Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Statul Islamic 
(الدولة السلمية)
? 
● Este o grupare sunită, insurgentă, a 
făcut parte din Al-Qaida până in data 
de 29 Iunie 2014 când s-a 
autoproclamat...
Cum a apărut? 
● Datorită interventiilor S.U.A in Orientul 
mijlociu 
● Datorită dorintei Al-Qaida de a controla 
doar ter...
Iraq 
● Se estimează că S.I are circa 
5-6 .000 de combatanți pe teritoriul 
Iraq-ului. 
● Controlează nordul țării , și d...
Siria 
● Circa 6-7.000 de combatanți 
● În august 2014 pe teritoriul acestei țări a 
fost executat jurnalistul american Ja...
O Amenințare Globala 
● Preşedintele francez François Hollande a 
descris gruparea Statul Islamic drept o 
ameninţare glob...
Situația Economică 
● Extracţia de petrol din câmpuri de exploatare 
din Siria şi Irak, revândut pe piaţa neagră, i-a 
adu...
“Rise against my killers and stop 
them” James Foley before his 
execution.
Surse 
● http://www.rador.ro/2014/09/15/statul-islamic-re 
prezinta-o-amenintare-globala-afirma-presedintel 
e-frantei/ 
●...
Statul Islamic
Statul Islamic
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Statul Islamic

O scurtă prezentare a Statului Islamic

  • Login to see the comments

Statul Islamic

  1. 1. Statul Islamic (الدولة السلمية)
  2. 2. ? ● Este o grupare sunită, insurgentă, a făcut parte din Al-Qaida până in data de 29 Iunie 2014 când s-a autoproclamat Califat cu capitala la Al- Raqqad ( Siria ) ● Calif-ul noului stat este Abu Bakar Al Baghdadi Al Hussein.
  3. 3. Cum a apărut? ● Datorită interventiilor S.U.A in Orientul mijlociu ● Datorită dorintei Al-Qaida de a controla doar teritorii doar din Iraq , nu si din Siria. ● Dorinta califului de a avea un stat 100 % islamic care sa functioneze exclusiv pe baza legii Sharia
  4. 4. Iraq ● Se estimează că S.I are circa 5-6 .000 de combatanți pe teritoriul Iraq-ului. ● Controlează nordul țării , și deține teritorii la circa 50 de km de capitala Bagdad.
  5. 5. Siria ● Circa 6-7.000 de combatanți ● În august 2014 pe teritoriul acestei țări a fost executat jurnalistul american James Foley. ● La sfarsitul lunii iulie S.I. a fuzionat orașele Bukami și Qami într-o “walaya” , pe care au denumit-o provincia Al-Furat
  6. 6. O Amenințare Globala ● Preşedintele francez François Hollande a descris gruparea Statul Islamic drept o ameninţare globală şi a adăugat că răspunsul trebuie să fie, de asemenea, global! ● Hollande a ţinut un discurs într-o conferinţă internaţională, la care au luat parte aproximativ 30 de miniştri de externe, pentru a discuta pe marginea unei strategii de combatere a grupării militante islamiste.
  7. 7. Situația Economică ● Extracţia de petrol din câmpuri de exploatare din Siria şi Irak, revândut pe piaţa neagră, i-a adus circa un milion de dolari pe zi acestei organizaţii de la mijlocul lunii iunie ● S.I. a obţinut 20 de milioane de dolari din recompense în acest an. ● Se estimează că bugetul Statului Islamic este de 20 de ori mai mare decât cel al Al-Qaida.
  8. 8. “Rise against my killers and stop them” James Foley before his execution.
  9. 9. Surse ● http://www.rador.ro/2014/09/15/statul-islamic-re prezinta-o-amenintare-globala-afirma-presedintel e-frantei/ ● http://www.ziare.com/articole/statul+islamic+am eninta+putin ● http://ro.wikipedia.org/wiki/Statul_Islamic ● http://adevarul.ro/international/in-lume/de-sta tul-islamic-organizatie-terorista-atat-violenta n-1_5410bfa10d133766a8073a94/index.html

×