Xarxes Multimèdia - PR3 - Exercici 1

459 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
459
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • \n
 • \n
 • \n
 • \n
 • \n
 • \n
 • \n
 • \n
 • \n
 • \n
 • \n
 • \n
 • \n
 • \n
 • \n
 • \n
 • \n
 • \n
 • \n
 • \n
 • \n
 • Xarxes Multimèdia - PR3 - Exercici 1

  1. 1. Configuració de connexió:Ordinador - Telèfon mòbilAlbert Tejeda Franch | 01/06/2012
  2. 2. IntroduccióA l’hora de voler transferir un arxiu d’un telèfon mòbil antic* a un ordinador,normalment es sol recurrir a un cable USB específic de la marca del dispositiu. Aixòha generat més d’un problema a un bon nombre d’usuaris ja que s’ha de dependreúnicament d’aquests cables exclusius per poder fer la transferència, i no és extranyveure casos d’usuaris que els perden o extravien, pel que han de comprar-ne un denou.No obstant, la veritat és que també és possible dur a terme aquesta connexió senseun cable, mitjançant una de les característiques més comuns en aquests telèfons: elBluetooth.*entenent com a antic aquells que no és un smartphone.
  3. 3. 1. Bluetooth
  4. 4. 1. Bluetooth1.1 DescripcióBluetooth és un protocol de comunicacions basat en l’estàndard IEEE 802.15 i quepermet la transmissió de veu i dades entre diferents dispositius mitjançantradiofreqüència, de manera que aquests no han d’estar necessàriament alineats(com el cas dels infrarojos) i poden estar tant distants com la potència de transmissióho permeti. D’aquesta manera, segons el tipus de potència, els dispositius es podenclassificar segons: Potència màxima Rang de potència Classe 1 100 mW 100 metres aprox. Classe 2 2.5 mW 10 metres aprox. Classe 3 1 mW 1 metre aprox.A més, existeixen diferents versions que es classifiquen segons la seva amplada debanda. El dispositiu mòbil que farem servir utilitza la versió 2.0, la qual permet establirtransferències amb una velocitat màxima de 3Mbps.
  5. 5. 1. BluetoothD’altra banda, el sistema Bluetooth pot establir fins a tres nivells de seguretat:· Nivell 1: permet que qualsevol equip Bluetooth es connecti al dispositiu. En aquestsentit, no existeix cap tipus de seguretat.· Nivell 2: quan s’estableix el canal de comunicació, el sistema permet autenticar,xifrar i autoritzar la connexió entre dispositius.· Nivell 3: abans que s’estableixi el canal de comunicació, s’implanten certes mesuresde seguretat.Per poder connectar els dispositius, aquests han de tenir un SSID per poderidentificar-los. Un cop s’escaneja la zona, s’estableix un protocol de seguretat basaten un codi de, normalment, 4 xifres. Un cop es comprova que el codi coincideix enels dispositius, s’estableix la vinculació i es pot començar a intercanviar informació.El seu ús més comú és per xarxes sense fils d’àrea personal (WPAN) i permet establirconnexions punt a punt, i punt a multipunt.
  6. 6. 1. Bluetooth1.2 Telèfons mòbils amb BluetoothAvui dia, tots els nous telèfons mòbils i smartphones disposen d’aquest sistema detransferència de dades. No obstant, alguns models tenen certes restriccions, com elcas de l’iPhone (totes les versions), el qual només permet connectar-se amb altresdispositius tipus mans lliures o altaveus sense fils i, per transferir arxius, només éspossible fer-ho amb l’última versió del sistema operatiu, connectant-se via Wi-Fi inomés per sincronitzar-se amb iTunes.En aquest sentit, hi han dispositius mòbils que requereixen un software específic perpoder sincronitzar els arxius amb l’ordinador. Aquesta dependència es pot evitarrecorrent a mètodes no oficials, com el cas de l’iPhone i el Jailbreak, el qual amb unaaplicació concreta és possible fer aquesta connexió entre dispositius i poder realitzartransferències d’arxius.Així doncs, és possible que el Bluetooth sigui insuficient depenent del model detelèfon i s’hagi de recòrrer a altres alternatives per poder realitzar la transferència. Enel nostre cas farem servir un telèfon mòbil del 2009, el qual no necessita cap softwareper sincronitzar-se amb l’ordinador: el Nokia 2720a-2.
  7. 7. 2. Característiques dels dispositius
  8. 8. 2. Característiques dels dispositius2.1 iMac Core i7 (segona generació de 27”): · Processador de 2.8 GHz Inter Core i7. · Memòria de 8 GB a 1067 MHz DDR3. · Sistema operatiu OSX Snow Leopard. · Bluetooth incorporat: - Versió: 4.0 (fins 24 Mbps) - Fabricant: Broadcom - SSID: Albert T. Franch2.2 Nokia 2720a-2: · Dispositiu mòbil de gama baixa. · No permet connexió Wi-Fi. · Reprodueix MP3, AAC i JPG (arxius transferibles). · Bluetooth incorporat: - Versió: 2.0 (fins 3 Mbps) - SSID: Nokia 2720a-2
  9. 9. 3. Tutorial de configuració i connexió
  10. 10. 3. Tutorial de configuració i connexió3.1 Vinculació dels dispositiusPer defecte, els dispositius utilitzats tenen un SSID que els identifiquen. No obstant,en cas de voler canviar-ho, a l’ordinador podem configurar aquesta propietataccedint a: Preferencias del sistema > Compartir > Compartir bluetooth > Nombredel ordenador.
  11. 11. 3. Tutorial de configuració i connexióAl telèfon mòbil, en canvi, el podem canviar accedint a: Menú > Ajustes >Conectividad > Bluetooth > Nombre de mi teléfono.Un cop tinguem els SSID configurats començarem amb la vinculació.Partint de l’ordinador, accedirem a: Preferencias del sistema > Bluetooth > Configurarnuevo dispositivo.
  12. 12. 3. Tutorial de configuració i connexióApareixerà una pantalla d’assistent de configuració Bluetooth, on escanejarà elsdispositius propers i els anirà mostrant en una llista de resultats. Quan detecti elnostre telèfon mòbil, el seleccionarem i li donarem a continuar.D’aquesta manera, el telèfon mòbil ens preguntarà automàticament si desitgem lasol·licitud de vinculació, pel que acceptarem.
  13. 13. 3. Tutorial de configuració i connexióL’ordinador generarà un codi per poder establir la connexió. En efecte, el mòbildemanarà que s’introdueixi aquesta clau, pel que procedirem a escriure-la.
  14. 14. 3. Tutorial de configuració i connexióUn cop acceptem al mòbil i cliquem sobre ‘Continuar’ a l’assistent, l’ordinadoravisarà que primer s’ha d’afegir el dispositiu al panell de preferències de la xarxa.Acte seguit avisarà que l’enllaç s’ha dut a terme amb èxit.
  15. 15. 3. Tutorial de configuració i connexióAra haurem d’afegir el dispositiu al nostre panell de preferències de la xarxa. Per això,accedirem a: Preferencias del sistema > Red > Bluetooth PAN > Conectar.D’aquesta manera, ja tindrem els dispositius completament vinculats.
  16. 16. 3. Tutorial de configuració i connexió3.2 Transferència d’arxiusTot i que l’ordinador permet configurar la compartició d’arxius mitjançant Bluetooth,no hi ha possibilitat de poder enviar-los. D’aquesta manera, per poder accedir alsarxius compartits, el telèfon mòbil ha de tenir la capacitat d’explorar les carpetes del’ordinador i, en el nostre cas, això no és possible. Així, doncs, l’única transferènciaque es pot dur a terme és del telèfon mòbil a l’ordinador, ja que el telèfon mòbil sí quepermet enviar arxius.Per això haurem de seleccionar un arxiu al mòbil i seleccionarem: Enviar > VíaBluetooth > Dispositivos vinculados > SSID del nostre ordinador.
  17. 17. 3. Tutorial de configuració i connexióA l’ordinador apareixerà un missatge que ens demanarà si volem acceptar l’arxiu.Finalment, acceptem.
  18. 18. 4. Enllaços d’interés
  19. 19. 4. Enllaços d’interés4.2 Connexions BluetoothExplicació que mostra com s’estableixen les connexions Bluetooth entre diferentsdispositius.http://es.kioskea.net/contents/bluetooth/bluetooth-fonctionnement.php34.1 AndroMoteAplicació que permet connectar-se via Wi-Fi a qualsevol media server i transferirfotografies, vídeos i música de l’ordinador a qualsevol mòbil amb SO Android.http://www.andromote.de/4.3 Connectar un mòbil a un ordinador amb sistema operatiu Windows 7El procediment és molt similar al que s’ha explicat en aquesta presentació, però técom a avantatge la possibilitat de poder copiar i pegar arxius directament del’ordinador al mòbil.http://www.arturogoga.com/2008/02/12/como-conectar-un-celular-con-bluetooth-a-la-pc/
  20. 20. 5. Bibliografia
  21. 21. 5. Bibliografía5.1 Informació sobre el telèfon mòbil:· http://www.gsmarena.com/nokia_2720_fold-2801.php5.2 Informació sobre el sistema Bluetooth:· http://es.wikipedia.org/wiki/Bluetooth· http://www.gsmarena.com/glossary.php3?term=bluetooth· http://www.monografias.com/trabajos43/bluetooth/bluetooth.shtml5.3 Llista de telèfons mòbil amb Bluetooth:· http://www.telefonos-moviles.com/bluetooth/default.asp

  ×