Successfully reported this slideshow.

Anti-NSV betoging. Waarom deelnemen?

804 views

Published on

“Eens de democratie in chaos ineenstuikt, hoop ik dat er een ijzeren fascistische hand is om over te nemen.”

Dit is een uitspraak die een paar jaar terug door een toenmalige NSV-praeses gedaan is. Hoewel de NSV zich beschaafd probeert voor te doen, geeft dit citaat weer waar de NSV echt voor staat. De ideologie van vele NSV’ers is het fascisme. Dit citaat is geen alleenstaand feit.

In 2011 werd bijvoorbeeld een Hongaarse fasciste uitgenodigd aan de Gentse universiteit, en in 2012 werd in Antwerpen Udo Voigt uitgenodigd, de voormalige voorzitter van de Duitse neo-fascistische NPD. Udo Voigt is een negationist, zoals uit het volgende citaat over de holocaust blijkt: “6 miljoen [Joden] kan niet kloppen. Er zijn er in Auschwitz maximum 340.000 omgekomen”. Ook zijn verkiezingsslogan is duidelijk: “gas geven”.

De NPD voert een plat racistisch discours. Witte schapen die een zwart schaap buitenschoppen. Migranten die zakken meeslepen die aan vuilniszakken doen denken, met daarboven de slogan “goede terugreis”. Vooral in gebieden met een hoge werkloosheid en weinig toekomstperspectief scoort de NPD beangstigend hoog.

Maar daar blijft het niet bij. Diverse NSV’ers kijken vol verwachting naar wat er in Griekenland gebeurt. De neoliberale logica heeft er geleid tot een economische crisis en onmenselijke besparingsmaatregen met desatreuze gevolgen: 68% van de bevolking leeft in armoede, de werkloosheid stijgt pijlsnel en staat momenteel op 27%, en zelfs 62% onder jongeren. De Griekse maatschappij valt uit elkaar.

Uit wanhoop steunen meer en meer Grieken de fascisten van Gouden Dageraad, die daarbij de migranten als zondebok gebruiken. Diverse NSV’ers stelden reeds dat ze van fan zijn van Gouden Dageraad. Dit is een voorbeeld dat nagevolgd moet worden wanneer ook hier de crisis verergert.

Gouden Dageraad gebruikt in toenemende mate geweld tegen migranten en andersdenkenden, en is daar bijzonder trots op. Recentlijk publiceerden ze o.a. hun aanval op een festival nabij Athene, waarbij een militie van 40 man stands van migranten vernietigde. Daarna marcheerden ze trots weg en achteraf gaf een parlementair toelichting bij de actie.

De NSV is een verzamelplaats van figuren die het fascisme als model zien. Dit mogen we niet toelaten en daarom betogen we op 7 maart op een vreedzame, geweldloze manier tegen de NSV. Maar om te verhinderen dat het fascisme kan groeien, is het ook nodig de voedingsbodem te bestrijden; het asociale beleid. Daarom betogen we op 7 maart ook voor degelijke jobs, degelijke huisvesting, degelijk onderwijs en degelijke sociale voorzieningen.

Wees er bij!

Published in: News & Politics
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Anti-NSV betoging. Waarom deelnemen?

 1. 1. 7 maart 2013, LeuvenANTI-NSV BETOGINGwaarom meedoen? Created by skimminglight.net
 2. 2. “Eens de democratie in chaos ineenstuikt,hoop ik dat er een ijzeren fascistische handis om over te nemen.” Thierry Vanroy Toenmalige Hasseltse NSV-praeses 2006
 3. 3. Uitgenodigd in 2012 door NSV AntwerpenUdo VoigtTot 2011 voorzitter NPDOver de Holocaust“6 miljoen [Joden] kan nietkloppen. Er zijn er in Auschwitzmaximum 340.000omgekomen” Udo Voigt, 2007
 4. 4. Uitgenodigd in 2012 door NSV AntwerpenUdo VoigtTot 2011 voorzitter NPD
 5. 5. Diverse NSVers zijn fan van Gouden Dageraad Athene, 2 februari 2013, 5000 à 30000 aanwezigen
 6. 6. Diverse NSVers zijn fan vanGouden Dageraad Corinthe, 23 augustus 2012, gewelddadig protest tegen opvang migranten
 7. 7. Diverse NSVers zijn fan vanGouden Dageraad Rafina, 5 september 2012, aanval door circa 40 militanten
 8. 8. Diverse NSVers zijn fan vanGouden Dageraad Rafina, 5 september 2012, aanval door circa 40 militanten
 9. 9. Diverse NSVers zijn fan vanGouden Dageraad Rafina, 5 september 2012, aanval door circa 40 militanten
 10. 10. Diverse NSVers zijn fan vanGouden Dageraad Rafina, 5 september 2012, aanval door circa 40 militanten
 11. 11. VreedzameANTI-NSV BETOGINGDo 7 Maart, 20u, Martelarenplein (Station)► Stop de erkenning van de NSV► Voor degelijke jobs, betaalbare huisvesting en gratis onderwijs voor iedereen!ME E T IN G C ON TA C TWo 27 februari, 20u , Actief Linkse StudentenPI 00.32 Vesaliustraat, www.actieflinks.be(tegenover groep T) als@socialisme.beLeuven 0483/042208 Created by skimminglight.net

×