Me gusta presentation final ennovation

297 views

Published on

MeGusta presentation for Ennovation contest Final round.

Published in: Technology, Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
297
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Πριν σας πω όμως τι κάνει η επιχείρηση θα σας πω ποιο πρόβλημα λύνει.
 • Όλα τα καταστηματα διασκέδασηςθέλουν καινούριους πελάτες και πιο πιστούς πελάτες. Επίσης όλα τα καταστήματα λίγο πολύ έχουν κενές ώρες, κατά τις οποίες για να προσελκύσουν κόσμο κάνουν κάποιες προσφορές κατά τις λεγόμενες happy hours.Αντίτοιχα οι πελάτες των καταστημάτων αυτών, ενδιαφέρονται για τέτοιες προσφορές και μάλιστα κάτι τέτοιο έχει γίνει και trend με τις groupon υπηρεσίες
 • Δημιουργούμε ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι όπου οι χρήστες συλλέγουν πόντους όταν επισκέπτονται καταστήματα εστίασης και διασκέδασης και τους εξαργυρώνουν κερδίζοντας προσφορές στα ίδια καταστήματα ή σε άλλα.
 • Ποια είναι η καινοτομία μας; Πολλά καταστήματα διασκέδασης παρέχουν στους θαμώνες τους πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω Wi-fi. Πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν το Wi-Fi των καταστημάτων. Βρήκαμε το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στα καταστήματα και τους πελάτες τους και δημιουργήσαμε μία εφαρμογή για smartphones και PC που ανιχνεύει την είσοδο και την έξοδο ένος πελάτη σε ένα κατάστημα διασκέδασης! Αυτό το πετυχαίνουμε χρησιμοποιώντας πληροφορίες του Wi-Fi, μέσω του οποίου παρέχει το κατάστημα στους πελάτες του πρόσβαση στο internet,και αναπτύξαμε ένα σύστημα πόντων και ανταμοιβών. Όλα αυτά τα ντύνουμε με ένα όμορφο κι ελκυστικό κοινωνικό δίκτυο όπου οι χρήστες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και μοιράζονται πληροφορίες για τα καταστήματα που διασκεδάζουν και τις προσφορές από τις οποίες εποφελούνται!
 • Ας δούμε μία περίπτωση χρήσης και ας μπούμε στη θέση αυτού του κυρίου! 9 το πρωΐ πηγαίνοντας στη δουλειά περνά από τα Starbucks για να πάρει καφέ. Όσο περιμένει να γίνει το λάτε του μπαίνει να δει τα email του, πριν πάει στο γραφείο του, από το κινητό του. Μετά από 5 λεπτά φεύγει έχοντας κερδίσει αυτόματα ένα πόντο. Αυτή του η δραστηριότητα αυτομάτως στέλνεται στο προφίλ του στο Facebook και το starbucksδιαφημίζεται. Αντίστοιχα κερδίζει πόντο από το μεσημεριανό του φαγητό και από τη βραδινή του έξοδο 5 πόντους, καθώς τα village cinema είναι συμβεβλημένα με το MeGusta και δίνουν περισσότερους πόντους στους χρήστες. Στο τέλος της μέρας έχουμε μαζέψει 7 πόντους απλά και μόνο μπαίνοντας στο internet από το smartphone μας από το wi-fiτων καταστημάτων που κάνουμε τις καθημερινές μας συναλλαγές.
 • Ταstarbucks, όντας συμβεβλημένα με τo MeGusta, τον ενημερώνουν, με ειδοποίηση στην εφαρμογή, πως εκείνη τη μέρα που είναι Κυριακή, εξαργυρώνοντας 6 πόντους κερδίζει ένα δωρεάν καφέ. Ο πελάτης είναι ευχαριστημένος, γιατί από το πουθενά κέρδισε ένα καφέ, και τα starbucksεπίσης, καθώς διαφημίζονται στοχευμένα τόσο στον πελάτη, όσο και στους φίλους του στο Facebook και κρατάνε τον πελάτη ευχαριστημένο. Ο πελάτης ευτυχισμένος θα γράψει και μια καλή κριτική για το κατάστημα στην εφαρμογή, την οποία θα δούνε οι φίλοι του, χρήστες του MeGusta.
 • By default το σύστημα ανταμοίβει τον πελάτη με ένα πόντο για τα 5 λεπτά που θα έχει ενεργή την εφαρμογή μας σε ένα κατάστημα για κάθε του επίσκεψη. Φυσικά θα έχει προβλεφθεί να μην μπορεί να καταχραστεί τη δυνατότητα αυτή.Αν μία επιχείρηση συμβληθεί με το MeGusta, της παρέχεται η δυνατότητα να ανταμοίβει τον πελάτη με περισσότερους πόντους, να θέτει προσφορές στα προϊόντα της και γενικά να ξεκινά καμπάνιες έκδοσης και εξαργύρωσης πόντων, δικούς της, ή και άλλων καταστημάτων. Αξίζει να αναφέρουμε ξανά την δωρεάν διαφήμιση που προσφέρουμε στα καταστήματαστα κοινωνικά δίκτυα, για κάθε check-in και κάθε προσφορά που κερδίζει ένας χρήστης.
 • Tα οφέλη για τους πελάτες μας είναι η εισροή νέων πελατών στα καταστήματά τους και τις αυξήσεις των πωλήσεών τους. Τα αποτελέσματα από τη χρήση του MeGusta μπορούν να τα δουν μέσω αναλυτικών στοιχείων που τους παρέχουμε για την δραστηριότητα των πελατών τους – χρήστες του MeGusta. Επίσης εποφελούνται από την δωρεάν διαφήμιση στα κοινωνικά δίκτυα των πελατών τους. Επίσης μπορούν να στοχεύσουν διαφημιστικά σε συγκεκριμένο κοινό μέσω πληροφοριών εξατομίκευσης προφίλ.
 • Οι χρήστες μας, ούτως ή άλλως επισκέπτονταν τα καταστήματα και ούτως ή άλλως χρησιμοποιούσαν το Wi-Fi που τους παρείχε το κατάστημα. και το Facebook τους έχει προετοιμάσει με το places για την check-in κουλτούρα και το να αφήνουν σχόλια είναι ότι πιο συνηθισμένο. Άρα χωρίς επιπλέον κόστος γι’ αυτούς, βρίσκουν εύκολα προσφορές για να επωφεληθούν. Τέλος, είναι διασκεδαστικό γι’ αυτούς να βλέπουν που διασκεδάζουν εκείνη τη στιγμή οι φίλοι τους... Και να τους κοτσομπολεύουν,
 • Βέβαια, πολλές φορές όταν παρουσιάζουμε σε κάποιον την εφαρμογή μας, μας λέει, μα καλά αυτό δεν είναι σαν το foursquare? Θα έλεγε κανείς ότι μοιάζει, λόγω του check-in. Παρ’όλ’αυτά υπάρχουν κάποιες σημαντικές διαφορές που μας διαφοροποιούν και μας δίνουν πλεονεκτήματα. Το MeGusta χρησιμοποιεί το Wi-Fi για να προσδιορίσει την θέση του χρήστη, αντί του GPS. Μπορεί η διαφορά να φαίνεται ασήμαντη, παρ’ όλ’ αυτά δεν είναι, αφού η χρήση του Wi-Fi λύνει κάποια σημαντικά προβλήματα. Καταρχάς ο χρήστης μπορεί να κάνει check-in μόνο στο κατάστημα που βρίσκεται, αφού η εμβέλεια του Wi-Fi είναι σημαντικά μικρότερη της απόκλισης του GPS, άρα είναι πιο ακριβές το check-in, σε αντίθεση με τη Foursquare, μέσω της οποίας μπορείς να κάνεις check-in σε όλα τα κοντινά καταστήματα γύρω σου. Επίσης, δεν έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει εάν ο χρήστης παραμένει στο κατάστημα ή απλά έκανε check-in κι έφυγε, έκανε δηλαδή, το λεγόμενο, Ghost Check-in. Αυτό έχει επιπτώσεις στον καταστηματάρχη καθώς μπορεί κάποιος να κάνει επανειλημένα check-in και να επωφελείται από τις προσφορές ενός καταστήματος, χωρίς να έχει κέρδος ο καταστηματάρχης. Ακόμη, σε αντίθεση με την εξαργύρωση πόντων, η Foursquare δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επωφεληθούν απο specials αποκλειστικά του καταστήματος στο οποίο κάνουν check-in. Τέλος παρέχουμε in-app διαφήμιση στις επιχειρήσειςπου θέλουν να διαφημιστούν στοχευμένα σε κοινό μέσα σε καταστήματα. Αντίθετα η foursquare χρησιμοποιεί gamificationστοιχεία, κάποια εμβλήματα, τα badges, τα οποία οι χρήστες κερδίζουν, αν ακολουθήσουν την εταιρία της οποίας το logo αναγράφεται πάνω στο badge.
 • Ο χρήστης θα κατεβάζει δωρεάν την εφαρμογή και τα καταστήματα διασκέδασης θα καταχωρούνται στο σύστημα από τους ίδιους τους χρήστες. Αυτόματα θα ισχύει το default σύστημα των πόντων και οι χρήστες θα κερδίζουν 1 πόντο κάθε φορά που κάνει check-in σε ένα κατάστημα για 5 λετπά. Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να εγγράφουν το κατάστημά τους δωρεάν και να το ταυτίζουν με ήδη υπάρχουσα εγγραφή καταστήματος από το χρήστη. Έτσι, έχουν πρόσβαση δωρεάν στο προφίλ του καταστήματος τους και μπορούν να επεξεργαστούν τις πληροφορίες που βλέπουν οι χρήστες. Δωρεάν διατηρούν το default συστήμα 1 πόντος για check-in 5 λεπτών.Για 2.99€/μήνα, στη Lite έκδοση έχει τη δυνατότητα ο καταστηματάρχης να αλλάξει τις συνθήκες έκδοσης πόντων, πχ. 10 λεπτά παραμονή για να κερδίσει ο χρήστης τον πόντο, ή περισσότεροι πόντοι αν κάνουν ταυτόχρονα check-in περισσότεροι χρήστες. Επίσης έχει τη δυνατότητα να ξεκινάει καμπάνιες εξαργύρωσης πόντων, με την προϋπόθεση πως οι πόντοι προέρχονται από το δικό του κατάστημα.Για 49,99€/month στηνpremium έκδοση, οι καταστηματάρχες έχουν τη δυνατότητα να ξεκινούν καμπάνιες εξαργύρωσης πόντων, οι οποίοι έχουν αποκτηθεί κι από άλλα καταστήματα, με σκοπό να προσελκύσουν πελάτες κάποια συγκεκριμένη στιγμή για διαφημιστικούς λόγους, για παράδειγμα κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας ενός καταστήματος. Επίσης στο premium πακέτο συμπεριλαμβάνεται ένα πακέτο in-app διαφήμισης 3000 εμφανίσεων σε όσους χρήστες χρησιμοποιούν την εφαρμογή γεωγραφικά στην ευρύτερη περιοχή.Τέλος, οποιαδήποτε επιχείρηση μπορεί να διαφημιστεί in-app με 3.99€/CPM στοχεύοντας συγκεκριμένες ομάδες πελατών, ανάλογα με το κατάστημα, το φύλο κλπ, μέσω πλατφόρμας που προσφέρουμε στους ενδιαφερόμενους.
 • Αυτή τη στιγμη βρισκόμαστε στο στάδιο αναζήτησης χρηματοδότησης και ευελπιστούμε πως μέχρι το τέλος του χρόνο θα έχουμε βρει χρηματοδότη έτσι ώστε να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε αφοσιωμένοι στην εφαρμογή. Πιστεύουμε πως θα χρειαστούν 4 μήνες εντατικής δουλειάς ώστε να τελειώσει η beta έκδοση της εφαρμογής και της πλατφόρμας για τους καταστηματάρχες και άλλους τρεις μήνες μεχρι την τελική της έκδοση. Ταυτόχρονα με την beta έκδοση θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τοπικές επιχειρήσεις και καταστήματα δίνοντάς τους δωρεάν όλες τις υπηρεσίες, έτσι ώστε να δοκιμαστεί η εφαρμογή και να αρχίσει να αποκτά τους πρώτους χρήστες.Ο Δημήτρης θα σας παρουσιάσει τώρα κάποια οικονομικά στοιχεία:
 • Όσον αφορά το μάρκετινγκ, έχει ήδη δημιουργθηθεί ένα στοιχειώδες διαδικτυακό προφίλ ώστε να συγκεντρωθεί μια μικρή κοινότητα γύρω από την εφαρμογή, όπως μία info page με blog, ένας twitter λογαριασμός και μία fan page στο Facebook. Όταν ολοκληρωθεί η Alpha έκδοση και έχουμε τα πρώτα screenshots θα δημιουργηθεί μια pre-launch σελίδα που θα παρουσιάζει την εφαρμογή. Επιπλέον θα δημιουργηθεί μια σελίδα μέσω το feedback εργαλείου getsatisfaction, ώστε να συγκεντρώσει σχόλια των χρηστών και των beta testers. Στη συνέχεια θα προσεγγίσουμε μεγάλα blog τεχνολογίας και κινητών εφαρμογών, ώστε να γραφτούν τα πρώτα αρθρα για την εφαρμογή και να γίνει γνωστή στους early adopters. Τέλος σκοπεύουμε να διαφημιστούμε μέσω FB ώστε να προσεγγίσουμε μεγάλο πλήθος χρηστών.Σκοπός της στρατηγικής μάρκετινγκ είναι να έχουμε ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης σε νέους χρήστες και να τραβήξουμε την προσοχή της αγοράς.Με την δυνατή βάση χρηστών που στοχεύουμε να αποκτήσουμε θα προσεγγίσουμε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων μαζικής εστίασης & διασκέδασης. πχ. Starbucks, Goody's, KFC.
 • Θεωρούμε δυνητικούς μας χρήστες το 50% των χρηστών του Facebook, που σύμφωνα με δημοσίευσή του, μπαίνουν στην υπηρεσία του σε καθημερινή βάση, άρα 375 εκατομμύρια χρήστες.Επίσης κάνουμε την παραδοχή πως δυνητικοί μας χρήστες είναι όσες επιχειρήσεις διαφημίζονται στο facebook, δηλαδή σύμφωνα με το facebook1,5 εκατομμύριο επιχειρήσεις.
 • Ας ρίξουμε τώρα μια ματία σε προβλέψεις! Η αγορά μας είναι σαφώς ανεξερεύνητη και απρόβλεπτη, οπότε βασιζόμαστε στην πορεία των ανταγωνιστών μας, της foursquare,που στον 3 χρόνο λειτουργίας της ξεπερνά τα 10.000.000 σε χρήστες, και στη διαίσθησή μας. Σύμφωνα με αυτές τις προβλέψεις, οι χρήστες μας, κατά τη μέση περίπτωση τον πρώτο....
 • Αντίστοιχα για τα καταστήματα και τον αριθμό των δυνητικών μας πελάτώνκαι εσόδων μπορείτε να δείτε κάποια μεγέθη για τα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας.
 • Συγκρίνοντας τα μεγέθη των εσόδων και των εξόδων παρατηρούμε πως τα έσοδα ξεπερνάνε τα έξοδα κατά το δεύτερο χρόνο και η εταιρία αρχίζει να έχει κερδοφορία.
 • Η ομάδα επιχειρηματικότητας αποτελείται από εμένα και τη Βάσω Γανοτοπούλου και ήμαστε φοιτητές του τμήματος οικονομικών επιστημών. Η ομάδα υλοποίησης αποτελείται από το Γιώργο και το Θοδωρή Οικονόμου φοιτητές Μηχανικούς Η/Υ.
 • Η επιχειρηματική ομάδα υποστηρίζεται από αξιόλογες προσωπικότητες στο χώρο της ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας.Πιο συγκεκριμένα είναι ...
 • Me gusta presentation final ennovation

  1. 1. MeGusta<br />Loyalty for Royalty<br />
  2. 2. The Problem<br />
  3. 3. Our Solution <br />
  4. 4. Our Innovation<br />Check in AND out <br />All enabled devices<br />Point collect - redeem system<br />Social interaction<br />
  5. 5. Procedure<br />
  6. 6. Procedure<br />
  7. 7. Point System<br />By default:Users get1 point for 5minutes in each visit if they use our application and the venue’s wifi<br />Venues can:<br />Run custom offer campaigns <br />Redeem THEIR points <br />Redeem OTHER venue points<br />
  8. 8. Benefit for our customers<br />New and more loyal customers<br />Get campaigns’ feedback through analytics<br />Free advertisement<br />Target specific audience at certain times<br />
  9. 9. Benefit for our users<br />Find offers<br />Track the best places around them<br />Watch where their friends are enjoying themselves<br />
  10. 10. Competition<br />
  11. 11. Business model<br />Users:<br />Free for users<br />Free venue registration <br />Customers<br />Free business standard<br />2.99€/month Lite<br />49.99€/month Premium<br />3.99€CPM for custom advertisement campaigns<br />
  12. 12. Schedule<br />
  13. 13. Marketing<br />Social media<br />Info website and blog: appmegusta.weebly.com<br />Twitter: @MeGustaApp<br />Fan page in Facebook: facebook.com/App.MeGusta<br />Pre-launch site and post-launch<br />getsatisfaction.com feedback<br />Approach tech blogs<br />Approach big venue companies<br />Facebook Advertising <br />
  14. 14. Market size<br />Potential users: 375 Millions<br />Potential customers: 1,5 Millions<br />
  15. 15. Users forecast<br />
  16. 16. Sales forecast<br />Income<br />Customers<br />
  17. 17. Viability<br />
  18. 18. Team<br />George Hatzinotas – CEO<br />TheodorosIkonomou– CTO<br />DimitrisSkopelitis – Business plan support<br />VassoGanotopoulou – Business plan support<br />
  19. 19. Board of advisors<br />George Gatos – Βusinessdeveloper<br />DimitrisDimitriadis – Marketing consultant<br />Nick Papanotas – Developing consultant<br />MOKE University of Thessaly<br />
  20. 20. Demonstration<br />
  21. 21. MeGusta<br />TeGusta?<br />metalastor@gmail.com<br />

  ×