Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Criteria voor de eTwinning Awards en Kwaliteitslabels 2018

104 views

Published on

Meld je project vandaag aan voor de eTwinning Awards en Kwaliteitslabels. Je kan projecten indienen tot 1 juni via http://bit.ly/etwinninglabel18

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Criteria voor de eTwinning Awards en Kwaliteitslabels 2018

 1. 1. eTwinning KWALITEITSLABELS EN AWARDS maart – juni 2018
 2. 2. Kan ik mijn project indienen? • Is het een project met activiteiten in schooljaar 2017-2018? • Is het project geregistreerd op www.etwinning.net voor 1/4/2018? • Hebben de leerlingen samengewerkt en gecommuniceerd met een andere klas? • Zijn de resultaten zichtbaar op de Twinspace, op een website of een andere manier?
 3. 3. Welke criteria gebruikt de jury om het project te beoordelen? 1. Pedagogische vernieuwing 2. Integratie in het leerplan 3. Communicatie en uitwisseling 4. Samenwerking 5. Gebruik van ICT 6. Resultaten en impact
 4. 4. 1. Pedagogische vernieuwing In het project werden verschillende didactische methodes gebruikt: zoals onderzoek, analyse en/of samenwerkend leren. Afhankelijk van de leeftijd krijgen de leerlingen verantwoordelijkheid over de projectactiviteiten. Leerlingen werken autonoom en creatief.
 5. 5. 2. Integratie in het leerplan Het projectwerk is gebaseerd op het leerplan. Het grootste deel van het projectwerk wordt door de leerlingen tijdens de schooluren gedaan. Dankzij het project ontwikkelen de leerlingen competenties uit een/verschillende vak(gebieden). De leerkracht behaalt leerplandoelstelling(en) via het projectwerk.
 6. 6. 3. Communicatie en uitwisseling De leerkracht heeft activiteiten ontworpen om het werk van de leerlingen uit te wisselen met de partnerklas. Deze communicatie kan individueel, in kleine groepjes, of klassikaal gebeuren in de vorm van peilingen, quizzen, … Het doel is de leerlingen aan te moedigen om elkaars werk te lezen en te bekijken.
 7. 7. 4. Samenwerking Projectpartners wisselen niet enkel informatie uit met elkaar, maar ze zijn teamleden, co-auteurs en co-creators. De projectpartners hebben elkaars werk nodig om hun eigen projectactiviteit af te werken. Gemengde internationale groepjes zijn een effectieve manier om samen te werken.
 8. 8. 5. Gebruik van ICT Zowel de Twinspace als andere tools kunnen worden ingezet om samen te werken en samen te leren. De tools worden op een pedagogische manier gebruikt om de projectdoelstellingen te halen.
 9. 9. 6. Resultaten en impact De projectresultaten, de betrokkenheid van de leerlingen bij het project en de documentatie van het projectproces (planning, evaluatie en feedback, reflectie…) zijn zichtbaar. Het project heeft positieve impact op de vaardigheden van de leerkracht en leerlingen. Ook sociale en persoonlijke vaardigheden van leerlingen en leerkrachten worden aangesproken. De lokale gemeenschap is waar mogelijk betrokken.
 10. 10. Scores • Alle projecten die voldoende halen op deze criteria krijgen een kwaliteitslabel. • Projecten die zeer goed scoren krijgen een eTwinning-prijs. • Alle projecten ontvangen feedback van de externe jury.
 11. 11. Hoe kan ik het project indienen? Meld je voor 1 juni aan via http://bit.ly/etwinninglabel18 Wij nemen dan contact op met jou.
 12. 12. Contacteer ons etwinning@epos-vlaanderen.be 02/553.97.51 www.etwinning.be www.etwinning.net
 13. 13. TOT DAN! Save the date: Kick off 4/10/2018 (Leuven) Awards 17/10/18 (BRUSSEL)
 14. 14. ALVAST VEEL SUCCES!

×