Tw iwit 12

369 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Tw iwit 12

 1. 1. Ongemakkelijk gaat ze op haar bed zitten, en slaat haar armenover elkaar.
 2. 2. Ze kijkt afwachtend naar Pim, die onzeker de kamer door kijkt.‘Hé, je hebt uitzicht op het park.’ zegt hij al wijzend op haarraam, al is het alleen maar om íets te zeggen.
 3. 3. Ze lacht even nerveus, en pakt dan snel haar boeken er bij.‘Zullen we dan maar aan dat project te beginnen?’‘Ow, ja,’ snel gaat hij naast haar zitten, en ze voelt dat ze roodwordt als ze zijn lichaam tegen dat van haar voelt.
 4. 4. Pim begint vrolijk te praten over wat ze allemaal wel niet in hunwerkstuk kunnen doen, en wat ze voor extra opdracht kunnenmaken, maar echt geconcentreerd is ze er niet op.
 5. 5. Het enige waar ze oog voor heeft is zijn lach als hij iets leuksheeft bedacht, en de twinkeling in zijn ogen als hij even naarhaar kijkt om te weten wat zij er van vind.
 6. 6. Die middag lijkt in een waas voorbij te gaan. Een waas waarinze nauwelijks doorheeft hoe goed ze zich voelt met Pim naastzich, druk pratend tegen haar. Zelfs al gaat het over biologie.
 7. 7. Voor ze het weet zijn er al twee uur om, en ze begint te merkendat Pim minder praat.‘Is er iets?’ vraagt ze daarom zachtjes.‘Huhm, nee..’ Even kijkt hij haar aan en lijkt hij iets te willenzeggen.
 8. 8. Het is duidelijk dat hij zich bedenkt en zegt; ‘Maar, eigenlijkhebben we wel een pauze verdient, denk je niet?’Ze lacht en knikt, en gaat snel naar beneden om wat te drinkente halen.
 9. 9. Pim volgt haar echter naar de keuken en pakt het pak drinkenuit haar handen, voor ze heeft kunnen inschenken.‘Wat?’ Verbaasd kijkt ze hem aan. ‘Laat mij als echte heer maarinschenken,’ zegt hij breed grijnzend terwijl hij met eengracieuze boog de ijsthee in twee glazen giet.
 10. 10. Vervolgens gaan ze niet terug naar boven, maar ploffen op debank neer.Zijn blik valt op de stapel DVD’s en met grote ogen kijkt hij haaraan.
 11. 11. ‘Zeg, Cleo, DVD’s kijken valt toch zeker onder studeren?’ vraagthij met nog steeds die grote ogen en een knipoog.Met opgetrokken wenkbrauw kijkt ze hem aan, maar lijkt dan tebegrijpen wat hij bedoelt.
 12. 12. ‘Jazeker, zolang het onderwerp maar interessant is.’ antwoordze hem voor ze haar glas op tafel neerzet en de stapel DVD’svoor hem neerzet.
 13. 13. Een halfuur later zitten ze allebei al helemaal in het verhaal vanPirates of the Caribean.‘Weetje, dit is eigenlijk helemaal niet leerzaam.’ grijnst Cleo alser even een saai stukje is.
 14. 14. Lachend haalt Pim zijn schouders op. ‘Niemand komt het teweten, het zal ons geheim zijn.’Hij kijkt haar aan, en haar maag lijkt zich om te draaien. Washet nou verbeelding of was hij ietsje opgeschoven?
 15. 15. ‘Wil je nog wat drinken?’ flapt ze er zenuwachtig uit. ‘Ow, ja, doemaar.’ antwoord hij snel.Ze wil de afstandsbediening pakken, die tussen hen in ligt, omde film op pauze te zetten.
 16. 16. Echter, wanneer ze hem vast heeft, voelt ze niet het hardeplastic van de afstandsbediening, maar de zachte hand vanPim.‘Ow,’ met een rood hoofd trekt ze haar hand terug. ‘Zet jij hemop pauze?’ vraagt ze terwijl ze snel op staat om drinken in tegaan schenken.
 17. 17. Ze kan zichzelf wel voor het hoofd slaan terwijl ze de glazenweer vult en ze Pim ongemakkelijk op de bank hoort schuiven.Misschien was het tijd om Jeffrey uit haar hoofd te zetten en tekiezen voor wat voor haar neus stond.
 18. 18. Met hernieuwde moed loopt ze weer naar de bank en zet deglazen op tafel neer.‘Ijsthee alla Cleo,’ zegt ze vrolijk terwijl ze weer gaat zitten.‘Als dat niet speciaal is,’ grinnikt hij terwijl hij de film weerstart.
 19. 19. Ze houdt telkens haar adem in als ze denkt dat Pim weer een‘move’ zal maken, tot ze tot haar schrik voelt dat zijn handtegen die van haar aan stoot.
 20. 20. Zonder iets te zeggen en met een rood hoofd, strengelen haarvingers zich om die van hem, en in een fijne stilte kijken zeverder.Ze kan het niet helpen met een grijns naar het beeldscherm testaren, zelfs als de ene na de andere piraat wordt afgeslacht.
 21. 21. Ze voelt zich opgelaten tegen het einde van de film en kijkttelkens vanuit haar ooghoeken naar Pim.Wanneer de aftiteling in beeld verschijnt, heeft ze niet eensdoor dat het afgelopen is, tot ze merkt dat Pim de film stop zet.
 22. 22. Even blijven ze zo zitten, tot Pim als eerste zijn keel schraapten nog iets dichterbij komt.Verwachtingsvol kijkt ze hem aan, en wanneer hij naar haarlacht, lacht ze breed terug.
 23. 23. Ze merkt hoe haar hart wild klopt, als Pim’s hoofd langzaamsteeds dichterbij komt.Ze slikt even en sluit haar ogen vast, als er plots een klik klinkten ze allebei verstoord opkijken.
 24. 24. Haar moeder komt met rode wangen van het fietsen en beladenmet boodschappen de kamer binnen.Meteen verandert de sfeer in ongemakkelijk, hoewel haarmoeder dat niet door heeft.
 25. 25. ‘Zo, willen jullie daar een koekje bij?’ vrolijk houdt haar moedereen pak chocolat chip cookies omhoog, en legt die op hetaanrecht voor ze de rest van de boodschappen begint uit tepakken.
 26. 26. ‘Uhm, we nemen het pak wel mee naar boven.’ antwoord Cleosnel, ze kijkt naar Pim, die knikt.
 27. 27. Eenmaal op haar kamer valt er een gespannen stilte, als Pimzijn blik plotseling op zijn horloge valt.‘Fack! Ik moet gaan,’ verontschuldigend kijkt hij haar aan.‘Tot morgen dan maar.’

×