Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Seven QC Tools Training; Quiz

10,510 views

Published on

Go through the seven quality tools training quiz and compare, how much you have learnt from this online training of 7QC tools? The quiz has 15 multiple choice questions based on seven quality tools. Choose one answer out of the given choices for every question write these choices on a paper. After completing the quiz compare yourself with answer key in the end of quiz. Find yourself where you are in learning of 7 QC Tools. If you find your performance is not up to the mark then go again for the training of seven QC tools. You may do it as many times as you want. Improve your performance every time you go through the training.

Published in: Engineering

Seven QC Tools Training; Quiz

  1. 1. SEVEN QC TOOLS TRAINING QUIZ
  2. 2. SEVEN QC TOOLS TRAINING: QUIZ Shakehand with Life | 1 Que.1 Who is known as the father of QCC? A. Juran B. Deming C. Ishikawa D. Pareto
  3. 3. SEVEN QC TOOLS TRAINING: QUIZ Shakehand with Life | 2 Que.2 Who developed seven qc tools? A. Pareto B. Deming C. Juran D. Ishikawa
  4. 4. SEVEN QC TOOLS TRAINING: QUIZ Shakehand with Life | 3 Que.3 If Q is quality, P is performance, E is expectations, then what do you understand by Q>1 A. Performance is less than expectations B. Performance is more than expectations C. Performance is at par D. None of the above
  5. 5. SEVEN QC TOOLS TRAINING: QUIZ Shakehand with Life | 4 Que.4 A defect is known as A. Physical damage B. Aesthetic non conformance C. Non conformance to parameter D. All above
  6. 6. SEVEN QC TOOLS TRAINING: QUIZ Shakehand with Life | 5 Que.5 Process flow diagram is a tool to A. Audit Process B. Identify potential trouble spots C. Locate control activities D. All above
  7. 7. SEVEN QC TOOLS TRAINING: QUIZ Shakehand with Life | 6 Que.6 Tally Mark (|||| || ) is equal to A. 8 B. 7 C. 6 D. 5
  8. 8. SEVEN QC TOOLS TRAINING: QUIZ Shakehand with Life | 7 Que.7 The tool used to show movement of product is A. Histogram B. Control chart C. Process flow chart D. Scatter diagram
  9. 9. SEVEN QC TOOLS TRAINING: QUIZ Shakehand with Life | 8 Que.8 Skewness in the data is presented by A. Process flow chart B. Histogram C. Pareto diagram D. Cause and effect diagram
  10. 10. SEVEN QC TOOLS TRAINING: QUIZ Shakehand with Life | 9 Que.9 Which tool is also known as 80-20 rule? A. Histogram B. Pareto diagram C. Cause and effect diagram D. Scatter diagram
  11. 11. SEVEN QC TOOLS TRAINING: QUIZ Shakehand with Life | 10 Que.10 Which tool is also named as Fishbone diagram? A. Pareto diagram B. Scatter diagram C. Ishikawa diagram D. Histogram
  12. 12. SEVEN QC TOOLS TRAINING: QUIZ Shakehand with Life | 11 Que.11 If the value of r = 0.92, then the two variables have A. High degree of positive correlation B. Low degree of positive correlation C. High degree of negative correlation D. Low degree of negative correlation
  13. 13. SEVEN QC TOOLS TRAINING: QUIZ Shakehand with Life | 12 Que.12 For mean chart, UCL is A. Mean + Std. dev. B. Mean + 3Std. dev. C. Mean – Std. dev. D. Mean – 3Std. dev.
  14. 14. SEVEN QC TOOLS TRAINING: QUIZ Shakehand with Life | 13 Que.13 For Range Chart, UCL A. Mean + Std. dev. B. Range + Std. dev. C. Range + 3Std. dev. D. Mean + 3Std. dev.
  15. 15. SEVEN QC TOOLS TRAINING: QUIZ Shakehand with Life | 14 Que.14 Accuracy is A. Closeness of individual data points B. Closeness of data points to target value C. Closeness of mean value to target value D. None of the above
  16. 16. SEVEN QC TOOLS TRAINING: QUIZ Shakehand with Life | 15 Que.15 Precision is A. Closeness of individual data points B. Closeness of data points to target value C. Closeness of mean value to target value D. None of the above
  17. 17. SEVEN QC TOOLS TRAINING: QUIZ Shakehand with Life | 16 Answer Key Que. Ans. Que. Ans. Que. Ans. 1 C 6 B 11 A 2 D 7 C 12 B 3 B 8 B 13 C 4 D 9 B 14 C 5 D 10 C 15 A
  18. 18. SEVEN QC TOOLS TRAINING: QUIZ Shakehand with Life | 17 Contact Narender Sharma Mob: 08684861131, 09315132462 Website: www.shakehandwithlife.in | www.shakehandwithlife.puzl.com | www.shakehandwithlife.blogspot.in Email: shakehandwithlife@gmail.com | narender@shakehandwithlife.in

×