спортисти ивет 11

215 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
215
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

спортисти ивет 11

 1. 1. ФутболМажореткиБаскетбол СкейтбордБокс СърфКолелоездене ГимнастикаСки Конна ездаПлуване
 2. 2. Футболът е отборен спорт, който сеиграе от два отбора по единадесетдуши със сферична топка. Футболъте най-популярният спорт в света.Футболът се играе на правоъгълнополе, покрито с естествена илиизкуствена трева, като целта етопката да бъде вкарана във врататана противника, при което сеотбелязва гол.
 3. 3. Баскетболът е игра с топка,която се играе от два отборас по 5 играча всеки. Всекиотбор се стреми да направиповече точки вкарвайкитопката в коша напротивника. Размерът наигралното поле е 28(странична линия) на 15метра (линията под коша).Височината на коша е 3,05 м
 4. 4. Различията, коитосрещаме в отделнитепубликации поотношение възникванетона бокса, постепеннонамаляват. Историците испециалистите,посветили се наразкриването коренитена историческоторазвитие на бокса вечеса единодушни.
 5. 5. Колоезденето е спорт, вкойто се организиратсъстезаниямежду спортисти,яздещивелосипеди.Състезанията могат дабъдат на различнинастилки и терени и сразлични велосипеди.
 6. 6. Карането на ски евид спорт или хоби и представлявапързаляне по сняг, вода, трева илидруго подходящо покритие с нисъккоефициент на триене, с помощта напособия, наречени ски и щеки.
 7. 7. Плуването е начин напридвижваневъв водата посредствомдвижение на тялото.Усвоимо е от човека ивсички животни. Освенпрекрасен начин заподдържане на физическаформа и активност,плуването е и спортнадисциплина.
 8. 8. Скейтборд наричан и само скейт,представлява платформа от слепенипластове тънко дърво във вид нагъвкава дъска, поставена върху четириколелца. Използва се за спортна иразвлекателна дейност. Задвижва се седин крак на земята, докато другиятостава върху платформата или сезасилва по наклон.
 9. 9. Сърфборд е дълга дъска,употребявана в спорта сърф.Дъските обикновено са леки, ноздрави, така че могат даиздържат тежестта на човек,който е прав на тях. Изобретениса в Хаваи с използването наместни дървета.
 10. 10. Гимнастика е спорт, койтокомбинира физическа сила,гъвкавост и координация.Практикува се както отаматьори с цел трениране натялото, така и отпрофесионални спортисти вспортната и художественагимнастика.
 11. 11. Конят се управлява основно споводи, шенкели (част откраката, разположена междуколяното и глезена) и позицияна тялото. В ездовататерминология те сеупоменават с термина „основнипомощи”.

×