Toleranta l t tudr arghezi-2014

1,269 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,269
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
48
Actions
Shares
0
Downloads
24
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Toleranta l t tudr arghezi-2014

 1. 1. Eleve:Neacsu Catalina, Cls 11C Prof. Coord:Manafu Georgeta,
 2. 2. Cuprins Ziua internationala a tolerantei Competente sociale Ce inseamna “a fi tolerant “? Importanta tolerantei Cum putem fi o persoana toleranta ? Toleranta in educatie
 3. 3. Ziua internationala a tolerantei  Incepand cu 1995, la initiativa UNESCO, 16 noiembrie a fost proclamata Ziua Internationala a Tolerantei.  De asemenea, la 16 noiembrie fiecare individ ar trebui sa reflecteze la propriul sau comportament, in relatiile pe care le dezvolta cu cei de langa el.  In aceasta zi ni se ofera o noua perspectiva si este un prilej de a transmite in jurul nostru numai mesaje pozitive, pe tema bogatiei diversitatii si a dorintei de convietui in pace.
 4. 4.  Axata pe actiuni educative, ce-i vizeaza atat pe copii cat si pe adulti, aceasta zi are menirea de a reaminti omenirii ca intoleranta este generatoare de violenta si totodata indeamna comunitatile sa traiasca in pace si respect.
 5. 5. Competente sociale  Empatia: Arata intelegere, prietenie si respect fata de sentimentele celorlalti.  Negocierea: Identifica obiectivele comune dintre cele doua parti, expirma-ti clar argumentele, asculta si incearca sa intelegi pozitia celeilalte parti;  Leadership-ul: Comunica-ti gandurile si sentimentele pentru a-ti justifica deciziile; incurajeaza-i pe cei din jurul tau.  Lucrul in echipa: Lucreaza alaturi de ceilalti; contribuie cu idei si cu efort, asuma-ti sarcini si du-le la bun sfarsit; incurajeaza-i pe ceilalti membri ai echipei; rezolva conflictele pentru binele echipei.  Diversitatea culturala: Invata sa lucrezi alaturi de persoane care apartin altei etnii, care au o educatie diferita de a ta sau care au alta confesiune. Accepta diferentele dintre oameni si fundamenteaza-ti impresiile despre cineva pe felul in care acea persoana se comporta, nu pe stereotipuri.
 6. 6. Competenţele-cheie pentru învăţarea pe tot parcursul vieţii reprezintă o combinaţie a cunoştinţelor, a abilităţilor şi a atitudinilor adecvate fiecărui context. Acestea sunt necesare în special pentru împlinirea şi dezvoltarea personală, pentru incluziunea socială
 7. 7. A fi tolerant!  Toleranţa înseamnă respectul, acceptarea şi aprecierea bogatei diversităţi a culturilor lumii noastre, a formelor de expresie şi a felurilor de a fi om.  Toleranţa nu este numai o datorie morală, dar şi o cerinţă politică şi juridică.  Ce este toleranţa? Atributul umanităţii
 8. 8. Importanta Tolerantei  Toleranţa implică respingerea dogmatismului şi a absolutismului şi afirmă standardele stabilite în instrumentele internaţionale de drepturi ale omului.  Toleranta este un cuvant pe care ar trebui sa-l cunoastem cu totii si sa-l transmitem copiilor nostri.  In prezent, mai mult decat oricand, copiii interactioneaza cu oamenii de etnii, religii si culturi diferite.
 9. 9. Cum putem fi o persoana toleranta  A fi o persoana toleranta consta in a comunica cu toata lumea ,intr-un mod binevoitor ,trecand peste defectele lor pentru a purta o discutie de tip normal.
 10. 10. Toleranta in educatie  A-i invata pe copii toleranta este un lucru important nu numai fiindca face parte din respectarea legilor si din traditiile noastre de ospitalitate, dar si fiindca persoana care invata sa fie deschisa fata de diferente va avea mai multe oportunitati in educatie, afaceri si in multe alte aspecte ale vietii.

×