Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Hoe een community te starten
Om mensen met elkaar in contact te brengen, organiseert VNG diverse bijeenkomsten, waaonder b...
http://www.ted.com/talks/derek_sivers_how_to_start_a_movement.html
http://darkmattermatters.com/2009/11/11/what-can-commun...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Opdracht 17: Hoe een community te starten

160 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Opdracht 17: Hoe een community te starten

  1. 1. Hoe een community te starten Om mensen met elkaar in contact te brengen, organiseert VNG diverse bijeenkomsten, waaonder bustours. Om te stimuleren dat deelnemers ook na afloop kennis blijven delen, ligt het voor de hand om deze doelgroep als een community te benaderen, Zo'n community kent een technische componenten, maar het draait uiteindelijk om contact tussen mensen. Techniek Een community kun je faciliteren door de juiste platforms beschikbaar te maken. Je kunt daarbij zelf een platform inrichten, zoals een discussieforum een Facebookpagina of een Linked-in groep. Je kunt ook gebruik maken van reeds bestaande platforms (bijvoorbeeld een bestaande Linked-in groep). Belangrijkste advies: kies een platform waar je doelgroep al gebruik van maakt. Hoe minder tijd geïnvesteerd hoeft te worden in het doorgronden van de techniek, hoe makkelijker men overschakelt op de inhoud. Menselijke component Het komt voor dat een community min of meer vanzelf lijkt te ontstaan. Dan is er meestal sprake van een groep mensen met een gedeelde en duidelijke vraag of interesse hebben. Veel vaker komt het voor dat die vraag latent is. In dat geval moet er flink worden geïnvesteerd in de start en het onderhoud van een community. Een community manager kan een trekkersrol vervullen. Hij of zij stimuleert en beloont deelnemers aan de groep. De Communitymanager spoort aan als het (te) rustig is en kan een stapje terug doen als de community op gang komt. In dat geval kan hij/zij monitoren wanneer het nodig is weer een impuls te geven. Hier vijf tips die helpen bij het opzetten van een community. Ken je doelgroep Zorg dat je weet welke informatiebehoefte leeft bij de beoogde doelgroep en speel daar op in. In een community moet er doorgaans een balans zjn tussen halen en brengen. Volhard / Evangeliseer Het kan even duren voor een community op gang komt. Geef niet te snel op, maar blijf de community onder de aandacht brengen, via welk kanaal ook. Beloon Beloon de mensen die als eerste actief worden. Een complimentje op zijn tijd kan al volstaan. Het draait om de inhoud Bewaak de kwaliteit van de informatie wordt uitgewisseld. Soms is het nodig te modereren om te zorgen dat er focus in de groep blijft. Draag niet in je eentje een community Geef anderen de kans om een actieve/leidende rol op zich te nemen. Hoe actiever de community, hoe minder prominent te community manager moet zijn. Inspiratie:
  2. 2. http://www.ted.com/talks/derek_sivers_how_to_start_a_movement.html http://darkmattermatters.com/2009/11/11/what-can-community-leaders-learn-from-dancing-sasquatch-guy/ (met concrete tips) http://www.mediact.nl/weblog/hoe-maak-je-een-online-community-succesvol/ http://www.loyaltyfacts.com/algemeen-onderzoek/275-communities-interactie-bepalend-voor-verbondenheidledenhttp://www.frankwatching.com/archive/2013/01/28/de-7-kerntaken-van-een-effectieve-community-manager/

×