Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Persbericht
NEDERLANDER GEEFT VAN ALLE EUROPEANEN MEESTE UIT AAN KAMPEREN
Amsterdam, 24 April 2018 - Nederlanders hebben d...
Les Castels: royaal kamperen op authentieke domeinen door heel Frankrijk
Les Castels biedt openluchthotellerie in de breed...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Persbericht les castels - avril 2018

30 views

Published on

Persbericht les castels - avril 2018

Published in: Travel
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Persbericht les castels - avril 2018

  1. 1. Persbericht NEDERLANDER GEEFT VAN ALLE EUROPEANEN MEESTE UIT AAN KAMPEREN Amsterdam, 24 April 2018 - Nederlanders hebben de naam zuinig te zijn maar besteden het meeste aan een vakantieverblijf op de camping. Met deze conclusie komt de Franse kampeerketen Les Castels, na een analyse van de bezoekcijfers en bestedingen per nationaliteit van de afgelopen 3 jaar op haar campings in Frankrijk. Groei vakantiebesteding kampeervakanties op Franse kampeerdomeinen Gemiddeld geeft de Nederlander € 719 uit aan verblijf op een van de 32 Castels campings. Dan gaat het om huur van een tent, mobilhome of chalet of afname van een staplaats. Dit bedrag is net iets meer dan de gemiddelde uitgave van de Ieren (€691) en de Fransen (€ 662). De Nederlandse uitgave vertoont een stijging van 11% ten opzicht van 2016. Dit is in lijn met de groei aan vakantiebestedingen volgens cijfers van het NBTC-NIPO: zij berekende dat de gemiddelde reissom in 2017 voor alle buitenlandvakanties met 9% steeg naar gemiddeld € 722 per vakantie. Nederlander grootste afnemer staplaatsen en gaat langer kamperen Ook als het gaat om afname van een staplaats zijn de Nederlanders kampioen. Dat bevestigt enerzijds de Nederlandse traditie van ‘met eigen tent of caravan op vakantie’ maar wordt ook beïnvloed door het feit dat kampeerketen Les Castels bekend staat om zijn grote aanbod van staplaatsen, altijd met een minimum oppervlakte van 120 m2. Gemiddeld verbleven Nederlandse gasten vorig jaar 8,2 dagen op de camping. Daarmee voeren zij de Europese lijst aan als het gaat om langste verblijfsduur, gevolgd door de Belgen (7,6 dagen) en de Ieren (6,9 dagen). De huidige boekingstendens voor 2018 laat overigens zien dat Nederlanders dit jaar nog langer gaan kamperen (9,1 dagen). Trend 2018: meer kamperen in het voorjaar en meer glamping Uit de reserveringen voor dit jaar bij de kampeerdomeinen van Les Castels blijkt dat Nederlanders de mei- en pinkstervakantie massaal aangrijpen voor een (extra) kampeervakantie in Frankrijk. De grootste groei hierbij geldt voor de zogenaamde glamping-accommodaties, met verblijf in een volledig ingerichte safaritent, luxe mobilhome of trendy chalet.
  2. 2. Les Castels: royaal kamperen op authentieke domeinen door heel Frankrijk Les Castels biedt openluchthotellerie in de breedste zin van het woord. Bijna 60 jaar geleden begonnen in de achtertuinen van kastelen en landhuizen, vandaag de dag dé kampeerketen van authentieke domeinen door heel Frankrijk, met 32 campings, waarvan 80% met vijfsterrenstatus. Ruimte is een groot goed: een Castels Camping beslaat gemiddeld 10,5 hectare. Dat is 5 keer zoveel als de gemiddelde grootte van campings in Frankrijk met een gelijk aantal kampeerplaatsen. Nieuwkomers dit jaar zijn de 4 sterrencamping l’Orangerie de Beuregard en de 5-sterrencamping Les Bois du Bardelet, beide gesitueerd midden in de natuur van Centre Val de Loire, op ongeveer 7 uur rijden vanaf Utrecht. Jaarlijks ontvangt de groep zo’n 1 miljoen gasten, waarvan Nederlanders de tweede buitenlandse markt zijn, na de Engelsen. Meer informatie op www.camping-castels.nl Noot voor de redactie: Voor meer informatie, beeldmateriaal of een nadere toelichting kunt u contact opnemen met Carole Goelitz, tel. 06 23808743, carole.goelitz@usp.nl Zie ook: www.camping-castels.nl www.les-castels-photos.com www.facebook.com/les-castels www.twitter.com/LesCastels

×