Tw iwit 10

320 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
320
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
27
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Tw iwit 10

 1. 1. Met haar hand ondersteunend onder haar kin luistert Cleomaar half naar wat haar docent Nederlands te vertellen heeft.Ze onderdrukt een gaap, en wrijft in haar oog.
 2. 2. Onwillekeurig kijkt ze naar Pim, die de aantekening van het bordoverschrijft, en ondertussen met zijn vrienden kletst.Ze kijkt in haar eigen schrift, dat er erg leeg uit ziet, en pakthaar pen op.
 3. 3. Het laatste wat ze wil is ook nog is onvoldoendes gaan halen, endus begint ze te schrijven.Ze schrikt op als de bel gaat, die het einde van de les betekent.
 4. 4. Ze heeft pas de helft van de aantekening overgeschreven, maarmeneer Plaatte veegt het bord al uit.Met een zucht pakt ze haar boeken bij elkaar en stopt ze inhaar tas.
 5. 5. Nogmaals kijkt ze naar Pim, die met zijn rugzak over zijnschouder het lokaal uit loopt.Het klaslokaal is helemaal leeg als ze naar de deur loopt, maarmeneer Plaatte roept haar terug.
 6. 6. ‘Cleo, ik zag dat je wat afwezig was deze les.’ Begint hij met eenfrons op zijn gezicht en zijn pen in zijn hand.‘Is er misschien iets aan de hand?’
 7. 7. Even kijkt ze hem aan, valt haar gedrag dan zo op?Snel herstelt ze zich. ‘Nee hoor, ik heb een beetje slechtgeslapen vannacht.’ Verzint ze snel.
 8. 8. ‘Oké, nou als er iets is, weet je me te vinden.’ Zegt hij met nogsteeds diezelfde frons.‘Oké, dank u wel.’ Antwoord ze beleefd voor ze het lokaal uitloopt.
 9. 9. Met een zucht ploft ze neer op één van de bankjes in de aula.Snel haalt ze haar brood uit haar tas, en pakt haar wiskundeboek.
 10. 10. ‘Shit.’ Ze bijt op haar lip als ze ziet dat ze nog zo’n zevenopdrachten moet maken.Dat kan ze onmogelijk redden voor het volgende lesuur, zeheeft maar twintig minuten pauze.
 11. 11. Kwaad stopt ze haar boek terug in haar tas, het frustreert haardat ze de oude Cleo niet meer is.De oude Cleo, die altijd ruim op tijd haar huiswerk af had enleerde voor toetsen.
 12. 12. En nu? Nu moest ze waarschijnlijk nog nablijven ook, omdat zehet helemaal niet had gemaakt.
 13. 13. Drie lesuren later slentert ze naar het biologie lokaal.Ze had geluk gehad, meneer de Dooiier had nét vandaag nietgecontroleerd.
 14. 14. Ze ziet dat ze één van de eerste is die bij het lokaal aankomt, engaat op de verwarming zitten.Hoelang ze er al zit, weet ze niet, maar opeens merkt ze dat alhaar klasgenoten om haar heen staan te kletsen.
 15. 15. Meneer Wessels opent de deur, en langzaam stroomt iedereenhet lokaal in.Verveeld pakt Cleo haar boeken erbij. Dit is het laatste lesuur,ze moet nu nog even volhouden.
 16. 16. Jammer genoeg denkt meneer Wessels daar anders over, enbegint één of andere saaie uitleg over een nieuw project, dat zein groepjes van twee moeten gaan doen.
 17. 17. Waar het over gaat weet ze eigenlijk niet, ze moet toegeven datze nauwelijks luistert.Ze klikt wat met haar pen, tot dat meneer Wessels opeens eenlijst tevoorschijn haalt.
 18. 18. Even kijkt Cleo om zich heen, maar iedereen kijktgeconcentreerd naar de docent.Ze neemt aan dat er iets belangrijks wordt aangekondigd, endus wacht ze vol spanning af.
 19. 19. ‘Jullie mogen niet zelf groepjes maken..’ Begint meneerWessels, waarop er al meteen tegenspraak vanuit de klasklinkt.
 20. 20. ‘Hé! We weten allemaal dat dat veel te gezellig word.’ Zegt hijmet een strenge blik richting een aantal kinderen.‘Dus, uit voorzorg heb ik groepjes gemaakt, en die zijn alsvolgt.’
 21. 21. Cleo zucht zachtjes, ze heeft er een hekel aan als er groepjesworden gemaakt.Dan doet ze projecten nog liever alleen.
 22. 22. Meneer Wessels begint met het opnoemen van de groepjes, ietswat eeuwen lijkt te duren.‘Sjoerd gaat met Annamarie, Pim gaat met Cleo, Menno gaatmet Lori..’
 23. 23. Bij het horen van haar naam had ze even verbaasd opgekeken.Er had gejoel uit de klas geklonken, maar eigenlijk had ze nietgehoord met wie ze nou moest.
 24. 24. ‘En dan blijven er dus twee over, Bart en Patrick, jullie gaan ooksamen.’Even kijkt ze om, om te zien hoe Bart en Patrick elkaar eenhigh-five geven.
 25. 25. Ze rolt met haar ogen, hoe kan Wessels nou zelf groepjesmaken en dan toch Bart en Patrick samen zetten?Lang staat ze er niet bij stil, want de bel klinkt, en nog eerderals alle anderen heeft ze haar boeken in haar tas gestopt.
 26. 26. Weekend, eindelijk.Snel loopt ze het lokaal uit, en gaat richting de kapstok.Als ze snel was kon ze de drukte bij de fietsen misschien nogvoorkomen.
 27. 27. ‘Cleo! Cleo wacht even!’ Hijgend komt Pim achter haaraangerend.‘Wat?’ Verbaasd kijkt ze hem aan.
 28. 28. ‘Het project..?’ Zegt hij alsof dat alles duidelijk moet maken.‘Hoe gaan we dat doen?’ Voegt hij er vragend aan toe als zehem onbegrijpend aan blijft kijken.
 29. 29. Dan lijkt het kwartje te vallen, ze moest dus samen met Pim.Fijn.‘Ehm, ik..’ Begint ze hakkelend.
 30. 30. ‘Nouja, het hoeft nog lang niet af, we bespreken maandag welverder.’ Zegt Pim snel als hij een paar klasgenotenveelbetekenende blikken op hem en Cleo ziet werpen.
 31. 31. ‘Is goed.’ Antwoord ze zachtjes als ze zijn blik volgt en merktdat hij zich voor haar schaamt.‘Dan zie ik je maandag, fijn weekend Cleo!’
 32. 32. Voor ze hem hetzelfde kan wensen is hij de gang al uitgerend,achter zijn vrienden aan.

×