10G Cameron [18]

814 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
814
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
27
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

10G Cameron [18]

 1. 1. 10G Cameron 3.2
 2. 2. Florence en Yana hadden beiden hun voorlaatste examens gehaald enmet een schitterend resultaat. Het einde was nabij… Florence, Yana & Katinka
 3. 3. Om het laatste examen te halen, waren Florence en Yana hard aan hetblokken: onderzoeken, papers afmaken, naar colleges gaan.
 4. 4. En dat draaide tot goede resultaten en dus dat ze allebei afgestudeerdwaren!
 5. 5. Na uren rijden naar Long Beach waren Florence, Yana en Katinkauiteindelijk aangekomen. Het gaf Yana een goed gevoel om weer in haarouderlijk huis te wonen na vier jaar.Diana, Yana, Florence, Grietje, Katinka & Otis
 6. 6. Katinka werd meteen afgehaald door de schoolbus. Florence en Yanawaren geen minuut binnen en Yana werd al meteen omarmd door haarzus Grietje.“Ik ben blij dat je terug bent!” zei Grietje.
 7. 7. “Het was echt niet meer te doen op het unief.” zuchtte Yana en lietGrietje los, “en zeker niet met Katinka erbij.”“Waar is ze trouwens?” vroeg Grietje.“Ze is direct onderweg naar school.” zei Yana.
 8. 8. Florence had direct een baan in zijn droomcarrière gevonden. Voor Yanawas dat een tegenvaller, ze was geen vacature voor carrière dansen vrij.
 9. 9. Yana was ook blij als ze de hond Otis weerzag. “Dag flinke jongen. Zeg, jebent nogal gegroeid!”Otis was ook blij dat hij Yana terug zag.
 10. 10. Grietje was steeds hopeloos zonder haar grote voorbeeld: Fiona.“Mama Fiona.” begon ze te bidden, “waarom moet je nu gaan? Het levenbegint nu maar pas met Yana terug in huis.” Hoopvol keek ze naar deschilderij van Fiona.
 11. 11. Grietje werd ongerust als ze geen antwoord terug kreeg. Ze probeerdete vechten tegen haar tranen maar tevergeefs. Ze had haar moederFiona nog nodig, zeker op dit moment.
 12. 12. Grietje stopte meteen met rouwen en kroop direct achter de computer.Op de chatbox – waar Grietje dikwijls op zat – sprong iemand online.Liam Brogan was zijn naam.“Oh, hij is online!” dacht Grietje bij zichzelf, “ik zal eens met hem ingesprek gaan.”
 13. 13. Liam Brogan had dezelfde leeftijd als Grietje en woonde ook in LongBeach. Als ze zoveel dingen gemeen met elkaar hadden, waarom zoudenze gewoon niet afspreken? Grietje vond dat een heel leuk idee maar ofLiam dat zou vinden? Met trillende vingers en een bonkend hart typteze de vraag, klikte op ‘Enter’ wachtte op het antwoord.
 14. 14. “Vrijdagavond in de stad.” stelde Grietje voor. Liam stuurde een berichtterug en Grietje kon eruit concluderen dat hij dat precies niet oké vond.“Hoe? Dat is nog drie dagen?” stond daar in het gesprek te lezen.“Ik weet het maar dan mag ik weg. Ik heb nu nog school.” typte Grietjeterug.
 15. 15. “Ah ja, ik begrijp het.” stuurde Liam een bericht terug, “maar als jij datwil. Vrijdagavond in de stad. Ken je de nachtclub: Gezellige GriezeligeNachtclub?”Grietje kreeg al rillingen over haar rug. Naar die nachtclub was ze aleerder geweest en het was best saai, behalve met die hunk die ze daartegenkwam. Maar toch…“Oké, akkoord!” stuurde Grietje een bericht terug, “maar ik bendoor, doei!”
 16. 16. Samen namen ze afscheid van elkaar. Grietje sloot de chatbox af enrende naar de auto van Florence om naar het werk tevertrekken, binnen een uur werd ze daar verwacht.
 17. 17. Deze avond was geen gewone avond, eerder een zeer speciale avond.Zenuwachtig stond Florence onder de trouwboog met zijn bestekostuum aan. Hij had ook enkele rode kaarsen aangestoken.
 18. 18. Diana hielp Yana mee om zich op te tutten in de slaapkamer vanFlorence en Yana. Yana verscheen voor de spiegel en zag zichzelf in haarbeste trouwjurk.“Goh…” Haar handen trilden van de zenuwen, “ik ben zo zenuwachtig.”
 19. 19. Diana nam Yana in haar armen.“Je hoeft niet zenuwachtig te zijn.” vertelde Diana, “je gaat zo trouwenmet jouw ware liefde, met wie je een dochter hebt. Er is geen enkelereden om zenuwachtig te zijn.”
 20. 20. “Je hebt alvast gelijk, Diana.” Stilletjes aan liet ze haar stiefmoederlos, “ik ga zo trouwen met Florence omdat ik van hem hou. Er is geenenkele reden om zenuwachtig te zijn.”Diana knikte zeker en stak haar duimen op. “Veel succes!”
 21. 21. Straks werd Florence zijn eeuwige geduld beloond. In de verte zag hijzijn bruid afkomen, met een lange witte trouwjurk aan. Hij werd nogmeer zenuwachtiger dan ooit, nooit gedacht dat zo’n prachtige vrouwmet hem wou trouwen.
 22. 22. Even later kwam Grietje terug thuis van haar werk en parkeerde de autoop de juiste plaats. Haar hart brak als ze haar zus zag, samen met haartoekomstige echtgenoot. Vandaag zouden ze trouwen, zag Grietje.
 23. 23. Grietje besefte dat ze geen kans kon maken bij Florence, dat kweldehaar enorm. Aan de andere kant dacht ze aan Liam, misschien was hijeen beter vriendje voor haar. En in ieder geval was ze ook blij voorYana, ze trouwde tenslotte.
 24. 24. De ringen werden aan de vingers geschoven, het ja-woord was algewisseld. De enige wat Florence en Yana deden, was elkaar diep in deogen kijken.
 25. 25. Daarna pakte Florence zijn vrouw goed vast, maakte een beweging zoalsin de films en zoende haar hartstochtelijk. De eerste kus sinds detrouw, wat voelde dat goed!
 26. 26. Terwijl Florence een bezoekje bracht aan het toilet, maakte Yana zichsnel klaar voor de huwelijksnacht. Ze lette vooral op haar lingerie die zeaanhad.“Ik hoop dat hij me zo mooi vindt.” dacht ze.
 27. 27. Toen Yana voetstappen in de overloop hoorde, ging ze snel op het bedliggen. De deur van de slaapkamer kraakte toen het openging enFlorence stond in de deuropening. Zijn ogen werden groot als hij Yana inhaar beste lingerie zag.
 28. 28. Daar hoefde Florence geen twee keer bij na te denken, sprong meteenop het bed en pakte zijn vrouw goed vast. De rest volgde…
 29. 29. De volgende ochtend werden Florence en Yana samen wakker, voor heteerst als getrouwd koppel en dat deed hun deugd.
 30. 30. Florence trok enkel zijn boxershort aan en ging op weg naar debadkamer. Juist in de overloop kwam hij Grietje met haar pyjama aantegen. Grietje schrok meteen als ze Florence halfnaakt zag.“Oh, shit!” vloekte ze zachtjes, “sorry, ik zag je niet aankomen.” Grietjeschaamde zich dood.
 31. 31. “Ik jou ook niet.” gaf Florence toe, “maar het is niet zo erg. Trouwens, diepyjama die je aanhebt…”Grietje keek meteen naar haar pyjama. Vond hij het een beetjekinderachtig? “Ja?”“Het staat je schattig.”
 32. 32. Grietje voelde een warm gevoel opkomen. Ze zelf sprak dit tegen. Hallo,ze kon toch niet verliefd zijn op haar schoonbroer? Die nu haar familiewas?“Oh, bedankt… Nou, moet je naar de badkamer?”“Euh, ja. Maar als je ook naar de badkamer moet, je mag natuurlijk eerst.Ladies first, hè.”Grietje schudde haar hoofd. “Nee, ik was eigenlijk op weg naar dekeuken.”
 33. 33. “Oh, oké dan.” knikte Florence.“En nu maken dat we weg zijn. Anders ziet Yana ons en wordt ze weerjaloers, net als op het trouwfeest van Yoran en Jaqueline.” Voor Florenceiets terug kon zeggen, liep Grietje meteen naar beneden richting dekeuken. Oh, hij wist het weer, Yana keek al zo bestraffend naar Grietje enhem. Hij moest hier eerlijk in zijn, Grietje deed niet zo gewoon tegenhem…
 34. 34. Yana waagde nog een poging om naar werk in haar droomcarrière tezoeken en haar dag kon niet meer stuk. Ze zag een vacature voor eenvideodanseres en juist ja, in de carrière dansen. Hier moest ze geentwee keer bij nadenken en ze nam de baan aan.
 35. 35. Even later waren Katinka en Grietje naar school vertrokken, Diana enYana naar hun werk en dus zat Florence alleen met de hond Otisopgescheept. Niet dat hij dat erg vond, met de hond des huizes kwam hijgoed overeen. Otis vond zijn nieuwe huisgenoot ook aardig.
 36. 36. Even later ging de telefoon. Florence nam het op en hoorde Yoran aan delijn, die eigenlijk voor Yana belde. Yana was jammer op haar werk maardaarom wou Yoran niet met zijn schoonbroer praten.“Ja jongen, ik ben alleen thuis. Enfin ja, met de hond.” verteldeFlorence, “Otis heet hij, echt wel een aardig speels hondje! Hij is nogaloud…”
 37. 37. “Ja, ik weet het. Otis kwam in huis wonen toen ik heel jongwas, ongeveer tien jaar was ik toen.” vertelde Yoran aan de lijn, “leuk datje de hond aardig vindt. Dat is toch wederzijds?”Florence knikte. “Ja zeker. Ik mocht hem al direct aaien en over zijn buikwrijven, hij heeft me zelfs niet gebeten.”“Mooi zo. Hoe voelt het om in onze familie te zitten?” vroeg Yoran.
 38. 38. “In het algemeen? Heel super! Yana is een schat van een vrouw, Diana iseen sympathieke moeder en…” Ineens zag Florence de hond uit de deurgaan. Eerst was hij verbaasd maar toen hij buiten een limousinezag, begreep hij het al, “en boem, Otis moet ook gaan werken. Nu ben ikhelemaal alleen!”Yoran aan de lijn begon te lachen. “Oh, forever alone, Florence!
 39. 39. En trouwens, het is niet zo erg? Dan kunnen wij een beetje bijbabbelen.”“Ja, grappig hoor.” zuchtte Florence geërgerd, “en nee, ik vind dat totaalniet erg.”
 40. 40. Nadat Grietje terug van school kwam, liet ze haar huiswerk liggen enkroop meteen achter de computer. Ze kon haast niet meer wachten omLiam terug te spreken.
 41. 41. Grietje keek naar haar knappe schoonbroer, die op televisie één of andersportprogramma aan het kijken was en luid aan het scanderen was.“Sorry dat ik jou het vraag maar mag jouw webcam aan?” stuurde Liameen nieuw bericht op MSN. Grietje merkte het wat later op.
 42. 42. Grietje schrok wel van zijn bericht, welke vraag hij stelde. Zou ze hetdoen? Op dit moment dan nog wel? “Ik wil wel maar ik zit in degemeenschappelijke kamer en mijn schoonbroer kijkt naar tv.” typte zeeen bericht terug.“Oh, het is niks. Ik doe mijn webcam ook aan.” typte Liam terug.
 43. 43. Net voor Grietje een bericht terug kon sturen, stuurde Liam eenwebcamverzoek. Grietje kon kiezen uit: ‘accepteren’ of ‘weigeren’.Zonder meer klikte ze op ‘accepteren’ en de webcams van de tweepersonen gingen meteen aan. Grietje zag de jongen meteen, wat eenlekker stuk! Ze werd meteen verliefd.“Wauw!” typte Liam een bericht, “wat ben je zo hot!”“Oh, jij ook hoor.” typte ze terug.
 44. 44. Florence deed zijn hoofd een beetje schuin naar de richting naar Grietjetoe en gebruikte vooral zijn ogen, zo voorkwam hij dat Grietje hem zoubetrappen. Hij kende de jonge tieners, altijd zo woedend worden als eenoudere mee keek. Hij zag dat Grietje chatte met een of andere knappejongen op de webcam en dat ze haar webcam ook aanhad. Serieus, watzou in Grietje haar hoofdje afspelen?
 45. 45. Tegen de avond was heel het gezin weer thuis en werd het tijd voorKatinka om op te groeien, de tijd ging al weer heel snel… Voor iedereenhet wist, stond een knappe jongedame voor hun neus.
 46. 46. Als tiener mocht Katinka ook een wens, verleidelijkheden en eenafknapper kiezen. En dat koos ze!Wens: PopulariteitswensLevenswens: Sterrenkok wordenVerleidelijkheden: Blond & charismatischAfknapper: Bril
 47. 47. Grietje was blij dat ze een leeftijdsgenoot in huis had, al had Katinkaniet dezelfde smaak als Grietje. Daarnet daagden de meisjes elkaar aanom een spel op de console te spelen.
 48. 48. Veel mensen zouden denken dat Diana niet meer bij de jonge meisjespaste maar dan vergisten ze zich. Diana supporterde heel luid mee enconstrueerde de meisjes.
 49. 49. Maar het werd al gauw bedtijd voor iedereen, ook voor de jarige jobKatinka. Voor haar voelde het al meteen goed om een tiener te zijn, zemocht al meer dingen maar de tijdstip om te gaan slapen bleef…
 50. 50. Laat in de nacht schoot Yana wakker. Als ze uit haar bed kroop en nogeens goed in haar ogen wreef, zag ze meteen wat er aan de hand was, zewas opnieuw zwanger.
 51. 51. Nadat de zon opkwam, iedereen in huis wakker was en het vreudignieuws vernam, reageerden ze behoorlijk enthousiast. VooralFlorence, die voor de tweede keer vader zou worden. Liefdevol wreef hijover het dik buikje van Yana.
 52. 52. “Ik word nog eens vader.” zuchtte Florence opgelucht. Yana kniktezelfzeker, “wie heeft dat ooit gedacht?”Yana glimlachte. “De eicel die jouw zaadcel is tegengekomen en die zichbevrucht heeft.”Florence lachte en gaf haar een zoen.
 53. 53. Grietje was zeker blij voor haar zus. Het kon maar niet op: bijna het heelgezin was weer bij elkaar zoals vroeger, de familie was nog uitgebreidergeworden, het hing nog meer liefde in de lucht. Alles. Voor Grietje bleefhet nog steeds schreeuwen van de frustraties als ze samen met Florenceaan één tafel moest zitten of wat dan ik. Haar gevoelens voor hembleven, al kende ze Liam.
 54. 54. “En Grietje, heb je al een vriendje?” vroeg Yana. Grietje haar ogenwerden groot, het was alsof Yana met die vraag uit het niets kwam.“Of een vriendinnetje?” kwam Florence tussenbeide en keek even laternaar Yana, die met haar gefronste wenkbrauwen naar hem keek, “zo’ndingen bestaan, Yana.”
 55. 55. Grietje schrapte met haar keel en kreeg het niet makkelijk. Hoe moest zedit uitleggen?“Ik kan niet echt ontkennen dat ik verliefd ben.” vertelde ze, “maar alshet zo ver is, vertel ik nog meer.”
 56. 56. “Sukkelaars.” kwam Katinka tussenbeide. Iedereen begon te lachen en tegrijnzen, “ik word nooit in mijn leven nog verliefd!” meende ze evenlater. Niet iedereen geloofde haar, ooit zou haar tijd komen…
 57. 57. Tegen acht uur moesten de kinderen vertrekken naar school. Grietje enKatinka spraken af om beiden in de plaats met de schoolbus met de autonaar school te rijden.
 58. 58. Het heel huishouden was vertrokken naar school of werk en Yana bleefer alleen over, wel samen met de hond Otis – die intussen op pensioenwas. Yana wou genieten van het prachtig, zwoel weertje en trok meteenhaar bikini aan.
 59. 59. Tegen de middag kwamen de meisjes Grietje en Katinka terug vanschool. Zoals elke dag en in de lagere school kregen ze huiswerk mee, tothun grote frustratie.
 60. 60. Tegen de avond kwam Florence als laatste thuis, niet zonder legehanden maar met een promotie.
 61. 61. Zoals iedere maaltijd kwam heel het gezin samen om te eten en tebabbelen over het werk, school, het ander knap geslacht en nog zo’nboeiende gespreksonderwerpen.
 62. 62. Grietje had haar bord helemaal leeg en ineens kwam ze zo’n paar kilo’sbij. Ze schrok zich dood.“Damn!” vloekte ze luid, “die kilo’s moeten eraf! Ik zie echt eruit als eenmossel.”
 63. 63. Natuurlijk wist jan en alleman dat Grietje niet zo’n bepaald sportief typewas en dat bewees ze nog maar eens. Om de haverklap struikelde zeover haar eigen voeten op de loopband.
 64. 64. Natuurlijk wist jan en alleman dat Grietje niet zo’n bepaald sportief typewas en dat bewees ze nog maar eens. Om de haverklap struikelde zeover haar eigen voeten op de loopband.
 65. 65. Met moeite probeerde Grietje op te staan, natuurlijk niet zondergeërgerd te mompelen.“Ach, ik stop hier mee! Wat een stom ding!” besloot ze.
 66. 66. Maar ineens bleek ze weer helemaal fit te worden. Wauw, wat zo’n paarminuutjes lopen allemaal kon doen…
 67. 67. Het was bijna tien uur ‘s avonds en Grietje was nog niet helemaal moe.Wat moest je volgens haar doen om je laat in de avond bezig te houden?Juist ja, met jouw kapsel experimenteren!
 68. 68. De volgende ochtend zou iedereen Grietje haar nieuwe look te zienkrijgen. Katinka was meteen als eerste en had daar niets op tegen, meernog: als Grietje zich zo wou kleden, dat was Katinka haar probleem niet.“Het is echt neig, Grietje!” zei Katinka, “alhoewel ik zo nooit me wilkleden.”“Ja, je moet hiervoor karakter hebben, hè.”
 69. 69. “Dat is zeker!” gaf Katinka toe. Even later als de zon scheen en Katinkahaar kledij aan had, wou Grietje haar iets laten tonen. Toen Grietje naarhaar kledingkast liep en één van de la’s opentrok, schudde Katinka snelhaar hoofd.“Heb ik je aan eens gezegd dat die stijl niets voor mij is?”
 70. 70. “Ja, dat had ik al ondertussen begrepen, ja!” Uit de opengetrokken la hielGrietje een aansteker en een sigarettendoosje uit. Vervolgens stak zeeen sigaret op en inhaleerde. Katinka hoestte van de stank en keek deandere kant op, “dat moet je echt eens proberen!”
 71. 71. “What the fuck.” Katinka trok haar wenkbrauwen op van verbazing, “ikwist niet eens dat jij rookte.”“Niemand eigenlijk.” bekende Grietje, “ik gebruikkauwgom, haarshampoo en haarcrème. Mama Diana komt ook nooit inmijn kamer en de schoonmaakster zegt geen woord dus wat is hetprobleem?”“Wat het probleem is?
 72. 72. De schoonmaakster kan misschien geen woord zeggen maar mijnouders, mijn vader vooral dan, komen dikwijls genoeg naar mijn kamer.Ook al rook ik en camoufleer ik, ze komen toch erachter en zal ik eenenorme preek krijgen.”Zonder dat Grietje een woord kon zeggen, verliet Katinka meteen dekamer, uit schrik dat de sigarettenreuk in haar kleren kon komen.
 73. 73. Voor de rest was de dag van vandaag gewoontjes verlopen. Tot in de latedag van zaterdag. Yana werd wakker met enorme steken in haar buik enhet werd alsmaar erger dat er niets anders op zat dan bevallen…Florence was ook wakker en was in paniek, net hetzelfde als toen Yanavan Katinka moest bevallen, wat een raar gevoel van lang geleden!
 74. 74. Even later kreeg Yana uiteindelijk haar baby in haar armen. Het wasvoor de tweede keer een meisje, haar tweede dochter.“Florence, het is een meisje!” riep ze trots uit.
 75. 75. Een meisje? Florence had gehoopt op een zoon. Maar ach, wat was daarbelangrijk aan? Als hun kindje gezond was, dat was alles. Kordaat liephij naar zijn tweede dochtertje.“Ah wel? Moet je mama zo nodig wakker maken, stoute meid?”
 76. 76. Yana lachte. “Als we haar Frauke noemen?”Frauke. Dat klonk als muziek in de oren, dat vond Florence. “Dat past zobij haar. Natuurlijk, we geven haar de naam, oké?”Tevreden knikte Yana.
 77. 77. Grietje hoorde de afgelopen nacht alles gebeuren maar had nooit zin omeen kijkje te nemen. Deze ochtend nam ze wel een kijkje in de nieuwekinderkamer en kon gemakkelijk merken dat het een meisje was. Grietjewas zo trots dat ze voor de tweede keer tante was geworden en dat ophaar leeftijd!
 78. 78. Katinka had haar vermoeden dat de bevalling van haar moeder gebeurdwas en voor de zekerheid nam ze een kijkje in de nieuwe kinderkamer.Ja, haar visie was juist, ze kreeg een zusje.“Kijk, meisje.” Grietje wees naar Katinka, “dat is jouw zus.”
 79. 79. “Ja, ik weet het al wat er gebeurd is.” meende Katinka en kwam dichterbij haar jongere zusje, “dag lieve Frauke, het is jouw zus hier!” Ze keeklief naar Frauke.“Frauke?” fronste Grietje haar wenkbrauwen, “heet ze zo?”
 80. 80. “Inderdaad.” Katinka knikte, “ze mag eigenlijk van geluk spreken dat zethuis geboren is, niet op het unief zoals ik. Ze gaat grotendeels eennormaal leven hebben.”“Ach, dat heb jij toch ook?” beweerde Grietje.“Nu wel.” gaf Katinka toe, “maar toen ik een kind was, hmm… nee, nietecht.”
 81. 81. Ineens viel Florence de kamer binnen. “Het is tijd voor Frauke haarontbijt.” Zijn blik viel ineens op Grietje, “of ga jij dat haar geven?”Grietje schudde snel haar hoofd. “Oh nee, natuurlijk niet. Ik kan dat nogniet.” Ze gaf de baby Frauke snel aan haar vader door.
 82. 82. Na Frauke haar ontbijt werd ze in haar stoeltje gezet en natuurlijkgenoot ze daar de volle teugen van.
 83. 83. Yana vond tijdens het ontbijt het goede moment om iets te vertellenover de ‘10G Challenge’, aangezien Katinka een tiener was en oudgenoeg was om daarover iets te weten. Florence wist ook niets over deuitdaging. Grietje en Diana zouden dat al moeten weten.“Ik wil iets vertellen.” begon Yana, “ik ben ondertussen de tweedestamhoudster van een uitdaging, de 10G Challenge.
 84. 84. 10G betekent: tien generaties. De stamhoudster moet sowieso eendochter krijgen. De oudste dochter wordt dan de volgendestamhoudster en zo gaat het verder. Aangezien Katinka mijn oudstedochter is, wordt ze ook de volgende stamhoudster. Als ze dat wiltenminste.”
 85. 85. “Wauw, dat klinkt nice!” Katinka sprak alleen maar lof over deuitdaging, “ik wil wel de uitdaging aangaan. Ik wil later al sowiesokinderen, ik weet het zeker sinds de geboorte van Frauke, ze zijn zoschattig.”
 86. 86. “Hoe komt dat ik daar niets van weet?” kwam Florence eventussenbeide.“Ik wachtte op een goed moment, zodat ik dat aan iedereen konvertellen.” antwoordde Yana, “sorry dat ik dat een lange tijd verzwegenheb.”
 87. 87. “Dat maakt niet uit.” Hij pakte Yana haar hand, “ik heb ook verzwegenover mijn verleden. Het belangrijkste is dat ik nog steeds van je hou.”Zo’n reactie had ze al van Florence verwacht.
 88. 88. Natuurlijk ging het vredige nieuws ook rond.
 89. 89. Yana was blij dat ze weer kon gaan werken.
 90. 90. Terwijl Yana op haar werk zat en Florence vandaag een vrije daghad, moest hij natuurlijk de verantwoordelijkheden als vader op zichnemen.
 91. 91. Het gezin had nog eens nood aan een dierlijk gezelschap. Deze keergeen hond, wel een papegaai – naar het idee van Grietje. Hij noemdeKleurtje.
 92. 92. Grietje was helemaal dol op de papegaai.
 93. 93. Tegen vijf uur kwam Yana thuis met een schitterende promotie naarexperimenteel danseres! Maar vandaag moest ze al direct naar haarwerk terugkeren…
 94. 94. Tegen de avond groeide Grietje uiteindelijk op naar volwassene en zewas zo trots dat ze haar jeugd achter zich had.
 95. 95. Ondertussen onderging Grietje een make-over. Ze had terug naarnatuurlijke huidskleur maar haar extravagante leefstijl bleef.
 96. 96. Grietje vond het hoogste tijd om op haar eigen benen te staan en eenappartementje te huren. Ze nam afscheid van haar familie en vertrokper taxi naar haar nieuwe woonst.
 97. 97. Het ging steeds van goed naar beter met Yana en haar carrière. Zesleepte weer een promotie met extra bonus in de wacht.
 98. 98. Sinds Grietje van huis was, popelde Katinka om ook op haar eigen benente staan, in de uni weliswaar en dat wou ze met haar moeder bespreken.Maar het gesprek begon nogal stroef…“Euh, mama, sinds Grietje weg is, heb ik het gevoel dat ik wil gaanstuderen. Ik wil vandaag op Frauke haar verjaardag al vertrekken.”
 99. 99. Eerlijk gezegd was Yana geschrokken door wat Katinka allemaal hadverteld wat ze wou. Ze vond het ook goed dat haar dochter zelfstandigwou worden.“Ik wist niet dat je plannen had.”“Ja maar nu ben ik echt zeker.”
 100. 100. Yana stond snel van tafel. Vervolgens ging Katinka ook van tafel, ook alwist ze niet wat er zou gebeuren tot Yana haar een knuffel gaf.“Als je dat wil doen, moet je dat doen!”
 101. 101. Katinka was zo blij en was haar moeder zo dankbaar. Ze had al hetergste gevreesd…
 102. 102. “En wie denkt dat ik dat goed vind?” dook iemand ineens op. Het wasFlorence, “je weet nooit wat allemaal kan gebeuren.”“Kalm aan, Florence. Katinka is slim genoeg om aan kinderen tebeginnen op de universiteit.”
 103. 103. Florence schudde zijn hoofd. “Euh, hoe dan ook. Katinka is nog veel tejong om te gaan studeren. Ze gaat niet, punt.”Katinka wist al meteen dat haar vader dit niet zou goedkeuren.“Florence, doe eens normaal!”
 104. 104. “Laat maar. Ik heb jullie mening niet nodig. Ik ga studeren, punt.” Zonderdat haar ouders nog een woord konden uitbrengen, verliet Katinka dekeuken.
 105. 105. Laat in de avond was er nog eens een hoogdag van de familie. Het wasvandaag de verjaardag van Frauke die zich zou opgroeien naar peuter.Het resultaat was verbluffend.
 106. 106. Na Grietje volgde Katinka die vertrok uit huis. Ze bleef ondanks haarvader zijn mening steeds bij haar beslissing om te gaan studeren.
 107. 107. Ondertussen was er ook nog iemand heengegaan. Nee, niet naar deuniversiteit of naar zijn eigen huis, wel naar de hemel…Rust zacht, Otis!Ik had echt geen flauw benul dat Otis op die dag zou sterven, ik had de Magere Hein niet eens gezien of anders had ik daar een foto van gemaakt. Ik had pas gemerkt dat Otis dood was toen ik zijn icoontje niet meer zag .____. BOEHOE, IK GA HEM ZO MISSEN! :(
 108. 108. De volgende ochtend werd Jaqueline pardoes wakker, wel in de armenvan haar kersverse echtgenoot Yoran. Dat gaf haar een deugd gevoel. Yoran & Jaqueline
 109. 109. Om het even waar – in bed, aan tafel, voor de tv, voor de deur – kondenYoran en Jaqueline niet van elkaar afblijven.
 110. 110. Jammer genoeg waren er zelfs momenten dat ze elkaar niet kondenzien. Eén uur na het ontbijt stond de carpool voor de deur om Yorannaar zijn werk te brengen. Hij nam afscheid van zijn vrouw en met eenvrolijk lachje vertrok hij naar zijn werk.
 111. 111. Tegen de middag kwam Yoran terug thuis, ditmaal niet met lege handen.
 112. 112. Voor de rest was het een gewone dag geweest en dat hadden zeafgesloten door gewoon in hun bed te kruipen en hun oogjes dicht tedoen. Maar dat was toch niet alles, Jaqueline was wakker geschotendoor haar buik die ineens groeide. Ze kon al meteen denken…“Zwanger!”
 113. 113. Maar Jaqueline vertikte het om Yoran wakker te maken om hetvreugdige nieuws te vertellen. Ze kon maar beter wachten tot morgen.Alsof er niets gebeurd was, kroop ze weer in bed naast Yoran en sloothaar ogen.
 114. 114. Even later in de ochtend hoefde Jaqueline niets te vertellen over het feitdat ze zwanger was. Yoran merkte al direct dat er iets was, al was hijniet goed wakker. Natuurlijk was hij zo blij dat hij eindelijk vader werd…
 115. 115. Het gezinnetje had nood aan een dierlijk gezelschap en adopteerdeonlangs een hondje. De naam was Falsie, een oud mannetje dat zo kleinen schattig was, echt om op te eten.
 116. 116. Gelukkig voor Yoran dat Jaqueline al een gezelschap in huis had, terwijlhij op momenten naar zijn werk moest gaan.
 117. 117. Het was deprimerend voor Jaqueline om op de bankrekening te zien dater niet genoeg geld was voor een kinderkamer. Ze was ten einde raad enhet loon van haar en Yoran, dat was al maar niet zo vet. Toen dachtJaqueline aan iets, aan Geest Ooms. Misschien kon hij haar, Yoran en hetkindje helpen.
 118. 118. Alhoewel Jaqueline wist wat er zou volgen, schrok ze toch zich dood alsGeest Ooms verscheen.“Ah, Geest Ooms. Ik heb je hulp nodig.” Ze keek de geest smekend aan.
 119. 119. “Ik weet het al.” kon Geest Ooms al meteen raden, “je hebt geld nodigvoor een kinderkamer en ik moet jullie het geld bieden.”Jaqueline haar ogen werden groot. “Jui… juist ja! Hoe weet je dat?”Geest Ooms grijnsde. “Ik weet alles.”
 120. 120. “Oh, het zou genereus van jou zijn als je ons rijkdom zou geven.”Geest Ooms lachte. “Natuurlijk, mevrouw. Uw wens is mijn bevel, ik beneen geest van mijn woord.” Ineens bewoog hij met zijn armen en sprakeen of ander vreemd spreuk uit, later zei hij: “Voil{, uw wens is vervuld!”
 121. 121. Niet veel later kreeg Jaqueline wat ze wou. Een zak vol met geld vlooguit de lucht. Het was geen enkele simdollars, wel een heel pak, zeker10.000 simdollars!“En dat is nog niet alles.” zei Geest Ooms achteraf.
 122. 122. En dat geloofde Jaqueline op zijn woord.Toen de bovenverdieping al gebouwd was, was er geen geld meer omeen kamertje te kunnen bouwen. Jaqueline kreeg weer hoop als een zakgeld weer uit de lucht viel. Deze keer iets minder…
 123. 123. Maar toch genoeg om een echt kinderkamertje te bouwen. Jaquelinetwijfelde of het een meisje of een jongen werd, daarom koos ze voor éénneutrale kleur: geel.
 124. 124. Het geld viel hier nog steeds voor het rapen.
 125. 125. Tegen de avond kwam Yoran uiteindelijk thuis van zijn werk en het geldstroomde nog steeds binnen, deze keer Yoran zijn bonus omdat hij eenpromotie kreeg.
 126. 126. Yoran schrok zich rot als hij zijn huis zag. Niet meer dat klein huisje voorhij naar het werk was vertrokken, wel een gigantisch huis met eenbovenverdieping en een balkonnetje. Wat had Jaqueline weeruitgespookt?
 127. 127. In de woonkamer kwam hij Jaqueline tegen, met wie hij een hartigwoordje wou wisselen.“Wat heeft dit te betekenen?” vroeg hij lukraak, voor Jaqueline iets konzeggen, “we hadden hiervoor toch niet genoeg geld? Of ineens wel?”
 128. 128. “Ik wou een kinderkamertje bouwen en had niet genoeg geld. Toendacht ik meteen aan Geest Ooms en hij had enkele simdollars gegeven.Hoe geweldig-”Yoran onderbrak haar meteen. “Een kinderkamertje bouwen?! Je hebtgewoon het huis zeker twee keer groter gebouwd!”
 129. 129. “Ja natuurlijk. Op de gelijkvloers was er toch geen plaats meer en klaagzo niet dat ik het heel rekening had geplunderd. Dit alles had GeestOoms betaald en we hebben nog veel geld over.” vertelde Jaqueline.Yoran was er daar niet meer eens. “Je zei: één kinderkamertje. Hoeveelgeld we ook hebben gekregen, er zou één kinderkamertje komen enniets anders. Zelfs geen bovenverdieping.”
 130. 130. “Och man, mem toch zo niet!” zuchtte Jaqueline geërgerd.“Ik heb ook mijn principes, Jaqueline.” zei Yoran, “het is beter dat wevandaag apart slapen.”
 131. 131. Met tranen in haar ogen kroop Jaqueline in bed. Deze keer een nachtzonder Yoran naast haar maar het was zo. Jaqueline vroeg zich af of zijnreactie al niet overdreven was…
 132. 132. Het was Yoran zijn eerste eenzame nacht in zijn huis. Oké, het was nietecht eenzaam, hij had de hond Falsie nog. Het knaagde hem, was zijnreactie toch niet te fel? Hij zou blij moeten zijn dat zijn gezin uitbreidingkreeg, dat hij zijn zus kon volgen.
 133. 133. Eten aan dezelfde tafel was voor hun ook frustrerend tijdens een ruzie.Vonden ze dat ze hun ruzie moesten bijleggen? Of bleven ze nog lieverkoppig tegen elkaar?Yoran schrapte zijn keel. “Sorry voor gisteren. Mijn reactie wasoverdreven, ik weet het.”
 134. 134. Jaqueline hoopte al dat Yoran zijn excuses zou aanbieden en toch vondze dit verwonderd.“Ik kon wel neervallen toen je je mond opentrok.” zei ze.“Ja, ik weet het. Het spijt me ervoor. Ik ben al blij dat ons gezin watuitbreiding krijgt.
 135. 135. Maar gaan we nu zonder meer onze ruzie bijleggen? Alles vergeten envergeven?”Jaqueline hoefde geen twee keer na te denken. Ze stemde toe en voeldeYoran zijn hand. Alles was weer koek en ei tussen hun.
 136. 136. Na het ontbijt checkte Jaqueline de brievenbus – uiteraard in haarpyjama – en zag niets anders dan rekeningen, rekeningen en euh…Ja, nog rekeningen!
 137. 137. Deze nacht kreeg het gezin jammer genoeg zeer vreemd bezoek. Watkwam dat vreemd bezoek hier in godsnaam doen? Wie was dat vreemdbezoek?
 138. 138. Het was de inbreker die gemunt had op chique, moderne spullen dieveel waarde hadden. Gelukkig werd hij net op tijd ingerekend door depolitie.
 139. 139. Door al dat gedoe kreeg Jaqueline felle steken in haar buik en hield zehet niet meer uit dat ze maar moest bevallen.
 140. 140. Even later kreeg Jaqueline haar eerste kind in haar armen.“Oh kijk, Yoran!” riep ze enthousiast en trots uit, “we hebben eenzoontje!”
 141. 141. Maar Jaqueline voelde nog iets in haar buik en gaf de baby aan Yorandoor. Ineens wist ze al goed genoeg wat er aan de hand was.“Nog een baby?” Yoran keek zijn vrouw verward aan.
 142. 142. “Inderdaad Yoran, goed opgemerkt!”Jaqueline en Yoran waren de trotste ouders van de kersverse tweeling:twee jongens.
 143. 143. Carey & Pearce
 144. 144. 10G Cameron

×