Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Prometeu

348 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Prometeu

  1. 1. Prometeu
  2. 2. Qui era Prometeu? - Està relacionat amb tres esdeveniments mítics: - L'aparició dels sacrificis als déus - El control del foc per part de l'home - L'aparició de la dona - Déu de la mitologia grega
  3. 3. - Fill del tità Jàpet i de l'oceànide Clímene - Va ser qui va crear els homes, modelant-los amb fang mentre que el seu germà, Epimeteu, modelava les bèsties. - Va instituir el primer sacrifici entre els homes i els déus: Prometeu va matar un bou i en va repartir les seves restes en dos parts, en un hi havia la carn i en l'altre els ossos i el greix coberts de la pell. Va dir a Zeus que triés una de les dues i ell va escollir la segona. Mite Prometeu
  4. 4. - Quan Zeus va veure que Prometeu l'havia enganyat, va llençar la seva ira contra els homes i els va privar del foc. - Com que aquell foc era essencial per viure, Prometeu el va robar de la farga d'Hefest, amagant-lo en una canya i el va donar als homes. - Quan Zeus es va assabentar, va demanar a Hefest que construís una bella figura. Tot seguit ell va encomanar als altres déus que li donessin dons, i d'aquesta manera va néixer, Pandora, la primera dona.
  5. 5. - Zeus va oferir-la en matrimoni a Epimeteu, i ell la va acceptar malgrat l'avís del seu germà Prometeu que no es fiés de qualsevol regal de Zeus. - A casa d'Epimeteu Pandora va trobar una capsa, la va obrir i immediatament en van sortir tots els mals que Prometeu hi havia tancat. Quan va tancar-la, només quedava a dins l'esperança.
  6. 6. - A Prometeu també li va arribar el càstig de Zeus, va ser encadenat al mont Caucas, on cada dia una àguila li rosegava el fetge, que li tornava a créixer de nit. - Al cap dels segles, Prometeu va ser salvat per Hèracles, que va matar l'àguila amb les seves fletxes i el va alliberar de les seves cadenes.

×