Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

#ProjecteCursaEspacial - Idees a partir de la revisió.pdf

Advertisement

More Related Content

Advertisement

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

#ProjecteCursaEspacial - Idees a partir de la revisió.pdf

  1. 1. Algunes idees de l’equip docent a partir de la primera revisió dels informes El primer que us volem dir és que fer les coses amb qualitat i profunditat no és més difícil, però requereix més temps. Hem llegit els informes i ens semblen un punt de partida magnífic. Fer profund vol dir refer, per això us fem arribar suggeriments amb l’objectiu d’ajudar-vos a aprofundir Estem desitjant veure l’estat final dels vostres informes científics i de tenir a les mans el llibre on es publicaran tots junts! Suggeriments generals 1. Escriviu com a investigadors/es, no com a alumnes. Sou alumnes, sí, però esteu treballant com a científics i científiques, és a dir, no escriviu com a “ALUMNES QUE HAN FET UN PROJECTE PER APRENDRE”, sinó com a “INVESTIGADORS/ES QUE HAN RESOLT UN REPTE: CONSTRUIR UN SATÈL·LIT QUE DONI RESPOSTA A DOS MISSIONS”. És important tenir present això en totes i cada una de les frases. El receptor (lector) de l’informe no és l’equip docent, sinó altres persones que volen fer una investigació com la vostra. 2. Tenir molt present l’objectiu de cada apartat de l’informe. Hi ha paràgrafs que no estan malament, però no estan on toquen, o barregen disseny amb resultat, o resultat amb conclusió. Recordeu: 1. Introducció. Quin és el repte a resoldre? 2. Disseny i construcció. Quin procés hem seguit? No resultats. 4. Resultats. Del repte a resoldre, quins resultats tenim? 5. Conclusió. Del repte a resoldre, en base als resultats, hem resolt el repte? Quines parts sí? Quines no? Quins resultats ho demostren? 3. Escriure en equip requereix coordinació. Es nota molt que hi ha apartats escrits per diferents persones. Quan escriviu penseu en la relació d’aquell apartat amb la d’altres, segur que necessiteu preguntar-vos i reprepuntar-vos una i altra vegada entre vosaltres. 4. Millorar l’argumentació - CLAU. Mireu els exemples de sota! - Podeu consultar: Argumentar científicament al DIP (p. 15) - Emprar oracions curtes i concretes.
  2. 2. 5. Algunes idees de redacció - Necessitem un guió ordenat d’idees abans d’escriure una apartat - Cada paràgraf ha de contenir una idea principal. - Escriure bé vol dir reescriure! :) - Useu connectors lingüístics més rics i variats. Disposeu d’una llista al DIP (p. 16) 6. Ús dels temps verbals - Resum: en passat - Introducció: en present, són aspectes vàlids ara i que mantenen vigència - Disseny i construcció: en passat, són accions ja realitzades - Resultats: en passat, es van trobar abans d'escriure l’informe - Conclusions: quan es comenten els resultats obtinguts, en passat 7. Les gràfiques han de ser entenedores, s’han de poder llegir els valors dels eixos, i han de tenir peu de figura/foto explicant què és. Exemples de millora d’argumentació científica Exemple 1 Per a protegir tot això perquè no hi passi algun incident i que no es trenqui res vam posar un tipus d’esponja dura per dins i pels costats, també vam posar 4 suports a les puntes del cos fets de cartró ploma subjectats amb silicona calenta. Proposta de millora: Per protegir el cos del satèl·lit perquè no es trenqui en cas de cops o caigudes vam posar una esponja dura cobrint l’interior i pels costats. També vam posar 4 suports de cartró ploma als vèrtexs del cos subjectats amb silicona calenta. Exemple 2 Aquest paràgraf forma part de les 5. Conclusions d’un informe: Els nostres resultats demostren que la nostra investigació ha sigut acertada, en canvi hi han hagut resultats que no ens permeten determinar que aquesta investigació ha estat complerta, tot i això podem demostrar que el nostre satèl·lit ha complert amb part dels objectius d’aquesta investigació. Proposta de millora: Els nostres resultats demostren que la nostra investigació ha donat resposta als objectius plantejats, donat que (QUINS RESULTATS SÍ S’HAN ACONSEGUIT). Al mateix temps, hi ha altres resultats que no ens permeten determinar que aquesta investigació hagi estat completa, ja que (QUINS RESULTATS NO S’HAN ACONSEGUIT). En conclusió, els resultats demostren que el nostre satèl·lit ha complert parcialment els objectius d’aquesta investigació.
  3. 3. Els resultats demostren que la investigació ha donat resposta als objectius plantejats, donat que s’han obtingut les gràfiques de pressió atmosfèrica, altura i temperatura. Les gràfiques de pressió atmosfèrica (Figura 3) i temperatura (Figura 4) són coherents amb les condicions geogràfiques i meteorològiques de dia i lloc de llançament, i la gràfica d’alçada (Figura 5) també és coherent amb la lectura d’alçada màxima obtinguda pel dron i amb l’observació del llançament. Al mateix temps, altres resultats no permeten determinar que aquesta investigació hagi estat completa. No hem pogut verificar les lleis físiques del moviment de caiguda de cossos degut a ______________________________. Per altra banda, tal i com demostren els càlculs de l’apartat de Resultats, es va estimar el desplaçament lateral esperat (de) però les condicions meteorològiques adverses van provocar la pèrdua del satèl·lit. En relació als objectius de la missió secundària, ______________________________________. En conclusió, els resultats demostren que el nostre satèl·lit ha complert parcialment la missió primària i ____________ la missió secundària. Exemple 3 Aquest paràgraf forma part de l’apartat 2. Disseny i construcció d’un informe: Per aconseguir arribar als diferents dissenys dels nostres paracaigudes, el primer que vam fer va ser fer una recerca d’informació i de diferents idees de paracaigudes. Tot seguit vam fer una pluja d’idees, on posàvem en comú totes quin era el paracaigudes més adient i que s’adaptava als requisits establerts. Vam descartar diferents idees i propostes que creiem que no farien un bon funcionament o que seria corre un risc. Proposta de millora: Per dissenyar els paracaigudes, vam començar fent una recerca d’informació i de diferents idees de paracaigudes. Ens van servir [3] i [4] per aprendre a fer les unions. Tot seguit vam fer una pluja d’idees, on posant en comú paracaigudes que s’obrin ràpid, siguin fàcils de construir i que disposem dels materials necessaris, i que s’adapti als requisits d’una velocitat de descens baixa i poc desplaçament lateral. Vam descartar diverses propostes que creiem que no funcionarien o que existeix un risc de caiguda o pèrdua del satèl·lit.

×