Jclic

1,618 views

Published on

Eines de creació d’activitats multimèdia interactives jclic

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,618
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
810
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Jclic

 1. 1. Ricard Baillés [email_address]
 2. 2. Una mica de Història. En 1992 va sortir a la llum un petit programa per crear activitats Educatives i per visionar-les anomenat Clic creat per Francesc Busquets El clic 2.0
 3. 3. El Clic 3.0
 4. 4. <ul><li>El JClic és un entorn per a la creació, realització i avaluació d'activitats educatives multimèdia, desenvolupat en la plataforma  Java . </li></ul><ul><li>El JClic esta format per 4 aplicacions . </li></ul>
 5. 5. El Java El Java és una eina de programació que serveix per a crear aplicacions informàtiques. - Una mateixa aplicació pot funcionar en diversos tipus d'ordinadors i sistemes operatius: Windows, Linux, Solaris, MacOS-X... així com en altres dispositius intel·ligents. Els programes Java poden ser aplicacions independents (que corren en una finestra pròpia) o &quot;applets&quot;: petits programes interactius que es troben incrustats dins d'una pàgina web o un blog i poden funcionar amb qualsevol tipus de navegador: Explorer,Motzilla o Crome...
 6. 6. Zona Clic http://clic.xtec.cat/ca/index.htm
 7. 7. JClic Player <ul><li>Instal·lació del Java. </li></ul><ul><li>Instal·lació de JClicPlayer </li></ul><ul><li>Cerca d’activitats </li></ul><ul><li>Activitat: </li></ul><ul><ul><ul><li>Visualització on-line </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Instal·lar en equip </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Instal·lar en Servidor </li></ul></ul></ul>
 8. 8. Jclic Player Gestionar la Biblioteca d’activitats
 9. 10. El JClic Author <ul><li>Instal·lació del Java. </li></ul><ul><li>Instal·lació de Jclic Author </li></ul>
 10. 11. Tipus d’activitats <ul><li>Associació </li></ul><ul><ul><ul><li>Simple </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Complexa </li></ul></ul></ul><ul><li>Joc de memòria </li></ul><ul><li>Activitat d'exploració </li></ul><ul><li>Activitat d'identificació </li></ul><ul><li>Pantalla d'informació </li></ul><ul><li>Puzle </li></ul><ul><ul><ul><li>Doble </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>d' intercanvi </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>de forat </li></ul></ul></ul><ul><li>Text </li></ul><ul><ul><ul><li>Completar text </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Omplir forats </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Identificar elements </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Ordenar elements </li></ul></ul></ul><ul><li>Resposta escrita </li></ul><ul><li>Mots encreuats </li></ul><ul><li>Sopa de lletres </li></ul>
 11. 12. Associació simple : Es presenten dos conjunts d'informació que tenen el mateix nombre d'elements. A cada element del conjunt origen correspon un i només un element del conjunt imatge.
 12. 13. Associació complexa: També es presenten dos conjunts d'informació, però aquests poden tenir un nombre diferent d'elements i entre ells es poden donar diversos tipus de relació: un a un, diversos a un, elements sense assignar...
 13. 14. Joc de memòria Aquest tipus d'activitats consisteix a descobrir parelles d'elements entre un conjut de caselles inicialment amagades. Les parelles poden estar formades per dues peces idèntiques, o per dos elements relacionats. A cada intent es destapen dues peces, que es tornen a amagar si no formen parella. L'objectiu és destapar tots els elements del plafó.
 14. 15. Activitat d'exploració Es mostra una informació inicial i en fer clic damunt seu es mostra, per a cada element, una determinada peça d'informació .
 15. 16. Activitat d'identificació Es presenta només un conjunt d'informació i cal fer clic damunt d'aquells elements que acompleixin una determinada condició.
 16. 17. Pantalla d'informació .Es mostra un conjunt d'informació i, opcionalment, s'ofereix la possibilitat d'activar el contingut multimèdia que porti cada element.
 17. 18. Puzle Es mostren dues graelles. En una hi ha la informació desordenada i l'altra està buida. Cal reconstruir l'objecte en la graella buida portant-hi les peces una per una. En una única graella es barreja la informació. En cada tirada es commuten les posicions de dues peces fins a ordenar l'objecte. En una única graella es fa desaparèixer una peça i es barregen les restants. A cada intent es pot desplaçar una de les peces veïnes al forat, fins tenir-les totes en l'ordre original.
 18. 19. Activitats de Text Identificar elements: L'usuari ha d'assenyalar amb un clic de ratolí determinades paraules, lletres, xifres, símbols o signes de puntuació. Ordenar elements: En el moment de dissenyar l'activitat se seleccionen en el text algunes paraules o paràgrafs que es barrejaran entre si. L'usuari ha de tornar a posar-ho en ordre.
 19. 20. Activitats de Text Completar text: En un text es fan desaparèixer determinades parts (lletres, paraules, signes de puntuació, frases) i l'usuari ha de completar-lo. Omplir forats: En un text se seleccionen determinades paraules, lletres i frases que s'amaguen o es camuflen, i l'usuari ha de completar-lo. La resolució de cadascun dels elements amagats es pot plantejar de maneres diferents: escrivint en un espai buit, corregint una expressió que conté errades, o seleccionant diverses respostes possibles d'una llista.
 20. 21. Activitat de Resposta escrita Es mostra un conjunt d'informació i, per a cadascun dels seus elements, cal escriure el text corresponent.
 21. 22. Mots encreuats Cal anar omplint el tauler de paraules a partir de les seves definicions. Les definicions poden ser textuals, gràfiques o sonores. El programa mostra automàticament les definicions de les dues paraules que es creuen en la posició on es trobi el cursor en cada moment.
 22. 23. Sopa de lletres Cal trobar les paraules amagades en una graella de lletres. Les caselles neutres de la graella (aquelles que no pertanyen a cap paraula) s'omplen amb caràcters seleccionats a l'atzar en cada jugada. Pot ser amb contingut associat. En aquest cas s'anirà desvetllant un element d'un conjunt d'informació (text, sons, imatges o animacions) cada vegada que es localitza una paraula nova.
 23. 24. Atenció a la diversitat.
 24. 27. El JClic en blogs wikis i webs.
 25. 28. El JClic i el Moodle
 26. 29. El JClic i els Quaderns Virtuals.
 27. 30. El Jclic Portable
 28. 31. Avantatges i inconvenients <ul><li>Mètode assaig i error </li></ul><ul><li>Fer les activitats sense reflexió </li></ul><ul><li>Errors en les activitats baixades. </li></ul><ul><li>(ortogràfics o de concepte) </li></ul><ul><li>Actualitzacions del Java. </li></ul><ul><li>Molta informació a la xarxa. </li></ul><ul><li>Crear molts tipus d’activitats diferent. </li></ul><ul><li>Manuals i cursos a Internet </li></ul><ul><li>Fàcil de crear activitats. </li></ul><ul><li>Per totes les edats (d’infantil a Btx, </li></ul><ul><li>escola d’adults,....) </li></ul><ul><li>En diversos idiomes. </li></ul><ul><li>(programa i activitats) </li></ul>
 29. 32. Exemples
 30. 33. Moltes Gràcies per la vostra atenció.

×