Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
EL CIRC ROMÀ Ana Herrero
El circ romà (circus en llatí) era un edifici d'oci romà que servia per a fer curses de cavalls i carros.
Per això el circ tenia una forma allargada, rectangular, amb els costats menors corbats. -La pista (arena) estava dividida...
El primer circ fou creat per Tarquini Prisc després de la conquesta d'Apiolae als llatins. El lloc on es van celebrar les ...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Circ romà

900 views

Published on

Published in: Business, Technology
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Circ romà

  1. 1. EL CIRC ROMÀ Ana Herrero
  2. 2. El circ romà (circus en llatí) era un edifici d'oci romà que servia per a fer curses de cavalls i carros.
  3. 3. Per això el circ tenia una forma allargada, rectangular, amb els costats menors corbats. -La pista (arena) estava dividida per un terraplè allargat al mig (spina). -A cada extrem de la spina hi havia una meta en forma de columnes. -Sobre la spina hi solia haver obeliscos egipcis, estàtues de déus i els comptadors (set ous grossos de fusta o set dofins que servien per comptar les set voltes de què constava la cursa). -Tot el voltant de l'arena era ocupat per la cauea o graderia, sostinguda per un joc d'arcs i voltes, i separada de la pista per una barrera (podium). El puluuinar era on s'asseien els magistrats, la família imperial i els espectadors més privilegiats. -A un dels extrems de la pista hi havia les cotxeres (carceres) des d'on sortien a córrer quan el magistrat que presidia els jocs llançava un mocador a l'arena.
  4. 4. El primer circ fou creat per Tarquini Prisc després de la conquesta d'Apiolae als llatins. El lloc on es van celebrar les festes fou envoltat de plataformes temporals pels patres i equites, i l'interior fou anomenat circ, perquè era rodó o perquè les carreres es feien en cercle.

×