Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Skoljka

988 views

Published on

Published in: Education
  • Be the first to comment

Skoljka

  1. 1. ŠKOLJKA
  2. 2. Neke školjke su spolja glatke i sjajne, blješte od boja, a neke su neugledne, grube, hrapave... Ali ispod oklopa, sve školjke su nežne. Baš kao i ljudi ispod svojih oklopa.
  3. 3. Često se dogodi da u školjku upadne neko posebno neugodno zrnce peska koje se ugnjezdi u mekom tkivu školjke i ona ga se nikako ne može rešiti. Za neke školjke to zrnce peska će postati pogubno; stvoriće im ranicu od koje će na kraju uginuti.
  4. 4. Ali ima školjki koje se ponašaju drugačije. Da bi ublažile bol koju im stvara oštro zrnce peska, one ga počinju zaobljavati obavijajući ga tanušnim slojevima glatkog sedefa.
  5. 5. Na taj način zrnce peska počinju da pretvaraju u biser.
  6. 6. Isto je i sa ljudima. Neki od svoga zrnca peska naprave životnu dramu od koje se nikada ne oporave. Drugi svoja zrnca peska pretvaraju u bisere.
  7. 7. Oni prvi nezadovoljni su i optužuju život da je okrutan prema njima. Oni drugi strpljivo stvaraju svoje bisere sve dok bol ne prestane.
  8. 8. Ljude koji u sebi nose bisere, prepoznaćeš po blistavim osmesima. Pogledaj se u ogledalu. Kakav je tvoj osmeh? Blista li biser u njemu?
  9. 9. Razmišljaj o tome...

×