Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Sos!

591 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Sos!

 1. 1. "Natura nu face niciodată nimic fără motiv." - Aristotel
 2. 2. Lipsa unui echilibru întremediul înconjurător șiom, îndeamnă laregândirea relațiilordintre aceștia, formareaconștiinței ecologice șimodificarea atitudiniifață de natură.
 3. 3. Noi, oamenii, ne-am îndepărtat, parcă, de naturăEvoluția societății a adus cu sine beneficii, dar și ascensiune a dezastrului ecologic.
 4. 4. Lipsa civilizației umane a adus cu sine și dezastre ecologice precum poluare, răspândirea deșeurilor, risipă…
 5. 5. Civilizaţia umană are un rol foarte important în evoluţiaecosistemelor de pe planeta noastră, dar, din păcate, omul nu pare să fie conştient de imensul rol pe care îl are.
 6. 6. Respectul față de mediu și față de tot ce ne înconjoară reprezintă șansa salvării acestei planete.
 7. 7. Efectul de seră este procesul prin care atmosfera captează o parte din energia solară,încălzind Pământul și moderând clima. Experții în domeniul climatic sunt de părere că o creștere a nivelului "gazelor cu efect de seră", creștere provocată de activitățile umane, accentuează în mod artificial efectul de seră, ducând la creșterea temperaturilor globale și dereglând clima în mod dezastruos.
 8. 8. Activităţile din mediul urban constituie surse de poluarepentru toţi factorii de mediu, de aceea aceste activităţitrebuie controlate şi dirijate, astfel încât să se reducă laminim impactul asupra mediului.
 9. 9. În tara noastra, fiecare persoana foloseste în jur de 140 de litri de apa pe zi.O folosim pentru baie sau dus, pentru gatit, pentru spalat, etc.
 10. 10. Apa poate fi poluată foarte ușor. Uneori oamenii nepăsători aruncă ulei, detergenți, substanțeotrăvitoare sau vopsea în canale, pe stradă sau în apă fapt ce afectează atât animalele, cât și oamenii, devenind predispuși la boli. În fiecare an mii de oameni se îmblonăvesc datorită consumului de apă infectată(murdară).
 11. 11. IndustrializareaIndustrializarea oraselororașelor, risipa,lispa staților de Folosirea excesivaepurare, masinilor de spalat vaseutilizarea Risipamașinilor de Lipsa stațiilor despălat, spălarea epurareautoturismelor… sunt totatâtea cauzecare au dus ladistrugerea, întimp, amediului. Utilizarea mașinilor Spălarea de spălat rufe autovehiculelor
 12. 12. Evacuarea cantităţilor importante depoluanţi în resursele de apăgjhklComportamentulunor cetăţeni carearuncă deşeuri înapă sau înapropierea apelor.
 13. 13. Resturile aruncate, la întâmplare, pestradă, sunt luate de apele de ploaie șiajung în canalizări, care la rândul lorse varsă în râuri și mări. De fapt,majoritatea resturilor de pe plajăsunt aduse de pe străzi. Resturileafectează calitatea apei și otransformă într-un mediu periculos. Din cauza circulației continue a apei această poluare nu rămne subscrisă sursei având tendința de-a se răspândi de-a lungul întregii planete
 14. 14. Construind fabrici şi uzine, dezvoltând oraşele si transporturile, tăind pădurile pentru a folosi lemnul şi a mări suprafeţele agricole, omul aruncă în aer şi în apa multe deşeuri şi produse nefolositoare (rezultate din producţie). Astfel, omul adeclanşat în mediul înconjurător multe schimbări nedorite. A stricat echilibrul natural existent în mediul înconjurător, aşa încât uneori şi-a pus în pericol însăşi viaţa lui. În asemenea situaţie, omul s-a vazut nevoit să ia atitudine pentru înlăturarea răului pe care l-a produs. S-a trecut urgent la luarea unor măsuri pentru protecţiamediului înconjurător, pentru menţinerea în mediu a unui echilibru normal între toţi factorii care-l compun: vieţuitoare, apă, aer, sol.
 15. 15. Responsabilitatea omului faţă de ocrotirea mediuluiînconjurător este individuală, dar mai ales colectivă: protecţia naturii necesită mijloace importante şi angajează hotărâri la nivel local(comunitar), național şi chiar internațional. Echipa e-Vacanță- Teiu, Argeș

×