Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Klikni mišem za nastavak
Čovek, star 92 godine, omalen, ponosnog držanja,
dobro obučen i uredno obrijan, koji se budi svakog
jutra u sedam, uredno ...
Dok se u svojim kolicima lagano kreće prema
liftu, opisujem mu malu sobu sa platnom ispred
prozora, koje predstavlja zaves...
“To nema nikakve veze”, kaže on.
“Ja sam u svojoj glavi već odlučio da je moja
soba lepa. To je odluka, koju donosim svako...
“Ja sam biram hoću li ostati čitav dan u
krevetu i brojati delove tela, sa kojima imam
problema, ili ću ustati i biti zahv...
“Svaki dan je poklon za sebe i dokle god mogu da
otvorim oči, upirem svoj pogled u novi dan i
sećam se sretnih trenutaka i...
“Dakle, moj savet ti je da na svoj račun sreće
stavljaš što više možeš.”
“Hvala ti na saradnji i prilogu na mom računu.”
1. Oslobodi srce mržnje.
5. Ne očekuj previše.
4. Pružaj mnogo.
3. Živi jednostavno.
2. Oslobodi glavu briga.
Da bi bio sr...
Pošalji ovu poruku na 7 osoba, ukljičujući i mene.
Sutra će se desiti čudo.
Je si li dobro pročitao(la) šta ovde
piše?
Sut...
Pošalji ovu poruku na 7 osoba, ukljičujući i mene.
Sutra će se desiti čudo.
Je si li dobro pročitao(la) šta ovde
piše?
Sut...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Životna filozofija

909 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Životna filozofija

 1. 1. Klikni mišem za nastavak
 2. 2. Čovek, star 92 godine, omalen, ponosnog držanja, dobro obučen i uredno obrijan, koji se budi svakog jutra u sedam, uredno očešljane kose, seli se danas u starački dom. Posle strpljivog čekanja od nekoliko sati, osmehnu se prijateljski, kad mu saopštiše da je njegova soba pripremljena. Njegova 70-godišnja supruga je nedavno umrla i zato mora da se seli.
 3. 3. Dok se u svojim kolicima lagano kreće prema liftu, opisujem mu malu sobu sa platnom ispred prozora, koje predstavlja zavesu. “To je veoma lepo”, kaže on entuzijazmom osmogodišnjeg dečaka, kome su upravo poklonili štene. “Gospodine Winst, pa vi još niste ni videli sobu.”
 4. 4. “To nema nikakve veze”, kaže on. “Ja sam u svojoj glavi već odlučio da je moja soba lepa. To je odluka, koju donosim svakog dana kada se probudim.” “Sreća je nešto, što biraš unapred. Da li je moja soba lepa, ne zavisi od nameštaja ili dekoracije. To zavisi pre svega od toga kako ja zapažam stvari.”
 5. 5. “Ja sam biram hoću li ostati čitav dan u krevetu i brojati delove tela, sa kojima imam problema, ili ću ustati i biti zahvalan za one delove, koji me još uvek služe.”
 6. 6. “Svaki dan je poklon za sebe i dokle god mogu da otvorim oči, upirem svoj pogled u novi dan i sećam se sretnih trenutaka iz svog života.” “Starost je kao račun u banci, možeš uzeti sa njega samo onoliko koliko na njemu imaš.”
 7. 7. “Dakle, moj savet ti je da na svoj račun sreće stavljaš što više možeš.” “Hvala ti na saradnji i prilogu na mom računu.”
 8. 8. 1. Oslobodi srce mržnje. 5. Ne očekuj previše. 4. Pružaj mnogo. 3. Živi jednostavno. 2. Oslobodi glavu briga. Da bi bio sretan zapamti sledeća jednostavna pravila!
 9. 9. Pošalji ovu poruku na 7 osoba, ukljičujući i mene. Sutra će se desiti čudo. Je si li dobro pročitao(la) šta ovde piše? Sutra će se desiti čudo. Pošalji ovo odmah! Muzika: L’Amour rêve (André Gagnon)
 10. 10. Pošalji ovu poruku na 7 osoba, ukljičujući i mene. Sutra će se desiti čudo. Je si li dobro pročitao(la) šta ovde piše? Sutra će se desiti čudo. Pošalji ovo odmah! Muzika: L’Amour rêve (André Gagnon)

×