Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
UNIVERSITETI JOPUBLIK ‘LUARASI’
FAKULTETI EKONOMIK
DEGA: ADMINISTRIM-BIZNESI
LENDA:MARKETING
TEMA:PLAN MARKETINGU I NJE KO...
COCA -COLA
PERMBAJTJE
 Hyrje…………………………………….4
 Vizioni……………………………………5
 Pikat e forta ne marketing……………….6
 Perparesit dhemangesite...
Coca -Cola
 Themeluar në vitin 1886, kompania Coca-Cola
është prodhuesi kryesor botëror,marketer,
shperndares i pije joal...
Vizioni
 Vizioni I tyre shërben si kornizë për Udhërrëfyesit dhe udhëzon çdo
aspekt të ketij biznesi duke përshkruar se ç...
PIKAT ME TE FORTA NE MARKETING
 *Neutralizimi I konkurrences
 -Pepsi vendos ne treg crystal pepsi ,coca
cola diet coke
...
PERPARESIT DHE MANGESITE
 PERPARESIT
 -Popullariteti
 -Mirenjohja
 -Brand qe mbahet mend lehte
 -Besimi I konsumatore...
STRATEGJITE E MARKETINGUT
1.Pranueshmeria-permes marketingut efektiv
2.Perballueshmeria-garancin per ofrimin
cmimeve me te...
MARKETINGU I COCA COLA DHE PEPSIT
MARKETINGU I PEPSIT
Fokusohet me shume ne :
-Artiste te njohur si:Michal
Xhakson,Beyonce...
MARKETINGU I COCA-COLA-ES NE
FUSHA TE NDRYSHME
-Televisione
-Internet
-Gazeta
-Revista te ndryshme
ANALIZA SWOT
 FUQITE : Coca Cola ka qene pjese e kultures Amerikane per me shume se
njeshekull.Imazhi i ketij produkti es...
ANALIZA FINANCIARE
 Coca-Cola ka qenë në gjendje të rrisi të ardhurat nga $ 1
9.564 milion për $ 24.088milionë lekë nga 2...
REKOMANDIME
 -Nje ulje te volumin e pijeve te gazuaraEgsiston nje treg shume I madh I pijeve
joalkolike.Coca-Cola duhet t...
REFERENC
 Website
 www.coca-colacompany.com
JU FALEMINDERIT
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Marketingu i nje komapnie

5,695 views

Published on

Marketingu i nje komapnie

Published in: Economy & Finance
 • Dating direct: ❶❶❶ http://bit.ly/39sFWPG ❶❶❶
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Dating for everyone is here: ♥♥♥ http://bit.ly/39sFWPG ♥♥♥
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here

Marketingu i nje komapnie

 1. 1. UNIVERSITETI JOPUBLIK ‘LUARASI’ FAKULTETI EKONOMIK DEGA: ADMINISTRIM-BIZNESI LENDA:MARKETING TEMA:PLAN MARKETINGU I NJE KOMPANIE PRANOI: MSC.IRIDA NIKOLLA PUNOI:SILVANA NDOJ
 2. 2. COCA -COLA
 3. 3. PERMBAJTJE  Hyrje…………………………………….4  Vizioni……………………………………5  Pikat e forta ne marketing……………….6  Perparesit dhemangesite…………………7  Strategjite e marketingut…………………8  Marketingu I coca coa-es dhe pepsit……..9  Marketingu ne fusha te ndryshme………..10  Analiza swot………………………………11  Analiza financiare…………………………12  Rekomandime…………………………….13  Refenc……………………………………..14
 4. 4. Coca -Cola  Themeluar në vitin 1886, kompania Coca-Cola është prodhuesi kryesor botëror,marketer, shperndares i pije joalkoolike dhe shurupeve. Selia e korporatave e kompanisë eshte në Atlanta, me operacione lokale në mbi 200 vende të botës.Edhe pse Coca-Cola u krijua së pari në Shtetet e Bashkuara, ajo shpejt u bë e njohur kudo që shkoi. Bimët e para ndërkombëtare prodhimi u hapen në vitin 1906 në Kanada,Kubë dhe Panama, u pasurua shpejt nga shumë më tepër. Sot prodhohet më shumëse 300 marka. Më shumë se 70 për qind e të ardhurave vjen nga jashtë SHBA, por arsyeja e vërtetë që eshte një kompani me të vërtetë globale është që produktet e tyre përmbushin preferencat e ndryshme shijen e
 5. 5. Vizioni  Vizioni I tyre shërben si kornizë për Udhërrëfyesit dhe udhëzon çdo aspekt të ketij biznesi duke përshkruar se çfarë ata kane nevojë për të përmbushur;në mënyrë që të vazhdojë te arrihet rritje e qëndrueshme e cilësisë.   *Njerëzit: Të jetë një vend i madh për të punuar aty ku njerëzit janë të frymëzuar dhe mund te japin me te miren e tyre.  * Portofoli: Ti sjelli botës një portofol të markave pije të cilësisë që parashikojnë dhe të kënaqin dëshirat dhe nevojat e njerëzve.  * Partneret: Te ushqeje një rrjet të fituar të klientëve dhe furnizuesve, qe së bashku kane krijuar vlera të përbashkta te përjetshme.  * Planet: Të jetë një “qytetar i përgjegjshëm” duke ndihmuar ndërtimin dhe mbështetjen e komuniteteve të qëndrueshme.  * Fitimi: kthimi Maximize afat-gjatë për të shareowners duke qenë të ndërgjegjshëm për përgjegjësitë tona të përgjithshëm.  * Produktiviteti: Të jetë një organizatë shumë efektive, mbeshtetese dhe qe leviz shpejt.
 6. 6. PIKAT ME TE FORTA NE MARKETING  *Neutralizimi I konkurrences  -Pepsi vendos ne treg crystal pepsi ,coca cola diet coke  *Fokusi ne product  -Nderrimi I shishes  *Vemendje e madhe ne ate se cfare kerkon konsumatori dhe pse e kerkon  -Definojne  -Dorzojne  -Deklarojne  -Dorezojne
 7. 7. PERPARESIT DHE MANGESITE  PERPARESIT  -Popullariteti  -Mirenjohja  -Brand qe mbahet mend lehte  -Besimi I konsumatoreve  -Nderkombetarisht I njohur  MANGESITE  -Demet ndaj shendetit  -Perberje qe demtojne dhembet  -Sasi e madhe sheqeri  -‘Marketingu permes njerezve’
 8. 8. STRATEGJITE E MARKETINGUT 1.Pranueshmeria-permes marketingut efektiv 2.Perballueshmeria-garancin per ofrimin cmimeve me te mira 3.Disponueshmeria-shperndarja e produkteve kudo MARREDHENIET COCA-COLA-ES ME SPORTET 1.Coca-cola sponzorizon lojrat olimpike qe nga viti 1928 2.Kupen e botes qe nga viti 1978 3.Futboll 4.Tenis
 9. 9. MARKETINGU I COCA COLA DHE PEPSIT MARKETINGU I PEPSIT Fokusohet me shume ne : -Artiste te njohur si:Michal Xhakson,Beyonce,Tina Turner.. -Futbollist -‘Drink pepsi get stuff’1990s MARKETINGU I COCA COLA Fokusohet me shume ne: -Nostalgjine per femijerine -Raportin familjar /shoqeror -Reklama te lezetshme ne festa
 10. 10. MARKETINGU I COCA-COLA-ES NE FUSHA TE NDRYSHME -Televisione -Internet -Gazeta -Revista te ndryshme
 11. 11. ANALIZA SWOT  FUQITE : Coca Cola ka qene pjese e kultures Amerikane per me shume se njeshekull.Imazhi i ketij produkti eshte reklamuar ne bluza , kapele , neper koleksione tendryshme duke zene vend ne shume zemra te njerezve  DOBESITE : M.gj.th. biznesi ne tregje internacionale ishte duke lulezuar si psh(shitjetne Ameriken Latine mbi 12%) Coca Cola raportoi se ne Indonesi dhe Tailande kohet efundit kishte pasur nje renie te fuqise blerese  SHANCET :Nje prej pzicioneve konkurruese eshte njohja e markes se Coca Cola gatine 90 % te botes. Para dy vjetesh qellimi kryesor i kompanise ishte qe te bente emrin eCoca Coles akoma edhe me te njohur .  KERCENIMET : Zevendesuesit si kafja, lengjet , cokollatat e ngrohta, cajrat etj janekercenimet kryesore ne kompanine e Coca Coles. Megjithate keto kompani kontrollojneafersisht 40% te tregut te pijeve joalkoolike ; ndergjegjesimi i konsumatoreve per vlerate shendetit ka nje ndikim serioz ne zgjedhjen e produktit
 12. 12. ANALIZA FINANCIARE  Coca-Cola ka qenë në gjendje të rrisi të ardhurat nga $ 1 9.564 milion për $ 24.088milionë lekë nga 2002 në 2006. Më mbresëlënëse, kompania ka qenë në gjendje tëtë zvogëloje përqindjen e shitjeve të përkushtuar për koston e mallrave të shitura nga36,31 për qind të 33,88 për qind. Në reduktimin e kostos së mallit të shitur është njëfaktor kyç që çoi nënjë rritje nga 3.050 $ milion për $ 5.080 milion. Coca-Cola vepron në pijet joalkoolikeshumë konkurrues segment të industrisë komerciale të pijeve.  Fytyrat e forta ekompanise ka bere qe ajo te jete nje konkurrente e forte me kompanitë e njejtatë tilla si PepsiCo dhe Cadbury. Coca-Cola është prekur nga një numër faktorësh,si shpenzimet për prodhimin dhe shpërndarjen e produkteve,shpenzimet e konsumatorëve, kushtet ekonomike, disponueshmërinë dhe cilësinë e ujit,preferencat e konsumatorit, inflacionit, klima politike, lokale dhe ligjet kombëtare dherregulloret, luhatjet e këmbimit valutor të monedhës, dhe çmimet e karburantit dhe motit.
 13. 13. REKOMANDIME  -Nje ulje te volumin e pijeve te gazuaraEgsiston nje treg shume I madh I pijeve joalkolike.Coca-Cola duhet te fokusohet meshume ne kete treg dhe ne strategjite konkuruese.Aktualisht Pepsi ka 50% te tregut dhekjo per shkak te pershtatjes me strategjite konkuruese ndersa Coca-Cola 23% per shkak te fokusimit te saj shume te madh ne tregun e pijeve te gazuara.Pepsi zoteronmarke kryesore ne cdo kategori te pijeve joalkoolike si uje i ambalazhuar (Aquafina);pije sportive (Gatorade); lëng i ftohtë (Tropicana); çaj shishe (Lipton) dhe kafe për tëpirë- (Starbucks).Coca-cola duhet te perdore nja strtegji me aggressive duke u fokusuarme shume ne tregjet e pijeve te energjise,ujit te ambalazhuar dhe pijeve te tjera pakarbon.  Coca-Cola duhet të ndryshojë e të përshtatet me nevojat e gjeneratave të rejatë konsumatorëve të rinj .Keshtu ajo do te jete me mire e pozicionur per te perballuarsfidat e nevojave ne te ardhmen e konsumatoreve.  -Rekomandimet ne lidhje me shendetin dhe prirjet WellnesPepsi po ecen perpara me angazhimin per te siguruar industry udheheqese ne lidhjeme shendetin dhe pririjet Wellnes..Coca-cola duhet te kuptoje tregun ne menyre te tilleqe konsumatoret te jene me te kenaqur dhe me te sigurt ne ate cka ata konsumojne.Ajoduhet te fokusohet ne spote te cilet tregojne per cilesine e e produktit te tyre.Duhet tëbëjë një punë më të mirë për të qëndruar në kontakt me blerësit dhe konsumatorët dhenë procesin e inovativ dhe krijimin e vlerës
 14. 14. REFERENC  Website  www.coca-colacompany.com
 15. 15. JU FALEMINDERIT

×