ShqiperiseRajoni perendimor i Shqiperise
Rajoni perendimor i Shqiperise
 
Mënyra dëftore - kohët
Mënyra dëftore - kohët Mënyra dëftore - kohët
Mënyra dëftore - kohët
 
Lidhja e matematikes me lendet e tjera
Lidhja e matematikes me lendet e tjeraLidhja e matematikes me lendet e tjera
Lidhja e matematikes me lendet e tjera
 
Djemtë e rrugës Pal
Djemtë e rrugës PalDjemtë e rrugës Pal
Djemtë e rrugës Pal
 
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriutroli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
 
Kongresi i manastirit
Kongresi i manastiritKongresi i manastirit
Kongresi i manastirit
 

Presentation1

  • 1. Kubi Kubi eshte nje trup gjeometrik. kubi ndryshon nga katrori ngase eshte tre dimensional.kubi I ka te gjitha brinjet e barabarta si dhe kendet I ka te gjitha te drejta. SYPRINA: SB=a2 Sa=4a2 Sp=6a2 ose Sa+2Sb
  • 2. Kuboidi Kuboidi eshte nje trup gjeometrik I cili ndryshon nga kubi per shkak te permasave te tij . Pb=2(a+b) Sb=a*b Sa=Pb*h Sp=Sa+2Sb ose 2(ab+bc+ac) V=a*b*c ose Sb*h
  • 3. Piramida Llojet e piramidave Piramidat ndahen sipas tipeve dhe bazës. Sipas tipeve: Piramida e drejtë kur kulmi i saj ndodhet në drejtëzën e cila është normale në bazen e piramidës dhe kalon nëpër qendrën e rrethit të brendashkruar në shumëkëndëshin e bazës. Piramida e drejtë e cila ka bazën sipërfaqe të rregullt quajmë piramidë tërregullt. Piramida e cila nuk është e drejtë e quajmë piramidë të pjerrët.
  • 5. Prizmi Trup gjeometrik shumëfaqësh me dy baza të barabarta e paralele dhe me faqe anësore katërkëndëshe. Prizëm i drejtë prizëm që i ka brinjët anësore pingule me bazat. Prizëm i pjerrët prizëm që i ka brinjët anësore pjerrtas mbi bazat. Prizëm trekëndor (pesëkëndor) prizëm që i ka bazat trekëndëshe (pesëkëndëshe).