SlideShare a Scribd company logo
TCT
TIRANA CENTER OF
TECHNOLOGY
Rr Durresit #53 Tirane www.tct.edu.al
+ 355 67 686 1620 info@ tct. al
Arkitekture dhe Diagnostikim PC (CompTIA A+)
 Historiku e kompjuterit personal
 Struktura e Motherboard
 Diagnostikim fizik dhe vizual i Motherboard
 Diagnostikim HDD
 HDD Master-Slave
 HDD SATA-PATA
 RAM (DDR, DDR2, DDR3)
 CPU, BIOS
 Instalim Windows XP
 Instalim Driver
 Krijim User me permition te ndryshme
 Instalim software
 Control Panel option
 Upgrade I sistemit operativ nga Windows Xp ne Windows 7 (me ane te Tools te
Microsoft)
 Diferenca e sistemeve te ndryshme operative Windows
 Diferenca e Windows 7 32bit dhe Windows7 64 bit
 Krijim, fshirje i partition
 Shtim I HDD
 Instalimi I driver ne Windows 7
 Krijim user dhe dhenja e ose heqka e te drejtave.
 Shtim ose heqje e Hardware
 Krijim Folder share dhe aksesimi I tyre.
 Control panel I Windows 7
 Upgrade nga Windows 7 home edition ne Windows 7 professional, Windows 7
ultimate etj…
 Formatimi nga USB dhe pergatitja e USB.
 Zgjidhja e problemeve me tool te ndryshem
 Perberja, cmontim, identifikim, testim, montim I Kompjuter Lap Top
 Backup PC System SecurityPrograms Network hardware etj…
 Nxjerrja e te dhenave nga nje HDD me system operativ te demtuar.
 Instalim printer ne rrjet me IP dhe local.
 Local printer share.
 Lidhja ne rrjet I kompjuterave me ane te switch HUB.
 Internet Cable dhe Crossover Cable
 Klonimi I HDD
TCT
TIRANA CENTER OF
TECHNOLOGY
Rr Durresit #53 Tirane www.tct.edu.al
+ 355 67 686 1620 info@ tct. al
Drejtues Ekzekutiv
Rezart Alija

More Related Content

Similar to Kurs Arkitekture & Diagnostikim PC

Deyrat e portofolit te Tik me Zgjedhje 12 Semestri i 1
Deyrat e portofolit te Tik me Zgjedhje 12 Semestri i 1Deyrat e portofolit te Tik me Zgjedhje 12 Semestri i 1
Deyrat e portofolit te Tik me Zgjedhje 12 Semestri i 1
Rexhino Kovaci
 
Bjorvi Kola Eln-3B.pptx
Bjorvi Kola Eln-3B.pptxBjorvi Kola Eln-3B.pptx
Bjorvi Kola Eln-3B.pptx
bjorvi1
 
Formatizimi I Kompjuterit
Formatizimi I KompjuteritFormatizimi I Kompjuterit
Formatizimi I KompjuteritElldin Zeneli
 
Punim seminarik ''minikompjuterët''
Punim seminarik ''minikompjuterët''Punim seminarik ''minikompjuterët''
Punim seminarik ''minikompjuterët''Arben Huskaj
 
Kompjuteri PëRsonal Si Duket Ai (Nx Power Lite)
Kompjuteri PëRsonal  Si Duket Ai (Nx Power Lite)Kompjuteri PëRsonal  Si Duket Ai (Nx Power Lite)
Kompjuteri PëRsonal Si Duket Ai (Nx Power Lite)
fakete duraku
 
Informatike Kompjuteri Përsonal si duket Ai
Informatike Kompjuteri Përsonal si duket AiInformatike Kompjuteri Përsonal si duket Ai
Informatike Kompjuteri Përsonal si duket Ai
Marjan DODAJ
 

Similar to Kurs Arkitekture & Diagnostikim PC (7)

Punimi i Arbrit
Punimi i ArbritPunimi i Arbrit
Punimi i Arbrit
 
Deyrat e portofolit te Tik me Zgjedhje 12 Semestri i 1
Deyrat e portofolit te Tik me Zgjedhje 12 Semestri i 1Deyrat e portofolit te Tik me Zgjedhje 12 Semestri i 1
Deyrat e portofolit te Tik me Zgjedhje 12 Semestri i 1
 
Bjorvi Kola Eln-3B.pptx
Bjorvi Kola Eln-3B.pptxBjorvi Kola Eln-3B.pptx
Bjorvi Kola Eln-3B.pptx
 
Formatizimi I Kompjuterit
Formatizimi I KompjuteritFormatizimi I Kompjuterit
Formatizimi I Kompjuterit
 
Punim seminarik ''minikompjuterët''
Punim seminarik ''minikompjuterët''Punim seminarik ''minikompjuterët''
Punim seminarik ''minikompjuterët''
 
Kompjuteri PëRsonal Si Duket Ai (Nx Power Lite)
Kompjuteri PëRsonal  Si Duket Ai (Nx Power Lite)Kompjuteri PëRsonal  Si Duket Ai (Nx Power Lite)
Kompjuteri PëRsonal Si Duket Ai (Nx Power Lite)
 
Informatike Kompjuteri Përsonal si duket Ai
Informatike Kompjuteri Përsonal si duket AiInformatike Kompjuteri Përsonal si duket Ai
Informatike Kompjuteri Përsonal si duket Ai
 

More from tctal

Prezantim Trajnime ne Tirane
Prezantim Trajnime ne TiranePrezantim Trajnime ne Tirane
Prezantim Trajnime ne Tirane
tctal
 
Kurs LPIC1, Exam 101-500
Kurs LPIC1, Exam 101-500Kurs LPIC1, Exam 101-500
Kurs LPIC1, Exam 101-500
tctal
 
Kurs Windows Server Administrator
Kurs Windows Server AdministratorKurs Windows Server Administrator
Kurs Windows Server Administrator
tctal
 
Kurs CCNA 200 - 301
Kurs CCNA 200 - 301Kurs CCNA 200 - 301
Kurs CCNA 200 - 301
tctal
 
Kurs Power BI
Kurs Power BI Kurs Power BI
Kurs Power BI
tctal
 
Kurs Quality Assurance
Kurs Quality Assurance Kurs Quality Assurance
Kurs Quality Assurance
tctal
 
Kurs Front End Development
Kurs Front End DevelopmentKurs Front End Development
Kurs Front End Development
tctal
 
Kurs JavaScript Advance
Kurs JavaScript AdvanceKurs JavaScript Advance
Kurs JavaScript Advance
tctal
 
Kurs C# .NET Web API
Kurs C# .NET Web API Kurs C# .NET Web API
Kurs C# .NET Web API
tctal
 
React.JS Course
React.JS CourseReact.JS Course
React.JS Course
tctal
 
Kursi PHP fizikisht ne Tirane dhe online live
Kursi PHP fizikisht ne Tirane dhe online liveKursi PHP fizikisht ne Tirane dhe online live
Kursi PHP fizikisht ne Tirane dhe online live
tctal
 
Kursi Front End Development
Kursi Front End DevelopmentKursi Front End Development
Kursi Front End Development
tctal
 
Kursi Java Intermediate
Kursi Java IntermediateKursi Java Intermediate
Kursi Java Intermediate
tctal
 
Kursi Java Basic
Kursi Java Basic Kursi Java Basic
Kursi Java Basic
tctal
 
Kursi C++
Kursi C++Kursi C++
Kursi C++
tctal
 
Kursi SPSS
Kursi SPSSKursi SPSS
Kursi SPSS
tctal
 
Kursi Python Basic
Kursi Python BasicKursi Python Basic
Kursi Python Basic
tctal
 
Kursi Microsoft Excel Intermediate
Kursi Microsoft Excel Intermediate Kursi Microsoft Excel Intermediate
Kursi Microsoft Excel Intermediate
tctal
 
Kursi i programimit të Gjuhës R
Kursi i programimit të Gjuhës R Kursi i programimit të Gjuhës R
Kursi i programimit të Gjuhës R
tctal
 
Kursi Graphic Design
Kursi Graphic DesignKursi Graphic Design
Kursi Graphic Design
tctal
 

More from tctal (20)

Prezantim Trajnime ne Tirane
Prezantim Trajnime ne TiranePrezantim Trajnime ne Tirane
Prezantim Trajnime ne Tirane
 
Kurs LPIC1, Exam 101-500
Kurs LPIC1, Exam 101-500Kurs LPIC1, Exam 101-500
Kurs LPIC1, Exam 101-500
 
Kurs Windows Server Administrator
Kurs Windows Server AdministratorKurs Windows Server Administrator
Kurs Windows Server Administrator
 
Kurs CCNA 200 - 301
Kurs CCNA 200 - 301Kurs CCNA 200 - 301
Kurs CCNA 200 - 301
 
Kurs Power BI
Kurs Power BI Kurs Power BI
Kurs Power BI
 
Kurs Quality Assurance
Kurs Quality Assurance Kurs Quality Assurance
Kurs Quality Assurance
 
Kurs Front End Development
Kurs Front End DevelopmentKurs Front End Development
Kurs Front End Development
 
Kurs JavaScript Advance
Kurs JavaScript AdvanceKurs JavaScript Advance
Kurs JavaScript Advance
 
Kurs C# .NET Web API
Kurs C# .NET Web API Kurs C# .NET Web API
Kurs C# .NET Web API
 
React.JS Course
React.JS CourseReact.JS Course
React.JS Course
 
Kursi PHP fizikisht ne Tirane dhe online live
Kursi PHP fizikisht ne Tirane dhe online liveKursi PHP fizikisht ne Tirane dhe online live
Kursi PHP fizikisht ne Tirane dhe online live
 
Kursi Front End Development
Kursi Front End DevelopmentKursi Front End Development
Kursi Front End Development
 
Kursi Java Intermediate
Kursi Java IntermediateKursi Java Intermediate
Kursi Java Intermediate
 
Kursi Java Basic
Kursi Java Basic Kursi Java Basic
Kursi Java Basic
 
Kursi C++
Kursi C++Kursi C++
Kursi C++
 
Kursi SPSS
Kursi SPSSKursi SPSS
Kursi SPSS
 
Kursi Python Basic
Kursi Python BasicKursi Python Basic
Kursi Python Basic
 
Kursi Microsoft Excel Intermediate
Kursi Microsoft Excel Intermediate Kursi Microsoft Excel Intermediate
Kursi Microsoft Excel Intermediate
 
Kursi i programimit të Gjuhës R
Kursi i programimit të Gjuhës R Kursi i programimit të Gjuhës R
Kursi i programimit të Gjuhës R
 
Kursi Graphic Design
Kursi Graphic DesignKursi Graphic Design
Kursi Graphic Design
 

Kurs Arkitekture & Diagnostikim PC

 • 1. TCT TIRANA CENTER OF TECHNOLOGY Rr Durresit #53 Tirane www.tct.edu.al + 355 67 686 1620 info@ tct. al Arkitekture dhe Diagnostikim PC (CompTIA A+)  Historiku e kompjuterit personal  Struktura e Motherboard  Diagnostikim fizik dhe vizual i Motherboard  Diagnostikim HDD  HDD Master-Slave  HDD SATA-PATA  RAM (DDR, DDR2, DDR3)  CPU, BIOS  Instalim Windows XP  Instalim Driver  Krijim User me permition te ndryshme  Instalim software  Control Panel option  Upgrade I sistemit operativ nga Windows Xp ne Windows 7 (me ane te Tools te Microsoft)  Diferenca e sistemeve te ndryshme operative Windows  Diferenca e Windows 7 32bit dhe Windows7 64 bit  Krijim, fshirje i partition  Shtim I HDD  Instalimi I driver ne Windows 7  Krijim user dhe dhenja e ose heqka e te drejtave.  Shtim ose heqje e Hardware  Krijim Folder share dhe aksesimi I tyre.  Control panel I Windows 7  Upgrade nga Windows 7 home edition ne Windows 7 professional, Windows 7 ultimate etj…  Formatimi nga USB dhe pergatitja e USB.  Zgjidhja e problemeve me tool te ndryshem  Perberja, cmontim, identifikim, testim, montim I Kompjuter Lap Top  Backup PC System SecurityPrograms Network hardware etj…  Nxjerrja e te dhenave nga nje HDD me system operativ te demtuar.  Instalim printer ne rrjet me IP dhe local.  Local printer share.  Lidhja ne rrjet I kompjuterave me ane te switch HUB.  Internet Cable dhe Crossover Cable  Klonimi I HDD
 • 2. TCT TIRANA CENTER OF TECHNOLOGY Rr Durresit #53 Tirane www.tct.edu.al + 355 67 686 1620 info@ tct. al Drejtues Ekzekutiv Rezart Alija