Organise your information chaos

811 views

Published on

Presentation about personal information management and the service secondbrain.com (in Norwegian).

Folk har problemer med å organisere all den informasjonen de har, både det de lager selv og det de finner på Internett. Det er spesielt vanskelig å lage systemer for hvordan alt dette skal lagres i en meningsfull kontekst.

Published in: Design, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
811
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
33
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Vi er her I dag for å snakke om informasjonskaos. Vi bruker mer tid på internett og bruker og skaper innhold på mange ulike tjenester. Dette er bra, men gjør det vanskeligere for den enkelte å få kontroll og oversikt over alt. Vi skal se nærmere på denne utviklingen og vise hvordan vi jobber med dette I Second Brain Håkon Bakgrunn fra produktdesign ntnu Har jobbet som interaksjonsdesigner I Making Waves siden 2005 Har tidligere jobbet for Sintef og Computas Lars Georg BI + Master of Communication Var med på å starte opp Making Waves og jobber der I fem år som strategikonsulent før han ble leder for Second Brain.
 • I løpet av den neste halvtimen skal vi prate om noen trender og utfordringer I lys av tjenesten Second Brain. Se på hvordan folk har jobbet med dette før Gå igjennom noen antagelser om fremtiden, slik vi ser det Hvordan ideen oppstod og utviklet seg frem til I dag Avslutningsvis, erfaringer rundt arbeidet og hva som skjer videre
 • Vi begynner med et kort historisk tilbakeblikk
 • I det beryktede biblioteket i Alexandria var informasjonsutveksling begrenset til en bygning, men med utbredelsen av klostrene, Gutenbergs boktrykkekunst og etter hvert opplysningstiden, ble fenomener knyttet til kunnskapsdeling utbredt i et akselererende tempo. Samling , klassifisering og deling av informasjon har vært en viktig driver for utviklingen av vår sivilisasjon.
 • I et nyere historisk perspektiv har vi gått fra å bruke maskinvare, til applikasjonsprogramvare og i dag til tjenester på internett. I midten av forrige århundre var programvare og maskiner uadskilellig. Spesialister satt i fabrikklokaler på store mainframes som var bygget for å gjøre en spesifikk ting.
 • Etter hvert fikk man applikasjonsprogramvare på enkeltstående datamaskiner og programvare ble levert som produkter Da disse ble plassert i nettverk oppstod nye muligheter for deling og samhandling.
 • Nå har vi supernettverket Internett og de tradisjonelle produktene blir levert som tjenester. Programvare som tjeneste. Mens man før brukte informasjonsteknologi mest til arbeid bruker folk nå mange nettjenester for både kreativitet, underholdning og produktivitet. Det dreier seg om mye mer, blant annet selvrealisering og om å uttrykke identitet. Tjenestene gjør det enkelt å skape nytt innhold og dele det med andre, og senker dermed terskelen for det deltakende og kreative mennesket. Dette er vel og bra, men når personlig innhold er spredt hos mange ulike tjenester på internett, blir gjenfinning og oversikt en ny utfordring.
 • De viktigste tjenestene er det som engasjerer folk og får brukerne til å produsere mest mulig nyttig og relevant innhold Det er ikke lengre slik at man lager et ferdig produkt som man shipper, men man må lage et system / platform / for å få brukerne involvert til å være med å samskape tjenesten og utvikle den videre. Måten man styrer innholdsflyt, produksjon og interaksjon blir viktigere for alle nettjenester. CONTENT GOVERNANCE er et nytt begrep som brukes om dette.
 • Folk skaper og lagrer stadig mer innhold online, men mange strever med å vedlikeholde og ha et aktivt forhold til de informasjonskildene de allerede har. Dette gir mange fordeler som økt tilgjengelighet, mangfold og muligheter for deling, men skaper også en ny kompleksitet for enkeltindividet. Avhengig av hvordan man ser på det , innebærer dette en overbelastning av informasjon eller tilgang til en uovertruffen mengde data. Balanse mellom for mye og for lite. Hva betyr dette? Wikipedia.
 • Løsningen på for mye informasjon er mer informasjon; Dette er kanskje litt paradoksalt, men det som menes her er mer informasjon om informasjonen og gode måter å organisere alt innholdet på. Informasjon fremstår etter hvert som små fragmenter i en temporær informasjonsflyt der helheten gjerne går tapt. For eksempel kommentarer på en blogg eller nyhetssnutter. Dette kan skape en frustrasjon og en følelse av å gå glipp av (eller miste) ting hele tiden.
 • Samtidig er det slik at informasjon stjeler vår oppmerksomhet. Jo mer informasjon, jo mindre oppmerksomhet har vi rettet mot de enkelte informasjonsobjektene. Oppmerksomheten blir spredt tynt utover på mange flere ting. Vi får aldri fordypet oss. Informasjon blir det mer og mer av, men oppmerksomheten er en begrenset ressurs. Med tilgang på litt for mye informasjon , er kunsten å ikke få med seg alt, men bare slurpe i seg det viktigste. Man må fokusere på helheten. Som sjongløreren som ikke fokuserer på hver enkelt ball, men må zoome ut og se på selve bevegelsesstrømmen. Slik må man også forholde seg til en overveldende informasjonsstrøm. Det gjelder å plukke ut det som er relevant.
 • En overflod av personlige nisjeverktøy opptrer innenfor et voksende økosystem av tjenester og innhold. Tjenestene bidrar til å strukturere data og informasjon som i utgangspunktet er ustrukturert. Innenfor hver tjeneste blir det et ordnet univers. Hver for seg er tjenestene enkle og fokuserte; de gjør én ting og gjør den tingen ganske bra
 • Informasjonsressursene blir mer fragmentert, distribuert og flyktig. Summen av det personlige innholdet blir spredt for alle vinder, og folk må forholde seg til stadig flere berøringspunkter. Du hopper inn og ut av disse tjenestene (disse små ordnede universene). Du har jobbkontakter på linkedin, venner på facebook, kule venner på underskog Hvordan skal vi forholde oss til informasjonsmylderet og samtidig gjøre det personlig og anvendelig over tid?
 • Tradisjonelt er informasjonslandskapet organisert i lukkede siloer der tilgjengelighet er begrenset innenfor en kontekst, en webside, en tjeneste eller en datamaskin.
 • Vi har blir gjerne tvunget til å velge hvilke siloer vi skal låse oss inn i:Windows eller MacOS, Office eller Word Perfect,, Yahoo eller Google. Vi har måttet investerer mye tid på å lære oss en programpakke og lagrer mye innhold i proprietære formater. Dette gjør at det blir vanskelig å bytte
 • Internett ble utviklet i forskningsmiljøer for å spre informasjon fritt. Mot slutten av forrige århundre var det mye fokus på portaler. Siden weben besto av millioner av enkeltsider gjaldt det å kontrollere inngangen til internett FX: På midten av 90-tallet hadde Yahoo en mengde bibliotekarer som organiserte alt innholdet på internett. I følge Yahoo fantes det kun én korrekt klassifisering av verden, og dermed også kun ett riktig utgangspunkt for informasjon på internett.
 • Den tradisjonelle silotankegangen er i ferd med å vike til fordel for et paradigme der sammenkjedet innhold, mennesker og tjenester utgjør økosystemer av informasjon. Vi ser på det vi legger igjen på internet som en del av en informasjonsflyt som vi ønsker bedre kontroll over.
 • Det pågår en desentralisering og demokratisering av tilgang til- og produksjon av informasjonsressurser. Denne modellen er mer tilpasningsdyktig i forhold til endrede behov og mål. Vi får større delaktighet og valgfrihet og alle behov kan dekkes.
 • Teknologi har gitt oss flere steder å lagre ting, men samtidig flere måter å miste ting. Man mister fort oversikten. Hvordan skal man forholde seg til denne kompleksiteten? Etter hvert som millioner av mennesker daglig produserer enorme mengder data har man vært på jakt etter effektive metalldetektorer som kan trekke den berømte nålen ut av høystakken.
 • Det her er et stort problem som mange forsøker å løse. Ulike løsningsstrategier for å organisere og finne informasjon har vokst frem:
 • Tre måter: Silouavhengig søk (man kan søke i alle websider fra ett sentralt sted) informasjonsstrømmer / rss-feeds: Informasjon er ikke lengre låst til en side. Data kan distribueres. tagging formulert som folksonomier. I stedet for på Yahoo hvor du hadde en gjeng med biblotikarer som organiserte internett i en streng taksonomi tar vi nå en nedenfra- og opp tilnærming og lar folk selv bestemme. Man kombinerer alles merkelapper inn i en folksonomi. Disse er hver for seg ufullstendig, men har sammen muliggjort en desentralisering av internett.
 • Meebo samler alle kontakter fra flere chat-tjenester i ett felles grensesnitt slik at man kun trenger å logge seg på ett sted
 • Plaxo samler kontaktinformasjon fra flere tjenester på ett sentralt sted. I Plaxo Pulse kan man se kontaktenes nettaktiviteter i såkalte lifestreams.
 • Netvibes tilbyr et personlig konfigurert dashbord som aggregerer et ubegrenset antall informasjonsstrømmer (nyheter, vær, bilder, produkter, aksjekurser, blogger etc.). Dette er temporært og bra for å få en statusoversikt Dette har for eksempel endret måten man leser nyheter på nettet:
 • I Yahoo Pipes kan brukerne trekke inn eller pipe informasjon fra ulike kilder og tjenester og deretter lage regler for hvordan innholdet skal modifiseres (f.eks. Gjennom filtrering). For eksempel: pizzautsalg som ligger nær jordskjelv.
 • Facebook lar hvemsomhelst bygge applikasjoner innenfor en proprietær plattform. Disse er ofte veldig enkle og utnytter det sosiale nettverket: Musikk jeg liker, bøker jeg har lest, byer jeg har vært i , mine beste venner.
 • På Facebook kan brukerne også knytte inn innhold som de har liggende på andre nettjenester Her er et eksempel: Noen har bygget en applikasjon som lar brukerne dele bilder de har liggende på bildedelingstjenesten Flickr
 • Store tjenestetilbyderne som Google og Facebook ønsker å posisjonere seg som nøkkelnoder i et større omkringliggende økosystem. Med sammensatte tjenesteportfolioer kan de levere et vidt spekter av tjenester og gi en integrert brukeropplevelse. Dette er det enkleste for mange. Men en sentralisert ”eier” av innhold er ikke bra for internett fordi det bryter med nettverkets natur og det begrenser valgfrihet. Internet er et åpen nettverk og de tjenestene som kommer til å ha størst suksess er de som bygges på en åpen arkitektur og utveksler informasjon fritt med andre tjenester.
 • Basert på det vi har snakket om frem til nå har vi samlet oss rundt fire antagelser om fremtiden. Disse har vi tatt for gitt når vi arbeider med Second Brain.
 • 1_Folk vil bruke internett omtrent som de anvender datamaskinen i dag Du kommer til å bruke tjenester på internett på samme måte som du bruker programmer på datamaskinen din. Internett blir en stor og vidt distribuert personlig skrivebordsflate. I stedet for filer på datamaskinen som åpnes i dataprogrammer har du filer på internett som åpnes i nettjenester. FX: Istedet for at et dokument ligger på en bestemt maskin og kan åpnes i word, ligger dokumentet på google documents, åpent og delbart. Lettere å samarbeide om en tekst.
 • 2_Folk vil forholde seg til et større mangfold av informasjonsressurser, applikasjoner og nisjetjenester Overdimensjonerte og komplekse systemer som alene søker å løse mengder av problemer, vil erstattes av spesialiserte nisjeverktøy- og tjenester som hver for seg adresserer et begrenset antall behov. Vanskelig å si hvordan dette vil utvikle seg, men kan si med sikkerhet at du kommer til å være registrert på flere tjenester om tre år enn du er i dag, og noe av det du bruker i dag kommer du ikke til å bruke om tre år.
 • 3_Det lønner seg å bygge videre på det som allerede eksisterer Nye tjenester finner sin nisje ved å skape noe nytt samtidig som de bygger videre på det som allerede finnes. I et informasjonsøkosystem bygger noen tjenester på andre kjernetjenester og innhold som ligger på forskjellige plasser For eksempel Netvibes eller Pageflakes.
 • 4_SOSIAL VERDI ER EN FORLENGELSE AV PERSONLIG VERDI Individer som handler hver for seg, men som samtidig produserer et kollektivt resultat. Først må man løse et problem for individet. Deretter kan man bygge på enkle kollektive handlinger for eksempel ved å skape smarte anbefalningssystemer. EX: For eksempel Delicious som gjør det enkelt å lagre bokmerkene dine på ett sted på internett. Og i tillegg så har de en toppliste på forsiden, du kan søke i alle sine bokmerker og du kan enkelt dele bokmerkene dine med andre. Digg, Amazon, Last FM.
 • Disse fire antagelsene tar vi for gitt når vi har jobbet med Second Brain. Så la oss se litt nærmere på Second Brain, hvordan ideen oppstod og hvordan den har utviklet seg videre. Lars: GO Dro på bryllupsreise. Ny livssituasjon. Trengte en litt stor bok.
 • Lærte hvordan menneskets evne til å kommunisere og overføre kunnskap mellom hverandre, gjøre oss i stand til å akkumulere kunnskap og lærdom gjennom generasjoner - på et helt annet nivå enn andre arter. Når all denne kunnskapen akkummuleres gjennom tusenvis av generasjoner så er dette en type kulturell evolusjon. Ingenting har skjedd rent biologisk, men samtidig alt er alt ved mennesket forandret. Jeg ble fascinert av tanken på å suge til meg så mye kunnskap som mulig om alt mulig og kunne kjapt gjenbruke det ved behov.
 • Samtidig var jeg stresset og frustrert av å ha så mye forskjellig informasjon spredt ulike steder. Jobb Research Magasiner Hjemme Ideer Aviser Internet Dataprogrammer Tv Venner Ulike terminaler – data hjemme, på jobben, hos foreldre Jeg tenkte at med så mange kilder til informasjon, spredt på så mange forskjellige steder, så hadde det vært greit om man hadde et samlingssted som tok vare på alt, og lot deg følge med. Ikke et nytt sted å lage ting, men bare en oversikt over ting som allerede finnes, uansett fra hvor det kom fra.
 • Og ble ltt besatt av tanken på å finne en måte å få grep om alt sammen. Tenk så digg. Ubegrenset minne, søk, alt på ett sted. Bare plugg inn tjenester så kan du holde oversikt via Second Brain. Så jeg begynte å drømme…
 • Og en natt, så lå jeg og vaket et sted mellom våken og søvn, og fikk plutselig visjonen om en information organizer Og den skal hete Second Brain Jeg skrev ned et par stikkord Secondbrain.com Og la meg til å sove igjen.
 • Dro hjem og begynte å samle tankene i et tankekart: Hovedtesen var at: Folk vil ha problemer med å holde oversikt over all innhold de forbruker og lager, og trenger et sentralt og personlig nav (bibliotek) for å samle og organisere inoformasjonen på en meningsfull måte over tid.
 • Målet er å la brukerne administrere og dele personlig innhold i henhold til deres individuelle perspektiver. I likhet med mange av tjenestene Second Brain bygger på, vil løsningen være et åpent nettverk. Samlinger kan deles med andre brukere og dessuten publiseres til andre internettnoder som såkalte widgets.
 • Man må forholde seg til et stadig større mylder av informasjon. Det blir fort kaotisk. Med Second Brain knytter man seg opp mot de tjenester man allerede bruker og importerer innholdet til en samlet katalog der alt innhold blir tilgjengeliggjort. Så kan man browse, søke, redigere, organisere, dele osv.
 • Second Brain er en katalog; så har vi alle disse ulike ressursmiljøene spredt rundt omkring. Redigering av innhold skjer i de spesialiserte grensesnittene eller tilhørende applikasjonene til de eksterne tjenestene, mens organisering, klassifisering og deling av informasjonen skjer via brukergrensesnittet i Second Brain. Med tiden kan vi anta at de personlige samlingene vil bli stadig viktigere for folk som et personlig utgangspunkt og holdepunkt i informasjonskaoset.
 • Second Brain organiserer all informasjonen i en felles katalog. Så kan brukerne kan klassifisere og arrangere hvilken som helst type innhold i personlige samlinger; digitale kataloger som kan bestå av ulike typer informasjonsobjekter som musikk, fotografier, tekster, lister over bøker, bokmerker etc. WINDOWS EXPLORER FOR INTERNETT INNHOLD En av fordelene med tilnærmingen er at ulike typer innhold på forskjellige formater og fra ulike kilder behandles likeverdig som lokalt innhold, og på den måten muliggjør et personlig, men desentralisert informasjonsrom. Et omfattende fritekstsøk og tagger anvendes for å støtte gjenfinning, samt assosiasjon av informasjonsobjektene. Dette vil være første gang en bruker kan søke i alt sitt personlige internettinnhold fra én tjeneste. Visjonen til Second Brain er å bli den sentrale tjenesten for samling og deling av personlig internettinnhold – i et livstidsperspektiv.
 • Second Brain representerer et forsøk på en enkel løsning på et gammel og komplekst problem. Gjennom utviklingsløpet har ideen manifestert seg på forskjellige måter. Et karakteristisk trekk ved mange nettjenester er at de aldri blir ”ferdig”, men stadig er i utvikling basert på tilbakemelding fra brukere og muligheter som dukker opp underveis.
 • Your complete collection – all user’s collections, resize the thumbnails depending on the number of collections. Your complete collection (prototype) – fixed thumbnail size, if all collections doesn’t fit we don’t care Your recent collections (prototype) – dynamic: collection title, first level tags, date , hardcoded: status and revision Secondbrain will build its page framework based upon WebParts.
 • Eksempelvis ble det lenge arbeidet med utvikling av en hjernekartmodul med automatisk tagging av innhold som til slutt ble fjernet fordi den kompliserte løsningen og tok fokuset vekk fra grunnideen. Det er prekært at nye brukere umiddelbart forstår den personlige betydningen av tjenesten. Her er det nødvendig å finne en balanse mellom det som er velkjent og det som er nytt, for eksempel ved å anvende kjente metaforer for kjernefunksjonalitet.
 • I Second Brain har produktutviklingen i stor grad vært en ovenfra-og-ned innovasjonsprosess. Det startet med en ambisiøs og abstrakt idé, og utfordringen har hele tiden vært å ta den ned til et fokusert løsningskonsept som adresserer de konkrete brukerbehovene. For en digital tjeneste er det interaksjonsdesignet som konkretiserer en produktidé og tester antagelsene den er bygget på. I prosessen har mange tanker blitt utforsket, og mye arbeid er blitt forkastet
 • Drag and drop interface
 • Vise video Status Second Brain
 • Dette er bare begynnelsen. Stor ide Komplekst problem Tidlig ute. Ta posisjon. Få tilbakemeldinger Vi har stor tro på fremtiden for Second Brain. Vi prøver å løse et viktig problem, som Håkon skisserte tidligere. Vår neste milepæl er å jobbe videre med designforbedringer og bygge brukermasse. Og på sikt vil vi muligens søke eksterne miljøer å samarbeide med, både finansielt og kompetansemessig. Håper at dere vil registere dere på secondbrain.com og kanskje fortelle oss hvordan dere mener Second Brain kan organisere ditt informasjonskaos. Etter hvert som informasjon blir distribuert og fragmentert får folk behov for samle sine ting i en enkel oversikt For å lykkes med å lage en slik tjeneste må man unngå silofellen, spille på alle eksisterende tjenester og lage en åpen katalog Dette er en komplisert utfordring; Ulike typer innhold fra mange ulike tjenester skal samles i et enhetlig grensesnitt Fra ideen ble unnfanget har den blitt manifestert på mange ulike sett. På internett er det stor konkurranse om brukernes oppmerksomhet, og man må derfor fokusere på å komme frem til noe som er enkelt, forståelig og nyttig. Vi har kommet et stykke, men det er fremdels lang vei å gå.
 • Organise your information chaos

  1. 1. ORGANISÉR DITT INFORMASJONSKAOS <YGGDRASIL 2007> <Håkon Skramstad> Interaksjonsdesigner, Making Waves <Lars Georg Teigen> Leder, Second Brain
  2. 2. 1. TRENDER OG UTFORDRINGER 2. LØSNINGSSTRATEGIER 3. VÅRE ANTAGELSER 4. IDEEN OG LØSNINGEN
  3. 3. 1. TRENDER OG UTFORDRINGER 2. LØSNINGSSTRATEGIER 3. VÅRE ANTAGELSER 4. IDEEN OG LØSNINGEN
  4. 4. BIBLIOTEKET I ALEXANDRIA
  5. 5. MASKINER
  6. 6. APPLIKASJONER
  7. 7. TJENESTER
  8. 8. CONTENT GOVERNANCE
  9. 9. People are already struggling and feeling like they need to keep up with the variety of information sources they already have < Adam Greenfield >
  10. 10. The only solution to information overload is more information <David Weinberger >
  11. 11. ”What information consumes is rather obvious: It consumes the attention of its recipients. Hence a wealth of information creates a poverty of attention.” < Herbert Simon >
  12. 12. TJENESTER STRUKTURER DATA
  13. 13. LAGRE HVASOMHELST HVORSOMHELST
  14. 14. LUKKEDE SILOER
  15. 15. LOCK-IN
  16. 16. OVENFRA-NED
  17. 17. INFORMASJONSØKOLOGIER = KJEDER AV INNHOLD, MENNESKER & TJENESTER
  18. 18. DESENTRALISERING Kjerne- tjeneste tjeneste tjeneste tjeneste informasjon informasjon modifikasjon berikelse informasjon innhold tjeneste interaksjon
  19. 19. Technology has given us more places to store things, which means more ways to lose things <Jan Jasper - produktivitetsekspert>
  20. 20. 1. TRENDER OG UTFORDRINGER 2. LØSNINGSSTRATEGIER 3. VÅRE ANTAGELSER 4. IDEEN OG LØSNINGEN
  21. 21. SØK, RSS, FOLKSONOMI
  22. 22. SAMLE TJENESTER
  23. 23. LIFESTREAMING
  24. 24. AGGREGERE INFORMASJONSSTRØMMER
  25. 25. FIND, OBTAIN, MIX, SHARE
  26. 26. REPROGRAM THE WEB
  27. 27. MASHUPS
  28. 28. THE GOOGLE INFORMATION ECOSYSTEM
  29. 29. 1. TRENDER OG UTFORDRINGER 2. LØSNINGSSTRATEGIER 3. VÅRE ANTAGELSER 4. IDEEN OG LØSNINGEN
  30. 30. 1_FOLK VIL BRUKE INTERNETT OMTRENT SOM DE ANVENDER DATAMASKINEN I DAG
  31. 31. 2_FOLK VIL FORHOLDE SEG TIL ET STØRRE MANGFOLD AV INFORMASJONSRESSURSER, APPLIKASJONER OG NISJETJENESTER
  32. 32. 3_DET LØNNER SEG Å BYGGE PÅ DET SOM ALLEREDE EKSISTERER
  33. 33. 4_SOSIAL VERDI ER EN FORLENGELSE AV PERSONLIG VERDI
  34. 34. 1. TRENDER OG UTFORDRINGER 2. LØSNINGSSTRATEGIER 3. VÅRE ANTAGELSER 4. IDEEN OG LØSNINGEN
  35. 35. VÅR EVNE TIL Å BRUKE OG OVERFØRE KUNNSKAP FORKLARER MENNESKETS FRAMSKRITT
  36. 36. ALT FOR MYE INFORMASJON PÅ ALT FOR MANGE STEDER SKAPER STRESS
  37. 37. FÅ GREP OM ALT
  38. 38. LAPPEN
  39. 39. KONSEPTBESKRIVELSEN
  40. 40. ALT MITT PÅ ETT STED
  41. 41. DU INTERNETT MindmeisterLinkedin Del.icio.us Google docs Flickr Podcasts DU SB MindmeisterLinkedin Del.icio.us Google docs Flickr Podcasts PERSONLIG SENTRALISERING
  42. 42. Katalog Ressursmiljø
  43. 43. Collection nCollection 1 Collection 2 AGGREGERE ORGANISERE KLASSIFISERE OPPDAGE GJENFINNE FORSTÅ SYNKRONISERE Second Brain Library DELE METALAG
  44. 44. UTVIKLINGSSTADIER
  45. 45. Regular tasks Check mail @makingwaves Check mail @noplay.no Browse dagbladet.no Read S. Johnson Open TODO map Check SATS schedule Second|Brain Management Connect to network Replicate data Update user profile Manage connected nodes Check database integrity Check Network status Second|Brain Archives & Catalogue Music: Coldplay – X&Y added D/L: 4 downloads finished D/L: 3 requests received IE: 3 new documents for index summary Contacts & Comm. E-mail: 6 new personal messages E-mail: 3 newsletters received Chat: Marte – er du våken? Contacts: Eiliv updated his info Calls: M&P left a message Capture Combine Create Views | Modes | Concepts Ontologize | Map | Share Research | Explore | Construct Research & Competence Blogs: S. Johnson – the 3rd hemisphere Fatty Acids: Dr. Phil added three documents Monitor: article in NYT on seretonin IE: 3 new documents for index summary Agents: nanobrain found 4 new hits Projects & Activities Project: send brosjyre til Sunnaas Task: Pick up concert tickets today Meeting: - En god idé | 10:30 Travel: Plan - Summer in Thailand updated Monitor: article in NYT on seretonin Agents: nanobrain found 4 hits KONSEPTSKISSE SOMMEREN 2005
  46. 46. Konfidensielt 46 Masterpresentasjon Exam brief – web communication commercial history internet media morville psychology theory www Status: limited | open 9. MAR 2006 | revisions Your complete collections ads blog content funding invanor pictures writers Status: private | none 21. APR 2006 | revisions Travel plans – summer 2006 booking budget hotel thailand todo travel sas Status: public | limited 15. FEB 2006 | revisions adsense ads ajax archive article blog booking bookmarks budget business commercial contacts content design development dvd eurobonus exam files flickr finances funding google hannah history hotel invanor invanor internet itinerary ipod kilroy library life101 map marketing media morville movies music newsletters open.source persuasion pictures plan presentations radio rails readings research rss ruby sas shopping subscriptions target.groups technology thailand theory typepad university usability writers todo travel web2.0 wedding wiki wired work writely www yahoo Your recent collections – view all Ad text draft life101.com funding… Results for „Human… psychology research Marketing class channel market web Exam tips exam Exam questions psych exam readings… Ten tips thailand travel summer… Eye-tracking psychology research Final lecture exam Morville model exam History of the WWW history Your popular tags – view everybody’s tags Your recent content – view all Thailand hotels by world-tour updated Thomas updated your Exam brief Blogman requests access to Life101.com You are granted access to Adsense Wiz by gGuru Your recent messages – view history Hello Oscar (not Oscar?) Today is Tuesday. The weather in Oslo is quite allright with 65F and sunny skies. What do you want to do today? Do more and get unlimited storage with a master account - just $29.95 per year >> Upgrade your account today Your: Create new • Add content | Group: Create new • Messages | All: Connect • Invite Logged in as Oscar | Your account | Help | Sign Out Life101.com – business plan Second|Brain Search: COLLECTION LIST TAG FØRSTE INTERAKSJONSDESIGN FEBURAR 2006
  47. 47. Konfiden sielt 47Masterpresentasjon Updated 21. APR 06 by Thomas | Created 23. JAN 06 by Oscar | View revisions Rating - - 0 + + by 4 people, view comments Logged in as Oscar | Your account | Help | Sign OutSecond|Brain Search: Briefs in this collection Marketing class Exam hints Ten tips updated 9. MAR 06 8. MAR 06 8. FEB 06 Files in this collection Exam tips Final lecture Morville model One-On-One Exam Coaching Pass Your Tests & Exams Faster Reduce Anxiety & Learn Better mentalgamecoach.com Ads by Google Downloadable Research Established site features papers on Communication internet http://www.1millionpapers.com Ads by Google Connected collections History of the WWW Exam questions Ten tips for exam prep… by You You theProfessor Your: Create new • Add content | Group: Create new • Messages | All: Connect • Invite COLLECTION LIST TAG Links CERN Eye-tracking Morville Add: Tag • Note • Brief • Link • Feed • Picture • File • Collection | Edit: Theme • Style | Delete: Content | Zoom: + – Share: Send to • Acess settings • RSS feed • Add to group library | Collaborate: Users • Privileges | Manage: Export • Delete Feeds Results for „Human Information… Collection: Exam brief – web communication Life101.com – business plan Travel plans – summer 2006 History of the WWW Exam questions FØRSTE INTERAKSJONSDESIGN FEBURAR 2006
  48. 48. Konfiden sielt 48Masterpresentasjon All Collections All personal collections (4) Exam brief – web communication Exam questions History of the www Ten tips for exam preparation ARPANET CERN Commercial Connectedness Cool down Definition Exam History Hyperlinking Morville Networked information Psychology Share notes Advanced Research Projects Agency Analogy Automatic information sharing Browsing Command-Control Research Cognitive processing Commercial communication Do prepare well Exam schedule First web server Google Earth travels Process Research COLLECTIONS (15) TAGS (23) SUB TAGS (78) CONTENT TYPE COLLECTION RATING ARPANET is the beginning of today’s internet Exam brief – web communication – – 0 + + arpanet history internet web technology bookmark 5 people 12. Mar. 2006 10 people Analogy with the global road system Exam questions Rate this item internet history web technology bookmark 0 people 8. Dec. 2005 TechCrunch – tracking Web2.0 Exam questions – – 0 + + exam preparation reading tips reference 89 people 23. Jan 2006 67 people Ten Tips for Preparing for Exams Exam brief – web communication – – 0 + + research usability etnography testing design 3 people 23. Nov 2005 1 people Exam hints Exam brief – web communication – – 0 + + exam preparation reading tips reference hints 16 people 14. Nov 2005 6 people Logged in as Oscar | Your account | Help | Sign OutSecond|Brain Search: Filter: NOTES BRIEFS LINKS FEEDS FILES Updated 21. APR 06 by Thomas | Created 23. JAN 06 by Oscar | View revisions Rating - - 0 + + by 4 people, view comments Your: Create new • Add content | Group: Create new • Messages | All: Connect • Invite COLLECTION LIST TAG edit edit edit edit edit One-On-One Exam Coaching Pass Your Tests & Exams Faster Reduce Anxiety & Learn Better mentalgamecoach.com Ads by Google FØRSTE INTERAKSJONSDESIGN FEBURAR 2006
  49. 49. FØRSTE PROTOTYPE DESEMBER 2006
  50. 50. FØRSTE PROTOTYPE/SKISSE DESEMBER 2006
  51. 51. FØRSTE PROTOTYPE/SKISSE DESEMBER 2006
  52. 52. PRIVAT ALFA-VERSJON VÅREN 2007
  53. 53. PRIVAT ALFA-VERSJON VÅREN 2007
  54. 54. PRIVAT ALFA-VERSJON VÅREN 2007
  55. 55. Second Brain (S|B) is taking the concept of content management system and applying it to all the online apps and social media sites we use. Media Coverage: Article from StartupSquad.com (April 30th, 2007) Full article: http://startupsquad.com/2007/04/30/secondbrain-cms-for-the-ordinary/ 55Strictly confidential
  56. 56. Media Coverage: Interview with folksonomy.org (May 9, 2007) Full article: http://www.folksonomy.org/2007/05/interview_with_second_brain/ By organizing everything into a single online library, we are going to be the "Windows Explorer" of peoples' files and Internet-content. 56Strictly confidential
  57. 57. Media Coverage: http://blog.innovators-network.org (May 10, 2007) Although SecondBrain.com has not yet been released in the wild, with browsed content becoming more difficult to track, the idea has great potential as a viable portability and convenience utility. Full article: http://blog.innovators-network.org/2007/05/teigen_cofounde.html 57Strictly confidential
  58. 58. Finansavisen (Norwegian Financial Newspaper (May 21 2007)) A meta-service that systemizes and simplifies using the Internet. 58Strictly confidential
  59. 59. Media Coverage: Read/Write/Web (May 10, 2007) Full article: http://blog.innovators-network.org/2007/05/teigen_cofounde.html Second Brain could well become a must have service if development continues on its current course. Second Brain does something no other site can claim - that is, help other web sites and services while providing value to its own users. 59Strictly confidential
  60. 60. I have so far found it to be one of the most excellent sites and services I have tested this year. It appears as if the collection and organization aspects of SB are well on the way to being the best out there. This is second only to Joost and Hakia in the level of thinking put into the innovation What our users say This web application seems like the tool I have been looking for to help me organize better. Because I think this is genius idea! Because I've been looking for a service like this for ages. 60Strictly confidential
  61. 61. BETA PREVIEW VERSJON OKTOBER 2007
  62. 62. OPPSUMMERING DISTRIBUERT ÅPENHET KOMPLEKST SAMLINGSPUNKT IDE TIL VIRKELIGHET
  63. 63. ORGANISÉR DITT INFORMASJONSKAOS <YGGDRASIL 2007> <Håkon Skramstad> Interaksjonsdesigner, Making Waves <Lars Georg Teigen> Leder, Second Brain secondbrain.com

  ×