Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Prava Ljubav

1,136 views

Published on

Published in: Travel, Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Prava Ljubav

 1. 1. Ali ponekad se osjećamo drugačije u društvu nekoga do koga nam je stalo i pitamo se je nije li to ono što se naziva prava ljubav… Prosvijetljeni ljudi podučavaju nas da moramo voljeti bez obveze i bez očekivanja. Ljubav je oduvijek bila u središtu našeg postojanja… ona nam daje smisao života.
 2. 2. Zaljubljenost je privremena strast . To je međusobna privlačnost koja je rezultat djelovanja hormona. Zbog toga se često naziva i “kemijom”. Ljubav je, pak, prijateljstvo koje izgara. Ono pušta korijenje i raste s vremenom.
 3. 3. Zaljubljenost se očituje u nedostatku sigurnosti. Uzbuđeni ste i nestrpljivi, ali ne i stvarno sretni. Stalno vam se javljaju sumnje, pitanja bez odgovora, i sve one sitnice o vašem partneru koje vas, ne promotrite li ih detaljnije, dovode do nepovjerenja i razočaranja.
 4. 4. Ljubav je tiho razumijevanje i zrelo prihvaćanje tuđih mana. Ona je stvarna. Daje vam snagu, raste u vama i podupire vašeg partnera. Vi ste svjesni njegovog prisustva čak iako nije s vama. Velike udaljenosti vas ne razdvajaju. Želite ga blizu sebe, ali bez obzira je li uz vas ili nije, znate da je vaš i možete ga mirno čekati.
 5. 5. U zaljubljenosti nema povjerenja. Kada je osoba u koju ste zaljubljeni daleko od vas, pitate se vara li vas. Često dolazite u iskušenje da to provjerite. Ljubav znači povjerenje . Smireni ste, sigurni i staloženi. Vaš partner osjeća da vam može vjerovati i to ga potiče da vam još više vjeruje.
 6. 6. Zaljubljenost sadrži elemente seksualnog uzbuđenja. Priznat ćete da je teško biti s nekim u vezi ako niste sigurni da ćete završiti s njim u krevetu. Prava ljubav je sazrijevanje prijateljstva. Ako želite s nekim biti u pravoj vezi, prvo ćete biti dobri prijatelji.
 7. 7. Zaljubljenost kaže: “Moram se vjenčati s njime što prije. Ne mogu riskirati da ga izgubim.” Ljubav kaže: "B udi strpljiv . Ne paničari . On je tvoj . Plan iraj svoju budućnost sa sigurnošću.”
 8. 8. Zaljubljenost vas može dovesti u situaciju da učinite stvari zbog kojih ćete kasnije zažaliti, ali ljubav neće nikada. Ljubav je uzvišena. Ona vas tjera da gledate visoko i imate visoko mišljenje. Ona vas čini boljom osobom nego što ste to bili prije!
 9. 9. Budite dovoljno mudri da shvatite kada ste uistinu zaljubljeni, a kada niste. Iskušajte svoje srce… možete se ugodno iznenaditi!!!
 10. 10. Najljepša od svih stvari u životu otkrivanje je drugog ljudskog bića, kada s godinama taj odnos poprimi blistavu dubinu, ljepotu i radost. Ovo unutarnje sazrijevanje ljubavi između dva ljudska bića najčudesnija je stvar, ne možete ju pronaći ako ju tražite ili strastveno priželjkujete. To je vrst božanskog događaja. Sir Hugh Walpoe
 11. 11. Neka ti dan bude ispunjen ljubavlju ! http:// zivotjelijep . blog . hr /

×