SlideShare a Scribd company logo
PROJEKT
TEMA : SHKAQET E
NDOTJES SË MJEDISIT
DHE MASAT PËR
PAKËSIMIN E TYRE
Qëllimi: Të kuptojmë cilët janë
ndotësit e mjedisit dhe të
reflektojmë për të ndikuar në
reduktimin e tyre.
 Synimi : Të përcojmë tek dëgjuesi
(nxënës , pjesëtar i komunitetit) një
reflektim mbi pasojat e veprimtarisë
njerëzore në mjedis, duke e bindur për
të vepruar ,pra të tregohet qartë se ku
po shkon niveli i ndotjes dhe të nxitet
veprim i menjëhershëm.
Objektivat:
1. Të kuptojmë c’ është ndotja e mjedisit.
2.Të njohim ndotjen e tokës.
3.Të tregojmë c’ është ndotja e ajrit .
4. Të tregojmë nivelin e ndotjes së ujit
,shkaqet.
5. Të demostrojmë rolin e ligjit në mbrojtjen e
mjedisit duke shprehur legjislacionin përkatës.
6.Të tregojmë realisht nivelet e ndotjes bazuar
në statistika.
7. Të paraqesim disa masa që mund të merren
për pakësimin e ndotjes.
8. Të tregojmë fakte mbi ndotjen dhe masat që
merren në zonën ku jetojmë.
9.Të japim mesazhe sensibilizuese për
dëgjuesin.
Ndotja e tokës
Mbrojtja e mjedisit
është praktikë e
mbrojtjes së
mjedisit, në nivel
individual, të
organizatave ose të
qeverisë, në dobi të
mjedisit natyror dhe
(ose) të qenieve
njerëzore.
Mbrojtja e mjedisit
nga aktivitete të
ndryshme të
njeriut është e
nevojshme.
Ne e kemi në dorë të
ardhmen e planetit tonë
Ndotja paraqet hedhjen
e materialit
kontaminues (ndotës)
në mjedis. Ajo
shkaktohet kryesisht
nga aktivitetet e njeriut,
por gjithashtu mund të
jetë rezultat i
fatkeqësive natyrore.
Ndotja ka
ndikim dëmtues në
çfarëdo organizmash të
gjallë në mjedis, duke e
bërë praktikisht të
pamundur qëndrueshm
ërinë e jetës.
Ç’është ndotja?
Ndotja e tokës
paraqet ndotjen
e sipërfaqes
natyrore të
Tokës nga
aktivitetet
industriale,
komerciale,
shtëpiake dhe
bujqësore.NDOTJA E TOKES
Toka ku ne jetojmë dhe
zhvillojmë veprimtaritë
tona është mjaft e
rëndësishme.Pa të nuk
mund të ketë jetë ashtu
si dhe uji.Toka është e
rrezikuar nga humbja e
shtresës së sipërme që
përdoret prej njeriut
për zhvillimin e
bujqësisë,blegtorisë.
Humbja e saj vjen nga
fenomeni i
shpyllezimit,erozionit,
ndryshimit të
temperaturave etj.
Po dëmtojmë mushkritë
e planetit tonë
Mënyra më e mirë
për të parandaluar
ndotjen e tokës
është përmes
menaxhimit të
mbeturinave në
mënyrë adekuate,
shfrytëzimit të
tokës në mënyrë
adekuate dhe
praktikave te
duhura bujqësore.Kujt do t’ja hedhim fajin për
këtë?
NDOTJA
E UJIT
Ndotja e ujit paraqet
hedhjen e materieve
kimike, biologjike
dhe fizike nëpër
sasi të mëdha të
ujit, të cilat materie
shkatërrojnë
cilësinë e gjallesave
në të dhe që e
shpenzojnë atë.
A e dini sa vite duhen që liqeni
të rigjenerohet nga ndotja pa
limit.
Uji është një nga
elementet kryesore për
jetën e njeriut.Nepermjet
tij ne gatuajme,pastrojme
etj.Industria,bujqesia jane
konsumatore te medhenj
te ujit.Burimet po ndoten
nga: përzierja me ujerat e
ndotura ,perdorimi I
kimikateve,derdhja e
mbeturinave,derdhja e
naftës etj.Ndotja e ujit sjell
pasoja te renda per jeten
si:zhdukja e gjallesave te
ujit,mosperdorimi per
nevojat jetike te
ujit,përhapjen e
semundjeve infektive etj
Kjo është prova se nuk janë vetëm
makinat dhe industritë që ndotin
mjedisin .Ne jemi më të
papërgjegjshëm.
Mënyra më e mirë
për parandalimin
e ndotjes së ujit
është që të mos
hedhim mbeturina
dhe materie të
tjera kimike të
dëmshme në
burimet tona të
furnizimit me ujë.
LUMI I TIRANËS
Ndotja e ajrit
Ndotja e ajrit
paraqet
grumbullimin e
atyre
substancave të
rrezikshme në
atmosferë të cilat
substanca
rrezikojnë jetën e
njerëzve dhe të
gjallesave të tjeraAjri në Tiranë
Zhvillimi i industrisë,
përdorimi i makinave bën
qe ajri qe thithim te jetë
mjaft i ndotur sidomos
në zonat urbane ku është
e perqendruar edhe
popullsia me e
madhe.Ajri që ne thithim
eshte i mbushur me
elemente te rrezikshme
per jeten si CO2,Pb etj.
Prandaj shfaqen një
numer i madh
semundjesh me rrezik të
larte per jeten si p.sh.
llojet te ndryshme të
kancerit.
E ardhmja e fëmijëve tuaj
Ndotja e ajrit eshte e
ndryshme ne ambiente
te ndryshme ,ne dege te
industrise ku perdoren
kimikate , shkalla e
ndotjes se ajrit eshte
shume e larte dhe
rrezikon shendetin e
punetoreeve dhe te
banoreve perreth.
Burimet kryesore qe
kane ndikuar ne rritjen e
ndotjes se ajrit
jane:djegia e mjeteve te
transporteve dhe djegia
pa rregulla e
mbeturinave.
Si është dhe si duhet të
ishte!
Mënyra më e mirë
për parandalimin e
ndotjes së ajrit
është të ecim
këmbë ose të
ngasim biçikletën
dhe të ngasim
makinat më pak.
Kjo do të
parandalojë ndotjen
e ajrit nga lëndët
djegëse fosile.
Të bësh pak është më mirë se të
mos bësh azgjë dhe akoma më mirë
se të bësh keq.
Ligji për mbrojtjen e
mjedisit
PROJEKT-Ndotja e Mjedisit
LIGJI PËR MBROJTJEN E
MJEDISIT,QËLLIMI
Statistika mbi ndotjen e medisit
STATISTIKA
STATISTIKË
TIRANË
PROJEKT-Ndotja e Mjedisit
Sensibilizim dhe masat për të
mbrojtur mjedisin.
NE DUHET TA MBROJMË
MJEDISIN
PROJEKT-Ndotja e Mjedisit
PROJEKT-Ndotja e Mjedisit
FIRMA E RICIKLIMIT “EVEREST “ NË
AFËRSI TË YZBERISHTIT
Gjëndja në zonën tonë të banimit
Të shpëtojmë Tokën- i vetmi
planet me cokollatë :D
E kemi ne në dorë -nga kush presim !!!!
PUNOI: Xhulia Osmanllari

More Related Content

What's hot

Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.
enerisaloti
 
Shqiperia dhe Bashkimi Europian
Shqiperia dhe Bashkimi EuropianShqiperia dhe Bashkimi Europian
Shqiperia dhe Bashkimi Europian
olinuhi
 
Ndotja e Mjedisit
Ndotja e MjedisitNdotja e Mjedisit
Ndotja e Mjedisit
Anida Ago
 
Hebrenjtë në Shqipëri
Hebrenjtë në ShqipëriHebrenjtë në Shqipëri
Hebrenjtë në Shqipëri
DonikaLici
 
Traditat dhe Zakonet shqiptare te paqyruara ne krijimtarine popullore
Traditat dhe Zakonet shqiptare te paqyruara ne krijimtarine popullore Traditat dhe Zakonet shqiptare te paqyruara ne krijimtarine popullore
Traditat dhe Zakonet shqiptare te paqyruara ne krijimtarine popullore
Mirsad
 
Ndotja e mjedisit semundjet
Ndotja e mjedisit semundjetNdotja e mjedisit semundjet
Ndotja e mjedisit semundjet
16211903
 
Ndotja e ujit
Ndotja e ujitNdotja e ujit
Ndotja e ujit
ArDit Mani
 
Kimi- Hekuri
Kimi- HekuriKimi- Hekuri
Kimi- Hekuri
Admin Nuriu
 
shkrimtaret e brezit te humbur
shkrimtaret e brezit te humburshkrimtaret e brezit te humbur
shkrimtaret e brezit te humbur
FialdoMema
 
Historia e zhvillimit te matematikes
Historia e zhvillimit te matematikesHistoria e zhvillimit te matematikes
Historia e zhvillimit te matematikes
Xhuliana Haxhiu
 
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne Shqiperi
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne ShqiperiProjekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne Shqiperi
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne Shqiperi
Marinela Abedini
 
Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Xhesiana Muka
 
Valet
ValetValet
Valet
An An
 
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten toneTeknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
Jugerta Poçi
 
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriutroli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
mikaela basha
 
Dieta E Balancuar Dhe Energjia E Nevojshme-Organizem I Shendetshem
Dieta E Balancuar Dhe Energjia E Nevojshme-Organizem I ShendetshemDieta E Balancuar Dhe Energjia E Nevojshme-Organizem I Shendetshem
Dieta E Balancuar Dhe Energjia E Nevojshme-Organizem I Shendetshem
ArenoardReno
 
Komunizmi ne shqiperi
Komunizmi ne shqiperiKomunizmi ne shqiperi
Komunizmi ne shqiperi
Elton Gjoka
 
Kimia ne mbrojtje te mjedisit
Kimia ne mbrojtje te mjedisitKimia ne mbrojtje te mjedisit
Kimia ne mbrojtje te mjedisit
Klarisa Klara
 
Energjia dhe Burimet e Energjisë
Energjia dhe Burimet e EnergjisëEnergjia dhe Burimet e Energjisë
Energjia dhe Burimet e Energjisë
Klajdi Proko
 
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
#MesueseAurela Elezaj
 

What's hot (20)

Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.
 
Shqiperia dhe Bashkimi Europian
Shqiperia dhe Bashkimi EuropianShqiperia dhe Bashkimi Europian
Shqiperia dhe Bashkimi Europian
 
Ndotja e Mjedisit
Ndotja e MjedisitNdotja e Mjedisit
Ndotja e Mjedisit
 
Hebrenjtë në Shqipëri
Hebrenjtë në ShqipëriHebrenjtë në Shqipëri
Hebrenjtë në Shqipëri
 
Traditat dhe Zakonet shqiptare te paqyruara ne krijimtarine popullore
Traditat dhe Zakonet shqiptare te paqyruara ne krijimtarine popullore Traditat dhe Zakonet shqiptare te paqyruara ne krijimtarine popullore
Traditat dhe Zakonet shqiptare te paqyruara ne krijimtarine popullore
 
Ndotja e mjedisit semundjet
Ndotja e mjedisit semundjetNdotja e mjedisit semundjet
Ndotja e mjedisit semundjet
 
Ndotja e ujit
Ndotja e ujitNdotja e ujit
Ndotja e ujit
 
Kimi- Hekuri
Kimi- HekuriKimi- Hekuri
Kimi- Hekuri
 
shkrimtaret e brezit te humbur
shkrimtaret e brezit te humburshkrimtaret e brezit te humbur
shkrimtaret e brezit te humbur
 
Historia e zhvillimit te matematikes
Historia e zhvillimit te matematikesHistoria e zhvillimit te matematikes
Historia e zhvillimit te matematikes
 
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne Shqiperi
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne ShqiperiProjekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne Shqiperi
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne Shqiperi
 
Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...
 
Valet
ValetValet
Valet
 
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten toneTeknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
 
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriutroli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
 
Dieta E Balancuar Dhe Energjia E Nevojshme-Organizem I Shendetshem
Dieta E Balancuar Dhe Energjia E Nevojshme-Organizem I ShendetshemDieta E Balancuar Dhe Energjia E Nevojshme-Organizem I Shendetshem
Dieta E Balancuar Dhe Energjia E Nevojshme-Organizem I Shendetshem
 
Komunizmi ne shqiperi
Komunizmi ne shqiperiKomunizmi ne shqiperi
Komunizmi ne shqiperi
 
Kimia ne mbrojtje te mjedisit
Kimia ne mbrojtje te mjedisitKimia ne mbrojtje te mjedisit
Kimia ne mbrojtje te mjedisit
 
Energjia dhe Burimet e Energjisë
Energjia dhe Burimet e EnergjisëEnergjia dhe Burimet e Energjisë
Energjia dhe Burimet e Energjisë
 
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
 

Similar to PROJEKT-Ndotja e Mjedisit

Tema:Mjedisi
Tema:MjedisiTema:Mjedisi
Tema:Mjedisi
alban1shabani
 
mbrojtja e mjedisit eshte nje nga detyrat kryesore
mbrojtja e mjedisit eshte nje nga detyrat kryesorembrojtja e mjedisit eshte nje nga detyrat kryesore
mbrojtja e mjedisit eshte nje nga detyrat kryesore
ARIMAZSTEAJ
 
Ndotja e mjedisit dhe ndikimi i saj në biodiversitet
Ndotja e mjedisit dhe ndikimi i saj në biodiversitet Ndotja e mjedisit dhe ndikimi i saj në biodiversitet
Ndotja e mjedisit dhe ndikimi i saj në biodiversitet
Darla Evangjeli
 
Biologjiprojekt 140224082941-phpapp01
Biologjiprojekt 140224082941-phpapp01Biologjiprojekt 140224082941-phpapp01
Biologjiprojekt 140224082941-phpapp01
Arbi Shkozari
 
Mrojtja nga ndotja e planetit Tokë (Shkenca 10)
Mrojtja nga ndotja e planetit Tokë (Shkenca 10)Mrojtja nga ndotja e planetit Tokë (Shkenca 10)
Mrojtja nga ndotja e planetit Tokë (Shkenca 10)
CleaInanis24
 
NDOTJA E MJEDISIT NE SHKALLE GLOBALE
NDOTJA E MJEDISIT NE SHKALLE GLOBALENDOTJA E MJEDISIT NE SHKALLE GLOBALE
NDOTJA E MJEDISIT NE SHKALLE GLOBALE
roni45
 
Mjedisi armela-braka
Mjedisi armela-brakaMjedisi armela-braka
Mjedisi armela-braka
Megi Braka
 
Mjedisi armela-braka
Mjedisi armela-brakaMjedisi armela-braka
Mjedisi armela-braka
Megi Braka
 
Bio Ne dhe Mjedisi
Bio Ne dhe MjedisiBio Ne dhe Mjedisi
Bio Ne dhe Mjedisi
Anila Hasa Gashi
 
Ndotja e Ajrit
Ndotja e AjritNdotja e Ajrit
Ndotja e Ajrit
Ervis Leçi
 
Presentation 2 (1)
Presentation 2 (1)Presentation 2 (1)
Presentation 2 (1)
bona4444
 
Presentation 2 (1)
Presentation 2 (1)Presentation 2 (1)
Presentation 2 (1)
bona4444
 
Mjedisi dhe njeriu
Mjedisi dhe njeriuMjedisi dhe njeriu
Mjedisi dhe njeriu
Klarisa Klara
 
Mjedisi eshte nje sistem faktoresh fizik ,kimik dhe biologjik ne ekuilibrin ...
 Mjedisi eshte nje sistem faktoresh fizik ,kimik dhe biologjik ne ekuilibrin ... Mjedisi eshte nje sistem faktoresh fizik ,kimik dhe biologjik ne ekuilibrin ...
Mjedisi eshte nje sistem faktoresh fizik ,kimik dhe biologjik ne ekuilibrin ...
#MesueseAurela Elezaj
 
Mbrojtja e natyres ne Kosove
Mbrojtja e natyres ne KosoveMbrojtja e natyres ne Kosove
Mbrojtja e natyres ne Kosove
dodona12
 
E drejta-ekologjike.internet
E drejta-ekologjike.internetE drejta-ekologjike.internet
E drejta-ekologjike.internet
ŴąŁı Kolukaj
 
Ne dhe mjedisi!
Ne dhe mjedisi!Ne dhe mjedisi!
Ne dhe mjedisi!
Denisa Caushi
 
ndotja e mjedisit
ndotja e mjedisitndotja e mjedisit
ndotja e mjedisit
Jonadade
 

Similar to PROJEKT-Ndotja e Mjedisit (20)

Tema:Mjedisi
Tema:MjedisiTema:Mjedisi
Tema:Mjedisi
 
mbrojtja e mjedisit eshte nje nga detyrat kryesore
mbrojtja e mjedisit eshte nje nga detyrat kryesorembrojtja e mjedisit eshte nje nga detyrat kryesore
mbrojtja e mjedisit eshte nje nga detyrat kryesore
 
Ndotja e mjedisit dhe ndikimi i saj në biodiversitet
Ndotja e mjedisit dhe ndikimi i saj në biodiversitet Ndotja e mjedisit dhe ndikimi i saj në biodiversitet
Ndotja e mjedisit dhe ndikimi i saj në biodiversitet
 
Biologjiprojekt 140224082941-phpapp01
Biologjiprojekt 140224082941-phpapp01Biologjiprojekt 140224082941-phpapp01
Biologjiprojekt 140224082941-phpapp01
 
Mrojtja nga ndotja e planetit Tokë (Shkenca 10)
Mrojtja nga ndotja e planetit Tokë (Shkenca 10)Mrojtja nga ndotja e planetit Tokë (Shkenca 10)
Mrojtja nga ndotja e planetit Tokë (Shkenca 10)
 
NDOTJA E MJEDISIT NE SHKALLE GLOBALE
NDOTJA E MJEDISIT NE SHKALLE GLOBALENDOTJA E MJEDISIT NE SHKALLE GLOBALE
NDOTJA E MJEDISIT NE SHKALLE GLOBALE
 
Mjedisi armela-braka
Mjedisi armela-brakaMjedisi armela-braka
Mjedisi armela-braka
 
Mjedisi armela-braka
Mjedisi armela-brakaMjedisi armela-braka
Mjedisi armela-braka
 
Bio Ne dhe Mjedisi
Bio Ne dhe MjedisiBio Ne dhe Mjedisi
Bio Ne dhe Mjedisi
 
Ndotja e Ajrit
Ndotja e AjritNdotja e Ajrit
Ndotja e Ajrit
 
Presentation 2 (1)
Presentation 2 (1)Presentation 2 (1)
Presentation 2 (1)
 
Presentation 2 (1)
Presentation 2 (1)Presentation 2 (1)
Presentation 2 (1)
 
Mjedisi dhe njeriu
Mjedisi dhe njeriuMjedisi dhe njeriu
Mjedisi dhe njeriu
 
Ajri
AjriAjri
Ajri
 
Mjedisi eshte nje sistem faktoresh fizik ,kimik dhe biologjik ne ekuilibrin ...
 Mjedisi eshte nje sistem faktoresh fizik ,kimik dhe biologjik ne ekuilibrin ... Mjedisi eshte nje sistem faktoresh fizik ,kimik dhe biologjik ne ekuilibrin ...
Mjedisi eshte nje sistem faktoresh fizik ,kimik dhe biologjik ne ekuilibrin ...
 
Mbrojtja e natyres ne Kosove
Mbrojtja e natyres ne KosoveMbrojtja e natyres ne Kosove
Mbrojtja e natyres ne Kosove
 
Ndotja termike
Ndotja termike Ndotja termike
Ndotja termike
 
E drejta-ekologjike.internet
E drejta-ekologjike.internetE drejta-ekologjike.internet
E drejta-ekologjike.internet
 
Ne dhe mjedisi!
Ne dhe mjedisi!Ne dhe mjedisi!
Ne dhe mjedisi!
 
ndotja e mjedisit
ndotja e mjedisitndotja e mjedisit
ndotja e mjedisit
 

PROJEKT-Ndotja e Mjedisit

 • 1. PROJEKT TEMA : SHKAQET E NDOTJES SË MJEDISIT DHE MASAT PËR PAKËSIMIN E TYRE
 • 2. Qëllimi: Të kuptojmë cilët janë ndotësit e mjedisit dhe të reflektojmë për të ndikuar në reduktimin e tyre.  Synimi : Të përcojmë tek dëgjuesi (nxënës , pjesëtar i komunitetit) një reflektim mbi pasojat e veprimtarisë njerëzore në mjedis, duke e bindur për të vepruar ,pra të tregohet qartë se ku po shkon niveli i ndotjes dhe të nxitet veprim i menjëhershëm.
 • 3. Objektivat: 1. Të kuptojmë c’ është ndotja e mjedisit. 2.Të njohim ndotjen e tokës. 3.Të tregojmë c’ është ndotja e ajrit . 4. Të tregojmë nivelin e ndotjes së ujit ,shkaqet. 5. Të demostrojmë rolin e ligjit në mbrojtjen e mjedisit duke shprehur legjislacionin përkatës. 6.Të tregojmë realisht nivelet e ndotjes bazuar në statistika. 7. Të paraqesim disa masa që mund të merren për pakësimin e ndotjes. 8. Të tregojmë fakte mbi ndotjen dhe masat që merren në zonën ku jetojmë. 9.Të japim mesazhe sensibilizuese për dëgjuesin.
 • 5. Mbrojtja e mjedisit është praktikë e mbrojtjes së mjedisit, në nivel individual, të organizatave ose të qeverisë, në dobi të mjedisit natyror dhe (ose) të qenieve njerëzore. Mbrojtja e mjedisit nga aktivitete të ndryshme të njeriut është e nevojshme. Ne e kemi në dorë të ardhmen e planetit tonë
 • 6. Ndotja paraqet hedhjen e materialit kontaminues (ndotës) në mjedis. Ajo shkaktohet kryesisht nga aktivitetet e njeriut, por gjithashtu mund të jetë rezultat i fatkeqësive natyrore. Ndotja ka ndikim dëmtues në çfarëdo organizmash të gjallë në mjedis, duke e bërë praktikisht të pamundur qëndrueshm ërinë e jetës. Ç’është ndotja?
 • 7. Ndotja e tokës paraqet ndotjen e sipërfaqes natyrore të Tokës nga aktivitetet industriale, komerciale, shtëpiake dhe bujqësore.NDOTJA E TOKES
 • 8. Toka ku ne jetojmë dhe zhvillojmë veprimtaritë tona është mjaft e rëndësishme.Pa të nuk mund të ketë jetë ashtu si dhe uji.Toka është e rrezikuar nga humbja e shtresës së sipërme që përdoret prej njeriut për zhvillimin e bujqësisë,blegtorisë. Humbja e saj vjen nga fenomeni i shpyllezimit,erozionit, ndryshimit të temperaturave etj. Po dëmtojmë mushkritë e planetit tonë
 • 9. Mënyra më e mirë për të parandaluar ndotjen e tokës është përmes menaxhimit të mbeturinave në mënyrë adekuate, shfrytëzimit të tokës në mënyrë adekuate dhe praktikave te duhura bujqësore.Kujt do t’ja hedhim fajin për këtë?
 • 11. Ndotja e ujit paraqet hedhjen e materieve kimike, biologjike dhe fizike nëpër sasi të mëdha të ujit, të cilat materie shkatërrojnë cilësinë e gjallesave në të dhe që e shpenzojnë atë. A e dini sa vite duhen që liqeni të rigjenerohet nga ndotja pa limit.
 • 12. Uji është një nga elementet kryesore për jetën e njeriut.Nepermjet tij ne gatuajme,pastrojme etj.Industria,bujqesia jane konsumatore te medhenj te ujit.Burimet po ndoten nga: përzierja me ujerat e ndotura ,perdorimi I kimikateve,derdhja e mbeturinave,derdhja e naftës etj.Ndotja e ujit sjell pasoja te renda per jeten si:zhdukja e gjallesave te ujit,mosperdorimi per nevojat jetike te ujit,përhapjen e semundjeve infektive etj Kjo është prova se nuk janë vetëm makinat dhe industritë që ndotin mjedisin .Ne jemi më të papërgjegjshëm.
 • 13. Mënyra më e mirë për parandalimin e ndotjes së ujit është që të mos hedhim mbeturina dhe materie të tjera kimike të dëmshme në burimet tona të furnizimit me ujë. LUMI I TIRANËS
 • 15. Ndotja e ajrit paraqet grumbullimin e atyre substancave të rrezikshme në atmosferë të cilat substanca rrezikojnë jetën e njerëzve dhe të gjallesave të tjeraAjri në Tiranë
 • 16. Zhvillimi i industrisë, përdorimi i makinave bën qe ajri qe thithim te jetë mjaft i ndotur sidomos në zonat urbane ku është e perqendruar edhe popullsia me e madhe.Ajri që ne thithim eshte i mbushur me elemente te rrezikshme per jeten si CO2,Pb etj. Prandaj shfaqen një numer i madh semundjesh me rrezik të larte per jeten si p.sh. llojet te ndryshme të kancerit. E ardhmja e fëmijëve tuaj
 • 17. Ndotja e ajrit eshte e ndryshme ne ambiente te ndryshme ,ne dege te industrise ku perdoren kimikate , shkalla e ndotjes se ajrit eshte shume e larte dhe rrezikon shendetin e punetoreeve dhe te banoreve perreth. Burimet kryesore qe kane ndikuar ne rritjen e ndotjes se ajrit jane:djegia e mjeteve te transporteve dhe djegia pa rregulla e mbeturinave. Si është dhe si duhet të ishte!
 • 18. Mënyra më e mirë për parandalimin e ndotjes së ajrit është të ecim këmbë ose të ngasim biçikletën dhe të ngasim makinat më pak. Kjo do të parandalojë ndotjen e ajrit nga lëndët djegëse fosile. Të bësh pak është më mirë se të mos bësh azgjë dhe akoma më mirë se të bësh keq.
 • 19. Ligji për mbrojtjen e mjedisit
 • 21. LIGJI PËR MBROJTJEN E MJEDISIT,QËLLIMI
 • 26. Sensibilizim dhe masat për të mbrojtur mjedisin.
 • 27. NE DUHET TA MBROJMË MJEDISIN
 • 30. FIRMA E RICIKLIMIT “EVEREST “ NË AFËRSI TË YZBERISHTIT
 • 31. Gjëndja në zonën tonë të banimit
 • 32. Të shpëtojmë Tokën- i vetmi planet me cokollatë :D
 • 33. E kemi ne në dorë -nga kush presim !!!!