Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Sant Pere de Ribes

405 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Sant Pere de Ribes

  1. 1. S ant Pere de Ribes
  2. 2. El Relleu Sant Pere de Ribes es troba situat a la part meridional del Massís del garraf, que a la vegada representa l'extrem sud de la Serralada Litoral en una zona on el relleu se suavitza i forma una depressió de sediments quaternaris.
  3. 3. El clima -La comarca del garraf  pertany a la zona del clima mediterrani  litoral.Aquest clima es caracteritza pels estius secs i càlids,  humits i temperats. - És un clima suau, en el qual influeixen dos factors molt importants: el mar, que suavitza les temperatures, i les muntanyes del massís, que aïllen la zona de la influència de les temperatures més baixes i fredes de l'interior.
  4. 4. La esglèsia vella L'antiga església parroquial, coneguda com a Església Vella, es troba a la part alta de la zona de Sota-Ribes al cap damunt d'un turó.Durant décades, degut a l'acumulació d'anys, l'església es va anar deteriorant fins al punt d'amenaçar ruïna.Després de la seva restauració,si poden celebrar actes publics i religiosos.
  5. 5. El Drac de tres caps -El Drac de tres caps es un  tricèfal del bestiari festiu de Sant Pere de Ribes,  construït l'any 1972  sobre cartró d'acord amb un disseny de Lola Anglada. -Tenia com a antecedent un drac de cartró que datava de 1916  i que els rosegadors van malmetre a la dècada dels 50 del segle XX.
  6. 6. El conreu de la vinya L'activitat més important de Sant Pere de Ribes ha estat el conreu, però sobretot el conreu de vinya, donant lloc, des d'època medieval i fins els nostres dies a masies i bodegues dedicades a elaborar el seu propi vi.
  7. 7. Les festes majors Sant Pere de Ribes té dues festes majors: La d´estiu o de Sant Pere el 29 de Juny. La d´hivern o Sant Pau el 25 de Gener.
  8. 8. Gastronomía - El plat més tipic es el xató. -Es una amanida d´escarola,anxoves,tonyina,bacallà,olives i salsa romesco.

×