Svakoj Od Nas

491 views

Published on

Published in: Education, Travel
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
491
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
30
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Svakoj Od Nas

 1. 1. Kažu da u određenom dobu mi žene postajemo nepotrebne, da naše učešće u kazalištu života opada i da postajemo nepostojeće za sv ij et u kome je važan samo dinamizam mladih. . VMGR/05
 2. 2. Ne znam da li ću ikad postati nepotrebna za sv ij et - to je v rlo v j erovatno, ali nikada nisam bila toliko sv j esna svog postojanja kao sada; nikada nisam tako os j ećala da igram glavnu ulogu u svom životu kao sada, i nikada nisam toliko uživala u svakom trenutku svog života.
 3. 3. Otkrila sam da nisam nikakva princeza iz bajke; otkrila sam da sam ljudsko biće onakvo kakvo jesam, sa svim nedaćama i svom veličinom.
 4. 4. Otkrila sam da mogu sebi dopusti ti luksuz da ne budem savršena, da imam puno mana, da imam slabosti, da mogu gr iješiti , da ne odgovaram na očekivanja drugih. I uprkos svega, da sebe jako volim.
 5. 5. Kada sebe p romatram u ogledalu, ne tražim ono što je bilo u prošlosti… Osm j ehujem se onome što sam DANAS… Sre t na sam zbog puta koji sam prošla, i prihva ć am svoje prot uriječno sti.
 6. 6. Os j ećam da se moram pozdravi ti s mlad om osob om koja sam bila, sa ljubavlju, ali da je ostavim “ sa stran e ", jer me s j ećanje na nju sada ometa. Njen sv ij et iluzija i fantazija više me ne interes ira .
 7. 7. Kako je dobro što više ne os j ećam onaj stalni nemir koji me t j era da trčim za svojim snovima!
 8. 8. Život je toliko kratak, a znati živ j eti je toliko teško, da tek što počnem o uči ti , već dođe vr ij eme umiranja .
 9. 9. Toliko je potrebno ljudskom biću da sazri, zar ne? IMATI-ZADRŽATI. Najveće i najl j epše doživljaje utoliko više imamo ukoliko ih manje pos j edujemo i zadržavamo.
 10. 10. Ako želiš imati more, posmatraj ga i otvori tvoje ruke u njegovoj vodi i c ij elo more biće u njima. Jer ako zatvoriš ruke da ga zadržiš, one će ostati prazne.
 11. 11. Ako želiš imati prijatelja koji ide na hodoč a šće života zajedno s tobom, pusti ga nek ode i zadržaćeš ga… jer ako ga zadržiš da bi ga pos j edovala, izgubićeš ga, i bićeš zatvorenik.
 12. 12. Ako želiš imati v j etar, pruži ruke i raširi šake i sav v j etar biće tvoj, jer ako poželiš zadržati ga , ostaćeš bez ičega.
 13. 13. Ako želiš imati svog sina, pusti ga da raste, pusti ga da ode i da se udalji… imaćeš ga zrelog kada se vrati, jer ako ga zadržiš da bi ga pos j edovala, izgubićeš ga zauv j ek.
 14. 14. Ako želiš ima ti sunce i uživaš u njegovoj čudesnoj sv j etlosti, otvori svoje oči i posm a traj ga… jer ako ih zatvoriš da zadržiš sv j etlost koja je već stigla do tebe, ostaćeš u tami.
 15. 15. Ako želiš uživ ati u radosti da IMAŠ, oslobodi se čudne navike da pos j eduješ i da zadržavaš. Uživaj u leptiru koji leti oko tebe, uživaj u r ij eci koja nepovratno teče… VMGR/05
 16. 16. Uživaj u cv ij etu koji se otvara prema nebu. Uživaj u tome da imaš sve, a da ga ne pos j eduješ i ne zadržavaš… VMGR/05
 17. 17. Samo tako ćeš uživati u životu, znajući da ga imaš bez pos j edovanja i puštajući ga da teče ne zadržavajući ga. VMGR/05

×