Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Project:         Gemeentehuis Midden-Delfland
                 Gemeentehuis met een raadzaal, kantoren met
               ...
Project:         Berkelse Poort
                 Bedrijfsgebouw met daarin kantoor,
                 productie(keuken, ind...
Project:            Voorschoten Krimwijk
                    Woongebouw, incl. kinderdagverblijf, huisartsenpraktijk en
  ...
Project:            Delft, Hoornse Zoom
                    5 appartementen torens
Opdrachtgever:      AM Wonen
Datum ople...
Project:            Beverwijk, centrumplan Meerplein
                    Winkelcentrum met stadswoningen en 2 laagse
     ...
Portfolio
Portfolio
Portfolio
Portfolio
Portfolio
Portfolio
Portfolio
Portfolio
Portfolio
Portfolio
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Portfolio

551 views

Published on

presentatie van mijn werkzaamheden aan verschillende projecten

  • Be the first to comment

Portfolio

  1. 1. Project: Gemeentehuis Midden-Delfland Gemeentehuis met een raadzaal, kantoren met verschillende kantoorconcepten,restaurant, publieke ruimte met balies, een brandweerpost Opdrachtgever: gemeente Midden-Delfland, Schipluiden Oplevering: medio 2011 Werkzaamheden: uitwerking van het interieur, fase uitvoeringstekeningen Omschrijving: In het interieurontwerp keert het karakter van Midden- Delfland en haar nuchtere inwoners terug. Natuurlijke materialen en ingetogen vormgeving zijn hierin sleutelwoorden. De relatie tussen binnen en buiten wordt zoveel mogelijk aangezet door materialen door te laten lopen. Zo zijn de binnenpuien op de schijfscheidingen net als de houten vliesgevelpuien vervaardigd uit blank gelakt naaldhout. Vanaf veendijkniveau wordt de houten vlonder als eikenhouten loper voortgezet in de hal om te eindigen in de staatsietrap. Vanaf maaiveldniveau wordt de entree aan de polderzijde in gebakken straatklinkers doorgezet naar buiten. In de publieksruimten op niveau 1 wordt een kunststenen vloertegel toegepast als verhoogde vloer: de gemêleerde grijsblauwe tegels refereren aan hardstenen vloerafwerkingen. In de raadzaal is gekozen voor een parketvloer van eikenhout, die zich tot een lambrisering opbuigt tergen het omgebogen dak. De raadsopstelling bevindt zich op een vierkant tapijtvlak dat in de parketvloer is ingeschreven. Voor de vloerafwerkingen in de werkruimten is gekozen voor een ´sterk tapijt´, een onregelmatig gestreepte groen gemêleerde tapijttegel die de lijnen van het slagenlandschap oppakt. Met de keuze voor dit tapijt is een verdere kleurverdichting van wanden en plafonds nagelaten; slechts de gebouwkernen krijgen een grijsaccent, terwijl de overige wandafwerkingen neutraal wit worden gehouden. De expressieve kapvorm wordt in een crémewit afgewerkt. De plafonds zijn daarbij voorzien van akoestisch spuitpleisterwerk. Vanuit akoestisch oogpunt zijn in de grotere kantoorruimten tevens baffels in een grid aan het plafond opgehangen. Hiertussen bevindt zich dambordgewijs de basisverlichting. Meubelstukken zoals balies en raadzaaltafel worden vervaardigd uit eikenhout en blank gelakt afgewerkt. Door toekomstige gebruikers is het interieurontwerp bestempeld als een heel goed gewogen, passende afspiegeling van de opvattingen die leven onder de inwoners: ingetogen, nuchter en degelijk.
  2. 2. Project: Berkelse Poort Bedrijfsgebouw met daarin kantoor, productie(keuken, industrie) en opslag. Opdrachtgever: Maitre Frederic (cateraar) Oplevering: 2009 Werkzaamheden: Bouwaanvraag en werktekeningen Omschrijving: Bedrijfspand is een huls waarbij de koppen een open/transparante invulling hebben gekregen. De huls is in de langs richting gesitueerd zoals de kavel voor optimale bebouwingsoppervlak. Overgang van de gesloten huls met de transparante invulling worden opgevuld met een “sier- kaderlijst” van gezet aluminium. De gebruiker van het bedrijfspand wil zijn/haar activiteiten zoveel mogelijk tonen aan het publiek en daarom is de keuken aan de voorzijde geplaatst om te “showen”. De kern activiteit (keuken) staat aan de voorzijde op de begane grond als een doos in een doos met daarom heen de nodige voorzieningen zoals koeling, kleedruimte etc. Op de verdieping vinden we het kantoor en op de begane grond achterin de opslag van materialen voor partijen op locatie.
  3. 3. Project: Voorschoten Krimwijk Woongebouw, incl. kinderdagverblijf, huisartsenpraktijk en apotheek (6000 m2), basis school met negen klaslokalen, gymzaal (2100 m2) Opdrachtgever: Woonzorg Nederland Datum oplevering: 2011 Werkzaamheden: van DO tot uitvoeringstekeningen, bouwaanvraag, esthetische begeleiding in uitvoeringsfase Omschrijving: Bij de ingang van de wijk ontwierpen wij een woon- voorzieningengebouw, met hierin opgenomen een Brede School met gymzaal, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Tevens zijn in het complex opgenomen een huisartsenpraktijk en een apotheek. De architectuur sluit aan op die van de omgeving, en het programma voorziet in de behoeften van deze jonge wijk met vele jonge gezinnen. Het complex bestaat uit een hoofdvolume met plintvoorzieningen en daarop 3 woonlagen met in totaal 42 appartementen in de sociale huurklasse, en hieraan gekoppeld een kleiner volume waarin een basisschool en gymzaal zijn ondergebracht. Rondom een centrale binnenplaats liggen de entrees van de woningen en de diverse plintvoorzieningen : de huisartsenpraktijk, de apotheek en het kinderdagverblijf. Het plein is in de avonduren alleen te betreden door de bewoners, en heeft daarmee een semi-openbaar karakter. Het schoolgebouw heeft een eigen entree vanaf het schoolplein, en is intern verbonden met het kinderdagverblijf. Op deze manier ontstaat de gewenste interactie tussen de verschillende gebruikers, om een optimaal functioneren van het complex mogelijk te maken. De architectuur sluit aan bij die van gehele Krimwijk: baksteen en een rijke detaillering in een ‘zwierige’ bouwstijl. Door in het schoolgebouw in een vroeg stadium te kiezen voor een kolomstructuur als hoofddraagconstructie (in plaats van dragende binnenwanden), is het gebouw klaar voor de toekomst: Eventuele veranderingen in het gebruik kunnen mogelijk gemaakt worden binnen het bestaande bouwvolume. Binnenwanden kunnen eenvoudig verplaatst worden zonder intensieve ingrepen, waardoor een hoge mate van flexibiliteit ontstaat.
  4. 4. Project: Delft, Hoornse Zoom 5 appartementen torens Opdrachtgever: AM Wonen Datum oplevering: 2008 (doorlooptijd 36 maanden totale project) Werkzaamheden: uitwerking van DO tot uitvoeringstekeningen Bouwaanvraag Omschrijving: Aan de rand van de Hoornse Zoom worden vijf Urban villa’s in een ecologische groene zone gerealiseerd. Onder de karakteristieke appartementengebouwen komt een parkeerterrein, omsloten door stenen schanskorven met een aansluitende groene talud naar het water. De groene sedumdaken en bomen tussen de gebouwen kompleteren de uitstraling van de groene zone. Het middenplein is ontworpen als entree naar de gebouwen en het hele gebied. In de Urban villa’s, verbonden door voetpaden en terrassen op de eerste verdieping, bevinden zich elk 23 appartementen. De opbouw van de volumes is klassiek en verwijst naar de jaren '30 architectuur. Met dubbelhoge erkers aan de gevels van het middenplein en buitenranden wordt een extra accent toegevoegd. De riante buitenruimtes van de balkons verbeelden symmetrische banden die door vertikale gevelopeningen worden doorbroken. Elk van de 3- en 4- kamerappartementen ligt met een goede bezonning en vrij uitzicht. Op de achtste verdieping bevinden zich luxe penthouses, met omlopende buitenruimtes.
  5. 5. Project: Beverwijk, centrumplan Meerplein Winkelcentrum met stadswoningen en 2 laagse parkeergarage Opdrachtgever: Synchroon, Utrecht Datum oplevering: -- Werkzaamheden: opzetten project in DO fase, indeling routing parkeervarianten Kengetallen: 7686 m2 BVO commerciële ruimte + 625 m2 kantoor 31 appartementen + 47 stadswoningen + 900 parkeerplaatsen Omschrijving: Het centrumplan voor de locatie Meerplein/st. Agathaplein, de oude haven, omvat als gebiedontwikkeling de stedelijke functies winkel en bedrijfsruimte, stadswoning en appartementen, tweelaagse parkeerkelder (zowel openbaar als woninggebonden). De bonus bij deze gebouwde vorm is de herovering van de stedelijke ruimte, een intieme winkelstraat met een aaneengesloten winkelfront en een stadsplein dat weer van een wand is voorzien.

×