Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Amarcord

347 views

Published on

Published in: Travel, Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Amarcord

 1. 1. Kako smo preživeli? Uključi zvuk !
 2. 2. Ako si bio/la dete za vreme 70, 80 -tih ( kao ja …)... Kako si preživeo/la ??? !!!!!!!!!!!
 3. 3. Deca su se vozila u aut u bez sigurnosnih pojasa i airbag -ova . Putovati na zadnjem sedištu bila je simpatična šetnja . Prava zabava . Još se sećam ...
 4. 4. Naše kolevke bile su obojene sjajnim bojama na bazi olova !
 5. 5. N isu postojali sigurnosni čepovi na flašicama lekova , n iti brave na fijokama ili vratima ...
 6. 6. Kad smo vozili bici kle , n ismo imali n i kacigu , n i štitnike za laktove i kolena .
 7. 7. Pila se voda iz česme u dvorištu ili gde bi je našli , sve dok više n e bi bili žedni . N isu postojale boce sa vodom za piće .
 8. 8. Satima smo izrađivali automobile od kutija, daski i cevi , a oni srećniji koji su imali prijatelja sa biciklom , uhvatili bi se odpozadi da ih vuče na vrh uzbrdice … , gde b i se setili da nemaju kočnice !!!
 9. 9. Nakon nekoliko padova našli bi rešenje problema, ... Zaustavljali bi se udarom u stablo ili zemlju . Eh da ! U to vreme n ije bilo puno saobraćaja.
 10. 10. Izlazilo se napolje da se igramo pod jedinim uslovom – vratiti se na ručak ili večeru ... ili kada padne mrak .
 11. 11. Išli smo u školu s amo ujutru ili samo popodne, u jednoj smeni i vraćali se kući na ručak ili večeru usput probajući voće koje bismo našli uz put ...
 12. 12. N ismo imali mobilne telefone ... Tako niko nije mogao da zna gde smo !!! !!! Nezamislivo !!!
 13. 13. Padali smo , ranjavali se, lomili kosti , gubili zube , ali n ikad nije bilo tužbi za ove incident e. N ik o nije bio kriv ... S amo mi .
 14. 14. Jelo se sve: kolači , hleb , čokolada , sladoled . Pili smo zašećerene sokove, ali nismo imali problema s težinom , jer smo provodili dane trčeći i igrajući se ..
 15. 15. Jedna Coca Cola delila se na četiri ( kada b i smo mogli da je kupimo i to je bila staklena flaša od litar )... Pili smo svi iz iste flaše i n ik o nije zbog toga umro .
 16. 16. N ismo imali Play Station -e , MP3 -e , Nintendo 64, XBox -ove , v ideo igrice , 99 TV k anal a na kablovskoj , kućni bioskop , “surround” zvuk , PC, “chat -sobe ”, Internet, itd ... Imali smo umesto toga : Prave PRIJATELJE !!!
 17. 17. Izlazili smo ! Na biciklu ili peške išli smo kod prijatelja , zvonili smo ili ... u lazili jednostavno bez zvona i išli da se igramo ...
 18. 18. Tamo napolju ! U ovom okrutnom svetu ! Bez čuvara koje plaća tata !
 19. 19. Igrali smo se klikera , žmurke , policajaca i lopova, graničara, fudbala , a ako neko nije bio izabran u tim za igru to nikad nije bila drama .
 20. 20. Neki n isu bili dobri u školi , morali su jednostavno da ponove godinu ako su je pali . N iko nije išao kod psi h olog a n i pedagog a . Ponavljala se godina i svakom se davala druga prilika
 21. 21. Imali smo slobodu uspeha i neuspeha . Odgovornosti ... I naučili smo da biramo .
 22. 22. Jesi li iz te generacije ? Ako jesi , potroši minut na sećanje i pošalji ovu poruku svojim prijateljima . Možda na tren zaborave užurbani život koji provode i ponovo postanu deca kao nekad ... Neki će sigurno reći : « Kad je to sve bilo ? !!! » Ma... onda kada smo bili srećni sa tako malo ..... !!!
 23. 23. ŽELIM TI PRIJATNO VEČE !

×