Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Luci

356 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Luci

  1. 1. Luci Quinci Cincinnat per Quim Ripoll
  2. 2. Presentació Luci Quint Cincinnat era un magistrat i polític romà, membre dels patricis, i oposat als plebeus. Es va a negar a intervenir en política com a protesta de l'exili del seu fill. Aquest exili va ser degut al llenguatge violent que va emprar contra els tribuns plebeus. Va ser nombrat cònsol de Roma. Però un cop va haver gobernat, va tornar a fer la seva vida de pagès. Dos anys després del seu consolat, va ser escollit dictador. Luci Quinci Cincinnat era un exemple de la virtut de l'ús del poder sense abús.
  3. 3. Vida Va ser escollit Cònsol de Roma el 460 a.C. I no va tenir intenció de governar més, per així seguir amb la seva vida de pagès. Dos anys després del seu consolat fou escollit dictador per lluitar contra els eques. Els va derrotar i va ser rebut a Roma amb honors, on va desfilar sobre les despulles de la victòria. Durant la seva dictadura va dirigir el judici de Volsci sota el testimoni del qual el seu fill, Cesó, havia estat condemnat. Després, però de la seva dictadura, va renunciar a la dignitat dictatorial i es va dedicar a la seva pròpia vida, deixant un gran sentiment d'austeritat. El 439 aC, als 80 anys, fou nomenat per segona vegada dictador, i es va oposar a les maquinacions d'Espuri Meli, líder dels plebeus. Es caclula que va morir poc després.
  4. 4. Ciutat de Cincinnati La ciutat de Cincinnati, d'Ohio (Estats Units), porta els seu nom en honor de Luci Quinci Cincinnat. Aquest nom és degut a que, cuan va acabar la guerra de la independència a Estats Units, es va formar la “Societat dels Cincinnati”, per a membres que havien servit desinteressadament a la pàtria, tal com va fer Luci Quinci Cincinnat; que va servir a Roma només per treure-la de moments difícils, com a dictador, i després tornà a refer la seva vida.
  5. 5. Fi

×