Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

DLHE for HEI September 2017 - for web

177 views

Published on

The Guide for Higher Education Providers

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

DLHE for HEI September 2017 - for web

  1. 1. One team, One solution.September 2017 DLHE 2016/17 1 DLHE 2016/17: The Guide for Higher Education Providers Filip Novak September 2017
  2. 2. One team, One solution. About Us 2 Our DLHE Partners We can help you with… The DLHE Process Contact 1 2 3 4 5 DLHE 2016/17 Overview September 2017
  3. 3. One team, One solution.DLHE 2016/17 3 i-graduate empower the world of education and improve the student experience by giving universities, colleges, schools, and government agencies the high-quality insight they need to drive improvement. About us September 2017
  4. 4. One team, One solution. Established In over Across Feedback from 2005 1400 institutions 33 countries over 3 million students 4 About us DLHE 2016/17September 2017
  5. 5. One team, One solution. Our DLHE Partners 5 + 160 Colleges DLHE 2016/17September 2017
  6. 6. One team, One solution. Our Clients 6DLHE 2016/17September 2017
  7. 7. One team, One solution. 7 Student Experience Student Barometer (ISB/SB) PTES/PRES GE-P Graduate Outcomes DLHE Operational Benchmarking BiO AUIDF Bespoke Services New programme testing New campus testing The OBHE Reports News Analysis Student Analytics Student Insight We can help you with... DLHE 2016/17September 2017
  8. 8. One team, One solution.DLHE 2016/17 8 Graduate Outcomes DLHE 2016/17 September 2017
  9. 9. One team, One solution. 9DLHE 2016/17 DLHE | Facts Largest supplier of DLHE in the UK Always reach response rate targets set by HESA Exceptionally low decliner rate of less than 5% on average HEFCE’s recommended DLHE supplier since 2016 State-of-the-art collection and dissemination methods September 2017
  10. 10. One team, One solution. 10DLHE 2016/17 DLHE 2016/17 | Objectives 1 2 3 To meet HESA targets through multiple collection methods, during peak times and across several time zones. To ensure high- quality and accurate graduate outcomes to drive continuous improvement for you. To keep you updated on the progress from pre-launch and preparation all the way through to results delivery. September 2017
  11. 11. One team, One solution.DLHE 2016/17 11 DLHE 2016/17 | Process 1. PRE-LAUNCH & PREPARATION 3. TARGETED FOLLOW-UP 1. Population 2. Contact Data Contact with HEI 2. INITIAL CONTACT 4. DATA SUBMISSION Create Contact Database Email Phone SMS e-Reminders 1. Merge 2. Clean 3. Code 4. Validate 5. Submit Promotional Activity / Reporting / Frequent Communication Allow HEI to add amends 5. RESULTS DELIVERY Provide HEI with the access to the results via pivot / data tables and create personal login to our online interactive software September 2017
  12. 12. One team, One solution.DLHE 2016/17 12 DLHE 2016/17 | Schedule Source: HESA (2 March 2017) September 2017
  13. 13. One team, One solution.DLHE 2016/17 13 DLHE | Interact September 2017
  14. 14. One team, One solution.DLHE 2016/17 14 DLHE | Interact September 2017
  15. 15. One team, One solution.DLHE 2016/17 15 DLHE | Interact September 2017
  16. 16. One team, One solution. DLHE Staff Training DLHE 2016/17 16September 2017
  17. 17. One team, One solution. 17DLHE 2016/17 DLHE | Staff Training Hiring latest graduates and experienced callers All callers undertake half day training prior to contacting leavers (8-step training process) Staff are supported by an experienced supervisor and calls are monitored at all times SOC importance, phone manner, tone of voice, awareness of multiple cultures and backgrounds All new starters receive our DLHE training document “The Caller’s Guide to Excellence” September 2017
  18. 18. One team, One solution. 19DLHE 2016/17 DLHE 2015/16 | Client Examples “Thanks again to you and your team for all the hard work you’ve done in helping us get to this point. It’s shaping up to be our most successful DLHE survey to date!” – QUEEN MARGARET UNIVERSITY University #1 University #2 University #3 UK FT (80%) UK PT (70%) EU (50%) Non-EU (20%) RESPONSE RATES 84% 81% 80% 90% 78% 50% 73% 66% 48% 79% 55% 32% September 2017
  19. 19. One team, One solution. 20 “We have found them (i-graduate) to be extremely supportive, helpful and knowledgeable in all things DLHE ….. and nothing ever seems to be too much bother. We receive regular updates and data submission times have always been met ahead of schedule – and, most importantly, targets reached. We have absolutely no hesitation in recommending i- graduate to others.” “Hurrah – how effortless this all seems now (from our end anyway!)... Submission was successful and done on time... This April’s DLHE just flew by with me hardly noticing it. All targets reached again. This is fabulous – thank you.” DLHE 2016/17 DLHE 2016/17 | Testimonials September 2017
  20. 20. One team, One solution.DLHE 2016/17 21 Redhill Chambers 2d High Street, Redhill, Surrey, RH1 1RJ @igraduate @igraduate_ t +44 (0) 1737 77 22 50 info@i-graduate.org www.i-graduate.org DLHE Contact Main Office Filip Novak t +44 (0) 1737 378 414 Filip.Novak@tribalgroup.com September 2017

×