Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
ŠTA SE SVE MOŽE DESITI NA PUSTOM OSTRVU?
 Ako se zadese na pustom ostrvu:

dva Italijana i jedna Italijanka,
dva Francuza ...
medjunarodne odnose, jedan Srbin je osnovao Srpsku demokratsku
stranku za prava coveka i drugi Srbin je osnovao Demokratsk...
Posto se od tada ne trijezne, Englezima nije bilo tesko da ih ubjede
da su zapravo Irci podjelili ostrvo na Severno i Juzn...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

šTa Se Sve MožE Desiti Na Pustom Ostrvu

1,518 views

Published on

Published in: Travel, Business
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

šTa Se Sve MožE Desiti Na Pustom Ostrvu

  1. 1. ŠTA SE SVE MOŽE DESITI NA PUSTOM OSTRVU? Ako se zadese na pustom ostrvu: dva Italijana i jedna Italijanka, dva Francuza i jedna Francuskinja, dva Nemca i jedna Nemica, dva Grka i jedna Grkinja, dva Engleza i jedna Engleskinja, dva Srbina i jedna Srpkinja, dva Eskima i jedna Laponka, dva Japanca i jedna Japanka, dva Kineza i jedna Kineskinja, dva Hrvata i jedna Hrvatica, dva Albanca i jedna Albanka, dva Amerikanca i jedna Amerikanka, dva Irca i jedna Irkinja jedan Jevrejin i dvije Jevrejke. Mjesec dana kasnije, na tom carobnom pustom ostrvu, usred nigdje, izdogadjalo se stosta: Jedan Italijan je ubio drugog Italijana zbog Italijanke. Dva Francuza i Francuskinja su srecno zivjeli zajedno u menage a trois. Dva Nemca su se striktno pridrzavala nedjeljnog rasporeda naizmjenicnih poseta Nemici. Dva Grka su se u medjuvremenu zblizila i pocela da spavaju zajedno, a Grkinja im je cistila i kuvala nadajuci se brodu iz Afrike ili Indije. Dva Engleza su cekala treceg Engleza da ih predstavi dami. Dva Srbina i Srpkinja su se odmah politicki angazovali.. Njih troje su osnovali sedam politickih stranaka: dva Srbina i Srpkinja su osnovali Demokratsku stranku Srbije u egzilu, Srpkinja je osnovala Kolo srpskih sestara u egzilu, dva Srbina su osnovala Srpsku demokratsku stranku u egzilu, jedan Srbin i Srpkinja su osnovali Srpsku demokratsku stranku za medjunarodnu saradnju, drugi Srbin i Srpkinja su osnovali Demokratku partiju Srbije za
  2. 2. medjunarodne odnose, jedan Srbin je osnovao Srpsku demokratsku stranku za prava coveka i drugi Srbin je osnovao Demokratsku partiju Srbije za zastitu ljudske sredine. Zbog danonocnih politickih obaveza nisu imali vremena za druge aktivnosti. Dva Eskima su dobro osmotrila beskrajni okean i Laponku. Zatim su odlucili da otplivaju. Dva Japanca su poslala faks u Tokio trazeci dalja uputstva. Cekajuci odgovor, u sjenci tresnje, Japanka se svakodnevno depilirala. Dva Kineza su otvorila restoran/biljnu apoteku/diskont pica/samoposlugu/praonicu, i uspeli su naprave Kineskinji blizance, kako bi obezbedili neophodnu radnu snagu za njihovu prodavnicu. Dva Hrvata i Hrvatica su se dali u osnivanje ustanova i institucija: Hrvatski povijesni institut, Hrvatska akademija za povijest Hrvata i Hrvatske u progonstvu, Hrvatski ured za prikupljanje znanstvenih istrazivanja o tisucgodisnjoj nazocnosti Hrvata u tim krajevima, Hrvatska akademija za znanstvenu povijest izvornog hrvatskog jezika u progonstvu, Hrvatska katedra za znanstveno proucavanje izvornog hrvatskog spisateljstva u progonstvu, Hrvatsko sveuciliste za znanstvenu arheologiju Hrvata i Hrvatske u progonstvu, Matica Hrvatske u progonstvu za odnose sa maticom Hrvatskom. Albanka je nosila cetvorke. Albanci su u sumi osnovali kamp za vojne vjezbe u cilju zastite od velikosrpske hegemonije. U pauzama su prikupljali materijal za Albansku enciklopediju o Albancima kroz vjekove na pustim ostrvima. Dva Amerikanca su isprva ozbiljno razmisljala o prednostima samoubistva, jer se Amerikanka neprekidno bavila svojim tijelom, izlagala pravu prirodu feminizma, sa osvrtom na tzv. ravnopravnost polova, prepricavala seanse kod svog psihoterapeuta, govorila o potrebi ispunjenja i ostvarenja, prisjecala se svog posljednjeg decka koji je uvazavao njeno misljenje i koji se prema njoj ophodio ljepse nego njih dvojica, o podjeli kucnih poslova, posebno se osvrnula na odnos sa majkom koji je mnogo uznapredovao, dotakla je i poresku politiku, kao i vremenske prilike (englesko poreklo). Onda su momci osnovali obavestajnu sluzbu. Dva Irca su otvorila podrum pica i pocela da piju viski od kokosa.
  3. 3. Posto se od tada ne trijezne, Englezima nije bilo tesko da ih ubjede da su zapravo Irci podjelili ostrvo na Severno i Juzno. Od muke i Irkinja je pocela da loce. Jedan Jevrejin i dve Jevrejke su sve ucinili da ispune Bozju zapovijest: "Mnozite se i napunite zemlju." Prvi dan Jevrejin je osnovao berzu, drugi dan banku, treci dan supermarket, cetvrti dan putnicku agenciju, peti dan filmski studio, sesti dan Jevrejsku konferenciju za zastitu Jevreja u egzilu, sedmi dan je odmarao sa dvije Jevrejke i razmisljao kako ce jednog dana, po povratku u 'Obecanu zemlju', dati prilog za sinagogu. A ostali vama znani (sa nasih prostora) nisu za sada zainteresovani ici na pusto ostrvo. Zauzeti su svojim brigama. Prvo da “nauce plivati” a onda......slijedi nastavak.

×