Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Conocimientos básicos

1,010 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Conocimientos básicos

 1. 1. Caballs El cavall , una subespècie d'una de les set espècies vivents de la família dels èquids. El cavall ha evolucionat al llarg dels últims 55-45 milions d'anys, des d'una petita criatura amb diversos dits, fins al gran animal d'un únic dit d'avui en dia. Els humans començaren a domesticar els cavalls vers el 4000 aC i es creu que la seva domesticació ja era estesa el 3000 aC; l'any 2000 aC, l'ús de cavalls domesticats ja s'havia estès pel continent eurasiàtic. Tot i que la majoria de cavalls d'avui en dia estan domesticats, encara hi ha poblacions amenaçades de cavall de Przewalski, l'únic cavall salvatge autèntic que queda, així com cavalls ferals, més comuns, que viuen en llibertat però descendeixen d'avantpassats domesticats.
 2. 2. Cavalls <ul><li>Biologia
 3. 3. Sentits
 4. 4. Races
 5. 5. Reproducció
 6. 6. Relació amb els humans
 7. 7. Aires
 8. 8. Origen </li></ul>
 9. 9. Biologia <ul>En la naturaleza los caballos son presas de los depredadores y por ello tienen fuertes instintos de huida y defensa. Su primera reacción ante una amenaza es asustarse y huir pero también son capaces de defenderse cuando no pueden escapar o cuando se amenaza a sus crías. Suelen ser curiosos, y cuando se asustan suelen investigar un instante sobre la causa de su miedo y no siempre huyen al descubrir que hay peligro. La mayoría de las razas de silla se han desarrollado por su velocidad, agilidad, resistencia y estado de alerta; cualidades naturales que provienen de sus ancestros salvajes. Aunque por la cría selectiva algunas razas son más dóciles, en especial los caballos de tiro.[40] Los caballos son animales de manada, con jerarquías claras, liderados por un animal dominante (generalmente una yegua ). </ul>
 10. 10. SENTITS Els cavalls tenen una vista molt bona però diferent de la dels humans. Els seus ulls són els més grossos de tots els mamífers terrestres i estan situats als costats del cap.Pot afirmar-se que l'oïda dels cavalls és millor que la dels humans. A més, poden orientar les orelles girant-les fins a 180 graus de forma independent, per a concentrar la seva antenció auditiva sense necessitar de moure el cap.Algunes tribus primitives tenen un olfacte molt més entrenat que el dels habitants de les grans ciutats. En part això és degut a la contaminació. Algunes tribus primitives tenen un olfacte molt més entrenat que el dels habitants de les grans ciutats. En part això és degut a la contaminació. Els cavalls tenen un sentit del tacte molt desenvolupat. Les àrees més sensibles són al voltant dels ulls, les orelles i el musell. En general tota la pell és sensible: un cavall pot sentir la presència d'un petit insecte en qualsevol part del seu cos.
 11. 11. RACES Haflinger: La raça Haflinger o Avelignese és una raça de cavalls desenvolupada a final del segle XIX a Àustria i Itàlia. Es tracta d'un cavall petit i robust molt adaptat a marxar per la muntanya Arabs: El cavall de raça àrab deu la seva reputació a la seva intel ligència, caràcter fort i resistència excel·lent. Amb un cap característica i la cua sempre en alt, el cavall àrab és una de les races de cavalls millor reconegudes en el món. És una de les races de cavall més antigues, ja que hi ha evidència arqueològica de fa 4.500 anys de cavalls molt similars als àrabs moderns. Español: Com a raça de cavalls en sentit modern el cavall andalús s'associa amb el cavall P.R.E. (cavall de &quot;Pura Raza Española&quot;), un cavall de creació relativament recent basat en cavalls criats originalment a Andalusia. Des de fa molts anys hi ha eguassades PRE per tot el món, algunes amb seu a Catalunya. Suffolk Punch El Suffolk Punch, també conegut històricament com a Suffolk Horse o Suffolk Sorrel, és una raça anglesa de cavall de tir. La raça deu la primera part del seu nom al comtat de Suffolk, a Ànglia de l'Est i el nom Punch (&quot;empenta&quot;, en anglès) a la seva aparença robusta i la seva força
 12. 12. Reproducció Arriba a la maduresa sexual als 4 anys. La gestació dura uns 11 mesos i la femella dona a llum una sola cria. Els cavalls domèstics tenen dificultats en l'acoblament sexual, per això en certes ocasions és necessari que un home dirigeixi el membre del cavall a l'hora de fecundar la femella; aquests homes es denominen mamporrers.
 13. 13. RELACIÓ AMB ELS HUMANS Arreu del món, els cavalls tenen un paper en les cultures humanes. Els cavalls són utilitzats pel lleure, per esports i pel treball. La FAO recull que el 2003, la Xina tenia el major nombre de cavalls del món, amb més de 8 milions, seguida per Mèxic (6.260.000), el Brasil (5.900.500), els Estats Units (5.300.000) i Argentina (3.655.000).
 14. 14. A I R E S * Pas: és l'aire més lent, amb quatre temps. El cavall en aquest aire avança en diagonal (es a dir, avança a la vegada la mà esquerra i el peu dret i així consecutivament). * Trot: aire més ràpid que el pas, de dos temps, simètric i saltat (en un moment determinat, el cavall queda en suspensió, sense cap peu sobre el terra). El trot pot ser de treball (a bon ritme), reunit (un aire cadenciat, lent i elevat) o llarg (on el cavall arriba a la major amplitud de tranc).
 15. 15. ORIGEN Fa 55 milions d'anys va habitar el Hyracotherium (o Eohippus), avantpassat de tots els membres del gènere Equus. L'Eohippus tenia una mida que oscil·lava entre els 2 i els 4 dm d'altura, amb quatre dits a les extremitats anteriors i tres en les posteriors. A simple vista era semblant a un gos. Els seus orígens es poden trobar a Nord-amèrica, on es va extingir. Anys més tard van ser els colonitzadors espanyols els encarregats de reintroduir el cavall al continent americà. L'evolució de l'Eohippus va fer augmentar la seva alçada fins als 115 cm i va perdre els dits fins a fer-se monodàctil, és a dir, amb un sol dit. Poc a poc, el seu únic dit va endurir fins a desenvolupar el casc o peülla i així fugir més fàcilment dels seus predadors.
 16. 16. JOCS OLIMPICS PEKIN 2008 Theodora Elisabeth Gerarda van Grunsven, coneguda com a Anky van Grunsven, ( Erp , Països Baixos , 1968 ) és una amazona neerlandesa, especialista en doma clàssica , guanyadora de 8 medalles olímpiques La amazona catalana Beatriz Ferrer-Salat, muntant el seu cavall Beauvalais, s'ha fet, aquest dimecres, amb la medalla de bronze en la prova individual de doma dels Jocs Olímpics d'Atenes. L'or ha estat per a l'holandesa Anky Van Grunsven, amb Salinero i la plata se l'ha emportada l'alemanya Ulla Salzgeber amb Rusty. És la 12ena medalla de la delegació espanyola a la capital grega i la segona que s'aconsegueix amb doma després que es guanyés la plata en la disciplina per equips en la que hi participava, també, la Beatriz.

×