SlideShare a Scribd company logo
School-gymnasium №2
Open lesson
What does your father do?
Keulimzhaeva b.e.
2014-2015
Ақтөбе облысы, Шалқар қаласы, №2
мектеп-гимназиясыныңағылшын тілі
пәнінің мұғалімі Кеулімжаева
БазаркүлЕлеуқызы
The 5-th form
The theme of the lesson: What does your father do?
The objectives:
1. To develop pupils’ speaking, reading, writing and thinking abilities.
2. To increase pupils’ word-stockwith the help of doing different tasks.
3. To bring up pupils’ interests, make them respectand love people of various
professions.
Intersubjective link: Kazakh, Russian, Music.
Visual aids: interactive board, cards, song.
The outline :
I. Organization moment: greeting, short conversation with pupils.
T-Cl
II. Revision of the words taken at the previous Unit through guessing the crossword
«What’s the English for…?».
T-P1-P2-Etc. Slide№1
III. T: What word is in the the bottomof the Crossword?
P-s: Professions.
T: Yes, you are right. Today we’ll speak about different professions. Open your copy-
books and write down the date and the theme of today’s lesson.
What does your father do? Slide№2
IV. Before reading the dialogue let’s be acquainted with the new vocabulary. Slide№3
1) ambassador[æm'bæsәdә]– елші
2) housewife [haus'waif] – үй шаруасындағы әйел
«What’s the English for…?»
1) Пианино;
2) Алдында;
3) Арасында;
4) Кейін;
5) Ортасында;
6) Қарама-қарсы;
7) Кетті;
8) Артында;
9) Қалды;
10) Ай;
11) Екінші.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
3) bank manager [bæŋk'mænidʒә] – банк бастығы
4) operator [ɔpә'reitәr] – оператор
5) dentist [dentist] – тіс дәрігері
6) secretary ['sekritәri] – хатшы
7) musician [mju'ziʃn] – музыкант
8) lawyer ['lɔ:jә] – заңгер
T- Cl- P1-P2 – Etc.
V. Make names of professions out of these letters. Slide№4
1. todcor
2. rkowre
3. rvrdie
4. titneds
5. lyewor
6. tusetnd
7. poerarot
8. esrcteray
9. naicisum
10.rehcaet
VI. Let’s play the game «Find me». Slide№5
Let’s do Exercise 1 page 76.
P1: Picture №1 – a doctor
P2: Picture №2 – a dentist
P3: Picture №3 – a housewife
P4: Picture №4 – a lawyer
P5: Picture №5 – a teacher
P6: Picture №6 – a bank manager
P7: Picture №7 – a secretary
P8: Picture №8 – an operator
P9: Picture №9 – a driver
P10: Picture №10 – a musician
P1-P2-P3-Etc.
VII. Let’s read and translate the dialogue between Colin and Omar.
Now look through the dialogue and answer the following questions orally in pairs.
Slide№6
P1: Is this Omar’s family?
P2: Yes it is.
P1: What does Omar’s father do?
P2: He is an ambassador.
P1: What does Omar’s mother do?
P2: She is a housewife.
P1: What does Omar’s uncle do?
P2: He is a bank manager.
P1: What does Omar’s sister do?
P2: She is a student.
P1-P2; P3-P4; P5-P6; Etc.
VIII. Correctthe false statements. Slide№7
P1: Omar’s Dad is a bank manager.
No, he isn’t. He is an ambassador.
P2: His uncle is a taxi-driver.
No, he isn’t. He is a bank manager.
P3: Omar’s mother is a dentist.
No, she isn’t. She is a housewife.
P4: His sister is a pupil.
No, she isn’t. She is a student.
P1-P2-P3-P4.
IX. Individual work with cards.
Card №1
What’s your mother’s name?
Her name is ______.
What does she do?
She is a (an) _______ ;
Card №2
What’s your father’s name?
His name is ______.
What does he do?
He is a (an) _______; Etc.
X. Game «Who is what?». Slide№8
№ Your father Your mother Your sister Your brother You
a doctor
a driver
a worker
a teacher
a lawyer
a student
a pupil
a housewife
P1-P2-P3-Etc.
XI. Now, let’s conclude the lesson with the help of the following test: (Slide№9)
1. Тіс дәрігері.
a) an ambassador b) a dentist c) a driver
2. An operator.
a) оператор b) елші c) мұғалім.
3. What ____ your mother do?
a) do b) does c) is
4. He is ____ ambassador.
a) a b) the c) an
5. Colin’s mother is a housewife.
a) Колиннің анасы дәрігер.
b) Колиннің анасы оператор.
c) Колиннің анасы үй шаруасындағы әйел.
6. What does your sister do?
____ is a student.
a) He b) She c) I
7. What does your brother do?
____ is a student.
a) He b) She c) I
8. Музыкант (сазгер).
a) doctor b) teacher c) musician
9. Is she a housewife?
a) Yes, he is. b) Yes, she is. c) Yes, I am.
10. Is he a student?
a) No, he isn’t. b) No, she isn’t. c) No, I am not.
Answers: Slide№10
Answers Marks
“9-10” 5
“7-8” 4
“5-6” 3
“0-4” 2
XII. Your marks for today’s lesson; Home task: Exercise 8, 9 page 77. Slide№11
Let’s end the lesson with the song «What will you be?». Slide№12
T-Cl
Song «What will you be?»
1. What will you be, my dear friend?
What will you be, my dear friend?
What will you be, my dear friend?
1-b 6-b
2-a 7-a
3-b 8-c
4-c 9-b
5-c 10-a
What will you be, my friend?
What will you be?
What will you be? 2t
What will you be, my friend?
I want to be a teacher
I want to be a doctor
I want to be a driver
A lawyer and a dentist
I want to work
I want to work for our native land 2t
2. What do you want, my dear friend?
What do you want, my dear friend?
What do you want, my dear friend?
What do you want, my friend?
I want to work
I want to work for our native country
I want to work 2t
I want to work for our native land
XIII. The lesson is over. Good luck to all of you! Where were you, what were you, you
must be real citizens of our native country. You are free. Bye!

More Related Content

What's hot

1º ano
1º ano1º ano
Pembahasan soal-un-bahasa-inggris-smp-2012-paket-soal-a86
Pembahasan soal-un-bahasa-inggris-smp-2012-paket-soal-a86Pembahasan soal-un-bahasa-inggris-smp-2012-paket-soal-a86
Pembahasan soal-un-bahasa-inggris-smp-2012-paket-soal-a86
mardiyanto83
 
Instrumen cth bi k1 pemahaman bah a
Instrumen cth bi k1 pemahaman bah aInstrumen cth bi k1 pemahaman bah a
Instrumen cth bi k1 pemahaman bah a
Hui Siang Ong
 
ABC Party
ABC PartyABC Party
ABC Party
irma okroshidze
 
KELAS 12 SMK PERTEMUAN 19// CAUSE EFFECT 1
KELAS 12 SMK PERTEMUAN 19// CAUSE EFFECT 1KELAS 12 SMK PERTEMUAN 19// CAUSE EFFECT 1
KELAS 12 SMK PERTEMUAN 19// CAUSE EFFECT 1
SALAMMACAPAT
 
Pembahasan un smp bhs ing 2012 paket a
Pembahasan un smp bhs ing 2012 paket aPembahasan un smp bhs ing 2012 paket a
Pembahasan un smp bhs ing 2012 paket a
Irviana Rozi
 
Unit 1 - Giáo trình New Headway Preintermediate 3rd
Unit 1 - Giáo trình New Headway Preintermediate 3rdUnit 1 - Giáo trình New Headway Preintermediate 3rd
Unit 1 - Giáo trình New Headway Preintermediate 3rd
Nguyễn Hà
 
MEdia
MEdiaMEdia
Unit 5 - Online Workbook
Unit 5 - Online WorkbookUnit 5 - Online Workbook
Unit 5 - Online Workbook
Babsi Hellsing
 
Panchis day out part 1
Panchis day out part 1Panchis day out part 1
Panchis day out part 1
The Language Centre, La Garita
 
Josefinas5 B Marked
Josefinas5 B MarkedJosefinas5 B Marked
Josefinas5 B Marked
r2teach
 
Unit 8 - Online Workbook
Unit 8 - Online WorkbookUnit 8 - Online Workbook
Unit 8 - Online Workbook
Babsi Hellsing
 
Bài tập tiếng anh lớp 6 (bài 9 the body)
Bài tập tiếng anh lớp 6 (bài 9   the body)Bài tập tiếng anh lớp 6 (bài 9   the body)
Bài tập tiếng anh lớp 6 (bài 9 the body)
Nguyen Van Tai
 
хсш №75 асорті_спецвипуск_газети_англійською_мовою
хсш №75 асорті_спецвипуск_газети_англійською_мовоюхсш №75 асорті_спецвипуск_газети_англійською_мовою
хсш №75 асорті_спецвипуск_газети_англійською_мовою
ALEX Zah
 
use of a and an
use of a and anuse of a and an
use of a and an
Fazila Sadiq
 
9. osobní-charakteristika
9. osobní-charakteristika9. osobní-charakteristika
9. osobní-charakteristika
SŠ Automobilní Holice
 

What's hot (16)

1º ano
1º ano1º ano
1º ano
 
Pembahasan soal-un-bahasa-inggris-smp-2012-paket-soal-a86
Pembahasan soal-un-bahasa-inggris-smp-2012-paket-soal-a86Pembahasan soal-un-bahasa-inggris-smp-2012-paket-soal-a86
Pembahasan soal-un-bahasa-inggris-smp-2012-paket-soal-a86
 
Instrumen cth bi k1 pemahaman bah a
Instrumen cth bi k1 pemahaman bah aInstrumen cth bi k1 pemahaman bah a
Instrumen cth bi k1 pemahaman bah a
 
ABC Party
ABC PartyABC Party
ABC Party
 
KELAS 12 SMK PERTEMUAN 19// CAUSE EFFECT 1
KELAS 12 SMK PERTEMUAN 19// CAUSE EFFECT 1KELAS 12 SMK PERTEMUAN 19// CAUSE EFFECT 1
KELAS 12 SMK PERTEMUAN 19// CAUSE EFFECT 1
 
Pembahasan un smp bhs ing 2012 paket a
Pembahasan un smp bhs ing 2012 paket aPembahasan un smp bhs ing 2012 paket a
Pembahasan un smp bhs ing 2012 paket a
 
Unit 1 - Giáo trình New Headway Preintermediate 3rd
Unit 1 - Giáo trình New Headway Preintermediate 3rdUnit 1 - Giáo trình New Headway Preintermediate 3rd
Unit 1 - Giáo trình New Headway Preintermediate 3rd
 
MEdia
MEdiaMEdia
MEdia
 
Unit 5 - Online Workbook
Unit 5 - Online WorkbookUnit 5 - Online Workbook
Unit 5 - Online Workbook
 
Panchis day out part 1
Panchis day out part 1Panchis day out part 1
Panchis day out part 1
 
Josefinas5 B Marked
Josefinas5 B MarkedJosefinas5 B Marked
Josefinas5 B Marked
 
Unit 8 - Online Workbook
Unit 8 - Online WorkbookUnit 8 - Online Workbook
Unit 8 - Online Workbook
 
Bài tập tiếng anh lớp 6 (bài 9 the body)
Bài tập tiếng anh lớp 6 (bài 9   the body)Bài tập tiếng anh lớp 6 (bài 9   the body)
Bài tập tiếng anh lớp 6 (bài 9 the body)
 
хсш №75 асорті_спецвипуск_газети_англійською_мовою
хсш №75 асорті_спецвипуск_газети_англійською_мовоюхсш №75 асорті_спецвипуск_газети_англійською_мовою
хсш №75 асорті_спецвипуск_газети_англійською_мовою
 
use of a and an
use of a and anuse of a and an
use of a and an
 
9. osobní-charakteristika
9. osobní-charakteristika9. osobní-charakteristika
9. osobní-charakteristika
 

Viewers also liked

2020ьььььььььььььььььь
2020ьььььььььььььььььь2020ьььььььььььььььььь
2020ьььььььььььььььььь
nurlan93kz
 
Әлем бесігін тербеткен жан Ана
Әлем бесігін тербеткен жан АнаӘлем бесігін тербеткен жан Ана
Әлем бесігін тербеткен жан Ана
nurlan93kz
 
Oйы жүйріктің-тілі жүйрік
Oйы жүйріктің-тілі жүйрікOйы жүйріктің-тілі жүйрік
Oйы жүйріктің-тілі жүйрік
nurlan93kz
 
156erererer
156erererer156erererer
156erererer
nurlan93kz
 
7 сынып пример 400
7 сынып  пример 4007 сынып  пример 400
7 сынып пример 400
nurlan93kz
 
02rtrtrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
02rtrtrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr02rtrtrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
02rtrtrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
nurlan93kz
 
332jhjkhkjhkjhjk
332jhjkhkjhkjhjk332jhjkhkjhkjhjk
332jhjkhkjhkjhjk
nurlan93kz
 
Kizikti andardd
Kizikti andarddKizikti andardd
Kizikti andardd
nurlan93kz
 
Prezentations Kazakhstan Slide shopds s d
Prezentations Kazakhstan Slide shopds s d Prezentations Kazakhstan Slide shopds s d
Prezentations Kazakhstan Slide shopds s d
nurlan93kz
 
6укуцкцукуцкууууууууууууууу
6укуцкцукуцкууууууууууууууу6укуцкцукуцкууууууууууууууу
6укуцкцукуцкууууууууууууууу
nurlan93kz
 
21321515
2132151521321515
21321515
nurlan93kz
 
25efefwefe
25efefwefe25efefwefe
25efefwefe
nurlan93kz
 
электр тогы
электр тогы электр тогы
электр тогы
nurlan93kz
 
1111уууууууууууууууууу
1111уууууууууууууууууу1111уууууууууууууууууу
1111уууууууууууууууууу
nurlan93kz
 
36sddadwd
36sddadwd36sddadwd
36sddadwd
nurlan93kz
 

Viewers also liked (19)

2020ьььььььььььььььььь
2020ьььььььььььььььььь2020ьььььььььььььььььь
2020ьььььььььььььььььь
 
Әлем бесігін тербеткен жан Ана
Әлем бесігін тербеткен жан АнаӘлем бесігін тербеткен жан Ана
Әлем бесігін тербеткен жан Ана
 
Sabaktard
SabaktardSabaktard
Sabaktard
 
Oйы жүйріктің-тілі жүйрік
Oйы жүйріктің-тілі жүйрікOйы жүйріктің-тілі жүйрік
Oйы жүйріктің-тілі жүйрік
 
Bizdn oinwq
Bizdn oinwqBizdn oinwq
Bizdn oinwq
 
156erererer
156erererer156erererer
156erererer
 
7 сынып пример 400
7 сынып  пример 4007 сынып  пример 400
7 сынып пример 400
 
02rtrtrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
02rtrtrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr02rtrtrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
02rtrtrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
 
j6666
j6666j6666
j6666
 
332jhjkhkjhkjhjk
332jhjkhkjhkjhjk332jhjkhkjhkjhjk
332jhjkhkjhkjhjk
 
бөрік
бөрік бөрік
бөрік
 
Kizikti andardd
Kizikti andarddKizikti andardd
Kizikti andardd
 
Prezentations Kazakhstan Slide shopds s d
Prezentations Kazakhstan Slide shopds s d Prezentations Kazakhstan Slide shopds s d
Prezentations Kazakhstan Slide shopds s d
 
6укуцкцукуцкууууууууууууууу
6укуцкцукуцкууууууууууууууу6укуцкцукуцкууууууууууууууу
6укуцкцукуцкууууууууууууууу
 
21321515
2132151521321515
21321515
 
25efefwefe
25efefwefe25efefwefe
25efefwefe
 
электр тогы
электр тогы электр тогы
электр тогы
 
1111уууууууууууууууууу
1111уууууууууууууууууу1111уууууууууууууууууу
1111уууууууууууууууууу
 
36sddadwd
36sddadwd36sddadwd
36sddadwd
 

Similar to 156ewer3rwrer

eng_book_170x240_bl.pdf
eng_book_170x240_bl.pdfeng_book_170x240_bl.pdf
eng_book_170x240_bl.pdf
ssuser59c0a2
 
eng_book_170x240_bl (1).pdf
eng_book_170x240_bl (1).pdfeng_book_170x240_bl (1).pdf
eng_book_170x240_bl (1).pdf
ssuser59c0a2
 
1
11
6. Nouns
6. Nouns6. Nouns
Anhliiska mova-7-klas-karpiuk-2020
Anhliiska mova-7-klas-karpiuk-2020Anhliiska mova-7-klas-karpiuk-2020
Anhliiska mova-7-klas-karpiuk-2020
kreidaros1
 
1
11
Bahasa inggris 7 (k 13)
Bahasa inggris 7 (k 13)Bahasa inggris 7 (k 13)
Bahasa inggris 7 (k 13)
Joni Candra
 
Soal Semester Ganjil 2014 VIII
Soal Semester Ganjil 2014 VIIISoal Semester Ganjil 2014 VIII
Soal Semester Ganjil 2014 VIII
Benedictus Ajix ajix
 
Big kls 2 b smak
Big kls 2 b smakBig kls 2 b smak
Big kls 2 b smak
mamlua
 
Yulya ivchenko cheholka (2)
Yulya ivchenko cheholka (2)Yulya ivchenko cheholka (2)
Yulya ivchenko cheholka (2)
yulya cheholka
 
Anglijjska mova-5-klas-kalinina
Anglijjska mova-5-klas-kalininaAnglijjska mova-5-klas-kalinina
Anglijjska mova-5-klas-kalinina
freegdz
 
5 англ калініна_самойлюкевич_2013_укр
5 англ калініна_самойлюкевич_2013_укр5 англ калініна_самойлюкевич_2013_укр
5 англ калініна_самойлюкевич_2013_укр
Aira_Roo
 
New Headway Intermediate - Unit 10 obsessions
New Headway Intermediate - Unit 10 obsessions New Headway Intermediate - Unit 10 obsessions
New Headway Intermediate - Unit 10 obsessions
.. ..
 
Review 311 units 2 3
Review 311 units 2 3Review 311 units 2 3
Review 311 units 2 3
clanmort
 
Lessons from 'Jokes for Students'
Lessons from 'Jokes for Students'Lessons from 'Jokes for Students'
Lessons from 'Jokes for Students'
OH TEIK BIN
 
Turismo English_File_ELEMENTARY_Students_Book-4-167.pdf
Turismo English_File_ELEMENTARY_Students_Book-4-167.pdfTurismo English_File_ELEMENTARY_Students_Book-4-167.pdf
Turismo English_File_ELEMENTARY_Students_Book-4-167.pdf
CarolinaRodriguez991081
 
Target ket-for-schools-students-book
Target ket-for-schools-students-bookTarget ket-for-schools-students-book
Target ket-for-schools-students-book
THAI NGUYEN HO HONG
 
Solucion gua de analisis planeacion
Solucion gua de analisis planeacionSolucion gua de analisis planeacion
Solucion gua de analisis planeacion
Maria Alejandra Hoyos Balanta
 
Sb ket4 schools
Sb ket4 schoolsSb ket4 schools
Sb ket4 schools
DuynNguyn236
 
1 job i period
1 job i period1 job i period
1 job i period
Ustadistancia
 

Similar to 156ewer3rwrer (20)

eng_book_170x240_bl.pdf
eng_book_170x240_bl.pdfeng_book_170x240_bl.pdf
eng_book_170x240_bl.pdf
 
eng_book_170x240_bl (1).pdf
eng_book_170x240_bl (1).pdfeng_book_170x240_bl (1).pdf
eng_book_170x240_bl (1).pdf
 
1
11
1
 
6. Nouns
6. Nouns6. Nouns
6. Nouns
 
Anhliiska mova-7-klas-karpiuk-2020
Anhliiska mova-7-klas-karpiuk-2020Anhliiska mova-7-klas-karpiuk-2020
Anhliiska mova-7-klas-karpiuk-2020
 
1
11
1
 
Bahasa inggris 7 (k 13)
Bahasa inggris 7 (k 13)Bahasa inggris 7 (k 13)
Bahasa inggris 7 (k 13)
 
Soal Semester Ganjil 2014 VIII
Soal Semester Ganjil 2014 VIIISoal Semester Ganjil 2014 VIII
Soal Semester Ganjil 2014 VIII
 
Big kls 2 b smak
Big kls 2 b smakBig kls 2 b smak
Big kls 2 b smak
 
Yulya ivchenko cheholka (2)
Yulya ivchenko cheholka (2)Yulya ivchenko cheholka (2)
Yulya ivchenko cheholka (2)
 
Anglijjska mova-5-klas-kalinina
Anglijjska mova-5-klas-kalininaAnglijjska mova-5-klas-kalinina
Anglijjska mova-5-klas-kalinina
 
5 англ калініна_самойлюкевич_2013_укр
5 англ калініна_самойлюкевич_2013_укр5 англ калініна_самойлюкевич_2013_укр
5 англ калініна_самойлюкевич_2013_укр
 
New Headway Intermediate - Unit 10 obsessions
New Headway Intermediate - Unit 10 obsessions New Headway Intermediate - Unit 10 obsessions
New Headway Intermediate - Unit 10 obsessions
 
Review 311 units 2 3
Review 311 units 2 3Review 311 units 2 3
Review 311 units 2 3
 
Lessons from 'Jokes for Students'
Lessons from 'Jokes for Students'Lessons from 'Jokes for Students'
Lessons from 'Jokes for Students'
 
Turismo English_File_ELEMENTARY_Students_Book-4-167.pdf
Turismo English_File_ELEMENTARY_Students_Book-4-167.pdfTurismo English_File_ELEMENTARY_Students_Book-4-167.pdf
Turismo English_File_ELEMENTARY_Students_Book-4-167.pdf
 
Target ket-for-schools-students-book
Target ket-for-schools-students-bookTarget ket-for-schools-students-book
Target ket-for-schools-students-book
 
Solucion gua de analisis planeacion
Solucion gua de analisis planeacionSolucion gua de analisis planeacion
Solucion gua de analisis planeacion
 
Sb ket4 schools
Sb ket4 schoolsSb ket4 schools
Sb ket4 schools
 
1 job i period
1 job i period1 job i period
1 job i period
 

More from nurlan93kz

2086ваывауа
2086ваывауа2086ваывауа
2086ваывауа
nurlan93kz
 
2056xcxxxxxxxxxxxxxx
2056xcxxxxxxxxxxxxxx2056xcxxxxxxxxxxxxxx
2056xcxxxxxxxxxxxxxx
nurlan93kz
 
2055sddsadsd
2055sddsadsd2055sddsadsd
2055sddsadsd
nurlan93kz
 
2053xczcxc
2053xczcxc2053xczcxc
2053xczcxc
nurlan93kz
 
2052sdasdsdsdsds
2052sdasdsdsdsds2052sdasdsdsdsds
2052sdasdsdsdsds
nurlan93kz
 
2051fdfdfd
2051fdfdfd2051fdfdfd
2051fdfdfd
nurlan93kz
 
2050ВАФЫВЫВЫВ
2050ВАФЫВЫВЫВ2050ВАФЫВЫВЫВ
2050ВАФЫВЫВЫВ
nurlan93kz
 
2049sadfadadas
2049sadfadadas2049sadfadadas
2049sadfadadas
nurlan93kz
 
2048dfsfdsf
2048dfsfdsf2048dfsfdsf
2048dfsfdsf
nurlan93kz
 
2047dsdsdsd
2047dsdsdsd2047dsdsdsd
2047dsdsdsd
nurlan93kz
 
2046dsfsdfd
2046dsfsdfd2046dsfsdfd
2046dsfsdfd
nurlan93kz
 
2045erwerer
2045erwerer2045erwerer
2045erwerer
nurlan93kz
 
2030цуцуцуц
2030цуцуцуц2030цуцуцуц
2030цуцуцуц
nurlan93kz
 
2029sdsdsdsdsdsd
2029sdsdsdsdsdsd2029sdsdsdsdsdsd
2029sdsdsdsdsdsd
nurlan93kz
 
ЛЛББЬБ ЛБ ЬБЛШГОРНПЕААПР
  ЛЛББЬБ ЛБ   ЬБЛШГОРНПЕААПР  ЛЛББЬБ ЛБ   ЬБЛШГОРНПЕААПР
ЛЛББЬБ ЛБ ЬБЛШГОРНПЕААПР
nurlan93kz
 
(2)ЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭБ
 (2)ЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭБ (2)ЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭБ
(2)ЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭБ
nurlan93kz
 
2025ььььььььььььььььььььььььььььььооо
2025ььььььььььььььььььььььььььььььооо2025ььььььььььььььььььььььььььььььооо
2025ььььььььььььььььььььььььььььььооо
nurlan93kz
 
2024хдлдбюд
2024хдлдбюд2024хдлдбюд
2024хдлдбюд
nurlan93kz
 
2023ывывывы
2023ывывывы2023ывывывы
2023ывывывы
nurlan93kz
 
2021цуцуцуццц
2021цуцуцуццц2021цуцуцуццц
2021цуцуцуццц
nurlan93kz
 

More from nurlan93kz (20)

2086ваывауа
2086ваывауа2086ваывауа
2086ваывауа
 
2056xcxxxxxxxxxxxxxx
2056xcxxxxxxxxxxxxxx2056xcxxxxxxxxxxxxxx
2056xcxxxxxxxxxxxxxx
 
2055sddsadsd
2055sddsadsd2055sddsadsd
2055sddsadsd
 
2053xczcxc
2053xczcxc2053xczcxc
2053xczcxc
 
2052sdasdsdsdsds
2052sdasdsdsdsds2052sdasdsdsdsds
2052sdasdsdsdsds
 
2051fdfdfd
2051fdfdfd2051fdfdfd
2051fdfdfd
 
2050ВАФЫВЫВЫВ
2050ВАФЫВЫВЫВ2050ВАФЫВЫВЫВ
2050ВАФЫВЫВЫВ
 
2049sadfadadas
2049sadfadadas2049sadfadadas
2049sadfadadas
 
2048dfsfdsf
2048dfsfdsf2048dfsfdsf
2048dfsfdsf
 
2047dsdsdsd
2047dsdsdsd2047dsdsdsd
2047dsdsdsd
 
2046dsfsdfd
2046dsfsdfd2046dsfsdfd
2046dsfsdfd
 
2045erwerer
2045erwerer2045erwerer
2045erwerer
 
2030цуцуцуц
2030цуцуцуц2030цуцуцуц
2030цуцуцуц
 
2029sdsdsdsdsdsd
2029sdsdsdsdsdsd2029sdsdsdsdsdsd
2029sdsdsdsdsdsd
 
ЛЛББЬБ ЛБ ЬБЛШГОРНПЕААПР
  ЛЛББЬБ ЛБ   ЬБЛШГОРНПЕААПР  ЛЛББЬБ ЛБ   ЬБЛШГОРНПЕААПР
ЛЛББЬБ ЛБ ЬБЛШГОРНПЕААПР
 
(2)ЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭБ
 (2)ЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭБ (2)ЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭБ
(2)ЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭЭБ
 
2025ььььььььььььььььььььььььььььььооо
2025ььььььььььььььььььььььььььььььооо2025ььььььььььььььььььььььььььььььооо
2025ььььььььььььььььььььььььььььььооо
 
2024хдлдбюд
2024хдлдбюд2024хдлдбюд
2024хдлдбюд
 
2023ывывывы
2023ывывывы2023ывывывы
2023ывывывы
 
2021цуцуцуццц
2021цуцуцуццц2021цуцуцуццц
2021цуцуцуццц
 

Recently uploaded

In Johannesburg ^%[+27633867063*Abortion Pills For Sale In Johannesburg Hazy...
In Johannesburg  ^%[+27633867063*Abortion Pills For Sale In Johannesburg Hazy...In Johannesburg  ^%[+27633867063*Abortion Pills For Sale In Johannesburg Hazy...
In Johannesburg ^%[+27633867063*Abortion Pills For Sale In Johannesburg Hazy...
ivory3872
 
Lucknow Girls Call Kakori 08630512678 Girls Call Service
Lucknow Girls Call Kakori 08630512678  Girls Call ServiceLucknow Girls Call Kakori 08630512678  Girls Call Service
Lucknow Girls Call Kakori 08630512678 Girls Call Service
akarshkumar98776
 
In Madadeni [(+27633867063*)] 🏥 Abortion Pills For Sale in Madadeni ● Women's...
In Madadeni [(+27633867063*)] 🏥 Abortion Pills For Sale in Madadeni ● Women's...In Madadeni [(+27633867063*)] 🏥 Abortion Pills For Sale in Madadeni ● Women's...
In Madadeni [(+27633867063*)] 🏥 Abortion Pills For Sale in Madadeni ● Women's...
ogwypas
 
Global markets, value chains, livelihoods & cassava production systems: impli...
Global markets, value chains, livelihoods & cassava production systems: impli...Global markets, value chains, livelihoods & cassava production systems: impli...
Global markets, value chains, livelihoods & cassava production systems: impli...
Jonathan Newby
 
Item # 9 - Ratify Ord. # 1326 3-way Stop
Item # 9 - Ratify Ord. # 1326 3-way StopItem # 9 - Ratify Ord. # 1326 3-way Stop
Item # 9 - Ratify Ord. # 1326 3-way Stop
ahcitycouncil
 
Accounting Basics For Clerks And RFOs (UPDATED 2024)
Accounting Basics For Clerks And RFOs (UPDATED 2024)Accounting Basics For Clerks And RFOs (UPDATED 2024)
Accounting Basics For Clerks And RFOs (UPDATED 2024)
Scribe
 
Lucknow Girls Call Kalyanpur 08630512678 Girls Call Service
Lucknow Girls Call Kalyanpur 08630512678  Girls Call ServiceLucknow Girls Call Kalyanpur 08630512678  Girls Call Service
Lucknow Girls Call Kalyanpur 08630512678 Girls Call Service
akarshkumar98776
 
2024: The FAR - Federal Acquisition Regulations, Part 47
2024: The FAR - Federal Acquisition Regulations, Part 472024: The FAR - Federal Acquisition Regulations, Part 47
2024: The FAR - Federal Acquisition Regulations, Part 47
JSchaus & Associates
 
Pune Girls Call Pune 0X0000000X Payment On Delevery Cash Hot Premium Genuine ...
Pune Girls Call Pune 0X0000000X Payment On Delevery Cash Hot Premium Genuine ...Pune Girls Call Pune 0X0000000X Payment On Delevery Cash Hot Premium Genuine ...
Pune Girls Call Pune 0X0000000X Payment On Delevery Cash Hot Premium Genuine ...
seenaoberoi
 
Lucknow Girls Call Kesar Bagh 08630512678 Girls Call Service
Lucknow Girls Call Kesar Bagh 08630512678  Girls Call ServiceLucknow Girls Call Kesar Bagh 08630512678  Girls Call Service
Lucknow Girls Call Kesar Bagh 08630512678 Girls Call Service
akarshkumar98776
 
Girls Call Kolkata 000XX00000 Provide Best And Top Girl Service And No1 in City
Girls Call Kolkata 000XX00000 Provide Best And Top Girl Service And No1 in CityGirls Call Kolkata 000XX00000 Provide Best And Top Girl Service And No1 in City
Girls Call Kolkata 000XX00000 Provide Best And Top Girl Service And No1 in City
sexytaniya455
 
Penal code eng original of the Cameroon Government.pdf
Penal code eng original  of the Cameroon Government.pdfPenal code eng original  of the Cameroon Government.pdf
Penal code eng original of the Cameroon Government.pdf
les977
 
Blog Version 2024 Population Estimates Summary
Blog Version 2024 Population Estimates SummaryBlog Version 2024 Population Estimates Summary
Blog Version 2024 Population Estimates Summary
ARCResearch
 
In Oakmoor ^%[+27633867063*Abortion Pills For Sale In Oakmoor Mesina
In Oakmoor  ^%[+27633867063*Abortion Pills For Sale In Oakmoor MesinaIn Oakmoor  ^%[+27633867063*Abortion Pills For Sale In Oakmoor Mesina
In Oakmoor ^%[+27633867063*Abortion Pills For Sale In Oakmoor Mesina
magentamoselle
 
Online Girls Call Delhi 9711199171 Provide Best And Top Girl Service And No1 ...
Online Girls Call Delhi 9711199171 Provide Best And Top Girl Service And No1 ...Online Girls Call Delhi 9711199171 Provide Best And Top Girl Service And No1 ...
Online Girls Call Delhi 9711199171 Provide Best And Top Girl Service And No1 ...
AK47
 
Women's Empowerment in Agrifood Governance (WEAGov) training course
Women's Empowerment in Agrifood Governance (WEAGov) training courseWomen's Empowerment in Agrifood Governance (WEAGov) training course
Women's Empowerment in Agrifood Governance (WEAGov) training course
jkyle5
 
Girls Call Surat 000XX00000 Provide Best And Top Girl Service And No1 in City
Girls Call Surat 000XX00000 Provide Best And Top Girl Service And No1 in CityGirls Call Surat 000XX00000 Provide Best And Top Girl Service And No1 in City
Girls Call Surat 000XX00000 Provide Best And Top Girl Service And No1 in City
gargruksana71
 
New Girls Call Noida 9873940964 Provide Best And Top Girl Service And No1 in ...
New Girls Call Noida 9873940964 Provide Best And Top Girl Service And No1 in ...New Girls Call Noida 9873940964 Provide Best And Top Girl Service And No1 in ...
New Girls Call Noida 9873940964 Provide Best And Top Girl Service And No1 in ...
AK47 AK47
 
Donate to Girl Child Education by Supporting SERUDS Causes
Donate to Girl Child Education by Supporting SERUDS CausesDonate to Girl Child Education by Supporting SERUDS Causes
Donate to Girl Child Education by Supporting SERUDS Causes
SERUDS INDIA
 
Ahmedabad Girls Call Ahmedabad 0X0000000X Payment On Delevery Cash Hot Premiu...
Ahmedabad Girls Call Ahmedabad 0X0000000X Payment On Delevery Cash Hot Premiu...Ahmedabad Girls Call Ahmedabad 0X0000000X Payment On Delevery Cash Hot Premiu...
Ahmedabad Girls Call Ahmedabad 0X0000000X Payment On Delevery Cash Hot Premiu...
seenaoberoi
 

Recently uploaded (20)

In Johannesburg ^%[+27633867063*Abortion Pills For Sale In Johannesburg Hazy...
In Johannesburg  ^%[+27633867063*Abortion Pills For Sale In Johannesburg Hazy...In Johannesburg  ^%[+27633867063*Abortion Pills For Sale In Johannesburg Hazy...
In Johannesburg ^%[+27633867063*Abortion Pills For Sale In Johannesburg Hazy...
 
Lucknow Girls Call Kakori 08630512678 Girls Call Service
Lucknow Girls Call Kakori 08630512678  Girls Call ServiceLucknow Girls Call Kakori 08630512678  Girls Call Service
Lucknow Girls Call Kakori 08630512678 Girls Call Service
 
In Madadeni [(+27633867063*)] 🏥 Abortion Pills For Sale in Madadeni ● Women's...
In Madadeni [(+27633867063*)] 🏥 Abortion Pills For Sale in Madadeni ● Women's...In Madadeni [(+27633867063*)] 🏥 Abortion Pills For Sale in Madadeni ● Women's...
In Madadeni [(+27633867063*)] 🏥 Abortion Pills For Sale in Madadeni ● Women's...
 
Global markets, value chains, livelihoods & cassava production systems: impli...
Global markets, value chains, livelihoods & cassava production systems: impli...Global markets, value chains, livelihoods & cassava production systems: impli...
Global markets, value chains, livelihoods & cassava production systems: impli...
 
Item # 9 - Ratify Ord. # 1326 3-way Stop
Item # 9 - Ratify Ord. # 1326 3-way StopItem # 9 - Ratify Ord. # 1326 3-way Stop
Item # 9 - Ratify Ord. # 1326 3-way Stop
 
Accounting Basics For Clerks And RFOs (UPDATED 2024)
Accounting Basics For Clerks And RFOs (UPDATED 2024)Accounting Basics For Clerks And RFOs (UPDATED 2024)
Accounting Basics For Clerks And RFOs (UPDATED 2024)
 
Lucknow Girls Call Kalyanpur 08630512678 Girls Call Service
Lucknow Girls Call Kalyanpur 08630512678  Girls Call ServiceLucknow Girls Call Kalyanpur 08630512678  Girls Call Service
Lucknow Girls Call Kalyanpur 08630512678 Girls Call Service
 
2024: The FAR - Federal Acquisition Regulations, Part 47
2024: The FAR - Federal Acquisition Regulations, Part 472024: The FAR - Federal Acquisition Regulations, Part 47
2024: The FAR - Federal Acquisition Regulations, Part 47
 
Pune Girls Call Pune 0X0000000X Payment On Delevery Cash Hot Premium Genuine ...
Pune Girls Call Pune 0X0000000X Payment On Delevery Cash Hot Premium Genuine ...Pune Girls Call Pune 0X0000000X Payment On Delevery Cash Hot Premium Genuine ...
Pune Girls Call Pune 0X0000000X Payment On Delevery Cash Hot Premium Genuine ...
 
Lucknow Girls Call Kesar Bagh 08630512678 Girls Call Service
Lucknow Girls Call Kesar Bagh 08630512678  Girls Call ServiceLucknow Girls Call Kesar Bagh 08630512678  Girls Call Service
Lucknow Girls Call Kesar Bagh 08630512678 Girls Call Service
 
Girls Call Kolkata 000XX00000 Provide Best And Top Girl Service And No1 in City
Girls Call Kolkata 000XX00000 Provide Best And Top Girl Service And No1 in CityGirls Call Kolkata 000XX00000 Provide Best And Top Girl Service And No1 in City
Girls Call Kolkata 000XX00000 Provide Best And Top Girl Service And No1 in City
 
Penal code eng original of the Cameroon Government.pdf
Penal code eng original  of the Cameroon Government.pdfPenal code eng original  of the Cameroon Government.pdf
Penal code eng original of the Cameroon Government.pdf
 
Blog Version 2024 Population Estimates Summary
Blog Version 2024 Population Estimates SummaryBlog Version 2024 Population Estimates Summary
Blog Version 2024 Population Estimates Summary
 
In Oakmoor ^%[+27633867063*Abortion Pills For Sale In Oakmoor Mesina
In Oakmoor  ^%[+27633867063*Abortion Pills For Sale In Oakmoor MesinaIn Oakmoor  ^%[+27633867063*Abortion Pills For Sale In Oakmoor Mesina
In Oakmoor ^%[+27633867063*Abortion Pills For Sale In Oakmoor Mesina
 
Online Girls Call Delhi 9711199171 Provide Best And Top Girl Service And No1 ...
Online Girls Call Delhi 9711199171 Provide Best And Top Girl Service And No1 ...Online Girls Call Delhi 9711199171 Provide Best And Top Girl Service And No1 ...
Online Girls Call Delhi 9711199171 Provide Best And Top Girl Service And No1 ...
 
Women's Empowerment in Agrifood Governance (WEAGov) training course
Women's Empowerment in Agrifood Governance (WEAGov) training courseWomen's Empowerment in Agrifood Governance (WEAGov) training course
Women's Empowerment in Agrifood Governance (WEAGov) training course
 
Girls Call Surat 000XX00000 Provide Best And Top Girl Service And No1 in City
Girls Call Surat 000XX00000 Provide Best And Top Girl Service And No1 in CityGirls Call Surat 000XX00000 Provide Best And Top Girl Service And No1 in City
Girls Call Surat 000XX00000 Provide Best And Top Girl Service And No1 in City
 
New Girls Call Noida 9873940964 Provide Best And Top Girl Service And No1 in ...
New Girls Call Noida 9873940964 Provide Best And Top Girl Service And No1 in ...New Girls Call Noida 9873940964 Provide Best And Top Girl Service And No1 in ...
New Girls Call Noida 9873940964 Provide Best And Top Girl Service And No1 in ...
 
Donate to Girl Child Education by Supporting SERUDS Causes
Donate to Girl Child Education by Supporting SERUDS CausesDonate to Girl Child Education by Supporting SERUDS Causes
Donate to Girl Child Education by Supporting SERUDS Causes
 
Ahmedabad Girls Call Ahmedabad 0X0000000X Payment On Delevery Cash Hot Premiu...
Ahmedabad Girls Call Ahmedabad 0X0000000X Payment On Delevery Cash Hot Premiu...Ahmedabad Girls Call Ahmedabad 0X0000000X Payment On Delevery Cash Hot Premiu...
Ahmedabad Girls Call Ahmedabad 0X0000000X Payment On Delevery Cash Hot Premiu...
 

156ewer3rwrer

  • 1. School-gymnasium №2 Open lesson What does your father do? Keulimzhaeva b.e. 2014-2015 Ақтөбе облысы, Шалқар қаласы, №2 мектеп-гимназиясыныңағылшын тілі пәнінің мұғалімі Кеулімжаева БазаркүлЕлеуқызы
  • 2. The 5-th form The theme of the lesson: What does your father do? The objectives: 1. To develop pupils’ speaking, reading, writing and thinking abilities. 2. To increase pupils’ word-stockwith the help of doing different tasks. 3. To bring up pupils’ interests, make them respectand love people of various professions. Intersubjective link: Kazakh, Russian, Music. Visual aids: interactive board, cards, song. The outline : I. Organization moment: greeting, short conversation with pupils. T-Cl II. Revision of the words taken at the previous Unit through guessing the crossword «What’s the English for…?». T-P1-P2-Etc. Slide№1 III. T: What word is in the the bottomof the Crossword? P-s: Professions. T: Yes, you are right. Today we’ll speak about different professions. Open your copy- books and write down the date and the theme of today’s lesson. What does your father do? Slide№2 IV. Before reading the dialogue let’s be acquainted with the new vocabulary. Slide№3 1) ambassador[æm'bæsәdә]– елші 2) housewife [haus'waif] – үй шаруасындағы әйел «What’s the English for…?» 1) Пианино; 2) Алдында; 3) Арасында; 4) Кейін; 5) Ортасында; 6) Қарама-қарсы; 7) Кетті; 8) Артында; 9) Қалды; 10) Ай; 11) Екінші. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
  • 3. 3) bank manager [bæŋk'mænidʒә] – банк бастығы 4) operator [ɔpә'reitәr] – оператор 5) dentist [dentist] – тіс дәрігері 6) secretary ['sekritәri] – хатшы 7) musician [mju'ziʃn] – музыкант 8) lawyer ['lɔ:jә] – заңгер T- Cl- P1-P2 – Etc. V. Make names of professions out of these letters. Slide№4 1. todcor 2. rkowre 3. rvrdie 4. titneds 5. lyewor 6. tusetnd 7. poerarot 8. esrcteray 9. naicisum 10.rehcaet VI. Let’s play the game «Find me». Slide№5 Let’s do Exercise 1 page 76. P1: Picture №1 – a doctor P2: Picture №2 – a dentist P3: Picture №3 – a housewife P4: Picture №4 – a lawyer P5: Picture №5 – a teacher P6: Picture №6 – a bank manager P7: Picture №7 – a secretary P8: Picture №8 – an operator P9: Picture №9 – a driver P10: Picture №10 – a musician P1-P2-P3-Etc. VII. Let’s read and translate the dialogue between Colin and Omar. Now look through the dialogue and answer the following questions orally in pairs. Slide№6 P1: Is this Omar’s family? P2: Yes it is. P1: What does Omar’s father do? P2: He is an ambassador. P1: What does Omar’s mother do? P2: She is a housewife. P1: What does Omar’s uncle do? P2: He is a bank manager. P1: What does Omar’s sister do? P2: She is a student.
  • 4. P1-P2; P3-P4; P5-P6; Etc. VIII. Correctthe false statements. Slide№7 P1: Omar’s Dad is a bank manager. No, he isn’t. He is an ambassador. P2: His uncle is a taxi-driver. No, he isn’t. He is a bank manager. P3: Omar’s mother is a dentist. No, she isn’t. She is a housewife. P4: His sister is a pupil. No, she isn’t. She is a student. P1-P2-P3-P4. IX. Individual work with cards. Card №1 What’s your mother’s name? Her name is ______. What does she do? She is a (an) _______ ; Card №2 What’s your father’s name? His name is ______. What does he do? He is a (an) _______; Etc. X. Game «Who is what?». Slide№8 № Your father Your mother Your sister Your brother You a doctor a driver a worker a teacher a lawyer a student a pupil a housewife P1-P2-P3-Etc. XI. Now, let’s conclude the lesson with the help of the following test: (Slide№9) 1. Тіс дәрігері. a) an ambassador b) a dentist c) a driver 2. An operator.
  • 5. a) оператор b) елші c) мұғалім. 3. What ____ your mother do? a) do b) does c) is 4. He is ____ ambassador. a) a b) the c) an 5. Colin’s mother is a housewife. a) Колиннің анасы дәрігер. b) Колиннің анасы оператор. c) Колиннің анасы үй шаруасындағы әйел. 6. What does your sister do? ____ is a student. a) He b) She c) I 7. What does your brother do? ____ is a student. a) He b) She c) I 8. Музыкант (сазгер). a) doctor b) teacher c) musician 9. Is she a housewife? a) Yes, he is. b) Yes, she is. c) Yes, I am. 10. Is he a student? a) No, he isn’t. b) No, she isn’t. c) No, I am not. Answers: Slide№10 Answers Marks “9-10” 5 “7-8” 4 “5-6” 3 “0-4” 2 XII. Your marks for today’s lesson; Home task: Exercise 8, 9 page 77. Slide№11 Let’s end the lesson with the song «What will you be?». Slide№12 T-Cl Song «What will you be?» 1. What will you be, my dear friend? What will you be, my dear friend? What will you be, my dear friend? 1-b 6-b 2-a 7-a 3-b 8-c 4-c 9-b 5-c 10-a
  • 6. What will you be, my friend? What will you be? What will you be? 2t What will you be, my friend? I want to be a teacher I want to be a doctor I want to be a driver A lawyer and a dentist I want to work I want to work for our native land 2t 2. What do you want, my dear friend? What do you want, my dear friend? What do you want, my dear friend? What do you want, my friend? I want to work I want to work for our native country I want to work 2t I want to work for our native land XIII. The lesson is over. Good luck to all of you! Where were you, what were you, you must be real citizens of our native country. You are free. Bye!